- 12 Ocak 2010
- 16.671
- En iyi cevaplar
- 1
- 25.045
- 1.123
- Konu Sahibi Kardelen000007
-
Ben bunları eşime yazın dile getirdim o zaman da yasaklar yoktu vakalar azdı sen gidince korona yok ailen burda korona yok bana gelince mi hastalık var dedim hemen tartışma yaratıyor.covid gecirdik bizzat eşim getirip bana da bulaştırdı o zaman da soyledim demek ki yoollarda degil her yerde var sen beni bahane ediyordun kendin getirdin dedim.onda bile kendisini üste cikarma derdine giriyor
Hayir bakmladim.diger eltimde kalıyor bizede haftasonu gelip bir gün kalıp gider tavrımi herkese belirttim çünkü ben bakmam dedim bakmıyorumda.neden bunun olmasına izin veriyorsunuz
ne yapar icazet almadan gitseniz? döver mi söver mi boşar mı?
bu arada kaynınıza baktınız mı?
Bu kafa yapısında biri tabiki üste çıkar.Sınırlarımızın ihlal edilmesine maalesef bizler izin veriyoruz.Ağzımızın tadı kaçmasın diye düşüncelerimizi,isteklerimizi duygularımızı bastırıyoruz.Böyle böyle gönüllü köle olunuyor.Ben bunları eşime yazın dile getirdim o zaman da yasaklar yoktu vakalar azdı sen gidince korona yok ailen burda korona yok bana gelince mi hastalık var dedim hemen tartışma yaratıyor.covid gecirdik bizzat eşim getirip bana da bulaştırdı o zaman da soyledim demek ki yoollarda degil her yerde var sen beni bahane ediyordun kendin getirdin dedim.onda bile kendisini üste cikarma derdine giriyor
Ablam hemşire yoğun bakim sorumlusu ben bir defa korona oldum kasim ayinda atlattım.Ablam bulasma ve bulaştırma riski çok düşük dedi yoksa ailemde yanasmaz evet ailem sehir dısında uçakla aramizda 40 dk mesafe var.korona olmadan önce eşim covidden dolayı göndermek istemiyordu anlıyordum bende korkuyordum ama bu risk cok düşukse neden gitmeyeyim? Şuan korona bahanesi bitti zatten havalar soğuk ha bide bekle 1 2 ay sonra beraber gidelim diyor o zamanda ramazana denk geliyor.sizce o zaman gitmem mümkun olur mu ? Anlayacağıniz gerçekten bahanelere sığınıyor korona olmadan öncede abim evlendi duğüne bile gönderince 1 ay öncesinden düşünüyordu göndermek istemiyordu.aslında bence olay burada düğümleniyor
konu sahibinin ailesi şehir dışında muhtemelen
burada eşim aileme göndermiyor konularının bir çoğu öyle
şimdi çantamı toplasam annemlere gidiyorum desem eşim ne der
"bu virüste ne işin var, yine artmış vakalar" der
bu beni göndermedi anlamına mı gelir yoksa makul bir insanı koruma tepkisi midir
ya da küçük bebeklerle, çocuklarla gitmek isteniyor
"kış, dışarısı buz gibi baharda havalar ısınınca gidersin" deniyor
bana izin vermedi annemi özledim diye konu açılıyor
bunlar izin alıp verme değil ortak yaşamdan kaynaklı olağan cümleler
hatta aileler yani anne babalar da aynı cümleleri çok çok rahat söylüyor
ha derse ki annem alt sokakta bensiz sokağa çıkamazsın diye izin vermiyor o ayrı
lakin yukarıda yazdım yine yazayım birisine izin vermedi isem annesi aramış, ablası aramış daha fazla sinir olurum
konu sahibinin eşinin durumunu bilmiyoruz ama virüs bahane demiş mesela konu sahibi bana göre gayet makul gerekçe konu sahibine göre değil
evliliklerde bu dengeler önemli
Hani koca ya hani erkek ya hani evin reisi o yüzden.Oistediği her zaman görebilir ama bana gelince hep bir bahane.
Allah yardımcınız olsun.Gercekten esim ama çok geri kafa dediğim dedik birşey düşünüyorsa bu doğrudur kimse onu yargılayamaz kafasında biz bu konuda bile ne kadar cok tartışıyoruz tahmin bile edemezsiniz
Bende o yüzden çıldırıyorum insanız ya konuşa konuşa hayvan değiliz ki koklayalimda anlayalım.Ne önemi var ki ? Canımı sıkan şeyi yüz yüze konuşmak varken ne bu triplerçok mu dizi izliyor
Korona atlatana bulaşma riski çok düşük mü?? Tam tersi iki üç defa olanlar var bizzat biliyoruz,ayrıca bağışıklığımız düşüyor daha çok risk altındayız. Bende geçirdim,geçirmeyenlerden daha çok dikkat ediyorum mecburen.Ablam hemşire yoğun bakim sorumlusu ben bir defa korona oldum kasim ayinda atlattım.Ablam bulasma ve bulaştırma riski çok düşük dedi yoksa ailemde yanasmaz evet ailem sehir dısında uçakla aramizda 40 dk mesafe var.korona olmadan önce eşim covidden dolayı göndermek istemiyordu anlıyordum bende korkuyordum ama bu risk cok düşukse neden gitmeyeyim? Şuan korona bahanesi bitti zatten havalar soğuk ha bide bekle 1 2 ay sonra beraber gidelim diyor o zamanda ramazana denk geliyor.sizce o zaman gitmem mümkun olur mu ? Anlayacağıniz gerçekten bahanelere sığınıyor korona olmadan öncede abim evlendi duğüne bile gönderince 1 ay öncesinden düşünüyordu göndermek istemiyordu.
Bende o yüzden çıldırıyorum insanız ya konuşa konuşa hayvan değiliz ki koklayalimda anlayalım.evet cok izliyor.
Kavga edenleri tanımam etmem benimle ne alakası olcak icer girdiğinde gördum tlfnum cebindeydi sonra oturdu ben mutfağa gidip geldim tlf kurcalıyorduBununla ilgili olabilir,sanki onların sizinle alakası olduğunu düşünmüş gibi geldi.
Ayrıca anne babamın yanına gitmeme hiç kimse karışamaz,buna müsade etmeyin ne olacaksa olsun ama müsade etmeyin!
Nasıl boyun eğersiniz buna aklım almıyor,anne baba hakkı ne demek,hayatıma sonradan giren biri buna engel olacak öyle mi,pes!!
Korona özelinden gidersek
Ben aileme getiririm de sebep olurum diye korkmuyor musunuz?
Ablam hemşire yoğun bakim sorumlusu ben bir defa korona oldum kasim ayinda atlattım.Ablam bulasma ve bulaştırma riski çok düşük dedi yoksa ailemde yanasmaz evet ailem sehir dısında uçakla aramizda 40 dk mesafe var.korona olmadan önce eşim covidden dolayı göndermek istemiyordu anlıyordum bende korkuyordum ama bu risk cok düşukse neden gitmeyeyim? Şuan korona bahanesi bitti zatten havalar soğuk ha bide bekle 1 2 ay sonra beraber gidelim diyor o zamanda ramazana denk geliyor.sizce o zaman gitmem mümkun olur mu ? Anlayacağıniz gerçekten bahanelere sığınıyor korona olmadan öncede abim evlendi duğüne bile gönderince 1 ay öncesinden düşünüyordu göndermek istemiyordu.
Öyle deme bak vicdan yapacağım acaba adama çok mu önyargılı yaklaştım diyeseni samimi buldum, sana yazdım :)))
işte bunu adam dediğinde "kocası izin vermiyor, ne karışır ki" deniyor
hatta bir de "çocuklar" var yani adamın onlar üzerindeki söz söyleme hakkı da "senin aileni görmeni kimse engelleyemez" nidaları arasında kayboluyor
ben yavaşça bu siteden ayrılmalıyım zira her geçen gün, konularda erkekleri ve kv leri haklı bulmaya başlıyorum
hatta ben kadın olarak adamı haklı buluyorsam, daha düz düşünen erkeklerin çoğu sıkıntıyı algılamadığını düşünüyorum
mesela konudaki adam ben ne yaptım da hem annesi hem ablası beni arıyor, beni şikayet mi ediyor onlara diye düşünüp trip atıyor (trip ya da davranışlarını tasvip etmiyorum ama o sorunu göremiyor ki )
hatta konu sahibi yukarıda yazmış "daha önce uygun olmadığını bildiğim halde gideyim mi dedim o da olmaz dedi ben de tamam dedim," şimdi yine "olmaz" diyor, yani bir öncekini kendince avans vermiş ki bugün "hep hayır diyorsun sen de" diyebilsin
ben bu alt metni okurken konu sahibinin eşi okuyamıyor hatta belki konu sahibi dahi bu kadar irdelemeden o günleri de bu günleri de yaşadı, hayat bu aşamaya getirdi yaşamlarını
Çocuklarim biri 5 biri 2 yasında,ya gercekten şoyle birdurum var ailesinden de çekiniyor şimdi gitmeye kalksam eşime yüklenirler neden gönderdin çamasirın bulaşığın ne olacak derler olay olmasından da cekiniyor cunkü her gidişimde kv bizzat beni arayıp söhlüyor.Düğün zamaninda çocugum bir taneydi o da 1 bucuk yasındaydı kendini dusunduğunden göndermek istemiyordu zaten her gidişim 1 hafta olur sadecebir defa gittiğimde 1 ay kaldim o zaman da hamileydim rahatsızlandim mecburen kaldim çünku yolculuk yapamadim o surecte eşim o zaman da tepki gösterdi gönderiyoruz gelmek nedir bilmiyorsun dedi onun icin kalma sürem 1 haftadan fazla olmamali 15 gun klasam zaten olaý cikarirmesela ramazan da gitmeniz neden mümkün olmasın
bir de yazmamışsınız çocukların yaşlarını cidden merak ettim kaç yaşındalar
yani iki tane 5 yaş altı çocukla mı gideceksiniz, diğerlerinin okulu var zira
eşinizi tanımıyoruz belki gerçekten bahane uyduruyordur haklısınız ama şu korona gerçeğinde korona var gitme demek bana izin vermemek olarak dile getirilecek bir durum değil yani karşı çıkıyor evet ama izin vermiyor çok daha farklı
"öncede abim evlendi duğüne bile gönderince 1 ay öncesinden düşünüyordu göndermek istemiyordu."
1 ay öncesinden düşünüyordu, göndermek istemiyordu diyorsunuz ya neyi düşündü nasıl göndermek istemedi
sonuçta siz gidince çocuk da gidecek, düğün evi harala gürele olacak, atıyorum düğün Cuma akşamı siz 15 gün önce gideyim dediniz ben eşiniz olsam boş ver 15 gün önce gitmeyi, orası zaten telaşlı olacak ayak altında çocuklarla zor olur, yardımdan çok zararın olur, düğünden bir kaç gün önce mesela Salı git, düğünden sonra rahat rahat kalırsın, kalabalık da bitmiş olur ailenle çocuklarla güzel güzel zaman geçirirsin derim
bunu dediğim için eşimi, "abisinin düğününe göndermedi " mi olurum
Öyle deme bak vicdan yapacağım acaba adama çok mu önyargılı yaklaştım diye
Ben sanırım sinir olunca tümden eliyorum
Aslında öne çıkardığın noktalarda haklısın
Adama da bir açıdan saygısızlık yapılıyor
Dışarıdan müdahale bile oluyor
Topyekûn adamı ikna etmeye çalışıyorlar
Yorumumu tekrar düzenlersem
Eğer adamın tek derdi koronaysa adam haklı
Ama ben erkeğim en çok bana soracaksınızsa adam haksız
Konu sahibine haklı diyemiyorum
Çünkü malum korona
Son olarak ben de genelde kaynana tarafında buluyorum kendimi
Ben de mi gitsem buralardan?
Çocuklarim biri 5 biri 2 yasında,ya gercekten şoyle birdurum var ailesinden de çekiniyor şimdi gitmeye kalksam eşime yüklenirler neden gönderdin çamasirın bulaşığın ne olacak derler olay olmasından da cekiniyor cunkü her gidişimde kv bizzat beni arayıp söhlüyor.Düğün zamaninda çocugum bir taneydi o da 1 bucuk yasındaydı kendini dusunduğunden göndermek istemiyordu zaten her gidişim 1 hafta olur sadecebir defa gittiğimde 1 ay kaldim o zaman da hamileydim rahatsızlandim mecburen kaldim çünku yolculuk yapamadim o surecte eşim o zaman da tepki gösterdi gönderiyoruz gelmek nedir bilmiyorsun dedi onun icin kalma sürem 1 haftadan fazla olmamali 15 gun klasam zaten olaý cikarir
İnanın tek derdi yalniz kalmamak ben erkeğim göndermiyorum tavrı dedigim gibi ilk bahanesi koronaydı şimdi havalar soğudu bahara giriyoruz bu seferde birşeyler arayip bulacak ki gondermesin koronayı düşünen insan annesini babasını getirir mi kendisi gider mi onu da gectim annemlere soylüyor siz gelin diye yaşlılarda daha riskli olan bu hastaliga davet eder mi. Gercekten benim gitmemi istemiyor olay bu.Öyle deme bak vicdan yapacağım acaba adama çok mu önyargılı yaklaştım diye
Ben sanırım sinir olunca tümden eliyorum
Aslında öne çıkardığın noktalarda haklısın
Adama da bir açıdan saygısızlık yapılıyor
Dışarıdan müdahale bile oluyor
Topyekûn adamı ikna etmeye çalışıyorlar
Yorumumu tekrar düzenlersem
Eğer adamın tek derdi koronaysa adam haklı
Ama ben erkeğim en çok bana soracaksınızsa adam haksız
Konu sahibine haklı diyemiyorum
Çünkü malum korona
Son olarak ben de genelde kaynana tarafında buluyorum kendimi
Ben de mi gitsem buralardan?
Gercekten ben kimseyi araya koymadım benim dısımda gelisiyor olaylar ablam anneme üzüldüğü icin arayip esimden rica etmiş cunku annemle babam yalnizlar haliyle özlüyorlar sonrasında ablam beni arda esınede soyledim tm dedi annnem çok özlemis bunalimda 1 hafta git kalip dön dedi bende istiyorum dedim tekrardan konusup ona göre yol alırim dedim ama eşim sadece ablan aradı dedi ne konuştular anlatmadi bile göndermeye yanaşmıyor olay buanladım sizinki zaten biraz tepkisel hala gelmiş bu gidip gitmeme kalıp kalmama konusu
ama cidden korona risk lakin siz istiyorsunuz eşinizi de ikna edin, bunları ona da anlatın
çamaşır bulaşık dediği nedir ki
yani cidden bir iki hafta giyecek çamaşırı yok mu
hadi makine orada yıkasın vs demeyeceğim de bir haftada iki haftada giyilecek belirlidir
zaten çalışan adamın bulaşığı ne olacak yani tam odun ise yıkamıyorsa bıraksın tezgahta gelince atarsınız makineye yıkar ya da kağıt bardak tabak alsın 20li paket ona yeter iki hafta
yani bunlar makul bahane değil bence, araya kimseyi sokmadan siz anlatın, anneniz ve ablanızla olan konuşmaların da sizin dışınızda geliştiğini de anlatın
Annemlede konustüm kadin saşırdı neden tm deyip göndermiyor dedi tm dedi göndermesin o zaman insanlari umutlandirıyor sonra kenara çekiliyor annemin ağlamakli olduğunu anladim zaten fazla konuşamadı kapattıHiçbir sebep yok, sadece eşiniz diye , CANI ÖYLE İSTEDİĞİ İÇİN, ailenizle görüşmenize izin vermiyor. Yazık ailenize çok üzüldüm. Doğur büyüt bu yaşa getir, onca emek,evlensin ve koca denilecek adamın keyfi için görüşemeyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?