Yok yere suçlanmak

Ben eski konunu hatırlıyorum ozamanda sana herkes söyledi güzelim
yapma yüz verme , ne kadar yüz verirsen daha fazlasını yapamaya kalkar sana ,

yüz verdik aliye geldi sıçtı halıya derler sende abarttın artık de kocana ,

sen nasıl ailen için izin almıyorsan bende izin almayacam de , kavga birkere kopsun

neden bunun olmasına izin veriyorsunuz
ne yapar icazet almadan gitseniz? döver mi söver mi boşar mı?
bu arada kaynınıza baktınız mı?
Hayir bakmladim.diger eltimde kalıyor bizede haftasonu gelip bir gün kalıp gider tavrımi herkese belirttim çünkü ben bakmam dedim bakmıyorumda.

Bu kafa yapısında biri tabiki üste çıkar.Sınırlarımızın ihlal edilmesine maalesef bizler izin veriyoruz.Ağzımızın tadı kaçmasın diye düşüncelerimizi,isteklerimizi duygularımızı bastırıyoruz.Böyle böyle gönüllü köle olunuyor.

Ablam hemşire yoğun bakim sorumlusu ben bir defa korona oldum kasim ayinda atlattım.Ablam bulasma ve bulaştırma riski çok düşük dedi yoksa ailemde yanasmaz evet ailem sehir dısında uçakla aramizda 40 dk mesafe var.korona olmadan önce eşim covidden dolayı göndermek istemiyordu anlıyordum bende korkuyordum ama bu risk cok düşukse neden gitmeyeyim? Şuan korona bahanesi bitti zatten havalar soğuk ha bide bekle 1 2 ay sonra beraber gidelim diyor o zamanda ramazana denk geliyor.sizce o zaman gitmem mümkun olur mu ? Anlayacağıniz gerçekten bahanelere sığınıyor korona olmadan öncede abim evlendi duğüne bile gönderince 1 ay öncesinden düşünüyordu göndermek istemiyordu.

Korona atlatana bulaşma riski çok düşük mü?? Tam tersi iki üç defa olanlar var bizzat biliyoruz,ayrıca bağışıklığımız düşüyor daha çok risk altındayız. Bende geçirdim,geçirmeyenlerden daha çok dikkat ediyorum mecburen.

Bende o yüzden çıldırıyorum insanız ya konuşa konuşa hayvan değiliz ki koklayalimda anlayalım. evet cok izliyor.
Eşini yanına gelince bir dürt silkele şöyle kendine gel burası gerçek hayat burda insanlar konuşarak anlaşıyor tvdeki gibi ağır triplerle değil de bnm ki tribre
girince ben asla konuşmam ama mesaj atarım oda sindire okur ve gelir özür diler

Kavga edenleri tanımam etmem benimle ne alakası olcak icer girdiğinde gördum tlfnum cebindeydi sonra oturdu ben mutfağa gidip geldim tlf kurcalıyordu

Korona özelinden gidersek
Ben aileme getiririm de sebep olurum diye korkmuyor musunuz?

seni samimi buldum, sana yazdım :)))

işte bunu adam dediğinde "kocası izin vermiyor, ne karışır ki" deniyor

hatta bir de "çocuklar" var yani adamın onlar üzerindeki söz söyleme hakkı da "senin aileni görmeni kimse engelleyemez" nidaları arasında kayboluyor

ben yavaşça bu siteden ayrılmalıyım zira her geçen gün, konularda erkekleri ve kv leri haklı bulmaya başlıyorum

hatta ben kadın olarak adamı haklı buluyorsam, daha düz düşünen erkeklerin çoğu sıkıntıyı algılamadığını düşünüyorum

mesela konudaki adam ben ne yaptım da hem annesi hem ablası beni arıyor, beni şikayet mi ediyor onlara diye düşünüp trip atıyor (trip ya da davranışlarını tasvip etmiyorum ama o sorunu göremiyor ki )

hatta konu sahibi yukarıda yazmış "daha önce uygun olmadığını bildiğim halde gideyim mi dedim o da olmaz dedi ben de tamam dedim," şimdi yine "olmaz" diyor, yani bir öncekini kendince avans vermiş ki bugün "hep hayır diyorsun sen de" diyebilsin

ben bu alt metni okurken konu sahibinin eşi okuyamıyor hatta belki konu sahibi dahi bu kadar irdelemeden o günleri de bu günleri de yaşadı, hayat bu aşamaya getirdi yaşamlarını

mesela ramazan da gitmeniz neden mümkün olmasın

bir de yazmamışsınız çocukların yaşlarını cidden merak ettim kaç yaşındalar

yani iki tane 5 yaş altı çocukla mı gideceksiniz, diğerlerinin okulu var zira

eşinizi tanımıyoruz belki gerçekten bahane uyduruyordur haklısınız ama şu korona gerçeğinde korona var gitme demek bana izin vermemek olarak dile getirilecek bir durum değil yani karşı çıkıyor evet ama izin vermiyor çok daha farklı

"öncede abim evlendi duğüne bile gönderince 1 ay öncesinden düşünüyordu göndermek istemiyordu."

1 ay öncesinden düşünüyordu, göndermek istemiyordu diyorsunuz ya neyi düşündü nasıl göndermek istemedi

sonuçta siz gidince çocuk da gidecek, düğün evi harala gürele olacak, atıyorum düğün Cuma akşamı siz 15 gün önce gideyim dediniz ben eşiniz olsam boş ver 15 gün önce gitmeyi, orası zaten telaşlı olacak ayak altında çocuklarla zor olur, yardımdan çok zararın olur, düğünden bir kaç gün önce mesela Salı git, düğünden sonra rahat rahat kalırsın, kalabalık da bitmiş olur ailenle çocuklarla güzel güzel zaman geçirirsin derim

bunu dediğim için eşimi, "abisinin düğününe göndermedi " mi olurum

Öyle deme bak vicdan yapacağım acaba adama çok mu önyargılı yaklaştım diye
Ben sanırım sinir olunca tümden eliyorum

Aslında öne çıkardığın noktalarda haklısın
Adama da bir açıdan saygısızlık yapılıyor
Dışarıdan müdahale bile oluyor
Topyekûn adamı ikna etmeye çalışıyorlar

Yorumumu tekrar düzenlersem
Eğer adamın tek derdi koronaysa adam haklı
Ama ben erkeğim en çok bana soracaksınızsa adam haksız
Konu sahibine haklı diyemiyorum
Çünkü malum korona

Son olarak ben de genelde kaynana tarafında buluyorum kendimi
Ben de mi gitsem buralardan?

Çocuklarim biri 5 biri 2 yasında,ya gercekten şoyle birdurum var ailesinden de çekiniyor şimdi gitmeye kalksam eşime yüklenirler neden gönderdin çamasirın bulaşığın ne olacak derler olay olmasından da cekiniyor cunkü her gidişimde kv bizzat beni arayıp söhlüyor.Düğün zamaninda çocugum bir taneydi o da 1 bucuk yasındaydı kendini dusunduğunden göndermek istemiyordu zaten her gidişim 1 hafta olur sadecebir defa gittiğimde 1 ay kaldim o zaman da hamileydim rahatsızlandim mecburen kaldim çünku yolculuk yapamadim o surecte eşim o zaman da tepki gösterdi gönderiyoruz gelmek nedir bilmiyorsun dedi onun icin kalma sürem 1 haftadan fazla olmamali 15 gun klasam zaten olaý cikarir

aslında konu sahibinin konusunda yazınca ona yüklenmiş gibi oldum

ben de ona vicdan yaptım

ben aslında konu sahibinin özeline değil de bu "adam da kim ki ne karışıyor ki " cümlelerine ayar oldum biraz

yani bir çok KK konusunda adam kapıdan annesine bir şey bırakınca "bana neden haber vermedi" deniyor, yani adam akşam eve geliyor zaten de annesine uğramadan önce evdeki eşi aramıyor, hemen adamlar tu kaka, ana kuzusu, ona bir ayar ver, ne haddi annesine gitmek, artık ayrı bir evi ailesi var, evde bekleyeni var nasıl işten çıkıp da başka yere uğrar deniyor hatta daha dün vardı galiba aman yalnız gönderme daha az gitsin ama annesinin evine sensiz gitmesin diye bir çok yorum

kadın aileme göndermedi deyince de "nasıl göndermez kim ki o" deniyor

hatta erkekler aynı şehirdeki annelerine yanlarında eşi olmadan yarım saat oturmaya gidemiyor mazallah "doldurulur"lar ama kadınlar başka şehre gidip haftalarca hatta aylarca anne babaları ile kalabilir, "onların da bir ailesi var"

ben gidiyorum, yakında KK daki erkek diye şikayet edileceğim .(((

anladım sizinki zaten biraz tepkisel hala gelmiş bu gidip gitmeme kalıp kalmama konusu

ama cidden korona risk lakin siz istiyorsunuz eşinizi de ikna edin, bunları ona da anlatın

çamaşır bulaşık dediği nedir ki

yani cidden bir iki hafta giyecek çamaşırı yok mu

hadi makine orada yıkasın vs demeyeceğim de bir haftada iki haftada giyilecek belirlidir

zaten çalışan adamın bulaşığı ne olacak yani tam odun ise yıkamıyorsa bıraksın tezgahta gelince atarsınız makineye yıkar ya da kağıt bardak tabak alsın 20li paket ona yeter iki hafta

yani bunlar makul bahane değil bence, araya kimseyi sokmadan siz anlatın, anneniz ve ablanızla olan konuşmaların da sizin dışınızda geliştiğini de anlatın

İnanın tek derdi yalniz kalmamak ben erkeğim göndermiyorum tavrı dedigim gibi ilk bahanesi koronaydı şimdi havalar soğudu bahara giriyoruz bu seferde birşeyler arayip bulacak ki gondermesin koronayı düşünen insan annesini babasını getirir mi kendisi gider mi onu da gectim annemlere soylüyor siz gelin diye yaşlılarda daha riskli olan bu hastaliga davet eder mi. Gercekten benim gitmemi istemiyor olay bu.

Hiçbir sebep yok, sadece eşiniz diye , CANI ÖYLE İSTEDİĞİ İÇİN, ailenizle görüşmenize izin vermiyor. Yazık ailenize çok üzüldüm. Doğur büyüt bu yaşa getir, onca emek,evlensin ve koca denilecek adamın keyfi için görüşemeyin.

Gercekten ben kimseyi araya koymadım benim dısımda gelisiyor olaylar ablam anneme üzüldüğü icin arayip esimden rica etmiş cunku annemle babam yalnizlar haliyle özlüyorlar sonrasında ablam beni arda esınede soyledim tm dedi annnem çok özlemis bunalimda 1 hafta git kalip dön dedi bende istiyorum dedim tekrardan konusup ona göre yol alırim dedim ama eşim sadece ablan aradı dedi ne konuştular anlatmadi bile göndermeye yanaşmıyor olay bu

Annemlede konustüm kadin saşırdı neden tm deyip göndermiyor dedi tm dedi göndermesin o zaman insanlari umutlandirıyor sonra kenara çekiliyor annemin ağlamakli olduğunu anladim zaten fazla konuşamadı kapattı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…