yol yakınken

yüzyüze bakacagız düğünde eve gelecekler merabalaşma tanışma olacak. kavga olmaması elde degilki.
kavga etmek cozum degıl daha cok sarpa sarar gerek yok
mesafenı koru gorusmemek uzak durmak ıcın sebebınız var daha ıyı

Bu konunun neresinden tutsak elde kalıyor. Daha 19 yaşındasınız kendinizi bile doğru dürüst ifade edemiyorsunuz orda 15 yaşında nişanlananların olması bunun normal olduğunu göstermez. Bahsettiğin yer neresiyse orda okuyup mesleğini eline alanlar da vardır elbette. Keşke kendinize onları örnek alsaymışsınız. 2 haftalık adamla neyin nişanı neyin sözü ailenizde bir tane aklı başında insan yok mu biz napıyoruz desin? Dahası 2 ay sonra neden nikah koca kaçıyor muydu nikah kıymasanız? 10 ay sonra da düğün yapmışsınız nikahlı halinizle baba evinde düğün mü beklediniz 10 ay? Ben yazdıklarınızda hiçbir sorun göremedim 2 haftadır tanıdığı kızla nişanlanan kardeşlerine set takmışlar gayet yeterli bence, kınada bilezik diyorsunuz gelinin eline konan altını düğünden sonra geri isteyen kayınvalide gördüm ben. Daha ortada bir şey yok ki sizin derdinizi anlamadım hep ya şöyle olursa ya böyle olursa yazmışsınız. Neden bu kadar heveslisiniz bütün ailesiyle yeni gelincilik oynamaya görümceler gelmezse gelmesin ne olmuş yani? Adamı da iyi mesleği var diye bırakmıyormuşsunuz bir de açık açık yazıyorsunuz başka bir üyenin dediği gibi madem derdiniz meslek okuyup siz olsaymışsınız liseyi bitirdiğiniz gibi evlenme peşine düşeceğinize. 10 aydır evlisiniz yeni mi anladınız kültür farkını?

hayır kaçmadım. 29-30 yaşında var eşim. burda normal 15 yaşında nişanlanan bile var.
10 yas fark 19-29 yaslari icin cok fazla. Ve sen sakaryali onlar doğulu diyorsun. 15 yasindakilere normal diyorsan o kızları ezer büzerler seslerini cikartamaz o cocuk gelinler. Senin umarım oyle olmaz

Ya bak üzüldüm şimdi. Canim sevgi tek başına hicbir zaman yetmedi yetmez. Benim de aşırı muhafazar arkadasim oldu. Cok sevdim ama yapamayacağımi biliyordum en bastan vazgectim. Simdi sen seviyorum diyosun. Evlilik düğün yapmissin. Mesafe koy araya. Ezdirme kendini. Eşini asla tercih yapmak zorunda bırakma. İdare etmeye çalis. Malum evlenir evlenmez çocuk bekleyecekler acele etme. Evlililigin düzenin otursun ondan sonra bakarsin. Kimsenin gazına lafina gelip cocuk yapma.

burda boianıyorum diye konu açmaktan korkuyorum sonra of. böyle bi kavganın olmayacağının garantisi yok illahki açılacak konu.
sız meseleye hıc karısmayın o esınızın problemı onun aılesı onu yok saymıs kendısının sorunu kendı cozsun onlar aıle kuser barısır sız arada kalırsınız kotu olan sız olursunuz karısmayın

Bu konunun neresinden tutsak elde kalıyor. Daha 19 yaşındasınız kendinizi bile doğru dürüst ifade edemiyorsunuz orda 15 yaşında nişanlananların olması bunun normal olduğunu göstermez. Bahsettiğin yer neresiyse orda okuyup mesleğini eline alanlar da vardır elbette. Keşke kendinize onları örnek alsaymışsınız. 2 haftalık adamla neyin nişanı neyin sözü ailenizde bir tane aklı başında insan yok mu biz napıyoruz desin? Dahası 2 ay sonra neden nikah koca kaçıyor muydu nikah kıymasanız? 10 ay sonra da düğün yapmışsınız nikahlı halinizle baba evinde düğün mü beklediniz 10 ay? Ben yazdıklarınızda hiçbir sorun göremedim 2 haftadır tanıdığı kızla nişanlanan kardeşlerine set takmışlar gayet yeterli bence, kınada bilezik diyorsunuz gelinin eline konan altını düğünden sonra geri isteyen kayınvalide gördüm ben. Daha ortada bir şey yok ki sizin derdinizi anlamadım hep ya şöyle olursa ya böyle olursa yazmışsınız. Neden bu kadar heveslisiniz bütün ailesiyle yeni gelincilik oynamaya görümceler gelmezse gelmesin ne olmuş yani? Adamı da iyi mesleği var diye bırakmıyormuşsunuz bir de açık açık yazıyorsunuz başka bir üyenin dediği gibi madem derdiniz meslek okuyup siz olsaymışsınız liseyi bitirdiğiniz gibi evlenme peşine düşeceğinize. 10 aydır evlisiniz yeni mi anladınız kültür farkını?
çokmu erken gerçekten o zmanları gzöüm görmemişti sevmiştim. bilmiyorum takıdan yana sıkıntım yok. düğünde bile hep yanlız oynadım. bu heveslenmek iyi değildi zaten. başından bellimi diyorsunuzn yani nolacağı anlamadım birden mantıklı kararda vermeedim

e ergenlık tabı yas 19 olunca hırslar ofkeler kırgınlık kızgınlık hersey ust sevıyede olur
ama artık ıs cıddı hareketlere dıkkat etmek lazım yapamıyorum kı dıye bırsey yok yapmıssınız bırsey gırmıssınız bır yola barı altından kalkın bu surecın cekılen herseye degsın
yapamıyorum dıye bırsey yok ne kavgaya tutusup agız dalası yasayıp sınır krızlerı mı gecırıceksınız
ne olacak sonra ? sız agız dalası yasayınca esınız aılesıne karsı mahcup olup sızı ezmeye aılem ne derse o olacak demeye baslayacak belkı sacma sapan huzursuzluklar

sıze dusmez kı aılesıne hesap sormak

çokmu erken gerçekten o zmanları gzöüm görmemişti sevmiştim. bilmiyorum takıdan yana sıkıntım yok. düğünde bile hep yanlız oynadım. bu heveslenmek iyi değildi zaten. başından bellimi diyorsunuzn yani nolacağı anlamadım birden mantıklı kararda vermeedim

oynamayı sevmeyebilir eşiniz bu bence sorun değil. Evet çok erken her şey çok erken ve gereksiz hızlı gelişmiş. Bundan sonrasının nasıl olacağı biraz da sizin tavrınıza bağlı ama ben sizde ne evlenecek ne evliliği yürütecek olgunluğu göremiyorum. Artık evlenmişsiniz olan olmuş he bu demek değil ki her yapılanı sineye çekin ama ben size yapılan bir yanlış büyük bir sorun göremedim. Küçük şeyleri sorun yapmayın önemli olan sizin mutluluğunuz. Eşinizi seviyormuşsunuz madem yanında mutlu olmaya çalışın kendinizi ezdirmeyin ama saygısızlık da yapmayın. Bırakın düğünün tadını çıkarın öyle mi olur böyle mi olur diye kurmayın kafanızda. Biraz politik olmayı öğrenin yoksa 1 aya boşanmak istiyorum diye konu açarsınız burda. Lütfen hemen çocuk düşünmeyin

Şimdi sorun;

Kaynananın takı takmaması mı?
Damadın oyun sevmemesi mi?
Görümcenizin davranışları mı?
Sizin damadı kaptırmak istememeniz mi?
Yoksa asıl konu, keşke evlenmeseydim mi?

Tuhaf.

sorunum takı değil vbna verilmöeyen değer. seviyorum da işte.

Sevgi değil seninn ki , mesleği iyi birini bulmuşken kaçırmama derdindesin.

Okumalısın , çalışmalısın ya ötesi yok

Ihtiyacimiz yok diye okumamı istemiyor " bu zihniyette biriyle asla mutlu olamazsın.

Altın derdine dusmussun , muhtemelen çevrenin sözleri bunlar.

Oysa hayatın çöp olabilir bunun farkında misin ?

Ne yapacaksın altını, alinananlari ? Okuma sözü al sen madem illa evleneceksen

Ortada sorun yok.
Siz evlenmiş olmaktan pişmansınız ve eşinizin çevresini yadırgıyorsunuz sorun bu.
Ve sorun yaratmak için hem çok erken hem çok geç.

Bence sizin icinize sinmemis bu evlilik ve geri dönmek icin bazi seyler sunuyorsunuz kendinize gibi geldi bana .. siz izin vermezseniz kimse sizi ezemez ne görümce ne de bi baskasi ..

hayır kaçmadım. 29-30 yaşında var eşim. burda normal 15 yaşında nişanlanan bile var.
29-30 yaşında var mı? Evleneceğiniz kişinin yaşını net olarak bilmiyor musunuz? Oralar nerelerdir bilemem ama gerçek olan şudur ki 15 yaş daha çocuktur. 15 yaşındaki kişiyle sözlenen kişide net sapıktır.

Madde madde siralayim dusuncelerimi:
1. 19 yas evlilik sorumlulugunu kaldirmak icin cok erken bir yaş.
2. 30 yasindaki bir adamin 19 yasinda birini istemesi de tuhaf. Desem ki flort ettiniz ve birbirinizi sevdiniz vazgecemiyorsunuz, oyle de olmamis anladigim kadariyla. Cunku iki haftada nisan olmus apar topar. Iki ay icinde de nikah. Yani siz suan evlisiniz resmiyette. Ayrilsaniz bile bosanmaniz gerekiyor.
3. Icine sinmeyen seyler var ki buraya yazmussin. Demissin ki esim oynamayi sevmez ama arkadaskarina gel8nce dugunde oynadi. Yani seninle oynamak istememus ve sana oynamayi sevmiyorum bahanesini gostermis. Hskli olarak senin de kafanda soru isaretleri kalmis.
Bir de demissin ki dugunde tek basima oynadim. Ksrsi tarafin akrabalarindan da kimse gelneyince ister istemez beni istemiyorlar mi diye dusunuyorsun. Bayramda da aramamislar. Deger gormedigini, sanki adamin evlenmis olmak icin evlendigini dudunuyorsun. Eger boyleyse başını yakmasaydi adam.
4. Evlenmis olmak icin evleniyorsa kendi yasinda birini bulsaydi esin. Neden kucucuk bir kizin basini yakti?
5. En guzel gununde tek basina mutluluk rolu yapip oynamissin. Kucugum oysa bu caglar senin okuyup kendi ayaklarinin uzerinde durman icin cabalaman gerek caglar. Evlilik yuku simdi agir gelir sana. Srni de ezerler bunlar. Isin gucun de yok. Dahasi meslegin de olmadigi icin nasilsa mecbur diye seni cok ezerler.
Ailenden kimse akıl vermedi mi sana? Artik evlenmissin. Bu arada bir arastir dugun henuz olmafigi icin belki nikahtan vazgecme olabilir. Eger oyleyse bosanmadan da ayrilabilirsiniz. Bir avukata sor istersen. Icine sinmiyorsa devamini getirme bence. Cunku belliki mutsuzsun. Simdiden mutlu degilsen ileride bu sorunlar katlanarak devam eder, hic mutlu olamazsin o zaman.

1.si konu sahibinin totosu yemiyor okuyup meslek sahibi olup okumaya, mesleği iyi birini bulmuşken kaçırmayayım evde koca parası yerim diyor.
2.si muhtemelen o aile de 30 yaşındaki oğullarına 19 yaşında çocuğu eş olarak seçmiş ki rahat rahat ezebilsin. Tipik bir ataerkil yapı seziyorum karşı tarafta.
Bence nikahın iptalini isteyip, aklınızı başınıza toplayıp önce okuyun iş sahibi olun sonra koca arayın. Sürekli maddiyatla ilgili şeyleri ön plana çıkarmışsınız daha 19 yaşında ne bu zengin koca merakı?

29-30 yaşında var mı? Evleneceğiniz kişinin yaşını net olarak bilmiyor musunuz? Oralar nerelerdir bilemem ama gerçek olan şudur ki 15 yaş daha çocuktur. 15 yaşındaki kişiyle sözlenen kişide net sapıktır.
Sakarya dedi birde ... Sakarya da oturiyorum gayet okudum ogretmen oldum meslegimi icraa ettim 26 yasimda evlendim. Ve tum Sakarya böyle ben hic 15 duymadim.

Simdi zanla konusiyorum affola hanim kizimizda gore... Dogulu batılı demis bence kendisi doğulu ve Sakarya ya gelicek. Sakarya da ki insanlar doguluya pek iyi gozle bakmaz malum seyleri biliyorsunuz. Bence gorumceler bubyuzden hoslanmiyor kizimizda daha cok toy ... oğlan yaşı küçük diye,kizda isi iyi kaptirmiyim diye evleniyor galiba. Saygilar

Back
X