Yol yordam bilmemek..

Başınız sağ olsun

Bunu burada yazdım ama arayıp söylemek bana zor geliyor mesela

Telefonla konuşmayı sevmem kendi annemi bile düzenli aramam

Eltimin babası vefat etti

Kaynım babasını aradı ara eltimi diye neyse aradı ama telefon ile konuşmadı elti Kaynım ve annesi ile konuştular kp cenazeye gitti vs cs

Evde bekar görümcem bekar eşim vs 3 çocuk var

Eltim büyük görümcem ayrıca aramadı diye ona küstü ve yaklaşık 5-6 yıl belki de daha fazla görüşmedi hatta görümcem o evde yaşıyor diye Kv nin evine dahi girmedi

Sonra damadın babası vefat etti Kv ve diğer görümcem cenazeye dahi gitmedi
Eltim ve Kaynım aradı mı bilmiyorum

Bu ailenin oğlu eşinden kimseyi aramasını beklemem ha ben de aramam öyle kolay kolay

Eşinizle akran sayılırız bizim ailelerimiz yakın akraba ortamlarından çıkmış o nedenle bu ilişkiler bence daha kopuk

Eskiden herkes küçük yerde imiş sürekli bir arada imiş vs vs ama artık mesafeler arttı

Karakter meselesi. Konuyu saptırmak olmasın ama annem oğlak burcu :) Mantık her daim ön planda ve çıkar gözetir. Annem sonuçta ne yapayım bu haliyle kabul ettim.

valla oğlak burcu ise kendine oğlak burcu. başkaları onun burcuna göre yaşamak zorunda değil. eşinizi zorlamak yerine uygun bi vakit annenizle konuşun bence. bu durumda da eşinizi beklemeden insanlara siz haber verebilirsiniz. en kolayı.

Basiniz sagolsun.
Benim eşim de böyle. Düşünemiyor. Bastan anlasma yaptık, ben ona hatirlaticam o da gocunmadan arayacak. Benim esimin ailesi de dusuncesiz. Mesela boyle haberleri ailesine vermek yetmiyor, onlar da aramazlar. O yuzden hem esime hatirlatiyorum hem de esime ailesine aramalarini hatirlatmasini hatirlatiyorum.
Benim annem de oyle ilgi beklemez esasen ama boyle onemli meselelerde de aranmadiginda bana soyleme ihtiyaci mutlaka duyar. e o zaman eşim adina ben mahcup oluyorum. O yuzden hic umursamadan hem esime hem de esim uzerinden ailesine hatirlatmalarda bulunuyorum. Zaten boyle seyler sık yaşanmıyor.

e tamam. bu size göre normal başkasına göre değil. siz nasıl kendi normallerinizden vazgeçmiyosanız eşiniz de vazgeçmiyor.
Yanlış anladığın bir şey var. Bu durum aramızda muhalefet oluşturmuyor. Yani ona sorsan o bir problem olduğundan bile bihaberdir.

Ben sadece kendim yoruluyorum idare etmeye çalıştıkça.

Karakter meselesi. Konuyu saptırmak olmasın ama annem oğlak burcu :) Mantık her daim ön planda ve çıkar gözetir. Annem sonuçta ne yapayım bu haliyle kabul ettim.

Ama bu mantık değil ki

Kalıplarla düşünüp mükemmeli aramak

Yani dünürlerin araması lazım zira aramazlarsa o kendini eksik hissedecek

Babaannem vefat ettiğinde kp babamı aradı ama eşim aradı mı hatırlayamadım şimdi

Ben de aradım babamı halamı oldu bitti

Yanlış anladığın bir şey var. Bu durum aramızda muhalefet oluşturmuyor. Yani ona sorsan o bir problem olduğundan bile bihaberdir.

Ben sadece kendim yoruluyorum idare etmeye çalıştıkça.

Esasen son cümleniz sıkıntıyı açıklıyor

İdare etmeyin

Eşiniz böyle biri genel sohbet aşamasında yani bu sıra değil ama başka Zaman'larda böyle olduğunu annenize çevrenize vurgulayın ve onu olduğu gibi kabul edin

Arkadaşlar,

Eşimin ailesiyle konuştum. Tabi önce kendisine arayıp haber verdin mi diye hatırlatmam gerekti ama olsun. Annemi de ararlar herhalde.

Farklı ailelelerin yetiştirdiği çocuklar bir aile kurduklarında oluyor maalesef böyle ayrılıklar. Daima uzlaşma olabilse keşke.

Hepinize yorumlarınız ve başsağlığı dilekleriniz için teşekkür ederim. Şimdi biraz eski fotoğraflara bakıp güzel anneannemi düşünücem. Sağlıcakla kalın.

Mune Konum kapanabilir.

Başınız sağolsun öncelikle. Tabii ki, bu tür durumlarda aranması gerek.

Biz de tam tersiyiz. Benim bütün sülalem telefonda konuşmayı sevmez. İnanın 4 sene üniversite okudum, 4 sene yurt dışında yaşadım, haftada 1 aradım. Eşim ise her gün en az 2 kere annesiyle 2şer kez de 4 ablası var onlarla konuşuyor. Böyle olunca benden de bekliyorlar aramamı. Beni arıyorlar sürekli. Çoook seviyorum, onda hiç sıkıntı yok ama ben fazla ilgiden aşırı bunalan bir insanım. Kendi akrabalarımı da bayramdan bayrama ararım ya da hastalıkta,mezuniyettir,okul durumudur o zamanlarda ararım yani. Çok şükür bir şey demiyorlar ama kayınvalidem bir kaç kez annemi arayıp da, Bsgirl de hiç aramıyor sormuyor falan demiş bile. Annem yapıştırmış gerçi cevabı, benim çocuklarım beni de aramaz, alıştırmamışız her gün konuşmaya demiş sağolsun üstüne almış durumu.

Yani, siz söyleyin, arayıver deyin arasın. Üstüne de düşmeyin bence

Sizin ailenizle günde 2 kere konuşmanız ne kadar normalse onunda aramaması ona öyle geliyordur

ben sizi anliyorum , her ailenin yasantisi , beklentisi farkli , hayatimiza sonradan dahil olan eslerimizin de ayni olmasini beklemememiz gerekiyor :) o yuzden brn rahatsiz olmuyorum , hatirlatiyorum cunku ailemin uzulmesini istemiyorum aslinda konu bi nevi annr babayla es arasinda kopru olmak , allah daha buyuk sorun vermesin boyle dusunup takilmayin hic

Benim eşim böyle konularda çok hassastır. Benim söylememe gerek olmadan arardı. Hatta biz üzgünüz diye büyük bi ihtimal cenaze vb işleri hep o halletmiş olurdu

Ama aksi gibi olsa kesin yönlendirirdim. Siz arayın kayınvalidenizi siz söyleyin.
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun

Benim eşimde aynı, ailesi de öyle. Ne gördüyse onu yapıyor yani.
Ama içlerinde kötülük yok ona bakıyorum ben.
Hatırlatmaktan da rahatsızlık duymuyorum.
Kendi annesini babasını ablasını bile araması için yeri geldiğinde ben söylüyorum.
Sülalesinde birşey olsa haberini benden alır düşün

Annem geçen sene baya küstü hiç aramıyor falan diye, anlatamadım böyle ufak şeylere takılmaması gerektiğini. Çünkü gördüğünde özel günlerde falan yeterince ilgili ve en önemlisi her zaman saygılıdır. Birşey istese asla ikiletmez.
Küstüğünde de annem neler söyledi hala güldürmeye gönlünü almaya çalıştı. Bu bana kat kat yeter artar bile.
Allahtan annemde çok uzatmadıda kapattı mevzuyu.
Ama hala aynı tas aynı hamam, kabullenecek zamanla napalım

başınız sağolsun
böyle durumlarda eşim ailesine söyler ailesi de aranacak kişiyi arar.

başınız sağolsun,
kendiniz haber verin ailesine,
benim eşim de öyle, hatta onun ailesinde hastalananı, evleneni, hatta öleni bana söylerler ben eşime söylerim...

Başınız sağolsun.. bazı insanlar böyledir sevmeyebilir. Ben mesela kandillerde insanların kandilini kutlamak için arayamam,bayramlarda bitek kendi annemi babamı ararım iletişimiz de güzeldir herkesle iletişimim güzel ama mecburi aramayı sevmiyorum. Ama baş sağlığı için ayrı tabi ki. Yine de annesine siz haber verebilirsiniz demek ki ailesi ile iletişimi güzel değil uzaklar. Bunu sürekli hatırlatmak yerine o huyunu umursamamanız daha iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…