yola cikilir mi bu sekilde?

leylakafasi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2018
239
231
53
ellerim titreyerek yaziyorum, lutfen konum tasinmasin ve imla hatalarimi mazur gorun.
7 haftalik hamileyim. gecen hafta bir kez gordugum acik kahverengi lekeyi onemsemedim, dun kirmizi bir leke gordum. bir damlacik. bugun de tekrar kahverengi leke var, ped takma ihtiyaci hissetmiyorum, kagit havlu yeterli geliyor. ee bize ne bundan doktora git demeyin, bulundugum ulkede doktora gidemiyorim. ariyorum acil servisi, dusuk olacaksa cok kanaman olur o zaman ara lekelenme icin bir sey yapamayiz diyorlar. 12. haftadan once ultrason yok. cok bekledigim cok istedigim bir bebekti, supriz oldu. cok endiseliyim. turkiyeye bilet aldim simdi, gidip adam gibi bir doktora goruneyim dedim. ama bu sefer de korku basladi yol cok uzun evden cikip eve girmem 13 saati bulacak. direkt ucus bulamadim aktarma yapicam. sizce yola cikilir mi, noel zamani biletler cok pahali hazir bulmusken gideyim diyorum ama bir yanim da korkuyor. en azindan turkiyede bir Allahin kulu progesteron filan yazar diye dusunuyorum. size dusuk mu yapiyorum, karnim agriyor ama inanilmaz bir agri degil. goguslerimdeki hassasouet de bitti. buradaki hemsire normal dedi ama her seye normal diyorlar zaten.

Bu düşük değil yerleşme kanaması korkulacak bir şey olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Uçakla yolculuk yaparsanız da bir şey olmaz ama ben beklemeniz taraftarıyım.

Ilk 3 ay tutunma icin onemli yolculuk olumsuz etkileyebilir aktarma falan cok ayakta kalacaksiniz doktorlar tavsiye etmiyorlar bu donemde diye biliyorum ben

Adet kanaması gibi kırmızı lekelenme olmadığı sürece korkmayın, sağlıksız bi gebelikse ne progestan ne bi başka bişi tutunmasını sağlıyor. Ama yolculuk risk mi derseniz bence risk. Dikkatli şekilde dinlenin evinizde bence.

ayakta cok kalmayacagim. ilk ucakta 3 saat ikincisinde 4 saat ucacagim. kahverengileri ben de yerlesmedir diye onemsemedim ama dubku kirmizi damla beni cok endiselendiriyor.

Gebeliğin bir döneminde lekelenme olabiliyor ama yinede doktora görünmekte fayda var .Ama şu durumda uzun yolculuk tehlikeli olabilir yatıp dinlenmek en doğrusu

ayakta cok kalmayacagim. ilk ucakta 3 saat ikincisinde 4 saat ucacagim. kahverengileri ben de yerlesmedir diye onemsemedim ama dubku kirmizi damla beni cok endiselendiriyor.

Gebelikte 2 saatten fazla hareketsiz kalmak tehlikeli zaten.

Ben dusuk yaparken gogus hassasiyetim bi anda kesildi, vucut isim bi anda dustu ve kirmizi lekelenmem oldu, sonrasi malum zaten.
Yatip dinlenmelisin.
Yol cok uzun bilmiyorum ben risk alir miydim..
Progesteron dusuk olacaksa engellemiyor, sadece sureci uzatiyor.
Yani gebelik sagliksizsa bi sekilde onu vucut disari atiyor.

bide nasil 12. Haftaya kadar ultrason yok?
Gercek mi bu?
Yani olamaz, Allah esirgesin kalbi durup kanamayla dusmeyen bebekler anneninde hayatini tehlikeye atabilir.
Nasil ulkeymis o oyle.

sonrası dediğiniz süreç ne zaman başladı? kırmızı lekeden ne kadar sonra ağır kanamanız başladı? ben kırmızı leke göreli 24 saat bitti.

sonrası dediğiniz süreç ne zaman başladı? kırmızı lekeden ne kadar sonra ağır kanamanız başladı? ben kırmızı leke göreli 24 saat bitti.

3 gun sonra.
Ama siz ustune gormede yasiyor olabilirsiniz.
Ben ilk lekeyi gordukten sonra ilk gogus hassaiyetim tamamen kayboldu, 3 gun sonrasi dusugum gerceklesti.

Ultrasona girebilseniz bu sorulara yanit bulursunuz.
Benim kucuk bi kanamali bolge tespit edilmisti ultrasonda.
Doktor ya bu bolge kaybolur ya da dusuge sebep olur herseye hazirlikli ol demisti.

biraz cahilce bir sorum daha var bu ultrason karından mı oluyor vajinal ultrason mu? türkiyeye gidersem ona göre doktor seçeceğim.

Evet adet tarihi civarinda oluyor ustune gorme.
Kizima hamileyken adet olacagim gun lekelenmem olmustu ama 5 haftalik hamileydim.
Dusuk riski olan bi gebelik o zaman sizinkisi, bol bol dinlenin, dua edin.
Inanin aci ama hersey olacagina variyor.
Yol 13 saat, baya da uzun.
Bilmiyorum sanirim bilet tarihinden bi gun once net karar verirdim gidip gitmeyecegime.
Kanama vs olursa yola cikmamaniz daha iyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…