- Konu Sahibi leylakafasi
-
biraz cahilce bir sorum daha var bu ultrason karından mı oluyor vajinal ultrason mu? türkiyeye gidersem ona göre doktor seçeceğim.
üstüne görme 4. ya da 5. haftada olur diye biliyorum. 7de de olur mu?
Peki sağlıklı gebeler nerde takip ediliyor?sigortam da var ülkede jinekolog da var, ağır vaka olmadığınız müddetçe bakmıyor. ağır vaka olmak için de gerçekten ağır vaka olmanız lazım.
üstüne görme 4. ya da 5. haftada olur diye biliyorum. 7de de olur mu?
gebe takip merkezleri'nde. burada da ebe ve hemşireler var. doktor yok.Peki sağlıklı gebeler nerde takip ediliyor?
Ülkedeki sağlık sistemiyle ilgili eksik bildiğiniz bir şeyler var.gebe takip merkezleri'nde. burada da ebe ve hemşireler var. doktor yok.
çok teşekkür ederim cevap için. doğrusu zaten gidecektim, denk geldi. gidince de 12. haftadan önce dönmeyeceğim inşallah uzun kalacağım. malesef kan tahllili de 9. haftada yapılıyormuş. siz evde kendi kendinize mi düşürüyordunuz? kürtaja gerek kalmıyor muydu? hatırladığım kadarıyla şimdi bir bebeğiniz var Allah bağışlasın.Ultrason karından yapılıyor ama bana kalsa o kdar yolu çekip gitmenize hiç gerek yok. Düşük öyle minik minik kanamayla başlamaz. Benim düşüklerim hep birden olurdu. Birden aşırı karın ağrısı ve tuvalete gittiğimde de Birden atardım embriyoyu.
Sizinki geç döllenme olabilir. Bir betahcg de mi baktıramıyorsunuz?
size de çok teşekkür ederim. inşallah ben sğlıkla devam ederim bu sürece size çok geçmiş olsun.Bu arada benim kanamam 8-9 hafta civari basladi.
Ama dedigim gibi rahimde kanamali bolge tespit edilmisti.
sistemi detaylı anlatmak istemiyorum ifşa olmamak için mesaj atarsanız anlatayım size nasıl oldğunu.Ülkedeki sağlık sistemiyle ilgili eksik bildiğiniz bir şeyler var.
Ben adet dönemiyle ilgili bir sıkıntı yaşadığımda (ağrılı adet mesela) jinekologa gidemiyor muyum o ülkede?
biraz cahilce bir sorum daha var bu ultrason karından mı oluyor vajinal ultrason mu? türkiyeye gidersem ona göre doktor seçeceğim.
Neyse belli ki olağanüstü hali olan bir bölgedesiniz. Ben doktorum. Düşükte daha yoğun kanaman olur.sistemi detaylı anlatmak istemiyorum ifşa olmamak için mesaj atarsanız anlatayım size nasıl oldğunu.
aynen öyle. dünyanın en güçlü ülkelerinden birindeyim.Bhcg değerine göre vajinal yada karından bakıyorlar.
Konu sahibi arkadaş yanlış biliyorsam düzeltsin; yurt dışında bizim ülkedeki gibi sık sık kontrol hele hele de ultrason yapılmıyor, hatta 12. Haftadan sonra 20. Haftada kontrol var yanlış bilmiyorsam.
Zaten sağlık bakanlığına göre gebelerin 4 kez doktora gitmesi yeterli burada da.aynen öyle. dünyanın en güçlü ülkelerinden birindeyim.
Evet kendisi düşüyordu. Tabi doktora gidiyordum sonrasında. Madem gidecektiniz gidin o zaman . Zaten nasibinizde varsa ne yapsanız da düşmez.çok teşekkür ederim cevap için. doğrusu zaten gidecektim, denk geldi. gidince de 12. haftadan önce dönmeyeceğim inşallah uzun kalacağım. malesef kan tahllili de 9. haftada yapılıyormuş. siz evde kendi kendinize mi düşürüyordunuz? kürtaja gerek kalmıyor muydu? hatırladığım kadarıyla şimdi bir bebeğiniz var Allah bağışlasın.
size de çok teşekkür ederim. inşallah ben sğlıkla devam ederim bu sürece size çok geçmiş olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?