Yolda 100 lira buldum yardım...

Bulduğunuz yerde karşınıza çıkan 3 kişiye sorun para kaybettinizmi diye eğer yoksa sizin olabiliyor diye biliyorum..ama siz en iyisi vicdaninizin rahat edeceği birsey yapın o parayı bağış gibi..ya camiye yada yoksul birine kaybedenin hayrına bağışlayın.. Ne guzel bir insansınız siz Allah sizden razi olsun kim senin malına el sürmeyecek kadar onurlusunuz..

Kendiniz için harcamak dışında hayır adına bir sürü alan da kullanabilirsiniz. Camiye, ihtiyaç sahibine, hayvanlar adına bir hayır yapabilirsiniz.

Bunları da kaybedenin hayrına yapın, ahirette beklemediği Bi yerden hayrı çıkınca , sevinsin, hem siz de hayırdan nasiplenmiş olursunuz.

camiye niye para veriliyor, diyanetin bütçesi bi çok bakanlıktan kat kat fazla iken. benim bildiğin yoksula fakire fukaraya bi faydası da yok o camilerin, namaz sonrası toplanan yardımlardan bahsetmiyorum bile..
gerçekten ihtiyacı olan birine verin ya da kedi/köpek maması alıp dağıtın.

Kızlar yolda 100 lira buldum dinen haram diye biliyorum.bu konuda bilgisi olanlar cevaplarinizi bekliyorum.
Dinen durumunu bilmemde Ben alamiyorum acikcasi ne biliyim ya cok ihtiyaci olan biri dusurduyse ya birinin ilac parasiysa yada yaslinin maasindansa falan dusunceleri beni rahatsiz ediyor 5tl ye muhtac olan insan var diye ihtiyaci olana veriyorum

Ne demek canım Allah korusun haramdan.

Dun arkadaşım100 lira kaybetti, bir hayli de uzgundu bunun icin.
Siz mi buldunuz yoksa :)

Camiiye verilir mi kiz? Eskidendi o. Simdi ortalik buna musait degil.sen ihtiyaci olan birine erzak al o parayla,dusuren kisinin hayrina olsun bari.

Bence fiyatları ucuz olan pazar ya da dükkana gidin. Ayakkabi ya da kışlık alin. Toptan depo ayakkabicilarda 20-30a bile çocuk botları oluyor. 3-4 cift çıkar o paradan. İnternette cok yardim ilanı var. Gönderin iletişim kurup bir köy okuluna. Emin olun onların daha çok ihtiyacı var. Hayırli bi işe vesile olur

Camiiye verilir mi kiz? Eskidendi o. Simdi ortalik buna musait degil.sen ihtiyaci olan birine erzak al o parayla,dusuren kisinin hayrina olsun bari.
En iyisi öyle yapmak,tabi benim değil para sahibine olsun sevabı inşallah.

Cami en son aklima gelecek yer olurdu dogrusu.
En yakin okula gider,maddi durumu iyi olmayan 10-15 ogrenciye oglen yemegi ismarlardim.
Ya da cikolata vs alip okul idaresinin bilgisi dahikinde tabi, birkac sinifa dağıtırdim.
Cocuklar sevinsin, en guzeli bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…