Yolda 100 lira buldum yardım...

O da doğru aslında en iyisi çevreye sorup ihtiyaç sahibi birine vermek.
Vallahi ben camilerde toplanan parayi ne yaptiklarini hep merak ederim cuma namazlarinda falan herkes sadaka diye 3,5 verir kandiller bayramlar vs yapan varmidir bilmem ben hic erzak kutusuyla yardim falan yapanini gormedim kuran kurslarina bagisliyorlar yada fakir musluman ulkelere yardim yapan kuruluslara bagisliyorsa bilmiyorum
Kagit toplayicilar falan var yanlarinda bebeleri oluyor yuz goz belirsiz ama cokta tatli oluyorlar doldur bir torba dolusu abur cubur sut meyve tutustur ellerine cokta mutlu oluyorlar cocuk onlar herseye nefisleri cekiyordur ama alamiyorlar veya ana babalari almiyor

Sizin fikriniz de güzelmiş.

Camiiye verilir mi kiz? Eskidendi o. Simdi ortalik buna musait degil.sen ihtiyaci olan birine erzak al o parayla,dusuren kisinin hayrina olsun bari.

aynen katıldım

eskiden o camilere fakir fukara sığınırmış

aş evi vs görevi de görürmüş

verilirmiş

şimdi camide kim ne yapacak ki parayı

aynen katıldım

eskiden o camilere fakir fukara sığınırmış

aş evi vs görevi de görürmüş

verilirmiş

şimdi camide kim ne yapacak ki parayı
Imam cebe atacak
Aynen eskiden ne guzelmis camiiye siginan ac yoksul insanlara yardim edilmesi.

Bize en yakın okula gidip bir şeyler mi dağıtsam öğretmenimizden yardım alıp yoksa sorup ihtiyaç sahibi birilerine erzak yardımı mı yapsam gerçi bizim burada öyle birileri de yok herkesin nerdeyse arabası var evinin önünde.

100 lirayla ne yapacağını şaşırdın:))
çocuklara dağıt sen onu.
en makbulüdür.
aklın karışacak yorumlarla birşey değil:))

Böyle saçma konu acacagina parayi görmezden gelip yoluna devam etsen daha iyiydi. Harcayasin var vicdan rahatlatmaya gelmissin

Yok cebe atmam günah.yani cami ya da bir yoksula mı vermek lazım diye biliyorum.

böyle biliyorsanız bunu neden dert bölümüne konu açtınız ki?

100 lira buldum dert oldu.

Bazen bana çok garip geliyor bu tür konular.
Acaba sadece bana mi geliyor bilemiyorum.

100 lirayla ne yapacağını şaşırdın:))
çocuklara dağıt sen onu.
en makbulüdür.
aklın karışacak yorumlarla birşey değil:))
şaşırmak değil de doğru yere ulaştırmak sadece sizden fikir istedim,teşekkürler.

böyle biliyorsanız bunu neden dert bölümüne konu açtınız ki?

100 lira buldum dert oldu.

Bazen bana çok garip geliyor bu tür konular.
Acaba sadece bana mi geliyor bilemiyorum.
Ben camiye verecektim ama arkadaşlar daha iyi fikirler verdi,siz ne şeytan fikirlisiniz böyle?

Biz bulduğumuz zaman az da olsa çok da olsa, eşim götürüp camiye veriyor cumaya gidince falan...

Ama normalde dinen, parayı bulduğun yerde 3 kere bağırarak duyurman lazım diye bilîyorum. Gerçi şimdi bağırsan 100 lira için herkes koşar, ben düşürdüm diye. îzdiham çıkar

Yok cebe atmam günah.yani cami ya da bir yoksula mı vermek lazım diye biliyorum.

Ee helal olmadığını kendiniz yazmışsınız , neyi merak ettiginizi tam olarak anlamadım.

Bir fakire , kaybeden kişinin hayrına verilir ya da sobası olmayan bir eve soba alabilirsiniz v.s

Böyle saçma konu acacagina parayi görmezden gelip yoluna devam etsen daha iyiydi. Harcayasin var vicdan rahatlatmaya gelmissin
Ben sadece doğru şekilde kullanmak adına sordum.Harcayasım olsa neden sorayım Allah Allah...

Şeytan fikirlilikle ne alakası var hanımefendi?

Alt tarafı bir 100 lira yani camiye de götürüp verebilirsiniz bir fakire ya da bir çocuğa.

Ben bu tür konuların dert bölümüne açılmasına hayret ediyorum. Onu belirttim.

Bu geçen ki kardeşiniz ve sevgilisinin sizin evde kalması birlikte yatması konusuyla çok bağımsız. O dert olabilir ama bu çok gereksiz geldi.

Bunu şeytan fikirlilik olarak algılamak, oda değişik bir bakış açısıymış. Hayırlı olsun.

Ben camiye verecektim ama arkadaşlar daha iyi fikirler verdi,sizin ne şeytan fikirlisiniz böyle?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…