Yolda 100 lira buldum yardım...

Geçenlerde haberde çıktı ,9 10 yaşlarında bi çocuk kazada bir bacağını kaybetmiş ,protez bacak icin sosyal medyada kampanya başlatıldı .oraya bağış yapabilirsin.ailesinin durumu da kötü .detayını ozelden yazarım oraya vermek istersen.hem senin sevabin,hemde parasını kaybeden kişinin sevabı olur

Sevgilisi değil nişanlısı bir de bu konuyla bu ne alaka?Allah akıl versin.

Camilere yeterince yardim yagiyor.Cevrenizde yardima muhtac bir ogrenciye harcayin.Cok daha hayra gececektir.

Dine göre buldugun cevrede 3 kişiye soracksın eğer sahibini bulamazsan o para sana helal olmuş olur harcayabilirsin

eskiler genelde onu ihtiyacı olan birine verirlerdi

mahallenin bilinen yardıma muhtacına erzak alır ya da okula giden çocuğu olanlara vs verirlerdi

ama haramını helalini ben bilemem Allah bilir

Baskasinin parasiyla bi baskasina yiyecek giyecek almak 1 degil 2 gunah.
Hem paranin sahibinin hakkina giriyosun parayi harcadigin icin, hemde yoksul kisinin girtladigindan haram para gecirmis oluyosun.

Su devirde camiye versen imam parayi cebine indirir. O hale gelmis bir durumdayiz. Ben bulsaydim ellerimle gozumun gordugu bir yere yardim yaparfim. Ya erzak alir bir fakir aileye verirdim, ya kırtasiyeden kitap defter kalem alip fakir koy okulunun birine yollardim ya da bir hayir kurumuna bagislardim ne bilim engelliler vakfi, losev gibi.

Ben camiye verecektim ama arkadaşlar daha iyi fikirler verdi,siz ne şeytan fikirlisiniz böyle?
Şeytan fikirli
Siz melek fikirli (o neyse artık) iseniz sadaka vermeyi de bilirsiniz galiba
Ben olsam mama alırdım hayvanlar için. Yapacağınızı sanmıyorum da
Camiye vermek imama yardımdır bence
Neyse

Dine göre buldugun cevrede 3 kişiye soracksın eğer sahibini bulamazsan o para sana helal olmuş olur harcayabilirsin

Su an verdiğiniz fetva oluyor ... Sana helal oluyor harcayabilirsin çok büyük bir söz.

Konu sahibi keşke almasaydin.onu kendi paralarının icjne bile karıştırma , ama madem.aldin soracaksin bekleyeceksin belli süre sahibi çıkar mı diye , bir suru mevzuat var.sen buraya bakma en iyisi ara müftülüğü ,öğren

camiye vermede nereye verirsen ver mesala üşüyen suriyeli bir çocuğa ayakkabı mont al

Babam zamaninda bi canta dolu para bulmustu. Ben cantayi hic gormedik ama bi kac bin lira varmis. Bi kac kisinin agzini aradi cevreden kimin olabilir diye. Ama kimse cikmadi. En sonunda camiye verdi. Fikir olrak guzel ama keske polise biraksaydi. Belki birisinin ameliyat parasiydi.

Parayı camiye vermek aklımın son sırasına bile gelmez.
Kendiniz harcamak istemiyorsanız ihtiyacı olana verin. caminin ne ihtiyacı var ?

Baskasinin parasiyla bi baskasina yiyecek giyecek almak 1 degil 2 gunah.
Hem paranin sahibinin hakkina giriyosun parayi harcadigin icin, hemde yoksul kisinin girtladigindan haram para gecirmis oluyosun.
Haram paranın ne olduğunu biliyor musunuz? Meşru olmayan, haksız yolla para kazanmak
Bilip bilmeden enteresan yorumlar yapıyorsunuz ya hastayım

Konu yine dine gelmiş yok imam cebe atar falan.cok ayıp tüm atiyorum Sinoplu lar kötü mü yada iyi mi gibi bisey bu.genelleme yaptığınız şey çok yanlis

Hayvanlar önemlidir ama aç çocuklar varken insan daha elzemdir

Mune Ablam bence gel sen

Bağış yapabileceğiniz bir sürü yer var. çocuklar üşümesin diye bir topluluk var mesela. bir kaç çift bot alıp yardım yapabilirsiniz.

o miktardaki bir paranın polise teslime dilmesi gerekirdi bence de ya.
baban neden böyle yapmış ki zamanında?

Kendin harcama dileciyee aslaaa verme onlar senden daha zengin.Gerçekten ihtiyacı olan birilerine erzak alıp ver

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…