- 22 Haziran 2016
- 12.671
- 57.649
- 598
Ben camiye verecektim zaten ama arkadaşlar daha iyi fikirler verdi.Bunu sormam da ne gibi bir şey arıyorsunuz.Bir de harcasam siz mi vicdanı mı rahatlatacaktınız? Öyle bir niyetim olsa bu soruyu sormam zaten.Şahsen bende bulsam camiye vermezdim.baska bi hayır yapardım .aslına bakarsan ben bu yükün altına girmektense o parayı hic almazdim bulduğum yerden.sen neden aldın ki o zaman konu sahibi???? buraya konu actın amenna bu kadar dert edeceğine hic almasaydin daha iyiydi.sanki bana da biraz harcayasin var da,burdan vicdan rahatlatmak adına yorumlar almak istiyorsun gibime geldi.parayı ihtiyacı olana bagislamayi herkes bilir.bunu kendiniz akil edemediniz mi
Baskasinin parasiyla bi baskasina yiyecek giyecek almak 1 degil 2 gunah.
Hem paranin sahibinin hakkina giriyosun parayi harcadigin icin, hemde yoksul kisinin girtladigindan haram para gecirmis oluyosun.
Eee t günah bir ihtiyaç sahibine verYok cebe atmam günah.yani cami ya da bir yoksula mı vermek lazım diye biliyorum.
Biliyomussun iste ne yapacagini. Boyle basit biseye de konu acmakYok cebe atmam günah.yani cami ya da bir yoksula mı vermek lazım diye biliyorum.
camiye verırse bu zamanda imam cebe atar:)Para bulunduğunda en yakın camiye verilir benim bildiğim
Şimdiii bir konuya haram veya hekal diye nitelendirmek
biz kulların cok basit verdiğimiz dini hükümlerdir
Oysaki kuranda bu
sakın agzınızın getirmesinden dolayı helala haram harama helal demeyiniz....
Yani bizler kesin haramla hitap olmuş olaylar dışında hiç bir seye haram diyemeyiz.
Şimdi konu sahibi parayı illegal yollarla elde etmefiğine göre dinen sıkıntı yok
fakat sünnete ve fıkıha bakmak da gerekir.
Hiç kimsede kaybettiği parayı bulana haram olsun demez
yani istersen kendin harcaya bilşrsin
ben olsam yardıma ihtiyacı olana harcar vicdanende rahat ederdim
Bide almazdım diyenler var.cok komik bence bu bir reflextir:)
o miktardaki bir paranın polise teslime dilmesi gerekirdi bence de ya.
baban neden böyle yapmış ki zamanında?
Ne ilgisi var paranın azlığı ve çokluğuyla konunun sonuçta bu davranışım yolda para bulup cebine atanlara da örnek olsun.1 trilyon çıksa direk karakola gederdim siz tasalanmayın.Duble yol yaptirin.
Yapilacaklar belli sizde biliyorsunuz yani 1 milyar bulsaniz hadi konu açmanizi anlarim da 100 tlye yapilacak yardimlar bariz bellidir bu kadar uzatmak niye?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?