Yolda 100 lira buldum yardım...

Şahsen bende bulsam camiye vermezdim.baska bi hayır yapardım .aslına bakarsan ben bu yükün altına girmektense o parayı hic almazdim bulduğum yerden.sen neden aldın ki o zaman konu sahibi???? buraya konu actın amenna bu kadar dert edeceğine hic almasaydin daha iyiydi.sanki bana da biraz harcayasin var da,burdan vicdan rahatlatmak adına yorumlar almak istiyorsun gibime geldi.parayı ihtiyacı olana bagislamayi herkes bilir.bunu kendiniz akil edemediniz mi

Ben camiye verecektim zaten ama arkadaşlar daha iyi fikirler verdi.Bunu sormam da ne gibi bir şey arıyorsunuz.Bir de harcasam siz mi vicdanı mı rahatlatacaktınız? Öyle bir niyetim olsa bu soruyu sormam zaten.

Baskasinin parasiyla bi baskasina yiyecek giyecek almak 1 degil 2 gunah.
Hem paranin sahibinin hakkina giriyosun parayi harcadigin icin, hemde yoksul kisinin girtladigindan haram para gecirmis oluyosun.

iyi de neden haram olsun, gırtlağından neden haram geçsin, çalmadık ki

ne yapacağız o parayı çerçeveletip asacak mıyız

bakın o para ile hayır yapayım bana sevap olsun derseniz tabii ki olmaz, zira o bizim paramız değil

ama zor durumda olan bir kişiye iyi niyetle yardım etmenin nesi haram olsun ki

bu arada mesela insanların sağlıklarında hayır yapmayıp da ben ölünce benim paramla şu hayrı yapın demelerinde de sıkıntı var

yani kendileri o malın kullanımından feragat etmeyip geride kalanlara bu yükümlülüğü yüklüyorlar

ama bu yapılan hayrı alan kişinin haram yediği anlamına gelmez ki

Duble yol yaptirin.
Yapilacaklar belli sizde biliyorsunuz yani 1 milyar bulsaniz hadi konu açmanizi anlarim da 100 tlye yapilacak yardimlar bariz bellidir bu kadar uzatmak niye?

Şimdiii bir konuya haram veya hekal diye nitelendirmek
biz kulların cok basit verdiğimiz dini hükümlerdir

Oysaki kuranda bu
sakın agzınızın getirmesinden dolayı helala haram harama helal demeyiniz....
Yani bizler kesin haramla hitap olmuş olaylar dışında hiç bir seye haram diyemeyiz.

Şimdi konu sahibi parayı illegal yollarla elde etmefiğine göre dinen sıkıntı yok
fakat sünnete ve fıkıha bakmak da gerekir.

Hiç kimsede kaybettiği parayı bulana haram olsun demez
yani istersen kendin harcaya bilşrsin
ben olsam yardıma ihtiyacı olana harcar vicdanende rahat ederdim

Bide almazdım diyenler var.cok komik bence bu bir reflextir:)

Ben böyle bir para bulsam, başkasına vermeyi uygun görürüm.
Özellikle muhtaç olana yardım niteliğinde bir şeyler yapmak daha doğru gibi geliyor.

Bazı yorumlar cidden çok komik ne imamların ne konu sahibinin indiregandiciliği kalmış. Konu sahihibi ver ihtiyacı olan biRine konuyu da kapattır bence. Yakinda karışır buralar.

Yok artık yaa
Kul hakkı hakkında da az fetva versene?
Belki o para birinin ilaç parası
Tabiki Almazdım annemiz bizi böyle yetiştirdi
Lukata hükümlerini biliyor musun fıkıhta
Milleti yanlış yönlendirme

Ülkede kanun denen bir şey var. Karakola teslim etmelisiniz. Kafanıza göre hayır amaçlı vs diyerek harcayamazsınız.

III. Bulunmuş eşya

1. Arama ve ilân

MADDE 769.-Kaybedilmiş bir şeyi bulan kimse, malın sahibine, sahibini bilmiyorsa kolluk kuvvetlerine, köylerde muhtara bildirmek veya araştırma yapmak ve gerektiğinde ilân etmek zorundadır.

Bulunan şey önemli ölçüde değerli ise, her hâlde kolluk kuvvetlerine veya muhtara bildirmek gerekir.

Oturulan bir evde veya işyerinde ya da kamu hizmeti görülen yerde bir şey bulan kimse, bunu o yer sahibine veya kiracıya ya da kamu hizmeti görülen yerde denetim ve gözetim ile görevli olanlara teslim etmek zorundadır.

o miktardaki bir paranın polise teslime dilmesi gerekirdi bence de ya.
baban neden böyle yapmış ki zamanında?

Babam baya sormus etmis etrafa. Tabi kimseye " bi canta para buldum" dememis. Para kaybettim diyenler olmus ama paranin miktarini hic biri dgru soyluyememis. Sonra her Turkun dusundgu gibi tavsiyeler alinca, camiye hayra vermis.

Duble yol yaptirin.
Yapilacaklar belli sizde biliyorsunuz yani 1 milyar bulsaniz hadi konu açmanizi anlarim da 100 tlye yapilacak yardimlar bariz bellidir bu kadar uzatmak niye?
Ne ilgisi var paranın azlığı ve çokluğuyla konunun sonuçta bu davranışım yolda para bulup cebine atanlara da örnek olsun.1 trilyon çıksa direk karakola gederdim siz tasalanmayın.

Dini icerik yasak olmasına rağmen suan fetvanin hasını veren arkadaşlar var.konu sahibi sen bu parayı yırt çöpe at en iyisi.sende kurtul bizde yada buldugun yere geri bırak

Şimdi yolda bulunan parayı yoksula vermek gerekiyorsa, bulan kişinin de durumu yoksa ne yapılıyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…