Yolun sonu

Benim de zihnimde bir dönem intihar düşüncesi vardı haliyle intihar eden kişileri uyguladıkları yöntemleri sık sık araştırdım. En sonunda nasıl intihar edeceğimi düşünmeye başlayınca artık destek almaya karar verdim. Sonuç olarak "şimdilik" intihar düşüncem yok. Yaşamayı ve elimdeki imkanlar dahilinde mücadeleye devam etmeye karar verdim.

Bu noktada sayfalar boyunca defalarca söylenmiş olan bir yargı dikkatimi çekti. İntihar eden kişi haber vermez direkt o işi yapar diye bir şey yok öncelikle. İntihar eğiliminde olan kişi öncesinde bunun sinyalini verebiliyor. Dolayısıyla bu tarz genellemelerden vazgeçmemiz gerekiyor. Hayli zarar veren ve "atlayacaksan atla" demekten bir farkı yok.

Şu noktada konu sahibinin gerçek "durumu" hakkında bir fikrim yok artık. Varsayalım ki gerçekten intihar etmek istedi sonra korktu cesaret edemedi bir şekilde vazgeçti. İntihar teşebbüsünde bulunup kurtarılanlarda bir utanç durumu olabiliyor bir dereceye kadar anlıyorum ama aslında gayet kolayca kapatılabilecek bir konuydu bu. Olmadı, vazgeçtim sizi de endişelendirdiğim için özür dilerim demesi yeterliydi.

Oysa konu sahibinin ikinci üçüncü üyeliklerle s... p sıvamasını artık anlayamıyorum. Üyelerin-başkalarının kendisi için ne kadar üzüldüğünü endişelendiğini anlayamaması, empati kuramaması çok çok daha kötü bir vaziyeti gösteriyor.

Normalde bir şekilde intihardan vazgeçti. Demek ki hayatta kalma içgüdüsü üstün geldi o halde devam edebilir sorunlarını çözebilir o potansiyel var diye düşünebilirdim ama motivasyonu her neyse empati yoksunu, bencilce hareketleri nedeniyle sadece kendisi için değil çevresi için de üzülüyorum artık.

Çok yazık.

Ben kimsenin kendisi icin uzuldugune inanmadigini dusunuyorum yanlis da olabilir ama cidden insanlarin endiselenmesini anlamamis olabilir. Asiri depresif insanlarda empati yetenegi kalkabiliyor onlerini goremedikleri icin. Esi ve babasinin sen bencilsin gibi soylemlerini ve konu sahibinin bunlara nasil yikildigini hatirlayin. Bence depresyonda ve etrafiyla bu sebeple sorun yasayan biri. Depresyondaki insanlar genellikle bencillikle suclaniyor bence. Yakinda konun sahibinin intihari tekrar deneyebileceginden kuskulaniyorum. Deneme konu sahibi. Bu gunleri geride birak yaparsin.

Hiç sasirmadim, hiç mi yanilmam yahuuu

Konu sahibinde insanlarla empati yapmasini engelleyen bir bozukluk bir bencillik de olabilir ama icgudulerim bana sadece cok depresif oldugunu soyluyor. Ben atipik major depresyon gecirdim. O zaman beraber yasadigim ev arkadasim surekli "sen bencilsin" derdi. Cunku kendimden baska kimseye uzulemiyordum surekli intihari dusunuyordum en ufak olayda en ufak reddedilmede. Ev arkadasim beni bencillikle sucladigi icin kendimi oldurmeyi dusunmustum hatta. Konu sahibine kocasi babasi herkes aynisini soyluyor. Ben bunun altinda cok ciddi bir.depresyon ve gerceklik algisinin etkilenmesi oldugunu dusunuyorum... Konularini bir okuyunca hic fake gibi diil yani. Ikinci uyelikle yazdigi sey de kendi dusuncesi.

Bilmiyorum ya ben asla uzman diilim ama forumda uzmani var bu konunun.

Bazen birilerine en cok kizdigimiz anlar aslinda yardima en cok ihtiyaci oldugu anlar. Bu mesajima baya bir tepki gelecek ama depresyonda, psikolojik sorunlu cok tanidigim oldu. Teyzem mesela ben intihar edicem der telefonunu kapatirdi. Keza yakin bir arkadasim. Bana elveda gibi seyler yazar ortadan kaybolurdu. Intihari cok kere denedi de. Kafayi yerdim cok sinirlenirdim. Psikolojik sorunlar yasayan insanlar en yakinlarina bunlari yapiyor. Forumda tanimadigi kadinlara mi yapmicak.

Belliydi böyle bir şey çıkacağı. Yorum bile yapmadım o yüzden.
Bu tarz yollara başvurduğunuza göre ya intihar aklınıza geldi ama cesaret edemediniz dikkat çekip vazgeçirilmek istediniz, ya da sadece dikkat çekmek istiyorsunuz. Bunu ben bilemem.
İnsanların hassasiyetleriyle oynamayın. İntihar düşünceleri olan biri bu yazdıklarıma denk gelirse psikolojik yardım alsın, internetten intihar üzerine okuma yapıp bilgilensin. İnsan içinde yaşadığı küçük dünyadan dışarısı yokmuş gibi hissediyor ama hayat bu değil.

Eh be kardeşim böylede sınanırmı insan.kaç gündür sana kk üyeleri olarak nasıl üzüldük ya.böyle duygularla oynamayın bir daha.ne teşebbüs edin ne de başkasını üzün

Geçmiş olsun kanks kafan güzelmiş güle güle kullan.
Helvana da fıstık koydurmayı ihmal etme. Sade yavan oluyor.

Gerçekten intihar senaryosu uydurarak ne gibi bir amaç elde etmeyi düşünüyordunuz?
Hayır yani çevremizde intihar eden insanlar var, bu denli üzücü ve yıkıcı bir olayı nasıl trol maksadıyla elinize dilinize dolayabiliyorsunuz aklım almıyor.

Gerçekten size yazıklar olsun H hamburgdanhabervar . Burada bir arkadaş “intihar edecek kişi gelip buraya yazmaz” minvalinde bir yazı yazmıştı da kızıp olumsuz oylamıştım mesajını. Günlerdir aklım sizdeydi, burada günlerce sizden haber bekleyip sizin için endişelenenlerin hakkını geçtim de, gerçekten intihar etmeyi düşünüp sosyal medyada belki son kez sesini duyurmaya çalışan ve aslında satır aralarında imdat çağrısında bulunan kişilere kimse inanmıyor işte sizin gibiler yüzünden. Onların hakkını nasıl ödeyeceksiniz??

Belki gerçekten zor zamanlar geçiriyorsunuz, belki de gerçekten intiharı düşündünüz ancak sonra vazgeçtiniz ve akabinde böyle bir cenaze senaryosu yazdı iseniz eğer, o halde en acilenden bir psikolojik destek almanızı öneririm size. Ha yok tüm bunlar sizin hayal dünyanızın bir ürünü ve siz sırf trollemek için böyle bir başlık açtıysanız ise de yine acilen destek alın derim. Eğlence kriterlerinizde fevkalede sıkıntı var çünkü.

Günün safı olarak kendimi kutluyorum olaya yorumum budur. Olayı aydınlığa kavusturduğunuz için teşekkürler Mune
Saflıktan ziyade iyi niyet, sitede bazen her konuyu tiye alan arkadaşlar var, zaman zaman gerçekten yardıma ihtiyacı olanları tiye almalarına tepki gösterdiğimde oluyor ama ölüm, şiddet vb konularda hepsi konuya odaklanıp elinden geleni yapmaya çalışıyor.

Bu topikte konu sahibesini deşifre ederken başka bir üyenin yıllar evvel kendini öldü diye gösterdiğinden bahsetmiştim, o olayda da insanlar öyle bir üzüldü ki, o öldü denilen kişinin yaşadığı şehirdeki mezarlık müdürlüklerini bile aradılar şu tarihte bir kadın cenazesi oldu mu diye, maksat gömüldüğü yeri öğrenip o şehirdeki kadınları koordine edip mezarına gitmekti, ismini öğrenip belki burada dua zinciri bile oluşturacaklardı, ama kadın resmen ölüm üzerinden üzülen herkesin hisleriyle oynadı.

hamburgdanhabervar ruhsal sorunları olan biri midir? Belki, şimdiye kadar yazdıkları doğru mudur? Şu son yaptığıyla diğer konularının gerçekliğini sorgulatır hale geldi, ölümle trolleyen diğer konularıyla niye trollemesin, ölüm bu daha ötesi var mı?

Sizler belki gerçekten sorunu olduğunu düşünüyorsunuz, yoksa onca zaman istikrarlı şekilde benzer konular açmazdı diye de düşünüyor olabilirsiniz, ama biz öyle üyeler gördük ki bırakın birkaç konusunu, senelerce tüm konuları gayet istikrarlı tutarlı olan ve yıllar sonra tek bir konuyla aslında troll olduğunu nasıl da dalga geçtiğini keyifle yazıp küfürler basan.
Daha öncede bir üye intihar edeceğini yazıp veda konusu açmıştı, Kazen etiketlenmişti, üyenin ziyaretçi olarak konusunu takip ettiğini yakaladı Kazen, o yüzden aslında artık her intihar konusuna itibar etmiyor yönetim, sizler etiketlediğinizde yönetimin gerekli ilgiyi göstermediğini düşünüyor bile olabilirsiniz, sebebi bu maalesef, gelip insanların yüreğini ağzına getiriyorlar sonra bununla eğleniyorlar.

Bu yazı bile olayın kurgu olduğunu gösteriyor, evli bir kadının cenaze işlemini arkadaşı nasıl gerçekleştirebilir mantığı var mı? Bu süreçte eş nerede?

Psikolog olarak yorumum: dalga geçmiyor, cesaret edememiş ve bunu bile beceremedi diye çıldırmış.
Bir de bu yazısı var tabii, ki evlere şenlik.
Velev ki gerçekten intiharı düşünüp gerçekleştiremeseydi ve siteye girip yazdıklarınızı düşündüm evet haklısınız, intihar çözüm değil deseydi, bu siteden hangi üye hayır bize yazdıklarının arkasında dur git öldür kendini diyecekti?
Herkesin içine su serpilecekti, neyse yine çok yazdım ama vallahi şu üyeye o kadar kızgınım ki, çok özür dilerim artık intihar ederken selfie deyip foto gönderse inanmayacağım, ne kadar kötü bir şey değil mi?

Ama bu konu sizleri yardımcı olmaktan alıkoymasın, konu sahibesi kafa bulup eğlense de bu gibi konuları yardım aramak için okuyan çok insan var, en azından onlara bir faydamız olur, yalnız olmadıklarını bilirler.

Kendi hesabı ile girip özür dilese ya, burayı okuyorsan lütfen ya! Yaşadıkların gerçekse neden kendini bu kadar rezil ediyorsun? Özür dilesen kimse sana bu kadar kızmazdı. Farklı üyeliklerle girmeye çalışmak vs...
Kazen diğer üyelikleri ve mesajları varsa onları da paylaşır mısınız?

Son düzenleme:
Bence konu sahibinin psikolojisi bozuk. İntihar etmeyi düşünecek kadar dipte olduğunu düşündü buraya gelip veda şeklinde bir konu açtı.

Ardından herkes, yapma etme dedi. Muhtemelen intihar etmeye cesaret edemedi sonrasında buraya gelip itiraf etmeye de çekindi. Uydurduğu yalana devam etti. 2. bir üyelik alıp, psikolog olduğunu yazarak “konu sahibi cesaret edemedi, bunu da başaramadı demesinler” diye bi mesaj yazdı.

Aslında bu sahte hesapla yazdığı mesaj gerçek fikriydi. Etrafı tarafından sürekli bencillikle ve bir şeyleri yapamamakla baskı yapılıyor kendisine. Ben konu sahibinin niyeyse troll olmadığını düşündüm.

Eğer buraları okuyorsan, doğruyu söyle. İntihar edemedim de, kimse senin için kötü bi şey demiyor. Asıl böyle yaparak insanları suistimal ediyorsun. Yanında kimse kalmayacak. Eğer diğer konuların da doğruysa, bu kadar zor bir dönemdeysen sana Almanya’da yardım edebileceğini söyleyen insanlar var. Yaptığının yanlış olduğunu kabul et. İntihar edememek bir başarısızlık değil. Tam tersi, başarıdır. Hayatla mücadele etmeyi seçtin demektir.

Eğer trollsen umarım yanılırım.

Ona kızmakta çok haklıyız ama inşallah yaptığının yanlış olunduğunun farkına varmıştır arkadaşımız.neyse öyle bir niyete meylediyorsan yapma artık.bunca insan resmen seferber olduk bak.kusura bakmayın de bitir artık.ve grup arkadaşlarımızda bukadar rencide etmeyelim bu sefer iyice morali bozulurda edeceği yoksada intiharı filan düşünmeye başlamasın:)

Hâlâ bu konuyu üstlerde gördüğümde okuyup okuyup sinirlerim bozuluyo . Uykusuz kaldım zaten çok duygusalım sabaha kadar ağladım onun için dua ettim . Terbiyesiz insan . Okuyorsan gör bunu !

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…