- 9 Nisan 2018
- 72
- 122
- 43
- Konu Sahibi hamburgdanhabervar
-
Lütfen diğer konu ve üyeliklerini de paylaşın da tekrar rastlarsak uyanalım.Siz içinizden basın sinkafı, sitede yazarken ağzınızdan kaçmasın:)) bende dilime geleni sövdüm ama içimden, konuya yazarken dilimdekileri yutup en naif şekliyle yazdım
Benim de zihnimde bir dönem intihar düşüncesi vardı haliyle intihar eden kişileri uyguladıkları yöntemleri sık sık araştırdım. En sonunda nasıl intihar edeceğimi düşünmeye başlayınca artık destek almaya karar verdim. Sonuç olarak "şimdilik" intihar düşüncem yok. Yaşamayı ve elimdeki imkanlar dahilinde mücadeleye devam etmeye karar verdim.
Bu noktada sayfalar boyunca defalarca söylenmiş olan bir yargı dikkatimi çekti. İntihar eden kişi haber vermez direkt o işi yapar diye bir şey yok öncelikle. İntihar eğiliminde olan kişi öncesinde bunun sinyalini verebiliyor. Dolayısıyla bu tarz genellemelerden vazgeçmemiz gerekiyor. Hayli zarar veren ve "atlayacaksan atla" demekten bir farkı yok.
Şu noktada konu sahibinin gerçek "durumu" hakkında bir fikrim yok artık. Varsayalım ki gerçekten intihar etmek istedi sonra korktu cesaret edemedi bir şekilde vazgeçti. İntihar teşebbüsünde bulunup kurtarılanlarda bir utanç durumu olabiliyor bir dereceye kadar anlıyorum ama aslında gayet kolayca kapatılabilecek bir konuydu bu. Olmadı, vazgeçtim sizi de endişelendirdiğim için özür dilerim demesi yeterliydi.
Oysa konu sahibinin ikinci üçüncü üyeliklerle s... p sıvamasını artık anlayamıyorum. Üyelerin-başkalarının kendisi için ne kadar üzüldüğünü endişelendiğini anlayamaması, empati kuramaması çok çok daha kötü bir vaziyeti gösteriyor.
Normalde bir şekilde intihardan vazgeçti. Demek ki hayatta kalma içgüdüsü üstün geldi o halde devam edebilir sorunlarını çözebilir o potansiyel var diye düşünebilirdim ama motivasyonu her neyse empati yoksunu, bencilce hareketleri nedeniyle sadece kendisi için değil çevresi için de üzülüyorum artık.
Çok yazık.
Psikolog olarak yorumum: dalga geçmiyor, cesaret edememiş ve bunu bile beceremedi diye çıldırmış.
Hiç sasirmadim,hamburgdanhabervar hangi ara psikolog oldunuz ?
Hanımlar bu 2 üyelik aynı kişiye ait, uydurduklarını desteklemek için 2. üyelik almış.
Biz sitede alışığız böyle tiplere, 3-5 senedir üye olanlar hatırlar, bir üye sözde ölmüştü de yine sözde eşi siteye ölüm haberini duyurmuştu, üyeler üzüntüden o aklı evvelin duvarına baş sağlığı mesajları yazarken başka üyelikle arkadaşıyım diye gelmiş, insanların duyduğu üzüntüyü daha da çoğaltmak için acıklı şeyler yazmıştı, yakalayıp rezil etmiştik.
hamburgdanhabervar size yazıklar olsun, sitede yakınları intihar eden insanlar var, onların duygularını alt üst ettiniz, sitede sevdiklerini çeşitli sebeplerle kaybedenler var, onlarında duygularını alt üst ettiniz.
Sitede bir halt edip dikkat çekmek, trollemek istiyorsanız, ille de sitedeki kadınlarla dalga geçeceğim diyorsanız en azından eniştem bana yürüdü, eşim beni şişme bebekle aldattı gibi konuları seçseydiniz de insanlara ölüm trollemesi yapmasaydınız.
Sizin gibi ruhsuzlar yüzünden buradaki kimse ölüyorum diyene bile inanamıyor artık, sizi bir daha bu sitede görürsem, bu veya başka üyelikle deşifre edeceğim, yüzünüz biraz bile kızarıyordur umarım, sanmam ama biraz olsun ar duygularınız varsa bir daha bu siteye üye olmayın, çünkü yakalar konularınızı önünüze sererim.
Kazen bey sizi bilgi amaçlı etiketledim. Bu üye komik olduğunu sandığı bir parodi oynadı, ölmüşmüş.
Ben kimsenin kendisi icin uzuldugune inanmadigini dusunuyorum yanlis da olabilir ama cidden insanlarin endiselenmesini anlamamis olabilir. Asiri depresif insanlarda empati yetenegi kalkabiliyor onlerini goremedikleri icin. Esi ve babasinin sen bencilsin gibi soylemlerini ve konu sahibinin bunlara nasil yikildigini hatirlayin. Bence depresyonda ve etrafiyla bu sebeple sorun yasayan biri. Depresyondaki insanlar genellikle bencillikle suclaniyor bence. Yakinda konun sahibinin intihari tekrar deneyebileceginden kuskulaniyorum. Deneme konu sahibi. Bu gunleri geride birak yaparsin.
Saflıktan ziyade iyi niyet, sitede bazen her konuyu tiye alan arkadaşlar var, zaman zaman gerçekten yardıma ihtiyacı olanları tiye almalarına tepki gösterdiğimde oluyor ama ölüm, şiddet vb konularda hepsi konuya odaklanıp elinden geleni yapmaya çalışıyor.Günün safı olarak kendimi kutluyorum olaya yorumum budur. Olayı aydınlığa kavusturduğunuz için teşekkürlerMune
Bu yazı bile olayın kurgu olduğunu gösteriyor, evli bir kadının cenaze işlemini arkadaşı nasıl gerçekleştirebilir mantığı var mı? Bu süreçte eş nerede?Konu sahibinin arkadasiyim. Kendisi burada yazdigi gibi hayata veda etti. Esyalarini toplarken, telefonunda son acik kalmis bu sayfayi buldum, sifre kullanici adi otomatik baglandi. Yataginin uzerinde biraktigi son mektubunu ibret olsun diye yayinlamak isterdim, burada yazdiklari, yasadiklarinin bir kismi. Su anda telefonu, ozel esyalari, cenazesini Turkiyeye gonderiyorum.Hayat ona adil olmadi, o da kaldiramadi. Umarim istedigi huzuru bulmustur.
Bir de bu yazısı var tabii, ki evlere şenlik.Psikolog olarak yorumum: dalga geçmiyor, cesaret edememiş ve bunu bile beceremedi diye çıldırmış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?