ÖMRÜNÜN YARISI
Eski İstanbul’da bir şair boğaz gezintisi yapmak için kayığa binmiş. O dönem aydınlar arasında Farsça bilmek modaymış! Şair, gezinti sırasında kibirli bir tavırla kayıkçıya:
“Farisi bilir misin?” diye sormuş.
Kayıkçı:
“Hayır Efendim, bilmiyorum” demiş.
Şair alaycı bir ses tonuyla:
“Eyvah, gitti ömrünün yarısı!” demiş.
Kayıkçı bu sözlere içerlese de sesini çıkarmamış. Biraz açıldıktan sonra fırtına çıkmış, dalgalar kayığı sallamaya başlamış.
Kayıkçı:
“Beyim, yüzme bilir misiniz?” diye sormuş.
Şair:
“Hayır, bilmiyorum!” demiş.
Bu sefer de kayıkçı:
“Eyvah, gitti ömrünüzün tamamı!” demiş.
Ayı ile Kız
Bir avcı ile dünyalar güzeli kızı birlikte ava çıkmışlar. Avcı, dişi bir ayıyı vurmuş. Bunun üzerine erkek ayı intikam almak için avcının güzeller güzeli kızını kaçırmış. Fakat ayı, bir süre sonra kaçırdığı kıza aşık olmuş. Dolayısıyla ona çok iyi davranmış. Bu arada kızı kurtarmak için herkes seferber olmuş. Nihayet avcının kızını çalı çırpıdan yapılmış bir kulübede bulmuşlar.
Kurtarılan kızı, kral oğluna istemiş. Böylece kız saraya gelin gitmiş. Sarayda yaşamaya başlamış. Ancak kralın oğlundan gerekli ilgiyi görmeyen kız, son derece mutsuzmuş! Kendisine kralın oğluyla evli olmanın nasıl olduğunu sormuşlar? Bu soruya kızcağız, çarpıcı bir cevap vermiş:
“Eski kocam ayıydı mayıydı, ama bana çok iyi davranıyordu; eski evim çalıdan çırpıdandı; ama orada kendimi çok iyi hissediyordum!” demiş.
TİMSAH İLE FİL
Günün birinde birbirine aşık olan timsah ile fil evlenmiş. Evliliğin ilk günlerinde timsah gölde yakaladığı en güzel balıkları file ikram ediyormuş; fil de ormanda bulduğu en güzel bitkileri timsaha ikram ediyormuş. Aslında fil ne yapsın balığı, timsah ne yapsın bitkiyi…
Neyse cicim ayları geçtikten sonra timsah ile filin arasında soğukluk başlamış. Evliliklerinin kötüye gittiğini fark etmişler. Nerede yanlış yaptıklarını sorgulamaya başlamışlar.
Bu sorgulama sonucunda birbirlerine kendi sevdikleri şeyleri ikram ettiklerini anlamışlar. Tekrar durumu onarıp düzeltmek için timsah gölün en derinlerinde bulduğu temiz yosunları file ikram etmeye, filde uzun hortumuyla göl kenarında tuttuğu iri balıkları timsaha ikram etmeye başlamış. Bu davranışları sayesinde kötü gidişi durdurup evliliklerini kurtarmışlar.
herkese iyi akşamlar kızlarrrrrrrrrrrrrrrrr
serpileaffetmek geçmişteki anıların boyunduruğundan kurtulmak
yaşamımızı kontrol altında tutmasına son vermek demektir. affetmek!acıya son vermek demektir
bilmem ihtiyacın var mı..gerideki kırgınlıkların için.........ben çok çaba sarfediyorum....
samimi olark itiraf edeyimki
şuan gerçekten çok rahatım emin ol ve gerçekten çok ama çok huuzrluum bundan dolayı rabbime ne kadar tşk etsem azdır emin ol canım arkadşım huzurluyum sadce ara ara kalbimde bir boşluk ve dayanılmaz annelik duygusu var sadce bununla baş etmeyi öğreneceğim hepsi bu
oda geçer balım yaşamda çok şey geçiyor boşver salla gitsin
herkese ii akşamlar öpüyorum
valla aynnennnnnn şekerim ben de öyleyim...
Bence bi gün işe gitmeli,bigün gitmemeli.....
selda son durum ne bacım ???
seldacım ne zaman yapıcan testi
yarın 11,gün yasammı yoksa doktorun dediği gibi pazarımı beklesem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?