Yolun Yarısına Gelip Hamile Kalamamış Arkadaşlar Buyrun Sohbete

buda bi umut hikayesi.....boshayallersmile

ewtt harikaaaa allahtan ümit kesilmezzz bencede her an herşey olabilirrropuyorumnanaktan

bencede rabbim herşeye kadir o ne zamn vereceğini bilir herşeyin hayırlısını verir biz dua edelim isteyelim şükredelim rabbimde bigün bizleri görüp dualarımız kabul edecektir hayırlı zamanda inş hayırlısıyla hepimiz bebeklerimizi kucağımıza alacağız ...

ewtt harikaaaa allahtan ümit kesilmezzz bencede her an herşey olabilirrropuyorumnanaktan
evet muahhakk ki

inş. canım

senkaç yıllık evlisin canım

evet muahhakk ki

inş. canım

senkaç yıllık evlisin canım

temmuzda 2 bitti canım ama biz ilk başta istemedik zaten yılbaşında bıraktım korunmayı oda ilacı bıraktım ama kendimiz korunduk kardeşim düğün telaşına soktu çünkü bizi öle işte denemelere yeni başladık sayılır yani ama çok istiyoruz inş rabbim sizede banada verir...

amin inş cnm

HZ. ZEKERİYA'NIN DUALARI

Hani o, Rabbine gizlice seslendiği zaman; Demişti ki: “Rabbim, şüphesiz benim kemiklerim gevşedi ve baş, yaşlılık aleviyle tutuştu; ben sana dua etmekle mutsuz olmadım. Doğrusu ben, arkamdan gelecek yakınlarım adına korkuya kapıldım, benim karım da bir kısır (kadın)dır. Artık bana Kendi Katından bir yardımcı armağan et. Bana mirasçı olsun. Yakup oğullarına da mirasçı olsun. Rabbim, onu razı olunan kıl.” (Meryem Suresi, 3-6)

Orada Zekeriya Rabbine dua etti: “Rabbim, bana Katından tertemiz bir soy armağan et. Doğrusu Sen, duaları işitensin” dedi. (Al-i İmran Suresi, 38)

Zekeriya da; hani Rabbine çağrıda bulunmuştu: “Rabbim, beni yalnız başıma bırakma, Sen mirasçıların en hayırlısısın.” (Enbiya Suresi, 89)

Ayette Hz. Zekeriya'nın Allah'a gizlice seslendiği bildirilmektedir. Bu, samimiyetin en büyük göstergelerinden biridir. Nitekim Allah, Kendisine bu tür bir samimiyet içinde çağrıda bulunan Hz. Zekeriya'nın duasını kabul etmiştir:

Onun duasına icabet ettik, kendisine Yahya’yı armağan ettik, eşini de doğurmaya elverişli kıldık. Gerçekten onlar hayırlarda yarışırlardı, umarak ve korkarak Bize dua ederlerdi. Bize derin saygı gösterirlerdi. (Enbiya Suresi, 90)

(Allah buyurdu:) “Ey Zekeriya, şüphesiz Biz seni, adı Yahya olan bir çocukla müjdelemekteyiz; Biz bundan önce ona hiçbir adaşkılmamışız.” (Meryem Suresi, 7)

O mihrapta namaz kılarken, melekler ona seslendi: “Allah, sana Yahya’yı müjdeler. O, Allah’tan olan bir kelimeyi (İsa’yı) doğrulayan, efendi, iffetli ve salihlerden bir peygamberdir.” (Al-i İmran Suresi, 39)

Ayetlerin devamında bildirildiğine göre, Hz. Zekeriya Allah'ın duasına karşılık ileri yaşına rağmen kendisine bir erkek evlat bağışlamasına şaşırır. Kendisine müjdeyi ileten melek ise O'na Allah'ın kudretini hatırlatır:

Dedi ki: "Rabbim, karım kısır (bir kadın) iken, benim nasıl oğlum olabilir? Ben de yaşlılığın son basamağındayım." (Ona gelen melek:) "İşte böyle" dedi. "Rabbin dedi ki: - Bu Benim için kolaydır, daha önce sen hiçbir şey değil iken, seni yaratmıştım." (Meryem Suresi, 8-9)

ewtt allahım sen ol de oluversin dualar hürmetine yarabbimm inşşşş sen bizim soyumuzu yürütmemiz için bizlere senin yolunda bir bebek ver yarabbim

çok güzel ve çok doğru yeterki istemesini bilelim rabbim bigün bizleride duyacaktır...

ebrar sağol cnm
ateş topiğinde hilal ve biozard çok kötü umutsuz kalmışlar ve bitmişler resmen
bu dua ile umut hikayesini onlarlda paylaştım cnm :1hug:

ewtt allahım sen ol de oluversin dualar hürmetine yarabbimm inşşşş sen bizim soyumuzu yürütmemiz için bizlere senin yolunda bir bebek ver yarabbim

aminnn aminnn :Saruboceq:
çok güzel ve çok doğru yeterki istemesini bilelim rabbim bigün bizleride duyacaktır...

ALLAH kulunu her zma duyar Sem'i sıfatıyla yarattıklarını en iyi duyan Odur

sadece kulu için en hayırlı olanı en hayırlı zamanda takdir eder.... biz bilemeyiz hayrı ama O herşeyi en iyi bilendir....

bir gün bizi duyacaktır sanırım yanlış bi kavram olur canım bize icabet edeceği güne kadar sabır versin demek daha doğru olur....

ebrar sağol cnm
ateş topiğinde hilal ve biozard çok kötü umutsuz kalmışlar ve bitmişler resmen
bu dua ile umut hikayesini onlarlda paylaştım cnm :1hug:

iyi olmuş canım bazen bişeyleri duymak birilerinin umutlarını yeşertebiliyor en daraldığıumızda anda bi satır dua bize yeni bi nefes oluyor :1hug:

zaten yazan arkadaşımızda bunu tüm topiklerde paylaşabilirsiniz olurki birine en bunaldığı anda umut olur yazmışş :1hug:

doğru sölüyosun canım o manada yazmamıştım zaten ama yanlış anlaşılabilen bi cümle olmuş düzelteyim hemen

rabbimden her daim isteyelim o bizi görür ve duyar hayırlısını hayırlı zamanda verecektir cümlemize inşallah ...

Ve sen yine denendiğinde
ve yine kalbin daraldığında
ve yine bütün kapılar yüzüne kapandığında
ve yine ne yapman gerektiğini bilemediğinde
Uzun uzun düşünve hatırla Yaradanını!
Allah kuluna kâfi değil mi?
(Zümer/36)

:asigim: :asigim: :asigim:

bu ayette beni çok ferahlatır.... herşeyi siler adeta beynimdenn​

aminnn inşş canımmm :1hug: :1hug:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…