yolunda gitmeyen evlilik

Noldu banlanmissin

Konu nerden nerelere gelmis.
Ben ailesi konusundan cok hakaret ve kufur etmesine takildim. Saygi yok. Sayginin olmadigi yerde sevgi de olmaz. Ve cok rahat git diyebiliyor.
Aile konusunda yarisa girme kaybedersin. Erkekler nedense evlenince daha bir anneci olurlar. Ailelerinin artik yeni yuvasi oldugunu kabul etmeleri epey vakit alir. Sadece bazi seylerde net tavrini alabilirsin. Mesela uzun sureli kalmak icin gelmelerinde bunu istemedini net sekilde ifade edebilirsin esine. Sanirim bir kez evet desen her kis yaza kadar gelecekler gibi gorunuyor.
Sana hakaret etmesine izin verme. Bu konuda uyar. Bazi seylerde net tavrin olsun. Aile reisinin kendisi oldugunu gostermek gibi kendince iktidar savasina girmis esiniz. Bunu da sizi ezerek sindirerek yapabilecegini dusunmus. Koca demek ezen demek degildir. Es demek esit demektir birbirini tamamlayan demektir. Saygi gostermek demektir. Kolelik degildir. Evlilikte kararlar ortak alinmalidir. Eger her seferinde karar veren ayni kisi ise bu birsure sonra problem olur. Diger taraf ben buevliligin neresindeyim diye sorgular. Kadin denek sadece yemek yapan camasir yikayan, adamin arkasini toplayan degildir. Zaten yeterince zor olan hayatin zorluklarini paylasmaktir. Eger bu eviigin disinda hissediyorsaniz kendinizi, sadece kole gibi camadir bulasik islerinde kullanildiginizi dusunuyorsaniz cok da uzatmayin. Cunku kimse degismez. Genler degismez cunku. Esinizi degistirmek icin ugrasmayin. Sadece sizi kiriyorsa oralarda yani hoslanmafiginiz seylerde net tavrini koyun ve asla o konuda taviz vermeyin. Unutmayin siz bazi seylere katlanabiliyorsaniz o da katlanabilir.

Sevgili konu sahibi ailesizlik zor ama şöyle düşün evlilik sorunları muhtemelen aileye pek anlatılmıyor ya üzülmesinler diye ya da sen unutursun onlar unutmaz bir de onlar doldurur seni diye. Evet keşke eşin seni bu nedenle ezeceğine denge sağlamak adına aksine üzerine düşseydi. Çok yeni evlisin, eşin fevri ve kaba biri anlaşılan ama umut kesmek için erken. Kapı orada diyen bir adama uysallıkla, sakinlikle sabret demek ağrıma gidiyor o yüzden diyeceğini de, ürkme, üslubun inadına - sabredebildiğin kadar! - yapıcı olsun, inşallah didişecek bir tavır bulamayınca kendi harareti de kesilir.

Son düzenleme:
Canm iyi güzelde eksik ve yanlış bilgiler veriyorsun .hizmet yazmışsın yüce Allah teâlâ eslerinize köle olun demiyor.daha bilmedigin birsuru sey var sanirim ince konu bunlar . tamam erkek 1 adım önde bunun sebebi onların kadınlara göre daha güçlü yaratılması . Bundan kolelik cikartma yanlis bilgi verme dinde kadinlara verilen hak cok fazla sen bunu bi arastir derim kadınında görevleri var erkeginde herkes yerini görevini bildiği nde evlilik güzel gidiyor.

Sağdan soldan kötü akıl vermek gibi olmasın ama rahatça kapı orda diyen adam için yuvayı kurtarmaya çalışmak da çok mantıklı değil

Böyle erkekler neden evleniyo anlamiyorum. Kapinin yerini hatirlatmak icin mi? Cozume yonelik birlikte terapiste gidebilirsiniz.

Benim kocamla beraber mi büyüdü ler ne .....asla kendini ezdirme sonra önüne gecemiyon ....şimdiki ben ne badireler atlattik iki kez ciddi boşanmanın eşiğinden döndük bugün abisi aradi bana kredi cek dedi benimki tamam dedi sinirden uyuyamiyorum .....ne aileymis arkadaş bu adamların gözünde bizimde ailemiz var yerden bitmedik ya suç yine biz bayanlarda evlendikten sonra ilk ailemiz kocamiz oluyo ama yanlış erkekler gibi yapmaliyiz ailemde ailem demeliyiz

Kardes bence yorumlarını toptan sil.Cok tezat bir evliliğin ve kişiliğin var.hadi diyelim işte örnek müslüman bir aile bir kadın anne babasını görmeden bir sene nasıl durur çok önemli bir engel olmadan.dinen izin alma yükümlülüğün yok Aileni görmek için. Birde şu secde ile ilgili söylediğin hadis sahih değil.kadin erkeğin kabirgasindan yaratıldı hadiside sahih değil.madem islami yasamak tistiyorsun ilmini genişlet yaşayarak örnek ol.bu kadar mutluluğunu ve ben ben dilini kullananlarinda normal olmadığını psikologlar söylüyor.bayanlar ağaçta mı yetişiyor ya hâlâ cahillerle dolu her yer.

Konu Sahibi kardes sana da tavsiyem eğer ki eşini seviyorsan tabi sabırlı ol ve düşünerek hareket et.es değilde arkadaş ol onunla bir süre yani görme duyma es geç. .sonrasında değişiyor davranışlar yaşadım biliyorum daha da fazlaydı hatta.ikincisi orası seninde evin kovsa da aldırma.eger mumkunse bi aile terapistine gidin kendimi iyi hissetmiyorum bahanesoyle birlikte gidin ordada yalnız bırakma dersin.ins faydası olur.zaten çok yeni bir evlilik Ben düzeleceğine inanıyorum. Birde iletişim ve kişisel gelisimle ilgili yazılar oku faydası oluyor.Rabbim huzurlu günler versin

Kimse yanlış anlamasin sabret derken seviyorsa düzelme ümidi vardır diye söyledim. Bazı erkekleri maalesef eşleri olgunlastiriyor.belki bu arkadasta onlardan biri.yoksa ne yaparsa yapsın erkektir hakkıdır değil.

sizin doğru yol dediğiniz din kisvesi altında kadının köleliğini meşrulaştırmaktan başka bir şey değil.

Dinimiz anneye sırt çevrilmeyle ilgili ne diyor? Birde bunu araştır. Ayrıca dini muhabbet yasak
Pisman oldugunu ve hata yaptigini söylemis zaten olayi saptirmayin kızgınlıgınızın altindaki sebep çok iyi görülüyor.

Arkadaşim çok dogru noktalara deginmissin,katılmayanlar olacaktir ama onlarinda sebebi bellidir.

Noldu banlanmissin

evet bir konu açmıştım. her zamanki gibi gerçek hayatta ağzını açamayan burda klavye de kahraman olup sataşanlar yüzünden polemik yaşadım banlandım. yani bazen konu açtığına pişman ediyorlar . bir de senin yorumundan sonra özellikle bu konuda bilgisi olanlara danıştım. evet doğurduğun çocuğa bakmakla , emzirmekle sorumlu değilmişsin. ve daha birçok şey de sorumluluğun yokmuş. ama olmamasına rağmen herşeyi yaptığın için cennet anaların ayakları altında diyorlar işte.

Evlilik böyle değil canım beyin tırt.
Sizin evlilik henüz oturmamış eşin artık bi aile olduğunun farkına varamamış zamanla varır umarım. Sen de bir konuda diretme hele ki inada hiç bindirmeyin
Gerekirse ikiniz de gitmeyin uzaktalarsa 1 bayramı evinizde geçirin sonra zaten su akar bulur yolunu. İdare et demiyorum eşini mecbur değilsin çünkü tamam bizmkilere de gitmeyelim sizinkilere de diyip konuyu kapat.

Dinimiz de kadininda boşama hakkı var bu büyük bir değerdir kadinlara utanmasan kadının boşama hakkı yok diyeceksin .kendine gel git bi hocaya da kadınların haklarını araştır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…