yorgun anne...

bahtiyaryavrum

kızına aşık❤Beren Duru'm❤
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2015
786
1.528
63
Kızlar içimi rahatlatamıyorum bir türlü. O kadar bunalıyorum ki anlatamam...
Sorunum şu ki;
Annem geçen ay çok rahatsızlandı ve bir ameliyat geçirdi. Kardeşim ve yakın! Akrabamız olmadığı için annemle gece gündüz ben ilgilendim. Eşim de işten gelince bebege bakıyordu. O arada dinlenebiliyordum!!
Bebegim su anda 9 aylık ve dogdugundan beri ağlıyor.
Maalesef kolikti... şu anda aglamaları azaldı ama tam 5 tane dişi aynı anda çıkarıyor ve acayip huysuz.diş jeli ve ağrı kesici kullaniyoruz ama ancak bu kadar
Geceleri en az 5-6 defa uyaniyorum. Gündüzleri sürekli pışpışlanmak istiyor. Kucaktan inmek istemiyor hep meme emmek istiyor... ve sürekli ağlıyor...
İnanın şöyle 15 dk. Kahve keyfi yapacak zamanim yok. Çok bunaldim.
Annem hasta ve Oturdugum yerde çocuğumu güvenip 1 saatligine birakacak kimsem yok. Eşim çalışıyor eve geldiginde ilgileniyor ama ne bilim onada kiyamiyorum.. (ev hanımı olduğum için vijdan yapiyorum calissaydim tabiki bakar ama simdi o da yorgun geliyor diyorum )
O kadar bunaldım ve yoruldum ki
Sürekli kızımın ağlama sesi beynimde yankılanıyor...
Sürekli kucakta olmak istiyor. Tuvalete zor gidiyorum. O uyudugunda hemen 2 kap yemek yapiyorum kostur kostur. Cok yoruldum. Her günüm böyle... sürekli başım ağrıyor... çok gerildim eşime bağırıp duruyorum (
Lütfen bana yol gösterin çocuk bakımı konusunda yalnız kalanlar.. benim gibi bunalanlar.. bu günlerin geçici olduğunu bilenler....

Benim de aynı. Ücretsiz izindeyim. Koştur koştur yemek yaparsam ne mutlu. Yoksa dışardan söylüyoruz. Dun gece 6 kez uyandım. Herkes aynı şeyleri yaşıyor sıkma canını. Geçecek elbette.

Geçmiş olsun öncelikle.. Kızım 8 aylık ve çok zor bi bebek. Sürekli kucak ister kucaktada durmaz sağa sola atlar. Dakika oturmaz yerinde hep kıpır kıpır,zor yani. Bide şimdi diş çıkarma mevzusu eklendi durumlar daha fena. Doğduğundan beri deliksiz uyuduğu yok gecede minimum 2 maxsimum kaç kere uyanıyor sayamadığım zamanlar oldu :) bütün bunların üstüne birde çalışıyorum. Sabah kalk işe git,akşama kadar koştur,akşam evde yine koşturmaca.. Eşim akşamları çok yardımcı sağolsun,uyutmaya kadar herşeyini yapıyor.. Yinede çok yoruluyorum. Elbet geçecek bi bakmışız büyümüşler.. Allah sağlık versin,acılarını göstermesin.. Kimi bebek zor yapacak bişey yok. Benim tek avantajım haftasonu anneme bırakıyorum akşam kafa dağıtıyorum gece deliksiz uyuyorum. O bile lüks işte bukadar zor bebeği olana :)

Salıncak fılan alsanız
kendı kendıne pille sallananlardan.
Oyalanmaz mı acaba ? Bırde emıyor mu?
Gecelerı yatarken mamamı versenız daha az uyanır en azından

Salıncak fılan alsanız
kendı kendıne pille sallananlardan.
Oyalanmaz mı acaba ? Bırde emıyor mu?
Gecelerı yatarken mamamı versenız daha az uyanır en azından
Salincak aldim elektrikli binmedi...
Emiyor hala geceleri uyumadan once hep mama veriyorum uyusun biraz diye ama yok canım maalesef

65 günlük bebeğim ve kolik. Dinlenme ve uyku nedir unuttum. Dün ilk defa yemeği yaktım. Yapacak bir şey yok. Çok şükür ki var da yoruluyoruz. Bu günler de geçecek.
İnşallah gececek. Hiç susmayan bir bebeğin annesi olmak nasıl bir duygu yasamayan bilemez..

Ben de varim
Oglum 11 aylik ama surekli emmek istiyor, yemej yedirmek tam bir kabus zorla yediriyorum, tuvalete gidemiyorum, banyo yapamiyorum, tek ozgurlugum elimdeki telefon
Gececek biliyorm ama bende kalici hasarlar birakacak onu da biliyorum
Annenize cok gecmis olsun

Ben oglum cok aglayinca ve durmayinca eline salatalik, yag biberi , elma veya seftali falan veriyorum. Onlari kemirirken susuyor. Bir deneyin isterseniz.
Allah kolaylik versin

Birde calisiyorsunuz Allah sizede yardım etsin.... ben evdeyim ama yinede o kadar zorki...

Daha beterini yaşadım üstelik 2 yaşına kadar
sürdü bu durum.
Artı olarak 3,5 aylıkken işe döndüm
Sıfır uykuyla bir de üstüne işe geliyordum :)
8 aylık olmuş bile
İnan bana geçecek.

Çok teşekkür ederim...
Yani artık denemedigim sey kalmadı. Vallahi tuvalete gittiğimde rahatca halime sukrediyorum. Kapiyi kilitleyip aynanin karsisinda derin derin nefes aliyorum ...
Etrafimda bebekleri olanlara bakiyorum çocuklar ne kadar uslu. Ben bi yere ciksam burnumdan getirir. Canları sagolsun tabiki.
Ama cidden zor bebek cok zor....

Daha beterini yaşadım üstelik 2 yaşına kadar
sürdü bu durum.
Artı olarak 3,5 aylıkken işe döndüm
Sıfır uykuyla bir de üstüne işe geliyordum :)
8 aylık olmuş bile
İnan bana geçecek.
O zamanki ruh haliniz nasildi... ben bazen keçileri kaçıracak duruma geliyorum. Inanir misiniz bazen tuvalete gidecek zamanim olmuyor bobreklerim agriyor artik...

O zamanki ruh haliniz nasildi... ben bazen keçileri kaçıracak duruma geliyorum. Inanir misiniz bazen tuvalete gidecek zamanim olmuyor bobreklerim agriyor artik...

Tabi ki iyi değildim
Genellikle duştayken ağlardım rahat rahat :)
Allahım nasıl altından kalkıcam ben diye.
O kadar zordu ki oğlum.
Benim ki birde ek gıda döneminde çok sinirlerimi
bozuyordu.
Kaç tane tepsi kırdım hatırlamıyorum.
Fırlatıp atıyordum.

Ne zaman 2 yaşına girdi.
Ayaklandı, bezden kurtuldu, konuşmaya başladı.
Ohh dedim herşey aynı, hayat devam ediyor
annelik güzelmiş :)
İşte böyle birileri sorunca geliyor aklına o zamanlar
yoksa hatırlamıyorsun bile.

Salincak aldim elektrikli binmedi...
Emiyor hala geceleri uyumadan once hep mama veriyorum uyusun biraz diye ama yok canım maalesef
Çaylar vardı hanı ben cok hatırlamıyorum suanda ama
ya da kalktıgında uykusunu acmadan dırek doyursanızmı yanı uyanık kalıyormu kalktıgında

Benim kizim da sagolsun kolikti ilk alti ay hiç uyumadim desem yeridir. Yemek yapmak degil bazen olani bile yiyecek zamanim olmuyodu. Utulerimi, yemegi, supurgeyi kucagimdayken yapiyodum hep. Simdi uc yasinda minnosum gayet sakin, akilli bir cocuk oldu. Bu gunler geçiyo emin ol hepsi gecicek. Bol sabir istiyor annelik

annenıze geçmiş olsun öncelıkle
ve bebek büyütmek başlı başına zor bir iş,kızım kolık degıldı ama ınanılmaz uykusuz bır bebektı..derin uyumayan abartısız 15dkda bır uyanan bır bebektı 1 yasına kadar..
1 saat ugrasıp uyuttugumdan akabındekı 15 dk 40 dk 1 saat sonra falan uyanıp gece boyu ortalama 7-8 kez abartmıyorum uykum bölünürdü.bazen gecenın bı yarısı kalkar 3-4 gibi 1-2 saat otururdu falan:)
şuan 22 aylık ve geçiyor:)
biraz sabır lazım,sabretmen lazım hep 8-9 aylık kalmayacak..
evde bebek arabasını kullanırdım gittigim heryere yanımda götürürdüm abartmıyorum wcnın kapısında dururdu o bebek arabası benı ızlerdı falan:):)
annelik zor iş

Çaylar vardı hanı ben cok hatırlamıyorum suanda ama
ya da kalktıgında uykusunu acmadan dırek doyursanızmı yanı uyanık kalıyormu kalktıgında
Mamasini veriyorum yine uyuyor ama yinede hem onun hem benim uykumuz paramparca oluyor.
Bitki caylarini denedim ama o da su anda etki etmiyor 5 diş ayni anda cikmasi bizi mahvetti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…