- 19 Nisan 2019
- 1.445
- 1.318
- 48
- 37
size şimdi yardım etmeyenler ,sız çalışınca çocuğunuza mı bakacak ...bende kimsesiz ve dedıgınız gıbı kolık bir bebek büyüttüm bı kafayı yemedıgım kaldı ..yemek yıyemedugım günler oldu uyku uyulmadığım kimse kapımı acmadı halada zor bebegım çok hareketli az once nıkah cuzdanımızı yırtarken yakaladım sırf bu yüzden çalışmıyorum çalışcam zaman krese verıcem yanımda olmayan kımseye cocugumu bırakmamMerhabalar bilemiyorum saçma bir derdim mi var 5 aylık kolik süreci azda olsa devam eden bir bebeğim var siz zaten tahmin etmişsinizdir durumu ve ben kimseden yardım alamıyorum hamilelik sürecinde de pek stresli kanamalı günlereşim az çok destek ama sonuçta çalışıyor çok üzerine gitmek istemiyorum annem bi acayip anne bir gece beni uyutun diyorum bende uykusuz Yorgunum diyor oruçmuş oruç daha yeni önceden nerdeydi e kayınvalidem de durumu zaten biliyor ama bilmemezlikten geliyor sanırım ona böyle birşey söylemek istemiyorum bir tane arkadaşım yardıma geliyor ve söylüyorum o olmazsa ben ölüyorum diye aman eve alma yabancıları ne olur ne olmaz diyorlar bu defa .ücretsiz izindeyim bir ay sonrada işe başlıcam ikisi birlikte bakacaklar ama benim sinir stres kafa gitti gerçekten kalmadı yani sizce ne yapmam lazım
Off sizinkide pek fenaymış insanın orası burası değil zaten en çok içi acıyor galiba ama sizde atlattınız dimi bebişinizde çok iyi bende yapabilirim çok teşekkür ederimGeçiyor inanın ...Benim dogumumda da eve herkes yapıştı annem kv görümce ...en olmaması gereken zamanda hepsi başımda dirdir herşeye eleştiri ...Onlar gitti ,sonra annem gidecek ben bir kanama geçirmeye başladım bir gecede meğer dikişlerin altında kan pihtisi toplanmis o yüzden ..ama çok fenaydi yani afedersin bir yere oturuyorum ya 2 dk da heryer kıpkırmızı .Eşim siliyodu arkamdan sağolsun ama insan utanıyor o an .Neyse hemen acile gittik bakıldı edildi .ameliyat yeni olduğu için doktor dedi ki o kan böyle böyle gidecek oradan dikişlere müdahale etmeyelim gecemzse bakalim ama yanında sürekli olarak 3 gün birisi dursun .Eve gittik ertesi sabah annem Bursa'ya döndü .ilk defa yalvardım gitme ne olur diye Kasım 2015 için seçim tekrwrlqnwcwkti eşim görevlerde .Annem gitti babam yalnız kaliyomus .Benim amacım annemi esir alıp çocuk baktırmak değil ama işte o gun canımın acidigi kadar hiçbir zaman acimadi sanırım .
Yorgunluk çok kötü oluyor gerçekten ..ama ise dönünce biraz da olsa iyi gelir yani ben çalışınca mutlu oluyodum.En azından öğle molanizda bir gezersiniz,arkadaşlarınızla çay kahve içersiniz o bile nefes aldırır az sabredin canınızı sikmayin çok yorucu farkındayım ama geçiyor
Ya tabiki seviyorsunuz oyle düşünmeyin bazen tahammül bitiyor kiziyoruz,şikayet ediyoruz sevmediğimizden değil tabiki :) oluyor öyle yorgunluktan sabır taşıyor bazen
Çok haklısın bunu bende çok düşündüm sonra zaten işe gidip duruma bakmaya karar verdim bir kaç ay deniyip olmadı istifa edicem o arada belki gerçekten kafam toparlanır Yoksa onlarda zaten uzun süre bakamayız falan modundalar sadece toparlanmak için yapmalıyım diye düşünüyorumsize şimdi yardım etmeyenler ,sız çalışınca çocuğunuza mı bakacak ...bende kimsesiz ve dedıgınız gıbı kolık bir bebek büyüttüm bı kafayı yemedıgım kaldı ..yemek yıyemedugım günler oldu uyku uyulmadığım kimse kapımı acmadı halada zor bebegım çok hareketli az once nıkah cuzdanımızı yırtarken yakaladım sırf bu yüzden çalışmıyorum çalışcam zaman krese verıcem yanımda olmayan kımseye cocugumu bırakmam
Bebeğime değilde kendime birşey yapıcam diye arada korktuğum oldu ama evim şehre o kadar uzak ki eşimde ayrı bir uçta çalışıyor e başka arayanda yok bana birşey olursa ufaklık ağlamaktan çatlar diye korktum bir kaç kereKolikli bebek kabus gibi birşey.
İkiside kolikliydi
Allah düşmanıma vermesin
Ben eş çalışıyor falan dinlemem böyle durumlarda
Kriz anlarında çocuğu eşime verip ben gidip yatıyorum veya çıkıp nefes alıcam yarım saate gelirim dediğim çok olmuştur.
Yoksa delirebilirdim.
Allah korusun o sinirle çocuğua birşey yapanlar oluyor.
şimdiki gelinlere laf edıyolar ama anane ve babanelere bak hazır çocuğa bakamıyolar yalvarcaz sankı onlara ...bana babaannm bakmış hala da dıyor senın çocuğunada bakarım ama cok yaşlı artık....ama bu kelime bile yetıyor insanaÇok haklısın bunu bende çok düşündüm sonra zaten işe gidip duruma bakmaya karar verdim bir kaç ay deniyip olmadı istifa edicem o arada belki gerçekten kafam toparlanır Yoksa onlarda zaten uzun süre bakamayız falan modundalar sadece toparlanmak için yapmalıyım diye düşünüyorum
Aynen yeter yani o yaşta söylenmesi insanı güvende hissettirir ama yok benimkiler bir acayip belki anne olmasam çok kızardım küserdim ki sinirli de bir tiptim yani yalvardım da anneme yardım diye kendince ediyor işte 2 haftada bir yemek getiriyorşimdiki gelinlere laf edıyolar ama anane ve babanelere bak hazır çocuğa bakamıyolar yalvarcaz sankı onlara ...bana babaannm bakmış hala da dıyor senın çocuğunada bakarım ama cok yaşlı artık....ama bu kelime bile yetıyor insana
malasef benımkıde öyle zaten kendı cocuk büyütmemiş babaannm bıze annelik yaptı ,yanı ıstese bıle çocuk emanet edılmez ..bu da ayrı bır konu zatenAynen yeter yani o yaşta söylenmesi insanı güvende hissettirir ama yok benimkiler bir acayip belki anne olmasam çok kızardım küserdim ki sinirli de bir tiptim yani yalvardım da anneme yardım diye kendince ediyor işte 2 haftada bir yemek getiriyorevin dağınık tipini düzelt kocan seni boşar falan diyor gidiyor bunu diyen kendi annem sinirlenmiyorum dehşete kapılıyorum hayal kırıklığı oluyor ama onun adına üzülüyorum ne yapayım 60 yaşındaki kadına me öğreteyim
Sütün gelmesi için uyku çok önemli diyorlar.Fakat evde iş yapmaktan misafir gelmesinden nereye uyuyacağız.Bebeğini dış ülkede doğurup 1 ay sonra gelenler en iyisini yapıyolarYorgunluğumu şöyle anlatayım yazmamışım oğlum meme emmiyor 45 günlükken stresten sütüm azaldı oda bıraktı kötü anne oldum ben zaten gündüz uykuları 45 dk akşamları ne zaman uyandığı belli değil genelde saat başı pışpış ister ayda bir kez eve temizliğe kadın çağırıyorum yeni çünkü artık yapamıyorum akşam eşim oğlum uyuduktan sonra eve geliyor ve hep yalnızım
Yemek yemeye zamanımız olmuyo evet yiyemeyince zayıflayasın diye mi yemiyosun diyolarsize şimdi yardım etmeyenler ,sız çalışınca çocuğunuza mı bakacak ...bende kimsesiz ve dedıgınız gıbı kolık bir bebek büyüttüm bı kafayı yemedıgım kaldı ..yemek yıyemedugım günler oldu uyku uyulmadığım kimse kapımı acmadı halada zor bebegım çok hareketli az once nıkah cuzdanımızı yırtarken yakaladım sırf bu yüzden çalışmıyorum çalışcam zaman krese verıcem yanımda olmayan kımseye cocugumu bırakmam
beyınlerını aldırmış onu dıyenlerYemek yemeye zamanımız olmuyo evet yiyemeyince zayıflayasın diye mi yemiyosun diyolar
Çocuk ağladığında iyi uyuyabiliyormuşunuz,benim içim rahat etmiyodu :SKolikli bebek kabus gibi birşey.
İkiside kolikliydi
Allah düşmanıma vermesin
Ben eş çalışıyor falan dinlemem böyle durumlarda
Kriz anlarında çocuğu eşime verip ben gidip yatıyorum veya çıkıp nefes alıcam yarım saate gelirim dediğim çok olmuştur.
Yoksa delirebilirdim.
Allah korusun o sinirle çocuğua birşey yapanlar oluyor.
Banada öyle dediler kilo vermeye uğraşacağına süt arttırıcı şeyler ye balık al yap falan evde ekmek yok diyordum olsa onu yicem e kocana söyle getirsin adam 8 den önce gelmiyor sabah gidipbeyınlerını aldırmış onu dıyenler
Gerçekten bebek ve aile için elimizdeki olanaklara göre bu tür durumlar için daha hazırlıklı olmak gerekiyormuşSütün gelmesi için uyku çok önemli diyorlar.Fakat evde iş yapmaktan misafir gelmesinden nereye uyuyacağız.Bebeğini dış ülkede doğurup 1 ay sonra gelenler en iyisini yapıyolar
valla hıcbısey yemedımm hemde o kadar üzüntü stres yaşadım kı sütüm hep geldi allahın gücü şimdi 2 yaş olcaz gelmesin artık bıraksın diyorumBanada öyle dediler kilo vermeye uğraşacağına süt arttırıcı şeyler ye balık al yap falan evde ekmek yok diyordum olsa onu yicem e kocana söyle getirsin adam 8 den önce gelmiyor sabah gidip
Allah kolaylik versin canim da senin ise baslamana az kalmis yazdıklarıni okuyunca annane babanne nasil bakacak diye düşünmedim degil yani biri torundan ayrilmayayim diyor ki kızı calismiyormus, diğeri de kardeşinin yaninda durayim diyor pek gönüllü gelmediler bana insallah yanilirim cok küçük olacak çocuğun cunku. cocuga annen mi bakacak belli mi konuşup anlastiniz mi?Kv ye zaten hiçbirşey demiyorum ben nedense çok diyaloğumuz yoktu görümcem onun gözbebeği kız çalışmadığı halde işte torun bakıyor ama ben bunları zaten kabullenmiştim hiç bozulmuyorum ama annem bizi yalnız büyütmedi bakıcı anneanne babaanne teyze biz falan vardık ve şimdi yoruluyorum dediğimde bizde yalnız büyüttük diyorve ben çocuk istemiyordum annemin baskısıyla karar verdim ben torun göremiycem falan dediği için şimdi hale bak kardeşimin ders çalışmasına yardım ediyormuş yazık diyorum ama geçiyor değil mi bunlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?