Yorgunluktan psikolojim bozuldu ne yapmam lazım bilemiyorum

1 ayınız kalmış birazcık daha sabredin
sonra anlarlar sizin kıymetinizi, arkadaşınız iyiki var o olmasa ne yapacaktınız
Allah kolaylık versin, onlardan şuan için çok fazla bişey beklemeyin yapacak bişey yok

size şimdi yardım etmeyenler ,sız çalışınca çocuğunuza mı bakacak ...bende kimsesiz ve dedıgınız gıbı kolık bir bebek büyüttüm bı kafayı yemedıgım kaldı ..yemek yıyemedugım günler oldu uyku uyulmadığım kimse kapımı acmadı halada zor bebegım çok hareketli az once nıkah cuzdanımızı yırtarken yakaladım sırf bu yüzden çalışmıyorum çalışcam zaman krese verıcem yanımda olmayan kımseye cocugumu bırakmam

Off sizinkide pek fenaymış insanın orası burası değil zaten en çok içi acıyor galiba ama sizde atlattınız dimi bebişinizde çok iyi bende yapabilirim çok teşekkür ederim

Kolikli bebek kabus gibi birşey.
İkiside kolikliydi
Allah düşmanıma vermesin
Ben eş çalışıyor falan dinlemem böyle durumlarda
Kriz anlarında çocuğu eşime verip ben gidip yatıyorum veya çıkıp nefes alıcam yarım saate gelirim dediğim çok olmuştur.
Yoksa delirebilirdim.
Allah korusun o sinirle çocuğua birşey yapanlar oluyor.

Ya tabiki seviyorsunuz oyle düşünmeyin bazen tahammül bitiyor kiziyoruz,şikayet ediyoruz sevmediğimizden değil tabiki :) oluyor öyle yorgunluktan sabır taşıyor bazen

Öyle sonra diyorum ki ufacık bu daha sakin ol sabır bugüne kadar da kimse yoktu dimi geçecek

Çok haklısın bunu bende çok düşündüm sonra zaten işe gidip duruma bakmaya karar verdim bir kaç ay deniyip olmadı istifa edicem o arada belki gerçekten kafam toparlanır Yoksa onlarda zaten uzun süre bakamayız falan modundalar sadece toparlanmak için yapmalıyım diye düşünüyorum

Bebeğime değilde kendime birşey yapıcam diye arada korktuğum oldu ama evim şehre o kadar uzak ki eşimde ayrı bir uçta çalışıyor e başka arayanda yok bana birşey olursa ufaklık ağlamaktan çatlar diye korktum bir kaç kere yoksa ruh sağlığı insanın hakkaten gidiyor yani ama ağlarken bile sevimliler en çirkin bebek bile pek tatlı değilmi?

şimdiki gelinlere laf edıyolar ama anane ve babanelere bak hazır çocuğa bakamıyolar yalvarcaz sankı onlara ...bana babaannm bakmış hala da dıyor senın çocuğunada bakarım ama cok yaşlı artık....ama bu kelime bile yetıyor insana

Aynen yeter yani o yaşta söylenmesi insanı güvende hissettirir ama yok benimkiler bir acayip belki anne olmasam çok kızardım küserdim ki sinirli de bir tiptim yani yalvardım da anneme yardım diye kendince ediyor işte 2 haftada bir yemek getiriyor evin dağınık tipini düzelt kocan seni boşar falan diyor gidiyor bunu diyen kendi annem sinirlenmiyorum dehşete kapılıyorum hayal kırıklığı oluyor ama onun adına üzülüyorum ne yapayım 60 yaşındaki kadına me öğreteyim

malasef benımkıde öyle zaten kendı cocuk büyütmemiş babaannm bıze annelik yaptı ,yanı ıstese bıle çocuk emanet edılmez ..bu da ayrı bır konu zaten

Sütün gelmesi için uyku çok önemli diyorlar.Fakat evde iş yapmaktan misafir gelmesinden nereye uyuyacağız.Bebeğini dış ülkede doğurup 1 ay sonra gelenler en iyisini yapıyolar

Yemek yemeye zamanımız olmuyo evet yiyemeyince zayıflayasın diye mi yemiyosun diyolar

Çocuk ağladığında iyi uyuyabiliyormuşunuz,benim içim rahat etmiyodu :S

Sütün gelmesi için uyku çok önemli diyorlar.Fakat evde iş yapmaktan misafir gelmesinden nereye uyuyacağız.Bebeğini dış ülkede doğurup 1 ay sonra gelenler en iyisini yapıyolar
Gerçekten bebek ve aile için elimizdeki olanaklara göre bu tür durumlar için daha hazırlıklı olmak gerekiyormuş

Banada öyle dediler kilo vermeye uğraşacağına süt arttırıcı şeyler ye balık al yap falan evde ekmek yok diyordum olsa onu yicem e kocana söyle getirsin adam 8 den önce gelmiyor sabah gidip
valla hıcbısey yemedımm hemde o kadar üzüntü stres yaşadım kı sütüm hep geldi allahın gücü şimdi 2 yaş olcaz gelmesin artık bıraksın diyorum

Insan annesinden tabi ki umacak. Tabi ki yardim isteyecek. Evet annesi biziz ama bu kadar zor bebekleri boyle tek basina buyutmek kolay mi? Hicbir sey eskisi gibi degil, bebekler de oyle. Haftanin bir iki gunu gelip ilgilense, size de en azindan iki saat bos zaman verse bir yeri mi eksilir? Yarin o hasta olsa, siz gidip ilgilenmeseniz, herkes hayirsiz evlat der arkanizdan. Aile olmak boyle birsey. Zor zamaninizda tabi yardim etmeli. Kim ondan daha yakin olabilir ki size? Ayrica esiniz de yardim etmeli. Tamam calisiyor ama her gece gidip deliksiz uyuyacagina en azindan sabah 4 gibi sizden devralsin. O ise gidene kadar da siz yatip dinlenin biraz. Kolik bebek nedir cok iyi biliyorum. Uzgunum o huysuzluk kolay kolay da gecmiyor. Allah yardim etsin.

Allah kolaylik versin canim da senin ise baslamana az kalmis yazdıklarıni okuyunca annane babanne nasil bakacak diye düşünmedim degil yani biri torundan ayrilmayayim diyor ki kızı calismiyormus, diğeri de kardeşinin yaninda durayim diyor pek gönüllü gelmediler bana insallah yanilirim cok küçük olacak çocuğun cunku. cocuga annen mi bakacak belli mi konuşup anlastiniz mi?

Kolik bitti bitiyor zaten. Damla kullandınız mı? Bize nurse harvey's çok iyi gelmişti, kolik tanısı konmadı ama günde en az 2 saat belli saatlerde ağlama ve hoplatarak gezdirince susmasıyla çok benzerdi, damla kurtardı baya baya. Uyku için mutlaka ama mutlaka uyku eğitimlerini okuyun. Ben yatağa bırak uyusun yöntemini yapamadım. Ama saatlerini düzenledim. Saatleri düzenli olunca düzenli yiyor, kesintisiz uyuyor çocuk. Zaten 4. aydan sonra başlayabilirsiniz eğitime. İş gerçekten psijolojinizi toparlar. Benim annem bakmadığı kayınvalidem uzak olduğu için başlayamadım. Zaten riskli gebelikte özel firma direk çıkardı beni tabi. Kendimi dışarı atmakta fayda bulmuştum. Sizde gün içinde sık sık dışarı çıkın bebişle. Parka gidin çocuklara baksın, markete gidin, yürüyüş yapın, kedi köpek görsün. Hem daha rahat uyur, hemde hava alır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…