- 15 Eylül 2015
- 5.603
- 8.202
- 148
İnsan tabiki uykusuz günler yaşayacağını biliyor ama bahsettiğimiz şeyin tam olarak uykusuzluk olmadığını ifade edebildiğimi düşünüyorum çevremizdeki sizin gibi arkadaşlar sayesinde daha fazla umutsuzluğa kapılabiliyoruz siz bunu yazınca ne olacağını sanıyorsunuz iyi bir şey mi dediniz realite yaparak hayır arkadaşım üzmeyin bizi biz biraz rahatlamak biraz umutlanmak için buraya yazıyoruz sizde destek olursanız benim gibi olanları sevindirirsiniz teşekkürlerÇocuk demek uykusuzluk demek, acaba kadınlar çocukları olunca ne olacak sanıyorlar ki. Tabi ki de uykusuz olacaksınızhem de en az 6 yıl
Damla kullandım s.s işe yaradı ama doktorumuz bırakın artık dediği için bıraktık uyku eğitimi denedim ama istikrarlı olmak gerekiyor galiba ben pes edip sallıyorum en azından azcık sakinleşsin diye gücüm yetmiyor tam olarak skolyozum var pek ileri derece değil pek fazla belki o yüzden baş edemiyorumKolik bitti bitiyor zaten. Damla kullandınız mı? Bize nurse harvey's çok iyi gelmişti, kolik tanısı konmadı ama günde en az 2 saat belli saatlerde ağlama ve hoplatarak gezdirince susmasıyla çok benzerdi, damla kurtardı baya baya. Uyku için mutlaka ama mutlaka uyku eğitimlerini okuyun. Ben yatağa bırak uyusun yöntemini yapamadım. Ama saatlerini düzenledim. Saatleri düzenli olunca düzenli yiyor, kesintisiz uyuyor çocuk. Zaten 4. aydan sonra başlayabilirsiniz eğitime. İş gerçekten psijolojinizi toparlar. Benim annem bakmadığı kayınvalidem uzak olduğu için başlayamadım. Zaten riskli gebelikte özel firma direk çıkardı beni tabi. Kendimi dışarı atmakta fayda bulmuştum. Sizde gün içinde sık sık dışarı çıkın bebişle. Parka gidin çocuklara baksın, markete gidin, yürüyüş yapın, kedi köpek görsün. Hem daha rahat uyur, hemde hava alır.
Maşallahvalla hıcbısey yemedımm hemde o kadar üzüntü stres yaşadım kı sütüm hep geldi allahın gücü şimdi 2 yaş olcaz gelmesin artık bıraksın diyorum
Oğlum şuan 3,5 yaşında hala uykuyu sevmezOff sizinkide pek fenaymış insanın orası burası değil zaten en çok içi acıyor galiba ama sizde atlattınız dimi bebişinizde çok iyi bende yapabilirim çok teşekkür ederim
Evet geçmiyormuş tam huysuzluk amin inşallahInsan annesinden tabi ki umacak. Tabi ki yardim isteyecek. Evet annesi biziz ama bu kadar zor bebekleri boyle tek basina buyutmek kolay mi? Hicbir sey eskisi gibi degil, bebekler de oyle. Haftanin bir iki gunu gelip ilgilense, size de en azindan iki saat bos zaman verse bir yeri mi eksilir? Yarin o hasta olsa, siz gidip ilgilenmeseniz, herkes hayirsiz evlat der arkanizdan. Aile olmak boyle birsey. Zor zamaninizda tabi yardim etmeli. Kim ondan daha yakin olabilir ki size? Ayrica esiniz de yardim etmeli. Tamam calisiyor ama her gece gidip deliksiz uyuyacagina en azindan sabah 4 gibi sizden devralsin. O ise gidene kadar da siz yatip dinlenin biraz. Kolik bebek nedir cok iyi biliyorum. Uzgunum o huysuzluk kolay kolay da gecmiyor. Allah yardim etsin.
Allah güç veriyor canım,başka çare yok malasef..umarim size de ve tum annelere de güç verirMaşallahsizin yerinizde olmak isteyen bir çok anne var şanslısınız
Bende sallıyorum zaten kucağımda, o kısmını başaramadım. Sadece aynı saatlerde yatırınca uyuyacağını bildiği için hemen 5 dakikada uyuyor kucakta. En az 1 saat aralıksız uyuyor gündüz. Gecede 3 kere falan uyanıyor 10 saatte. Ama bundan önce gece yarım saate bir kalkıyordu, gündüz saat maat yoktu, en fazla 15 dakika uyuyordu. İnstagramdan takip edip kendim uyguladım hep. Bende bırak uyusun yapamadım malasefDamla kullandım s.s işe yaradı ama doktorumuz bırakın artık dediği için bıraktık uyku eğitimi denedim ama istikrarlı olmak gerekiyor galiba ben pes edip sallıyorum en azından azcık sakinleşsin diye gücüm yetmiyor tam olarak skolyozum var pek ileri derece değil pek fazla belki o yüzden baş edemiyorum
Eğer size "çocuk yap bizde bakarız" demişse anneler, haklısınız onlardan yardım beklemekte. Ama dememişlerse, bakmak zorunda değiller. Benim yanımda doğumdan sonra kimsecikler yoktu, lohusalıkta bile yapayalnızdım. İyiki de öyle olmuş, kimseye minnetim yok.Eşim bunu bana söylüyor ama ben çok çalışıyor diye kıyamıyorum anneler özgür diye sanırım onlardan biraz daha bekliyorum bu arada annem 20 yaşındaki kardeşimle ilgilendiğini söylüyor kv 4 yaşındaki torununu yalnız bırakamıyor diye belki banada yardım edin diyorum gerçekten bilmiyorum ama tek çözüm buysa zaten mecburen deniycem çünkü bi değişik oluyormuş insan uykusuzluktan
Çocuk ağladığında iyi uyuyabiliyormuşunuz,benim içim rahat etmiyodu :S
Bebeğime değilde kendime birşey yapıcam diye arada korktuğum oldu ama evim şehre o kadar uzak ki eşimde ayrı bir uçta çalışıyor e başka arayanda yok bana birşey olursa ufaklık ağlamaktan çatlar diye korktum bir kaç kereyoksa ruh sağlığı insanın hakkaten gidiyor yani ama ağlarken bile sevimliler en çirkin bebek bile pek tatlı değilmi?
Öyle demek istemediğine Eminim sizde çok tatlı bir annesiniz her bebek farklıdır yanındakilerde anne onun ihtiyacını en iyi bilendir sizin dinlenmeniz uyumanız bebişinize daha faydalı olmuştur psikopat değil güzel bir annesinizÇok rahat hemde
Çünkü piskopat anneyim
Kv değil annem hep böyle söylemişti sanırım bunun etkisi varEğer size "çocuk yap bizde bakarız" demişse anneler, haklısınız onlardan yardım beklemekte. Ama dememişlerse, bakmak zorunda değiller. Benim yanımda doğumdan sonra kimsecikler yoktu, lohusalıkta bile yapayalnızdım. İyiki de öyle olmuş, kimseye minnetim yok.
Merak etmeyin o hissiyatlar geçti şimdi sadece 2 saat kesintisiz uyku diyorumAllah korusun, lütfen sakin olun.
Çok zor biliyorum ama hepsi geçiyor.
Evet çok sevimliler. Ağlarken insanı nerdeyse delirtselerde.
Heleki kriz sonrası melek gibi mışıl mışıl uyuyorlar ya hiç birşey olmamış gibi.
İşte ozaman hiç kıyamiyor insan.
İnşallah çok yakın zamanda atlatırsınız sizde.
Bebeğiniz ne kadarlık olduBende sallıyorum zaten kucağımda, o kısmını başaramadım. Sadece aynı saatlerde yatırınca uyuyacağını bildiği için hemen 5 dakikada uyuyor kucakta. En az 1 saat aralıksız uyuyor gündüz. Gecede 3 kere falan uyanıyor 10 saatte. Ama bundan önce gece yarım saate bir kalkıyordu, gündüz saat maat yoktu, en fazla 15 dakika uyuyordu. İnstagramdan takip edip kendim uyguladım hep. Bende bırak uyusun yapamadım malasef
Anneler zaten daha garip. Benimde sizin gibi sütüm kesildi. Çorba içmeye hasret kalıyordum çünkü. Şimdi yemek ve ev işi yapıyorum ama yine uyku yok maalesef. Sabırsızlıkla bekliyorum büyümesini. Allah yardımcımız olsun, kimseden hayır yok.Kv değil annem hep böyle söylemişti sanırım bunun etkisi var
Herkesin bir hayati bir duzeni var, siz anne oldunuz diye baska annelerin hayati degismeyecek degisen hayat sizin hayatiniz bunu kabullenin once.Eşim bunu bana söylüyor ama ben çok çalışıyor diye kıyamıyorum anneler özgür diye sanırım onlardan biraz daha bekliyorum bu arada annem 20 yaşındaki kardeşimle ilgilendiğini söylüyor kv 4 yaşındaki torununu yalnız bırakamıyor diye belki banada yardım edin diyorum gerçekten bilmiyorum ama tek çözüm buysa zaten mecburen deniycem çünkü bi değişik oluyormuş insan uykusuzluktan
Acaba bu yüzden mi sürekli umutsuzluğa düşüyorsunuz, realite yerine başka şeyler mi sizi mutlu ediyor, ailenizin arkadaşlarınızın Birgün yardımcı olacağını düşünüp neden yardım etmiyorlar diye hayıflanmaktan sonra da birgün geçecek diye teselli edilmekten mi hoşlanıyorsunuz.İnsan tabiki uykusuz günler yaşayacağını biliyor ama bahsettiğimiz şeyin tam olarak uykusuzluk olmadığını ifade edebildiğimi düşünüyorum çevremizdeki sizin gibi arkadaşlar sayesinde daha fazla umutsuzluğa kapılabiliyoruz siz bunu yazınca ne olacağını sanıyorsunuz iyi bir şey mi dediniz realite yaparak hayır arkadaşım üzmeyin bizi biz biraz rahatlamak biraz umutlanmak için buraya yazıyoruz sizde destek olursanız benim gibi olanları sevindirirsiniz teşekkürler
Realite gerçek bir showdur herkes bilir gerçeği ama bazen kabul etmek zaman alır ölecek birine gidip zaten öleceksin falan mı diyorsunuz bu buna benzer haklı olmadığınızı söylemiyorum alışılır ama siz ihtiyacı olan birine yardım etmiyormusunuz sizin çocuğunuz var çok kötüyüm dediğinde iki saat ayırmazmısınız burda serzeniş bu ben çocuğum için bunları yaparım yapıcamda ama o zaman çocuğumda gelecekte benden yardım istemesin mi yalnız mı hissetsin bumu realite dediğiniz şey yaşlandığında yardım istemeyecekmi benden siz neden bahsediyorsunuz gerçekten anlam veremiyorum burada yorgunluk değil konu destek alamamak yorgunluk geçeçek evet bir sürü hayal kırıklığı kalacak umarım sevdikleriniz sizden yardım istediğinde bu kadar gerçekçi olmazsınız ve desteğinizi esirgemezsinizAcaba bu yüzden mi sürekli umutsuzluğa düşüyorsunuz, realite yerine başka şeyler mi sizi mutlu ediyor, ailenizin arkadaşlarınızın Birgün yardımcı olacağını düşünüp neden yardım etmiyorlar diye hayıflanmaktan sonra da birgün geçecek diye teselli edilmekten mi hoşlanıyorsunuz.
Hayır arkadaşım uykusuz kalacaksın ama bunun dünyanın sonu olmadığını böyle de yaşayabileceğini öğreneceksin. Ama bunu biz söylesek de söylemesek de kendin öğreneceksin kendi kendimize öğrenemeseydik hepimiz kafayı yerdik.
Bence vicdan azabı çekmeyin o bir anne sizde bir annesiniz hayat yardımlaşacak devam eder yaşlılık var sizde torununuz olduğunda severek yardım edeceksiniz bu bir zorunluluk değil tercihtir sevilesi bir tercih elaleme teslim edilemeyen bir varlık anneniz ne iyi bir anne sizde öyle olacaksınız iyi örnekler iyi sonuç doğurur birlik olmak güç verir SevgilerimleHerkesin bir hayati bir duzeni var, siz anne oldunuz diye baska annelerin hayati degismeyecek degisen hayat sizin hayatiniz bunu kabullenin once.
Benim bebegime annem bakiyor ben calisirken, haftada 3 gun calisiyorum aksam 5 gibi evde oluyorum oglum zaten gunde 2-3 saat uyuyor yani annemin toplamda cocugumla gecirdigi sure 5-6 saat filan, ama o kadar duzeni kaciyor ki kadinin. Yemeklerini bir gun once yapma derdinde, doktor randevularini bile bize gore ayarliyor mecburen. Hasta olurum cocuga bulasir korkusuyla gecen yaz soguk su bile icmedi kadin.
Ben cocugumu annem bakmak zorunda oldugu icin cok vicdan azabi duyuyorum, ihtiyaclarini ben almaya calisiyorum filan, kimsenin duzeni hayati benim yuzumden degismemeli zorlasmamali.
Esinize kiyamama kismini da ayrica anlamadim. Haftada en az 6 gun geceyarisina kadar calisiyor benimki de hatta konularimda cok fazla calistirildigi icin yasal haklari nelerdir diye cozum arayislarim bile vardir. Gece 2-3 te gelip sabaha kadar cocukla ilgilendigi 1-2 saatlik uykuyla haftalar gecirdigi oluyor bazen.
Baba olmak kolay degil. Birakin alsin tadini o da.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?