- 24 Ocak 2021
- 10
- 5
- 16
- 39
- Konu Sahibi Duygusalkofte
-
Sizin yerinizde olsam 17 sene bu hayatı yaşamazdım. Adam da ayrılmak istiyormuş zaten.Merhaba hanımlar, yıllardır bu siteye üyeyim fakat bu gizli derdimi anlatabilmek için yeni bir hesap oluşturmak zorunda kaldım korkularım var anlayışınıza sığınıyorum.
17 yıl önce eşimle severek evlendik, fakat eşimin içki, kumar, madde, ve gece hayatı bağımlılığı vardı. Bunu evlendikten sonra fark ettim.
Yurt dışında doğup büyümüş ve maalesef yetiştiği aile şartlarından dolayı aile kavramının ne demek olduğunu bilmiyordu.
Bir çok defa aile terapisine gittik ve şükür bir çok şeyi yoluna sokmayı başardık, fakat...
Bu süreçte hem ben, hem o, kısacası evliliğimiz çok yıprandı.
Defalarca onun hataları yüzünden ayrılık aşamasına geldik, kavgalar ettik. Inanın buraya yazamayacağım bir çok onur ve gurur kırıcı olay yaşadım ve psikolojik destek aldım. Son 2 senedir bir şans daha verip başka bir boyuta taşımaya çalıştık evliliği ama bu yıpranmışlıklar maalesef özelikle beni olumsuz etkiledi.
Son 1 aydır kendisinde bazı farklılıklar görmeye başladım, ufacık bir tartışma sonucu ayrılık kararı aldı ben sebebini anlamaya çalışırken yine madde kullandığını itiraf etti
Kendisiyle oturup sakince konuştum anlamaya çalıştım, tedavi alabileceğini vs söyledim ama kendisi bağımlı olmadığını söylüyor.
Bu evlilik süresince hep ben yapıcı olmaya çalıştım ve çok yorulduğumu hissediyorum.
Çünkü en ufak bir olayda ayrılıcam, yapamıyorum, olmuyor diyen kaçan giden bir eşim var.
Ciddi ciddi artık ayrılmayı düşünüyorum...
Ben bulunduğum ülkede dil kursuna gittim dilini öğrendim, diplomamı aldım, ehliyetimi aldım, pasaport sınavına girip pasaportumu aldım, bir dönem işe girip çalıştım kendi paramı kazandım.
Şuan Türklere yönelik bir kurumda birim yöneticiliği yapmaktayım.
Sosyal bir yaşantım var.
Fakat evliliğim hakkında çok gelgitler yaşıyorum ve sizden yardım istiyorum.
Sizden fikir istiyorum hanımlar siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?
Evet o da ayrılmak istiyor fakat ben ciddi bir adım atınca geri yalvarıyor, yakarıyor, ayrılmak istemediğini dile getirip bana yardımcı ol diyorSizin yerinizde olsam 17 sene bu hayatı yaşamazdım. Adam da ayrılmak istiyormuş zaten.
E bu klasiktir size de bağımlı ama siz ona neden bağımlı kalasınız ki?Evet o da ayrılmak istiyor fakat ben ciddi bir adım atınca geri yalvarıyor, yakarıyor, ayrılmak istemediğini dile getirip bana yardımcı ol diyor
Ayrılmayın o zaman. Bi 17 sene daha düzeltmeye uğraşın ne diyelim.Evet o da ayrılmak istiyor fakat ben ciddi bir adım atınca geri yalvarıyor, yakarıyor, ayrılmak istemediğini dile getirip bana yardımcı ol diyor
Size kim yardımcı olacak peki?Evet o da ayrılmak istiyor fakat ben ciddi bir adım atınca geri yalvarıyor, yakarıyor, ayrılmak istemediğini dile getirip bana yardımcı ol diyor
Aslında ailelerin baskısıyla ve etkisi altında kalarak bilinçsiz yaptığım bir şeydi...İçki,kumar, madde bağımlıligi olan bir esi düzeltmeye çalışarak başta hata etmişsiniz.
17 sene de geldiğiniz yer de ortada.
Ayrılın, düşünecek birşey kalmamış.
Evet bakış açınız gerçekten farklı ve haklısınız daSize kim yardımcı olacak peki?
17 yıl boyunca böyle bir adamla evli kalmaya çalıştığınıza göre, sizde de farklı bir bağımlılık durumu var.
Ayrılmayın o zaman. Bi 17 sene daha düzeltmeye uğraşın ne diyelim.
Bence terapi almalizsiniz bu sagliksiz iliskiyi sonlandirmak icin. Sizde co-bagimlisiniz bir yerde.
iyi de sizin bütün sorunların kaynağı olarak gördüğünüz şeyi adam hayatının doğal bir parçası olarak benimsemiş. O değişmeyeceğine göre ya sizin yol vermeniz, ya da evliliğinizi oldu kadarıyla kabullenmeniz lazım. Siz ne istiyorsunuz?Evet o da ayrılmak istiyor fakat ben ciddi bir adım atınca geri yalvarıyor, yakarıyor, ayrılmak istemediğini dile getirip bana yardımcı ol diyor
İşte tam olarak kararsız kaldığım konu bu!iyi de sizin bütün sorunların kaynağı olarak gördüğünüz şeyi adam hayatının doğal bir parçası olarak benimsemiş. O değişmeyeceğine göre ya sizin yol vermeniz, ya da evliliğinizi oldu kadarıyla kabullenmeniz lazım. Siz ne istiyorsunuz?
Terapi almak için zaten gerekli işlemleri yaptım. Tarih bekliyorum.
co-bağımlılığı nedir?
Anladım bilgi için teşekkür ediyorumCo bagimliligi bagimlilarin en yakinda olanlarda görünen bir durum. Bazilari bagimlilara yardim ederek bagimliklarina devam edebilmeleri lazim. Baskalari onu kurtariyim derken farkli bagimlilik olusturuyor.co bagimli kisi öyle veya böyle kötü etkileniyor. Bunun farkli türü var. Önemli olan kisim: bu tür iliskilerde toksik oldugu halde bitirmek ve hayatta devam etmek daha zordur. Onun icin sizin de destek almaniz sart
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?