Yorucu evlilik.

Duygusalkofte

Üye
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2021
10
5
16
39
Merhaba hanımlar, yıllardır bu siteye üyeyim fakat bu gizli derdimi anlatabilmek için yeni bir hesap oluşturmak zorunda kaldım korkularım var anlayışınıza sığınıyorum.

17 yıl önce eşimle severek evlendik, fakat eşimin içki, kumar, madde, ve gece hayatı bağımlılığı vardı. Bunu evlendikten sonra fark ettim.
Yurt dışında doğup büyümüş ve maalesef yetiştiği aile şartlarından dolayı aile kavramının ne demek olduğunu bilmiyordu.

Bir çok defa aile terapisine gittik ve şükür bir çok şeyi yoluna sokmayı başardık, fakat...
Bu süreçte hem ben, hem o, kısacası evliliğimiz çok yıprandı.

Defalarca onun hataları yüzünden ayrılık aşamasına geldik, kavgalar ettik. Inanın buraya yazamayacağım bir çok onur ve gurur kırıcı olay yaşadım ve psikolojik destek aldım. Son 2 senedir bir şans daha verip başka bir boyuta taşımaya çalıştık evliliği ama bu yıpranmışlıklar maalesef özelikle beni olumsuz etkiledi.

Son 1 aydır kendisinde bazı farklılıklar görmeye başladım, ufacık bir tartışma sonucu ayrılık kararı aldı ben sebebini anlamaya çalışırken yine madde kullandığını itiraf etti
Kendisiyle oturup sakince konuştum anlamaya çalıştım, tedavi alabileceğini vs söyledim ama kendisi bağımlı olmadığını söylüyor.

Bu evlilik süresince hep ben yapıcı olmaya çalıştım ve çok yorulduğumu hissediyorum.
Çünkü en ufak bir olayda ayrılıcam, yapamıyorum, olmuyor diyen kaçan giden bir eşim var.
Ciddi ciddi artık ayrılmayı düşünüyorum...
Ben bulunduğum ülkede dil kursuna gittim dilini öğrendim, diplomamı aldım, ehliyetimi aldım, pasaport sınavına girip pasaportumu aldım, bir dönem işe girip çalıştım kendi paramı kazandım.
Şuan Türklere yönelik bir kurumda gönüllü olarak (ücretsiz) birim yöneticiliği yapmaktayım.
Sosyal bir yaşantım var.
Fakat evliliğim hakkında çok gelgitler yaşıyorum ve sizden yardım istiyorum.

Sizden fikir istiyorum hanımlar siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?

Sizin yerinizde olsam 17 sene bu hayatı yaşamazdım. Adam da ayrılmak istiyormuş zaten.

Bence artık yolun sonu yeni bir evlilik değil
17 yıl boyunca bir döngü olmuş.
Kurtulamadığı bağımlılıktan kurtulamaması sürekli size karşı suçlu hissetmesine sebep olacak bu artık onun için de yük
Zira sizin için değil kendi için yapmalı bence o da artık bunun farkında
Sürekli ite kaka da olmaz sizin de hayatınız var itip kakmayacağınız daha hızlı yol alabileceğiniz birini tercih etmeniz daha uygun olur.

17 yıl bir ömür.
Yapıcı olmak demek oldurmaya çalışmak demek değil aslında ya.
Bazen güzel ayrılıklar yüklerden kurtulmak da yapıcılık demek

bence ikiniZ de birbirinizi serbest bırakın

Evet o da ayrılmak istiyor fakat ben ciddi bir adım atınca geri yalvarıyor, yakarıyor, ayrılmak istemediğini dile getirip bana yardımcı ol diyor
Size kim yardımcı olacak peki?

17 yıl boyunca böyle bir adamla evli kalmaya çalıştığınıza göre, sizde de farklı bir bağımlılık durumu var.

İçki,kumar, madde bağımlıligi olan bir esi düzeltmeye çalışarak başta hata etmişsiniz.

17 sene de geldiğiniz yer de ortada.

Ayrılın, düşünecek birşey kalmamış.
Aslında ailelerin baskısıyla ve etkisi altında kalarak bilinçsiz yaptığım bir şeydi...
Verilen telkinler hep düzelir... düzelir... sabır et... kendimi o zamanlar sorumlu hissediyordum eğer yapmazsam suçlu hissedecektim.
Yani şimdi düşünüyorum da mantıksız ve tek taraflı bir çabaymış

17 yıl yardımcı olmuşsunuz zaten. Daha ne kadar kendinizden vereceksiniz. Zamanınızı yeterince tüketmediniz mi? Üzgünüm ama ben olsam; mutlu olmak benim de hakkım der ve kendimi seçiyorum diyerek yoluma bakardım. Bağımlı olan insanlar maalesef bağımlı olmadığında ısrarcı olurlar. Eşinizde aynı durumda gibi görünüyor. Ben ayrılın diyenlerdenim.

Elinizden geleni yapmışsınız ama 17 yıl sonra başlangıç formatına geri dönmeye yeniden başlamış. Size yazık, kimse elin oğlu için hayatını feda etmek zorunda değil. Elinin altında hayatını toparlayan bir kadını herkes ister siz daha fazla fedakarlık yapmak istiyorsanız siz bilirsiniz ama ben olsam kendimi bu kadar geliştirmişken bu adamın yükünü daha fazla çekmem. Zararın neresinden dönseniz kardır

Evet o da ayrılmak istiyor fakat ben ciddi bir adım atınca geri yalvarıyor, yakarıyor, ayrılmak istemediğini dile getirip bana yardımcı ol diyor
iyi de sizin bütün sorunların kaynağı olarak gördüğünüz şeyi adam hayatının doğal bir parçası olarak benimsemiş. O değişmeyeceğine göre ya sizin yol vermeniz, ya da evliliğinizi oldu kadarıyla kabullenmeniz lazım. Siz ne istiyorsunuz?

İşte tam olarak kararsız kaldığım konu bu!

Terapi almak için zaten gerekli işlemleri yaptım. Tarih bekliyorum.
co-bağımlılığı nedir?

Co bagimliligi bagimlilarin en yakinda olanlarda görünen bir durum. Bazilari bagimlilara yardim ederek bagimliklarina devam edebilmeleri lazim. Baskalari onu kurtariyim derken farkli bagimlilik olusturuyor.co bagimli kisi öyle veya böyle kötü etkileniyor. Bunun farkli türü var. Önemli olan kisim: bu tür iliskilerde toksik oldugu halde bitirmek ve hayatta devam etmek daha zordur. Onun icin sizin de destek almaniz sart

Anladım bilgi için teşekkür ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…