yoruldum bıktım usandım.....kursağımda kaldı herşey

sen neden bana muhalefetsin.konu sahibinin bana verdiği yanıtı okursan haklı olduğumu görürsün canımm

üstelik bir insanla problemin varsa her hali sorun edilir.horlayan bir insanım kocam kesinlikle yatağı terketmedi.eşimde horlar ben de eşimi bırakıp gitmedim yataktan.her hali kabulümdür eşimin

benim seninle özel bir problemim yok ama göze batar derecede bu muhalefetliğin hem de her konuda. sen eşini yatakta bırakıp gitmiyor olabilirsin ama herkesin tahammül sınırı farklıdır. ben de eşimi çok sevdiğim halde ki kendisiyle bir problemim yoktur, horlamayı abarttığı zaman ben de bazen bırakır giderim salona.

benim yorumlarım neden seni ilgilendiriyor.neden kendinden farklı düşünenlere tahammülsüzlük

üstelik ben yaşanmışlıklarımı anlatıyorum.isteyen faydalanabilir

benim eşim horladımı perdeler sallanıyo alt komşu eşin ne kadar horluyo ya demişti yan dönderiyorum sürekli bana dön diger tarafa dön dıye dönünce bi süre duruyo o anda daldım daldım, yoksa uykuya dalana kadar dönderiyorum

ayrı yatmam yatamam uyuyamıyorum bide ben gece cok kabus görüyorum

biraz iradeli olup zayıflasa aslında sorun çözülür kilo nefes alıp vermeyı zorlaştırıyor çünkü

eşinizin düşünmesi gerekir, yazık degilmi size uykusuzluga bende asla tahamül edemem günüm rezillik içinde gecer resmen

gerekirse sert bi dille uyarın eşinizi

zor bi durum olsa gerek canım yaa inşallahh düzelir eşinde birlikte sarılarak mışıl mışıl uyursunuz

cnm çok üzüldüm benim de eşim fena horluyodu ameliyat oldu ama düzelmedi hatta azalma bile yok. ama biz altı aydır ayrıyız boşanıyoruz. tabi farklı nedenlerden dolayı. şimdi öyle rahat uyuyorum ki yanıma birinin tüneyeceği fikrine bile tahammül edemiyorum. ama cnm senin durumun farklı umarım düzelir. en azından eşin salona gidip yatmana karışmıyo. ben salonda yatınca surat yapardı benim eşim.

Kosu bandinda yururken onune bilgisayar ya da tv getir. Bir seyler ac ve izlesin. O zaman slkllmaz. Aksamlari da corba salata yeyin ve saat 6-7 den sonra meyve bile yemeyin.
Bir de horlama bandi deneyin derim. Tum bunlara ragmen olmuyorsa diycek birseyim yok.

konu sahibi, dün eşim hiç horlamadı, yani duymadım bir hafta boyunca artık rahatsız olmazsam babama da alacağım inşallah, o da horluyor çünkü, annem nasıl uyuyor bilmiyorum, sadece alıştığını söyler haberdar etmek istedim

ben de önce dalarsam en fazla 1 saat uyuyabiliyorm çünkü çok horladığı için uyandırıyor. sırt üstü yatmak da daha çok tercihi ama yan döndrsem bile horlama devam ediyor.
barzi bi geniz eti ya da burun eti falan olup olmadığına zayfladıktan sonra bi daha bakalım dedi dr. bariz bişeysi olsa sanırım amelişyat olur. çünkü ben çökmüş durumdayım.
biz 3 dr göründür ama bize de mantıklı gelen zayfladıktan sonra bi daha gtmek ama zayflamak için de pek çaba yok. dediğin diyete de bakıcam teşekkr ederim ama şunu ye, böyle yapalım falan die sürekli ben söylediğimde bunalıyor. öncelkle kendisi kafasına koymalı değil mi? diyetisyene de gitik en fazla 1 hafta yapabildi. benm takip etmek lazım çocuk gibi

yaşam kalitem yerlerde sürünüyor. hem uykusuzluktan hem de böyle olmamalıydı evliliğim demekten. eşimle tartıştığımızda çooook daha fazla takıyorum ayrı yatmalarımızı ya da beni defalarca uynadırmasını. ama iyi olduğumuz da da biriktirdiğimi anladım.
tv karşısında uyuyabiliyorum ama horlamayla uyanıyorum hatta bu ses ne yaa die anlamaya çalıştığım da çok oldu.
kilo konusunda haklsınız çok mantıklı geldi bize de ama vermesi lazım... dün boğaz spreyi almış bi de burun bandı ama yine de horladı

Senin için bir araştırdım da..

Horlamanın Tedavisi

Belki bir faydası olur sana..
Yani umarım olur:26:

çok teşekkür ederim allah razı olsun.

ben de ayrı yatmak istemiyorum asla. çok soğukluk karanlık ve yalnızlık hissi çöküyor bana da. ayrı yatmamak için elmden geleni yapıyorum işte o yüzden bittim tükendim artık. uykusuzluk mahvetti beni.psikoljim de bozuldu artık. zaten evliliği oturtamadık. bu horlama yüznden de oturtmamız çok ama çok zorlaştı.
sert dille de uyardım ama kendini ona berbat hissettrdiğimi kendini aşağıladığımı söyledi akşam,asla öyle bişey yok. defalrca uğraştım yanında yatmaya dr a götrmeye diyet yapmasına ve spor yapmasına ama ben elimi çektiğim an bişey yokmuş gibi davranıyor yine bana olan oluyor.

evet tv li odaya aldık bandı başköşede yatıyor. ben söylemesem ben ısrar etmesem yürüyeceği yok ona da çıldırıyorum içten içe. aile babası olcak evliliğimz çatrdıyo hala ben koşucam peşinde bant da taktık canım. dün de boğaz spreyi sıktı ama bence büyük oranda kilo sebep bunlara.zaten 7 730 gibi evde oluyor yemek çay vs o da eve gelnce keyf yapmak istiyor biraz. işleri çok yoğun çok yoruluyor kalk da yürü demek de bana ağır geliyor. canımla cicimle yürütcem ama kıyamıyorum. kendi kafaya koyması lazım. kıyamamakla birlkte nefret etmek üzereyim bu yaşadığım zorluklardan dolayı. nasıl bi çelşki bu....

Merhabalar:)

Benim babam çok horlar; öyle bir horlar ki; mümkün değil aynı odada, aynı evde yatamazsın. Kiloludur da kendisi... KBB uzmanlarına gittik (ki biz aile boyu KBB konusunda dertliyizdir.) çok güvendiğimiz bir doktorumuz var, (10 sene kadar tedavi gördüm ben) babamda uyku apnesi olabileceğini söyledi. Nefes yolunun dili, küçük dili, bademcikleri vs. dolayısı ile, özellikle yatış pozisyonuna bağlı olarak tıkanması söz konusu imiş. Klinikte 1 gece yatıp uyku testine girdi. Nefesi olağan dışı şekilde, 1 saatte 60-70 kez arası kesiliyordu ve bazı kesilmeler 1 dk'dan fazla sürüyordu. Düşünebiliyor musun???

Bunları sana neden anlattım. İşte bu süreç aslında "horlama" olarak nitelendirdiğimiz süreç... Doktorlar uyku cihazı tavsiye ediyorlar. Onunla da uyumak zormuş; ama nefessiz kalıp horlamaktan; kalitesiz bir uyku uyuyup sana da etki etmesinden daha iyidir en azından.

Zaten nasıl kilo nefesi etkiliyorsa, nefesin azlığı da kiloyu etkiliyor.

Sırt üstü yatmak hiç iyi değil bu arada... Özellikle horlamayı arttırır. Benim eşim de babam kadar olmasa da horlar. Dürtüklerim, döner... Sonra yine devam. Benim de uykum hassastır ve düşkünümdür uykuya, uyuyamadım mı günüm berbat geçer. O yüzden seni çok iyi anlıyorum.

Ama eşini de empati kurarak anla, ben de şimdi KBB ameliyatı olacağım, çünkü nefes almak bile zorken spor yapmak çok daha zor geliyor. Ona da aynı şekildedir.

Diğer sıkıntılarına gelince... Ne olduklarını bilmiyorum ama, gerçekten her evlilikte öyle veya böyle sorunlar oluyor. Kayınvalideden tut, eşinin davranışlarına, ekonomik sorunlara ve alışma sürecine kadar... En iyisinden bile çekiyorsun. O yüzden sıkma canını. Eşine sarıl, sımsıkı... Ne çok sevdiğini ve önemsediğini göster... İnan ki o zaman soğukluklar gidiyor ve senin onu ne kadar sevip kıymet verdiğini görünce "ayağına paspas olurum" bile diyorlar:)

çok haklıısn özellkle ailesi konusunda verici olduğumda daha iyi davranıyor yumuşuyor falan da, ben de çok bunaldığımda biz sanki çok oturuttuk bazı şeyleri de ailesine yaptığım iyilikle tartıyor ilşkimizi falan die kzııyorum. çok keyfleniyor ve gevşiyor annesine yakın davrandığımda ama annesine sinir olduğum için bu bana çok ağır geliyor.

dediğin gibi uyku laboratuarında yatması gerktiğini söylemişti 2 dr. her yolu denememiz lazım. ama işte bunu araştırmasını daha çok ondan bekliyorum çünkü ne kadar acı çektiğimi ve bu özellkle bu konuda artık çok hassas olduğumu defalarca anlattığımı düşünüyorum.
o h.sonları da çalışyor. ama ben bu sorunları taktığımdan kendimi güvende hissetmediğimden onun kendinden kaynaklı sorunlara samimiyetle el atacağına inanamadığımdan huzursuzluktan evde yalnzken de uyuyup dinlenemiyorum

çok sıcak bi mesaj yollamışsın çok teşekkür ederim.

bir tanıdığımın eşinde de uyku apnesi var,bu nedenle gece kocasını yalnız bırakamıyor nefesi duracak diye.bazen eşi karısı rahat uyusun diye kalkıp başka odaya gidiyormuş,farkedince kalkıp kocasının yanına gidiyoırmuş.ben sürekli eşimin nefesini dinliyorum diye anlatıyor.

ben de bi kaç defa uyandrdım kalk die çok korkmuştum tıkanmıştı, ölecek sanmştım. bi defa da kendi kusarak uynmış. tıkanmış çıkan şeylerden (afedersnz). yani can tehlikdesi de var . sürekli de yorgun. hantal gibi. tv karşına atiim kendimi diyor ellemesem kalkmaz. ama üzülüyorum o yorgunluğuna da. ben de çok yorgunum en azından o uykuda olyo geceleri. bense dolanıyorum elimde battaniye, ama o horlamayla eşimn de dinlendiğini sanmıyorum.

bir an önce tedavi yoluna gitsin eşin.zor bir rahatsızlık

bi kere babam kendi horlamasından korkmuş uyanmıştı noluya lan diye :) annem alışkın olduğundan sanırım rahatsız olmazdı,

nerdeyim , hem eşinin sağlığı hem senin psikolojin açısından tedavi şart , sana da yazık zaten birşeyleri oturtmaya çalışıyorsun , eşinin başının etini ye ki gitsin doktora hemen başlasın tedaviye

Çoğu insan, horladığını reddeder yada çok önemli bir problemmiş gibi görmez. Hele bir de biliyorsun Türk erkeklerinin büyük bir kısmı çok ciddi bir sebep olmadıkça doktora gitmeyi de sevmez :) Demek ki eşinde muzdarip bu konuda ve/ya senin için birkaç doktora bile gitmiş.

Durum böyleyken, e çözümde belliyken, şuan ki durumundan daha fazla destek olman ve spor konusunda istikrarlı olmasını sağlaman lazım. Aslında çokta zor değil ki.

Beraber bir spor salonuna yazılabilirsiniz, olmadı beraber bir dans kursuna gidebilirsiniz, saatleriniz yada bütçeniz uygun olmayabilir ama en kötü ihtimal koşu bandından sıkıldığı zamanlar, beraber dışarıda yürüyebilirsiniz. O kadar çok alternatif var ki, çeşitlendirmek aktivitelendirmek yine sizin elinizde. Böylelikle eşinizde her akşam rutin olarak sadece koşu bandını kullanarak sıkılmaz.

Yemek konusunda yine aynı şekilde hafif şeyler tüketmeye devam edebilirsiniz. Aynı yemekler sıkıyorsa yine internet üzerinden farklı hafif tariflere göz atabilirsin ve hemen pes etmek yerine, kilo vermenin, daha doğrusu sağlıklı kilo vermenin de uzun bir süreç alıcağını da unutmamanız lazım.

Her şeyin başı sabırdır..

Rica ederim, ne demek Seni o kadar iyi anladım ki. Yalnız hissedip iyice moralini bozmanı istemem

Aman canım hepsi öyle, erkekler "hep bana hep bana"cı sanırım biraz. "Kendi ailenin yanında çok sıcaksın benimkilerle mesafeli" diyor benimki de. E be adam 26 sene kendi ailemle yaşamışım, bir de senin ailen bana çok mu sıcak sanki... Ama yoook gelin illa ki onlar tepesine çıksa da alttan alacak:) Hem bunun okumuşlukla, bilmem neyle de alakası yok. Erkeklerimiz nazlı sanki:) Boşver sen de, en iyisi onun gönlünü yap, güleryüzlü ol. Sadece güleryüzlü. Kimse kimseden çok şey de beklemesin; mutlu mesut yaşayın

Taktıkça takıyor insan yoksa.

Bu arada, uyku testi gerçekten önemli, bütün o hantallıklar, tembellikler kalitesiz uykudan Kısır döngü oluşturuyor, az nefes bol tembellik, bol tembellik bol kilo Herhangi bir bilgiye ihtiyacın olursa her zaman yanındayım

Horlama ile ilgili çok farklı yorumlar geliyor. Mesela bazıları eşlerinin horlamalarında uyuyabildiklerini yada zamanla alıştıklarını belirtiyorlar.

Ama gözardı edilen birşey var, horlamanında dereceleri ve çeşitleri vardır.

Bazıları çok alçak sesle horlar, bazıları horladığında çift kapı bile kapatsanız sesleri gelir, bazıları horladıklarında kendi seslerine bile sıçrarlar, bazılarını dürtünce geçer, hatta bazıları var ki bağıra bağıra (abartmıyorum eşim böyle çünkü) horlar. Dürtmek ne fayda. Deprem gibi sallasam da uyanmaz :)

Eşi kısık sesle horlayan yada orta derecede horlayan biri ile mobilyaları titreten birinin horlaması bir olmadığı için asla mukayase edilemez. Bu yüzden kendini "e başkaları alışabiliyorsa benimde alışmam lazım bende de sorun olabilir" düşüncesi ile de şartlama. Tabi ki kilo verene kadar deniyebilirsin ama unutma. Zaten bazılarının uykusu da ufak bir seste bölünür, bazılarının da top patlasa bölünmez..

benım eşim de horlar ama saadece yorgun oldugu gunlerde
bebek olunca daha zor tam uyuttum dıyorum başlıyo horlamaya bebek uyanıyo ben çileden cıkıyorm
sizin ki kadar büyük bi problemimiz yok şükür ama kesınlıkle baska dr lara gidip çözüm bulmalısınız bi ömür böyle geçmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…