kusura bakma ama gerçekten bu sefer konuşmadan duramayacağım. Her şeye muhalefet olmak zorunda mısınız? İnsan nasıl başka şeyler yüzünden horlamayı problem eder ki? Ki gerçekten büyük bir problem horlama. Konu sahibinin uykusu hafif olabilir o yüzden en ufak sesten rahatsız olup uyanabilir ve her gece bu durumu yaşamak gerçekten hem sinir bozucu, hem de yaşam kalitesini düşürücü.
Konu sahibi arkadaşım. eşini bir kbb doktoruna götürmeni öneririm. Ayrıca doktorun kiloya bağlaması da yine doğru bir tespit. Aşırı kilosu olan insanlar nefes alıp vermede zorluk çektikleri için horlama problemi olabiliyor. Allah yardımcınız olsun inşallah en kısa zamanda bu durum düzelir.
sen neden bana muhalefetsin.konu sahibinin bana verdiği yanıtı okursan haklı olduğumu görürsün canımm
üstelik bir insanla problemin varsa her hali sorun edilir.horlayan bir insanım kocam kesinlikle yatağı terketmedi.eşimde horlar ben de eşimi bırakıp gitmedim yataktan.her hali kabulümdür eşimin
benim seninle özel bir problemim yok ama göze batar derecede bu muhalefetliğin hem de her konuda. sen eşini yatakta bırakıp gitmiyor olabilirsin ama herkesin tahammül sınırı farklıdır. ben de eşimi çok sevdiğim halde ki kendisiyle bir problemim yoktur, horlamayı abarttığı zaman ben de bazen bırakır giderim salona.
arkadaşlar eşimle ayrı yatmaktan gece yataktan yatağa geçmekten yoruldum tükendim. kendimi berbat ötesi hissediyorum. başka sorunlarımız da var ama eşim çoooooook horluyor ve biz bir yıl olmadı evleneli ama sarılıp huzur içinde uyuyp da uyandığımı hatrlamıyorum
bıktım kızlar dr a götrdüm zayfla gel dedi. koşu bandı aldık,horlama kesici dişlik aldık vs vs.ben kulağıma bişeyler teptim. yok arkadaş biz birlkte yatamadık. o horultuda kendi nasıl uyuyor anlamıyorum ama ben hiç bişeyi istediğim gibi yaşayamadım da beraber yatmakta mı fazla bana
ya o salonda ya ben, ama moralimn bozukluğundan uykulaırm da kaçıyor artık her gün uykusuz bitap şeklde işteyim.takmııcam diyorum yat uyu diyorum ayrı yatsak da ama takıyorum,rahatlamak sığınacak omuz istiyorum geceleri. ben de eşimle sarılarak uyumak istiyorum ama çok yoruldum artık. birlkte sarılıyoruz o uykuya dalıyor ya da ben önce dalsam bile en fazla bi saat uyuyorum sonra gürültüden uyuyamıyorum kalkıyorum artık. dön diyorum dönüyor, hemen dalınca tekrar gürültü. psikolojim bozuldu artık...kalkıp salona gidince de birlkte yatmak bu kadar mı bi nimetmiş diyorum evlilkte. ben yıllarca bunun hayalini kurmuştum
kızlar eşimden de herşeyden de soğuyorum gerçekten herşey hayal oldu...çözm bulacam diyor ama büyük bi patlak verdiğimzde 2 gün yürüyor akşamları bantta diğer günler illa hadi canım yürü falan die peşinde koşmam lazım ama gerçekten evlendk evleneli uykusuzum.zayflasın die bitki çayları düzenli bişeyler veriyorum eline am çok yoruldum çok
aynı soruna bende sahibim maalesef. eskiden ondan önce uyursam geceyi kurtarırdım. ama bu aralar uykumu bile bölebiliyo o ses. benim uykum mu hafifledi yoksa eşimin horlaması mı arttı çözemedim. seni çok iyi anlıyorum. ben de bazen salona geliyorum. eşim salona geldiğimi görünce ben yataım salonda seni rahatsz ediyorum diyor. o da olmuyo.
eşimin genzinde et var horlama o yuzden oluyomus. yazı iple çekiyorum yazın ameliyat olacağım dedi bakalm.
allah yardımcın olsun.
ben eşime yan yat dedğimde tamam diyor iki dakıka geçmeden tekrar sırt üstü yatıyo(sanırım o arada yan yatarak çok uyuduğunu zannediyo) :)
biz 3 dr göründür ama bize de mantıklı gelen zayfladıktan sonra bi daha gtmek ama zayflamak için de pek çaba yok. dediğin diyete de bakıcam teşekkr ederim ama şunu ye, böyle yapalım falan die sürekli ben söylediğimde bunalıyor. öncelkle kendisi kafasına koymalı değil mi? diyetisyene de gitik en fazla 1 hafta yapabildi. benm takip etmek lazım çocuk gibiAllah yardimcin olsun canim..
evlilik iste, iyi günde kötü günde, hastalikta saglikta.
esininki hastalik malesef.
ona diyet programi yaptir, mesela karatay cok süper bir diyet, cokta doyurucu.
diyetleri tutmuyorsa diyetisyenlere götür.
canim siz sirf bi doktorami göründünüz?
benim amcamdada ayni sorun var doktor doktor gezdi, en son careyi bogaz burun doktoru buldu... diliyle sorunu varmis.
bence sizde biraz daha arastirin.
kusura bakma ama gerçekten bu sefer konuşmadan duramayacağım. Her şeye muhalefet olmak zorunda mısınız? İnsan nasıl başka şeyler yüzünden horlamayı problem eder ki? Ki gerçekten büyük bir problem horlama. Konu sahibinin uykusu hafif olabilir o yüzden en ufak sesten rahatsız olup uyanabilir ve her gece bu durumu yaşamak gerçekten hem sinir bozucu, hem de yaşam kalitesini düşürücü.
Konu sahibi arkadaşım. eşini bir kbb doktoruna götürmeni öneririm. Ayrıca doktorun kiloya bağlaması da yine doğru bir tespit. Aşırı kilosu olan insanlar nefes alıp vermede zorluk çektikleri için horlama problemi olabiliyor. Allah yardımcınız olsun inşallah en kısa zamanda bu durum düzelir.
Senin için bir araştırdım da..
Horlamanın Tedavisi
Belki bir faydası olur sana..
Yani umarım olur:26:
ben de ayrı yatmak istemiyorum asla. çok soğukluk karanlık ve yalnızlık hissi çöküyor bana da. ayrı yatmamak için elmden geleni yapıyorum işte o yüzden bittim tükendim artık. uykusuzluk mahvetti beni.psikoljim de bozuldu artık. zaten evliliği oturtamadık. bu horlama yüznden de oturtmamız çok ama çok zorlaştı.benim eşim horladımı perdeler sallanıyoalt komşu eşin ne kadar horluyo ya demişti yan dönderiyorum sürekli bana dön diger tarafa dön dıye dönünce bi süre duruyo o anda daldım daldım, yoksa uykuya dalana kadar dönderiyorum
ayrı yatmam yatamam uyuyamıyorum bide ben gece cok kabus görüyorum
biraz iradeli olup zayıflasa aslında sorun çözülür kilo nefes alıp vermeyı zorlaştırıyor çünkü
eşinizin düşünmesi gerekir, yazık degilmi size uykusuzluga bende asla tahamül edemem günüm rezillik içinde gecer resmen
gerekirse sert bi dille uyarın eşinizi
Kosu bandinda yururken onune bilgisayar ya da tv getir. Bir seyler ac ve izlesin. O zaman slkllmaz. Aksamlari da corba salata yeyin ve saat 6-7 den sonra meyve bile yemeyin.
Bir de horlama bandi deneyin derim. Tum bunlara ragmen olmuyorsa diycek birseyim yok.
Merhabalar:)
Benim babam çok horlar; öyle bir horlar ki; mümkün değil aynı odada, aynı evde yatamazsın. Kiloludur da kendisi... KBB uzmanlarına gittik (ki biz aile boyu KBB konusunda dertliyizdir.) çok güvendiğimiz bir doktorumuz var, (10 sene kadar tedavi gördüm ben) babamda uyku apnesi olabileceğini söyledi. Nefes yolunun dili, küçük dili, bademcikleri vs. dolayısı ile, özellikle yatış pozisyonuna bağlı olarak tıkanması söz konusu imiş. Klinikte 1 gece yatıp uyku testine girdi. Nefesi olağan dışı şekilde, 1 saatte 60-70 kez arası kesiliyordu ve bazı kesilmeler 1 dk'dan fazla sürüyordu. Düşünebiliyor musun???
Bunları sana neden anlattım. İşte bu süreç aslında "horlama" olarak nitelendirdiğimiz süreç... Doktorlar uyku cihazı tavsiye ediyorlar. Onunla da uyumak zormuş; ama nefessiz kalıp horlamaktan; kalitesiz bir uyku uyuyup sana da etki etmesinden daha iyidir en azından.
Zaten nasıl kilo nefesi etkiliyorsa, nefesin azlığı da kiloyu etkiliyor.
Sırt üstü yatmak hiç iyi değil bu arada... Özellikle horlamayı arttırır. Benim eşim de babam kadar olmasa da horlar. Dürtüklerim, döner... Sonra yine devam. Benim de uykum hassastır ve düşkünümdür uykuya, uyuyamadım mı günüm berbat geçer. O yüzden seni çok iyi anlıyorum.
Ama eşini de empati kurarak anla, ben de şimdi KBB ameliyatı olacağım, çünkü nefes almak bile zorken spor yapmak çok daha zor geliyor. Ona da aynı şekildedir.
Diğer sıkıntılarına gelince... Ne olduklarını bilmiyorum ama, gerçekten her evlilikte öyle veya böyle sorunlar oluyor. Kayınvalideden tut, eşinin davranışlarına, ekonomik sorunlara ve alışma sürecine kadar... En iyisinden bile çekiyorsun. O yüzden sıkma canını. Eşine sarıl, sımsıkı... Ne çok sevdiğini ve önemsediğini göster... İnan ki o zaman soğukluklar gidiyor ve senin onu ne kadar sevip kıymet verdiğini görünce "ayağına paspas olurum" bile diyorlar:)
çok haklıısn özellkle ailesi konusunda verici olduğumda daha iyi davranıyor yumuşuyor falan da, ben de çok bunaldığımda biz sanki çok oturuttuk bazı şeyleri de ailesine yaptığım iyilikle tartıyor ilşkimizi falan die kzııyorum. çok keyfleniyor ve gevşiyor annesine yakın davrandığımda ama annesine sinir olduğum için bu bana çok ağır geliyor.
dediğin gibi uyku laboratuarında yatması gerktiğini söylemişti 2 dr. her yolu denememiz lazım. ama işte bunu araştırmasını daha çok ondan bekliyorum çünkü ne kadar acı çektiğimi ve bu özellkle bu konuda artık çok hassas olduğumu defalarca anlattığımı düşünüyorum.
o h.sonları da çalışyor. ama ben bu sorunları taktığımdan kendimi güvende hissetmediğimden onun kendinden kaynaklı sorunlara samimiyetle el atacağına inanamadığımdan huzursuzluktan evde yalnzken de uyuyup dinlenemiyorum
çok sıcak bi mesaj yollamışsın çok teşekkür ederim.
bir tanıdığımın eşinde de uyku apnesi var,bu nedenle gece kocasını yalnız bırakamıyor nefesi duracak diye.bazen eşi karısı rahat uyusun diye kalkıp başka odaya gidiyormuş,farkedince kalkıp kocasının yanına gidiyoırmuş.ben sürekli eşimin nefesini dinliyorum diye anlatıyor.
ben de bi kaç defa uyandrdım kalk die çok korkmuştum tıkanmıştı, ölecek sanmştım. bi defa da kendi kusarak uynmış. tıkanmış çıkan şeylerden (afedersnz). yani can tehlikdesi de var . sürekli de yorgun. hantal gibi. tv karşına atiim kendimi diyor ellemesem kalkmaz. ama üzülüyorum o yorgunluğuna da. ben de çok yorgunum en azından o uykuda olyo geceleri. bense dolanıyorum elimde battaniye, ama o horlamayla eşimn de dinlendiğini sanmıyorum.
çok haklıısn özellkle ailesi konusunda verici olduğumda daha iyi davranıyor yumuşuyor falan da, ben de çok bunaldığımda biz sanki çok oturuttuk bazı şeyleri de ailesine yaptığım iyilikle tartıyor ilşkimizi falan die kzııyorum. çok keyfleniyor ve gevşiyor annesine yakın davrandığımda ama annesine sinir olduğum için bu bana çok ağır geliyor.
dediğin gibi uyku laboratuarında yatması gerktiğini söylemişti 2 dr. her yolu denememiz lazım. ama işte bunu araştırmasını daha çok ondan bekliyorum çünkü ne kadar acı çektiğimi ve bu özellkle bu konuda artık çok hassas olduğumu defalarca anlattığımı düşünüyorum.
o h.sonları da çalışyor. ama ben bu sorunları taktığımdan kendimi güvende hissetmediğimden onun kendinden kaynaklı sorunlara samimiyetle el atacağına inanamadığımdan huzursuzluktan evde yalnzken de uyuyup dinlenemiyorum
çok sıcak bi mesaj yollamışsın çok teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?