Yoruldum . Haksız mıyım ?

Tweety26

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2010
808
14
98
Ankara
Merhaba bayanlar. Bu sene 12. sınıfım dershane arıyorduk. "Duk" çünkü 5 saat önce kaydolmuşum. "Muş" çünkü haberim yok.
Benim 9 sınıfta gittiğim bir dershane vardı. Annem oraya gitmemde ısrarcıydı bu sene. Ben de başka bir dershane istiyordum çünkü kimse gelip de 9. sınıfta o dershaneden neden ayrıldığımı sormadı bile.
Neyse sorun bu değil. Bugün görüşmeye gittik. Konuşuldu edildi. Fiyat konuşulacağı zaman ben dışarı çıkartıldım neyse annem konuştu falan. Biraz uzun sürdü bu konuşma. Yöneticiler beni tanıyor tabi.
Biz annemle "Bugün burayla konuşuruz, akşam bütün görüştüklerimizi değerlendirir, yarın da kayıt yaptırırız" diye anlaştık.
Neyse annem çıktı. Bu sefer başka bir odaya müdür'ün yanına geçtiler.
Bundan 10 yıl önce bir kefil-borç olayı vardı bizim ailede. Annem aynen şöyle:

Müdür : Sorun ne hocam ?
Yardımcı : Hocam fiyatta anlaşamadık.
Müdür : Neden noldu ? Gerekli indirimi yapmadınız mı öğrenciye ?
Yardımcı : Yaptık hocam daa...
Müdür : Daa ?
Annem : Hocam fiyat biraz fazla. Herkeste olduğu gibi borçlarımız falan var. Biraz daha inilmesini istedik.
Müdür : Ne borcu ? Tabi krediyi çektiniz çektiniz. (Hoca gülerek)
Annem : Yok hocam, eşim birine kefil oldu onu ödüyoruz !

Ben burda şoklarda tabi. Hayır verilen fiyatı ödeyebiliriz hem de hayli hayli ama ne gerek var buna ?

Müdür : Aaaaaa, kötü olmuuuuuuuuuuş.
Bi üzülme, "Canım kızım yazık, tüh" nidaları. Bana ter bastı.

Müdür verdiği fiyattan 400 TL daha indi. Anneme dedim ki "Madem öyle eve gidelim, yarın geliriz." "Tamam ben birşey konuşucam" dedi. Ben de yukarı lavaboya çıktım.
5 dakika geçti geçmedi. Bi geldim kayıt olmuşum ! Bide kayıt kağıdımın üzerine kocaman "ÖZEL DURUMDAN" yazılmış. Geliyolar gidiyolar "Vah yazık çocuğa, ah yazık çocuğa"
O dershaneden ayrılma sebebimi bugün bi daha yaşadım zaten. Kapıdan girdik. "Aaaa sen Şerife,Oğzhan,Berkay" ın döneminden değil misin ? Sorun o zaten. O dershanede bitek Şerife,Oğuzhan,Berkay vardır. 9 da da öyleydi hala da öyle.
O yüzden düşünmek, her yeri bir tartmak istedim. Dershaneden çıkarken de anladı zaten annem bozuk olduğumu.

Dışarı çıktık. Anneme dedim ki "Neden yalan söyledin ? Kredim var de, borcum var de bir sürü şey de. Neden aile meselelerimizi herkese açıyosun ? Gerek var mıydı ? "
Annem de başladı "Sana yaranılmıyor, ne istiyorsun anlamıyorum . Senden iğreniyorum. Neden böylesin, ne günah işledim de beni senle cezalandırdı" Sokağın ortasında bağırıyor bana. Durum taa "Hakkımı helal etmiyorum, allah belanı versin, ölsen de kurtulsam" durumuna geldi yani.
"Anne ben sadece fikrimin sorulmasını istiyorum, hani düşünecektik, hadi onu da geçtim neden yalan söylüyosun ? Ben gelip de senin iş yerinde insanlara senin borçlrını, hayat hikayeni yayın ediyor muyum" dedim.
"Senin gibisi olmaz olsun, niye böylesin, ölsem de kurtulsan, yürü sildirelim hadi dön, gitme dershaneye de, ne yaparsan yap" ....
Ve daha bir çok şey.
Bayağa gelene kadar kavga ettik.

Söyleyin ben haksız mıyım ? En azından fikrim sorulamaz mıydı ? Ne gerek vardı kefillik olayına falan.
Hatta artık kaydoluşumu da geçtim, gururum o kadar incindi ki. Bütün herkes vah vah, tüh tüh. Acıyarak bakıyor.
Ne diyim ki. Bilemedim. Küstük şimdi. O içerde ben odamda. Hala yaptığının doğruluğunu savunuyor. Ben anlayamadım bi.

bazı dersanaler belli öğrencilerine önem verip gerisini boşluyor.

üzülme tatlım geçer hepsi dee ben Şerife,Oğzhan,Berkay olayını anlamadım..

Benden yüksek puanlı bir lisede okuyorlar. Göz bebekleri dershanenin. Önemli olan hep onların sınav sonuçları, onların düşünceeleri, onların bilmedikleridir.
Gerisi önemsenmez. Hatta bir öğrenci tanımlanırken "Oğuzhanın sınıfındaki mi?" "şerifenin dönemindeki mi?" şeklindedir.
Sanırsınız dershane onların.

Son düzenleme:
Haklısın. Hem de sonuna kadar. Bu sene senin en önemli senen. Herkesin senin fikirlerine uygun davranması gerekiyor.
Ama sakın yılma. O kafana taktığın insanları da (dersanede saydığın insanlar) görmemeye çalış, umursama. Sadece kendine ve derslerine odaklan bu sene.
Ben dersaneye de gitmedim. Kafama çok takıyordum her şeyi. Ailemde milyon tane sorun vardı eski sevgili meseleleri vardı. Ama şimdi derslerime odaklandığım için çok mutluyum.
Bir senecik her şeyi gözardı et canım. Yolun açık olsun başarılar diliyorum bu zorlu yolda.

Şimdi napıcam bilmiyorum. Annem çok inatçı ve durumlarda çok terstir. Ben de haksız yere gidip özür dilemek istemiyorum. Yaptığının doğru olmadığını, hislerimi anlasın istıyorum. Üstelik özür dilesem de takmaz biliyorum. Bugün yolun ortasında "Keşke ölsen de rahatlasam, hakkımı helal etmiyorum" diyince o kadar üzüldüm ki. Ama o kendini savunmakta ısrarcı.
Gelip konuşalım bile demedi. Sadece bağırıyor. Ne yapacağım ben ?:26:

Ben senin haklı olduğun kısmı geçicem çünkü direk annenin laflarına takıldım.
Bu ne ya bazı anneler anne sıfatını taşıyamıcak kadar acizler.
Kusura bakma ama annende öyle..
Normal bi annenin söyleyeceği laflar değil bunlar...

Annende,sende biraz abartmışsınız durumları
400 lira için senin rahatsız olacağın bişeyden bahsetmemesi gerekirdi annenin
Ama inanki kimseler sana ah ah,vah vah diye bakmaz
Kaç öğrenci var o dershanede,akılları sadece sana takılmaz yani,sıkma o konuda canını
Bilse bilse kayıttakiler bilir sadece
Bu dershanede Şerife,Oğzhan,Berkay diğer dershanede Ayşe,Fatma,Hayriye
Her dershanenin öyle öğrencileri vardır,nereye gidersen aynı sonuçta
Sıkma boşa canını

bence bırak kim ne düşünürse düşünsün, sen elinden geldiğince o dershaneden nasıl faydalanabilirim diye bak. dershaneye hiç gidemeyenler de var çünkü. tamam kırılmışsın ama yapcak bişeyin yoksa olabildiğince derslerine sarılman lazım. annenle aranız zaten düzelir mutlaka yani. merak etme

Gerçekten gurur kırıcı. Düşündükçe sinirleniyorum.
O parayı allaha şükür öderiz hatta 2 katını da öderiz ama 400 Tl için bu davranışı garip hissettirdi bana. Tamam, parayı ben kazanmıyorum onlar da bütçelerini düşünecek ama böyle değil.
O konuyu kullanarak değil.
Sanki acındırılarak kaydolmuşum gibi.

haklısın.
haklı olduğun hiçbir konuda asla özür dileme.
durumu düzeltmek için böyle bir hata yapma.
her konuda durumu düzeltmek senin görevin olur sonra.
bi de alışırlar zamanla yaranamazsın da,

bu yazdıklarımı dikkate al canım;
annen acındırmayı seviyor. çok çok çok kötü bu.
bazı insanlar bu şekilde yolunu buluyor hayatta. bunlar zararlı insanlar.
ilerde hatta hayatın boyunca sana da duygu sömürüsü yapacaktır bu kesin.
şimdi sana karşı tehditkar. çünkü senin üstünde hakimiyet kurmuş.
ilerde (sen büyüyüp iş güç sahibi olup evlenip vs.) güçlendikçe acındırma devreye girecek.
hakimiyetini sürdürebilmek için.
bu da seni kullanaçağı anlamına geliyor.
taviz verme, annen tabi ama biraz mesafeli olunması gereken biri bence.
senden çekinmesini sağlamalısın.
yoksa işin var.

Son düzenleme:
İyi tarafından bak. O 400 lira evde kalacak ve yine bir şekilde sen harcayacaksın, ailene kalacak. Dersanede aldığın eğitim değişecek mi? Hayır. Bunlar taktiktir, annenin gerçekten kötü bir niyeti olduğunu düşünmüyorum. Emin ol kayıttakiler de iki gün sonra hikayeni unutacaklar. O özel durum yazmasının sebebi de muhasebede problem çıkmaması, mimlenmen değil yani.

Hem kayıt olduğuna göre senetler falan imzalandı hep. Bu saatten sonra ahlanmanın ağlamanın anlamı yok. Git anneciğini öp, bir daha yapmamasını rica et.

Bence de taktik uyguladı da neden o konuyu uyguladı ? Borç de kredi de şu de bu de ? Niye ?
Doğru, para için kızmıyorum. Kesinlikle. Tabi ki bütçelerini düşünecekler ama bu durum garip geldi. Annem çok gururlu bi kadındır. Asla böyle şeylere tenezzül etmez.
Bi an ona da şaşırdım heralde. :)

Geldi bir iki odanın kapısını çaldı sonra geri gitti ya. Bakalım

Son düzenleme:
Canım konunu okudum anladığım yerde oldu anlamadığımda...Seni haklı gördüğüm yerde oldu annenide...Ama sana kısaca bi tavsiyede bulunayımmı ne olursa olsun git annene doya doya sarıl ve öp istersen %100 sen haklı ol yinede bunu yap hatta birde benim gibi annesini kaybetmiş zamanında tam kıymetini bilememiş şimdi o bağırış çağırışlarını bile hasretle özleyenler için yap bunu...Keşke yerinde olsaydım...Keşke annem olsaydıda böyle basit bişey için kavga etseydi benimle ve ben ona gidip doya doya sarılsaydım öpüp kokusunu içime çekseydim

canım madem o dersaneyi istemiyordun da neden evden gitmeden annenle düşüncelerini paylaşmadın.oraya gidip istenilen fiyat verildikten sonra istemem demenin anlamı yok ki

Annenize haksızlık ettiğinizi düşünüyorum.elbette bozulmuş olabilirsiniz ama şöyle düşünün kimin borcu yok ki herkesin az yada çok borcu var.bu yüzden kimsenin ahh ahh vahh vah diyerek yazık diye baktığını sanmıyorum o an için siz utandığınızdan algılamak istediğiniz şekilde algılamış olabilir,davranışları yanlış anlamış olabilirsiniz..unutmayın o kadar indirim yapabiliyorlarsa kazançlarını düşünün..özel durum diye yazdılar diye dershaneye girdiğinizde ayırt edilin diye size farklı bir önlük giydirmeyeceklerdir.bu kadar takılmayın,annenizi üzmeyin.sonuç olarak nice çocuklarda var zehir gibi ama dershaneye gitmeyi bırakın okula gidebilecek 5 kuruş paraları olmadığı için onca yolu yürüyenler var..derslerinize adapte olun,sizin için en iyi olduğunu düşündüğünüz bölümü kazanmak için çaba gösterin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…