- 19 Ocak 2011
- 13.028
- 12.860
- 298
Ben boşansam ASLA kocama güvenerek boşanmam.Kocam çocuğumuza yardım edebilir ama ayrıldıktan sonra beni sırtlanmak zorunda değil.Yollar ayrılmıştır artık,ortada birlik kalmamıştır.
ARKADASIM KUSURA BAKMA AMA COK BENCIL DUSUNUYOSUN .ESKI ESI O OCUKLARI BABASININ EVINDEN MI GETIRDI YAZIK GUNAH DEGILMI .O SABILERIN BABALARININ DESTEGINE IHTIYACI YOKMU AYNI DURUMDA SEN OLSAN COCUKLARINA BU SEKILDE HAKSIZŞLIK YAPILMASINA DAYANABILIRMISIN.O COCUKLar dunyaya gelmısse babalarıda o cocukların huzur ve guven ıcınde yasamaları ıcın elınden ne gelıyosa yapmak zorunda .lutfen bu yanlış dusuncenınzden derhal dönun .zıra o cocukların ahı kımseyı ondurmaz
Konuyu açtığımdan beri anlatmak istediğim bu ; çocuklarla ilgilenmesi değil sorun,kadınla yakın olması.
Meraba hanımlar.Eski konularımdan beni hatırlayanlar olabilir.Eşimin ilk evliliğiyle ilgili sorunlar yaşamıştık.Eski eşine ve çocuklarına ev açmak istiyordu.En son söz verdi ve kapattık konuyu.Şimdi kadın ve çocuklar ailesinin yan apartmanında bir dairede yaşamaya başladılar,çocukları bırakmaya gittiğimizde görüyorum.Sordum eşime burda yaşamaya başladılar dedi ben de umarım senin bir parmağın yoktur bu işte dedim.Yok daha neler,güven bana dedi.Ama ben güvenmiyorum.Nasıl öğrenebilirim bunu acaba? Kandırılmak istemiyorum artık.Kadının evin kirasını,eşyasını,giderlerini karşılama imkanı yok tek başına,ailesinin durumu da iyi değil.Ayrı eve çıkabilmesi için tek seçenek eşim geliyor aklıma :18:
Ben boşansam ASLA kocama güvenerek boşanmam.Kocam çocuğumuza yardım edebilir ama ayrıldıktan sonra beni sırtlanmak zorunda değil.Yollar ayrılmıştır artık,ortada birlik kalmamıştır.
Ben boşanmasın demiyorum.ESKİ EŞE GÜVENİP BOŞANMASIN.Kocamla sorunlarım varsa,eve bakmıyorsa,bana eziyet ediyorsa ve boşanmaya karar verdiysem,bu bana boşanınca bakar üç cocuğumla da ilgilenir diye boşanma kararı alamam.Ya aldığım nafakanın haricinde işe gireceğim çalışacağım,ya çocukların velayetini ona vereceğim,dışarda çalışamıyorsam evde kendim bişreyler yapacağım,ya ailemden destek göreceğim ve her ne olursa olsun uzaklaşmak için derdnden bıktığım için,ekonomik özgürlüğüm yokken üç çocuğuma rağmen boşandığım adamdan uzak duracağım.Mahkemeye başvurduğunda avukatlar ne kadar nafaka bağlayacağını bildiriyorlar baştan.Bu hayatta ölüm varsa kendinden başka ve Allah tan başka kimseye güvenmeyeceksin.Devlet boşanan insanlara da bu konuda imkanlar tanıyor.
Anne ve baba çocuklarının geleceğini bakımlarını bir yaşa kadar sağlamak zorunda.Eski eş bırak ev açılmasını,çocuğu var diye eski kocasını zırt pırt arama,buluşma özgürlüğüne de sahip değil.Herkes kendine yeni bir hayat seçtiyse.Seçimlerinin getirilerini de kabullenmeli.
Konu sahibi de 3 çocuklu bir adamı kabullenip evlenmiş.İmkanları doğrultusunda çocuklarla da ilgilenir ve şefkat gösterir.Ama kimse kusura bakmasın çocuklu adamı kabul ettim diye eski eşini de sırtlanamam.Burda kocalarının öz analarına tahammül edemeyen üyeler var.Dünya kadar konular var.Kızcağız bir evlilik yaptı diye boşanmış iyi gitmemiş bir evliliğin cezasını çekecek diye birşey yok.Her insan güvenerek,hayaller kurarak yuva sahibi oluyor.Kocayla eski kadının kendi aralarında aşamadığı konularla yeni eş niye cebelleşsin.Burda suçlanacak biri varsa,başta kocası ve eski eş.
oncelikle evliliginizde mutluluklar dilerim umarım sorun yasamazsınız
fakat bir gun ayrılsanız, size ve cocuklarınıza bakmayan eski kocanız hakkında ne dusunurdunuz?
ve o gayret ettikce buna sorun cıkaran yeni esi hakkında..?
ben olsam adamın butun parasını alır, onceligini de kendi cocuklarım yapardım.
bırakın baba olarak sorumlulugunu yerine getirsin,
cocuklarını ihmal etmesinden mutlu olacak bir es olmayın lutfen.
Meraba hanımlar.Eski konularımdan beni hatırlayanlar olabilir.Eşimin ilk evliliğiyle ilgili sorunlar yaşamıştık.Eski eşine ve çocuklarına ev açmak istiyordu.En son söz verdi ve kapattık konuyu.Şimdi kadın ve çocuklar ailesinin yan apartmanında bir dairede yaşamaya başladılar,çocukları bırakmaya gittiğimizde görüyorum.Sordum eşime burda yaşamaya başladılar dedi ben de umarım senin bir parmağın yoktur bu işte dedim.Yok daha neler,güven bana dedi.Ama ben güvenmiyorum.Nasıl öğrenebilirim bunu acaba? Kandırılmak istemiyorum artık.Kadının evin kirasını,eşyasını,giderlerini karşılama imkanı yok tek başına,ailesinin durumu da iyi değil.Ayrı eve çıkabilmesi için tek seçenek eşim geliyor aklıma :18:
bende olsam bende bozulurum . ne demek yani ?madem bu kadar seviyor boşanmasaymış . kadın madem ihtiyacı var neden adamı bırakmış bunlar soru şareti bence . senin eşin olucak adam belkide bu kadına inat senle evlendi . bu tür olaylar görüyoruz . seni mağdur etmeye hakkı yok . çocukları olabilir verir nafakasını herşeyini karşılar . kadının durumu yetmiyorsa velayetini alır olur biter . iki tane evi olucak adamın . ohh ne ala istediği zaman oraya sonra sana gelicek . bu nasıl saçmalık ?burda bazı arkadaşlar çocuklu adamla evlenmeseydin demişler . siz peki boşanmış eşe bu kadar üzülüyorsunuz bu kadıncağızın suçu ne ?yuvasını bu kadın yıkmamış . belki evlenmek zorunda kaldı belki sevdi aşık oldu kopamadı . olabilir bir sürü nedeni .
konu sahibi eşini kenara çek konuş . davranışlarını kontrol et de . çünkü eşin belli ki doyumsuz bir insan . senle boşanıp onla evlense bu seferde sana gelicek . çünkü bazı erkekler böyledir . uzakta olan cazip gelir .
Eski esin o adami yatagina kabul edicegini nerden cikariyorsunuz. Sonucta o bayani tanimiyoruz bile. Bu tur seyleri soylerken dikkatli olalim bence, sonucta o eski esin basina gelen de bir gun bizim basimiza gelebilir. Eski esten maddi yardim aliyoruz diye cevredeki insanlarin aaa, bu eski kocasini yatagina da aliyodur demesini istemeyiz herhalde.
Konu sahibi evlenirken neyle karsilasicagini buyuk ihtimalle tam kestirememis zaten. Sonucta konu sahibi icin de kolay olmasa gerek bu durum, elbette cok zor. Yanliz mesele cocuklar, onlar bizlerden daha savunmasiz ve gucsuzler.
Sonuc olarak tanimadigimiz kadin hakkinda lutfen kolayca konusmayalim. Bugun onaysa yarin bize olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?