Huzurun icin kayinbabanin sözlerini duymamazliktan geleceksin, adam ne derse desin bir kulagindan girip digerinden ciksin.. Sen umursadikca, sinir oldukca adam amacina ulasiyor belliki, umursama duymuyormus gibi yap bakalim nereye kadar devam edebilecek. Adam belliki herseyin en iyisini bildigini saniyor, ona sen laf anlatamazsin, onun gibi karsilik versen bu sefer sen kötü olursun o masum. Politik olman gerek bu gibi durumlarda, fazla kafana takmicaksin ve gerekirse haklisin baba de gec sen, nede olsa haksiz oldugunu söylesen adam anlamicaktir kabul etmicektir.. Allah yar ve yardimcin olsun..
eşin sana senin babandan hoşlanmıyorum dese senin tavrında tıpkı eşinin ki gibi olur bence umursama... sonuçta bi susan bi söyleyeni çatlatmış diye bir laf var... baktıki senin umrunda bile degil sen yine bildigini okuyorsun bi zaman sonra tutar çenesini daha yeni evli sayılırsın biraz daha eski bak durum nasıl degişecek... bu şekilde sen sadece kendi huzurunuzu bozarsın.
bence sen tavır koymadın laf söylemek bir tavır değildir. sen eşine kati olacaksın bazı konularda senin alanına girmeyecek. sen gerçekçi nedenler sıralayacaksın bunu düşünceli görünerek masumu oynayarak yapacaksın ama senin dilin çok sivri. çok direksin. dolambaçlı dillilerden ol. eşine söyle ve çekil. önüne mi sokuyor durumu. sen de onun dediğini söyle aynı sana anlattığı gibi durum böyle ben böyleyim benim şartlarım bu işine gelirse tavrını ona da sen göster bunu tabi asabi yönle yadaduruşla yapmayacaksın gayet esnek olacak sadece o iki kaşını yukarı doğru kaldırıp hayır deyeceksin hepsi bu. yani tatlı serti oynayacaksın o zaman ne birşey deyebilir ne de sen engel koyunca ileriye gider;hatta ve hatta senden zamanla çekinecek önüne bile bazı şeyleri sürmeyecek. azcık tuzlu yemeğini yesin evliliğinin. kimseyi de ne kendine ne de evliliğine karıştır. 4 duvarın sadece sana ait olduğunu göster insanlara ama kavga etmeden tatlı sertle ve kararlı şekilde.gelsinler sana o taraf daha iyi.o gelişte artık tek tek gelirler mi çok mu bilemem sen deespirili laf sokacaksın. bak mesela kendimden örnek vereyim. çocuğa bu aralar karşıyım ama herkes benden bir adım bekliyor.milletin ağzında bu durum kaynanam asla birşey demez gerçi laf söylemez bana ama o yok mu akrabaları. en sonunda dayanamadım dedim ki çoğunluk toplandığında elimde çay vardı yarı güldüm yarı da ilgili durdum. gözlerine dik dik bakarak her birinin ve hafif gülümsemeli benim dört duvarımı bu kadar merak edeceğinizi bilmiyordum. cinsel hayatımda sorun yok eşimde ben de taş gibiyiz. darısı başınıza dedim ve hafif kahkaha attım. kadınların beklemediği tavır sergileddim çünkü gerisi karşıma olacaktı işte biz böyleyiz şunu düşünüyoruz desem öğütler bir bir inci gibi gelirdi ama artık çocuk lafı ortadan kalktı. kontrolü eline al. ne kocana muhtaçsın ne başkasına hayatının direksiyonunun başına geç. unutma evlenirken eşittiniz konumunu koru
anlıyorum canım seni ama nafile naparsak yapalım kurtuluşu yok sanırım eşimle bugün yine tartıştık onlar yüzünden eltim dün arabalarını sattığını yeni araba içinde kayınbabanın 1.000 tl vereceğini söyledi yeni araba hediyesi diye... Bizde yeni araba aldık ve memlekete gittik bize tık yok.. kaynanamben nişanlıyken diyorduki eltim her gittiğinde bilezik alırlarmış bana 3 senedir hiç bişi yok birde bana laf koyuyor bilmem kim varmışta kaynanasına her ay 200 tl gönderirmiş enayi sandılar beni... eşime anlattım bak çifte standart yapıyorlar dedim benim annem araba hediyesi diye yarım verdi seninkilerin yaptığına bak dedim. Tamam bişi istemiyorum ama çiftestandart çok sinir bozucu eşim demesinmi onlarda benim para biriktirmemde yardım etti öğrenimimi yatırdı ( daha bekarkennnn ) bunlar beni bağlamazki... saçma sapan savunuyor babası gili... napıcam şaştım artık eşimede tahammülüm kalmıyor söyleyeceğim laflardan korkar oldum...ter anıma gelir her şeyi silerim diye biraz deli tipliyimdir...
o adam hiç bişeyden utanmaz benim tek derdim kocam bana nasıl hak verip tamam babamla görüşmek istemiyorsan sen bilirsin dedirtmek.... Sanırım beni yıpratmadan bunu demeyecek hatta hiç demeyecekk
tabiki hoş bir durum değil ama her kesi sevme gibi br mecbriyetimiz yok ama saygı duyar hayatına devamedersim ama benim bu adama duyacak saygım bile kalmadı....seneye gelirsek eltim 10 yıllık evli şuan kayınbaba yüzünden kocasıyla kavgalı ben kaç sene geçmesini beklemeliyim kız diyo her şey söyledim bir evden kovmadığım kaldı ama hala rahat bırakmıyor diyo bu adamla mesafe koyulmazda napılır koca hatrına her şeye katlanmalı mı insan kendini mutsuz etmediği şeyleri yapabilirmi
bence sen tavır koymadın laf söylemek bir tavır değildir. sen eşine kati olacaksın bazı konularda senin alanına girmeyecek. sen gerçekçi nedenler sıralayacaksın bunu düşünceli görünerek masumu oynayarak yapacaksın ama senin dilin çok sivri. çok direksin. dolambaçlı dillilerden ol. eşine söyle ve çekil. önüne mi sokuyor durumu. sen de onun dediğini söyle aynı sana anlattığı gibi durum böyle ben böyleyim benim şartlarım bu işine gelirse tavrını ona da sen göster bunu tabi asabi yönle yadaduruşla yapmayacaksın gayet esnek olacak sadece o iki kaşını yukarı doğru kaldırıp hayır deyeceksin hepsi bu. yani tatlı serti oynayacaksın o zaman ne birşey deyebilir ne de sen engel koyunca ileriye gider;hatta ve hatta senden zamanla çekinecek önüne bile bazı şeyleri sürmeyecek. azcık tuzlu yemeğini yesin evliliğinin. kimseyi de ne kendine ne de evliliğine karıştır. 4 duvarın sadece sana ait olduğunu göster insanlara ama kavga etmeden tatlı sertle ve kararlı şekilde.gelsinler sana o taraf daha iyi.o gelişte artık tek tek gelirler mi çok mu bilemem sen deespirili laf sokacaksın. bak mesela kendimden örnek vereyim. çocuğa bu aralar karşıyım ama herkes benden bir adım bekliyor.milletin ağzında bu durum kaynanam asla birşey demez gerçi laf söylemez bana ama o yok mu akrabaları. en sonunda dayanamadım dedim ki çoğunluk toplandığında elimde çay vardı yarı güldüm yarı da ilgili durdum. gözlerine dik dik bakarak her birinin ve hafif gülümsemeli benim dört duvarımı bu kadar merak edeceğinizi bilmiyordum. cinsel hayatımda sorun yok eşimde ben de taş gibiyiz. darısı başınıza dedim ve hafif kahkaha attım. kadınların beklemediği tavır sergileddim çünkü gerisi karşıma olacaktı işte biz böyleyiz şunu düşünüyoruz desem öğütler bir bir inci gibi gelirdi ama artık çocuk lafı ortadan kalktı. kontrolü eline al. ne kocana muhtaçsın ne başkasına hayatının direksiyonunun başına geç. unutma evlenirken eşittiniz konumunu koru
"a baba ayıp ediyosun bakk.. milletin yanındada söyleyip duruyon yanlış anlaşılacak sanane benim kilomdan. oğlun razı herkes kendi karısına baksın de" bence. dahada devam ederse kaynanana " anne babamdan rahatsız oluyorum. sürekli beni süzüyor. yok zayıfsın filan. onane benim vücudumdan de" o hakkından gelir onun.
kocandan bekleme sen söyle yarı şaka yarı ciddi olsun bitsin. duymamazlıktan gel gerisini.
söyledim tatlım kayınbabayada ayrıca anneyedeben çalışan kadınım işte koşturuyorum evde koşturuyorum üstelik tiroidim var ben nasıl kilo alabilirim üstelik zayıf değilim dedim ben düşük yaptım birdünya ev taşıdım düşükte çok yıprandım hala bana zayıfsın diyor kocam bile sonradan demiş bak düşük yaptı tiroidi var istesene kız nasıl kilo alsın baba karışma kilosuna demiş ama nafile canım adam huysuuuzzzzz..... Eltimede kilolusun diye takmış adam hani derlerya dırlasında neye olursa olsun iki çocuklu anne biraz baseni var eltimin çok normal benden biraz kilolu ve güzel bir kadın neresi şişmansa şaştım dedimya maksat ağır bir tabir ama dırlamak işte...
ben eşimin ailesiyle görüşmüyorum vede eşim hiç bir şekilde karışmıyor ve baskı yapmıyor.hatta yolda karşılaşıyoruz annesi ve babasıyla eşim nasılsınız diye konuşuyor ben arkamı dönüyorum yüzlerine bile bile bakmıyorum ve eşim birşey demiyor çünkü haklı olduğumu görüyor.tabi aram iyiyken gidyordum ve benim eşimin babasıda karışırdı şakayla karışık lafHiçbir erkek kolay kolay eşinin babası ile görüşmemesini kabul etmez, hatta işi inada bindirir. O yüzden uğraşmayın bence, duymayın, dinlemeyin.
tabiki onun pek sesi çıkmıyor yazın yine karıştı ( bu arada düşük yapmıştım ev taşımıştım ve kafam çok yorgundu) ona rağmen tutturmuş zayıfsın kilo al yok pantollarım genişmiş yakışmıyomuş bilmem nemiş her b..k a karışıyor bende patladım sen kendini ne sanıyosun anam babam bile karışmıyo sen kimsin dedim çıkıştım eşim yarım ağız baba karışma filan dedi ama nerde huylu huyundan vazgeçmiyor.. Keeşke kocama inanmasaydım ve gitmeseydim....bu defa yine zayıflığıma taktı adam eime kiramızı soruyor ne kadar diye ki yüz kere sordu borcu harcı harcamaları soruyor benim adamda hesap verir gibi söyledi sinir oldum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?