YORULDUMM?

elifmem01

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2022
52
-31
1
31
Kendimi çok yorgun hissediyorum. Gebeyim ve çalışıyorum. Gel gelelim çalışma saatleri ve cumartesi sorunsalı . Sabah 7,30 aksam 18 çalışıyorum cumartesi akşam 6 ya kadar aynı şekilde ama sadece ben ve başka bayan arkaşım geliyor muhasbeci olduğum halde . Diğer çalışan ofistekiler gelmiyor nedeni ise onlar 6 senedir çalışıyormuş.. 3 senedir aynı yerdeyim ama evlenince zor gelmeye başladı. Hafta içi tamam da cumartesi bari olmasın diyorum . Konuşmak gibi şansım yok patronum mobing uygulayan ve hemen hemen her gün gözyaşına boğan biri. Nasıl bebeğim bu streste sağlam hala anlamadım. Gece eşim sahur yapıyor ona sofra kuruyorum 1 saat uyku ile işe geliyorum . Akşam 6,30 da evde oluyrım yarım saate ne yemeği yapacağım . Eşim hafta sonu tatil ve 8-4 çalışan biri . Şİmdi evde uyuyor ne güzel . Pazar günü ne yapacağımı şaşıyorum . Gezme mi temizlik mi dinlenmek mi. Hak adalet yok hiç . Zoruma gidiyor. Gebe olmasa idim bırakırdım çünkü hergün ağlamakta yordu beni.

Türkiye şartlarında %80 lik hepimiz senin bahsettiğin şekilde çalışıyoruz evet doğru değil ama olan bu.

Patrondan çok eşine takıldım. Öğlene kadar uyusun, akşam sen gelene kadar evi havalandırıp süpürse, wcyi yıkasa işinin büyük kısmı azalır.
Oruç tutmak çok güzel ibadet yapan herkese saygım sonsuz ama hamile karısından da sahur beklemek tuhaf.

Eşinizin çalışma saatleri daha uygunmus. Neden yemege, temizliğe yardım etmiyor. Kalkip sahurunu hazırlayabilir. Aksam iftarı hazırlayabilir. Temizliği de beraber yaparsınız.
Sahurda ben kıyamıyorum kalkma diyor zaten . Cumartesi günleri işi olmassa tüm evi o temizliyor. Yemek konusuda aynı elinden geleni yapar ama işte

Sahurda ben kıyamıyorum kalkma diyor zaten . Cumartesi günleri işi olmassa tüm evi o temizliyor. Yemek konusuda aynı elinden geleni yapar ama işte

arkadaşlar eim zaten yarı yardımcım sorun o değil benim çalışma saatlerim

İşteki sorunu halledemiyorsaniz evdeki sorunu çözün.Esiniz kendi sahurunu kendi hazırlasın.Hafta sonu iş bölümü yapın .En azından evde rahat edin Herşeye yetişmek zorunda değilsiniz İnanın gün sonunda kimse takdir edip madalya takmıyor......

1 saat uykuyla işe gidiyorsunuz. Doğum iznine kadar bu işe sabretmek zorundasınız değil mi? Doğum izni bitiminde istifa edebilirsiniz. Ama bu süreçte şartlarınızı rahatlatmak elinizde. Neden kalkıyorsunuz o halde anlamadım.

Sen kiyamıyorsun ama esin gayet kıyıyor valla eşin de bir isin ucundan tutsun eşim islerin bir kısmını yapmasa dıger kısmıni ben de yapmam şahsen b.. götürsün umrumda olmaz marifet para getirmekse iki taraf da getiriyor isler de ortak yapilacak kayık tek tarafli kürekle yürümez.Bunun dogum sonrası var sen daha simdiden bünyeni yorarsan beynini yorarsan lohusalik depresyonu kacınılmaz olur

Madem hayatiniz bu kadar yogun, evdeki islerinizi kolaylastiracak teknolojik aletler edinmeye calisin.
Robot supurge, airfryer vs gibi.
Esinizle birlikte oturun bir gun kofte borek tarzi seyler yapin buzluga atin, cikarik pisirmek 10dk.
Ama esinizi daha cok dahil edin, bebek dogduktan sonra hayatiniz daha da yogun olacak.
Eviniz surekli temiz olsun diye de ugrasmayin elinizden geldigi kadar.

Yorulma sebebiniz eşiniz olmasin.is yogunlu bu kadar uzun olan biri evde calismamali.. hamilesiniz birde kriz noktasi yakindir patlarsiniz birine eş yada patron gibi gözüküyor durum. Cocugun sagligi icin sakin kal çünkü stresli hamilelik stresli cocuk getirir doğduktan sonra daha cok uğraştirir sizi hepten tikanirsinz.cozum yolu esinizin parasi ile temizlikci tutun belki evi o temizler agir agir gorevler verin .cocuk dogduktan sonra ne olacak haliniz

Allahın huzurunda eşe bir şey hazırlamak kötü bi şey değil. Eşim zaten elinden geleni yapıyor gelmeyeni de ben yaparım hayat müşterek .
O zaman niye sikayet ediyorsunuz?
Esinize kalkip sahur hazirlayip 1 saatlik uykuyla ise gidiyorsunuz, birakin sahurunu kendi hazirlasin siz de o surede bir kac saat daha uyuyun.

Neyine kıyamıyorsunuz eşinizin?
Eşinize değil karnınızdaki bebeğe kıymış oluyorsunuz uykunuzdan iyi olma halinizden çalarak.
Ben çalışmıyorum ona rağmen eşim kendi iftarını sahurunu kendi yapıyor üzerine beni de o doyuruyor gelip çünkü hamileliğim zor geçiyor. Böyle zamanlarda alabileceğiniz tüm desteği almanız gerek. Ayakta duracak halim olsaydı ve işe gidebilseydim de aynı şekilde yardımcı olurdu eğer aşırı yoruluyorsam.
İşi bırakma ya da patronla konuşma şansınız yoksa tek çare eş desteği mecbur kıyacaksınız kocanıza

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…