YORULDUMM?

Allahın huzurunda eşe bir şey hazırlamak kötü bi şey değil. Eşim zaten elinden geleni yapıyor gelmeyeni de ben yaparım hayat müşterek .
Kötü bir şey diyen mi oldu yahu. Konuda esiniz hiçbir şey yapmıyor gibi anlatmışsınız yorumlar da ona yönelik oldu haliyle.

Şükür benim ki rahat geçiyor hamilellik bazen farjında değilim hamile olduğumun ama stres işte olan en zok yoran o

Sahurda ben kıyamıyorum kalkma diyor zaten . Cumartesi günleri işi olmassa tüm evi o temizliyor. Yemek konusuda aynı elinden geleni yapar ama işte
İyi bari, ben de yardım etmiyor, her seyi sana yıkıyor diye sinirlenecektim.
Sen de kendine kıyma, eşin de söylemiş, kalkma sahurda, iftarı da eşin düşünsün, yapacak bi şey yok.
Maddi olarak çok zorlanmayacaksan da devam etme, her gün gözyaşı döktüğün bi yerde ne işin var, üstelik hamilesin.

Ya madem esiniz yardim ediyor size kalkma dedigi halde kendi isteginizle kalkiyorsunuz ozaman neden bunlari sirtnizda bor yukmus gibi anlatip 1 saat uykuyla ise gidiyorum diyorsunuz ozaman kalkmayin esiniz yapiyormus zaten temizlikte yapiyormus yani neden hem acindirip hemde esimden memnunum ayaklari bi enteresansiniz :) hamilelik bitene kadar idare edin dogum iznini devletin odeneklerini alip isi birakirsiniz cokta buyuk bir sorun goremedim kuaura bakmayin

Allahın huzurunda eşe bir şey hazırlamak kötü bi şey değil. Eşim zaten elinden geleni yapıyor gelmeyeni de ben yaparım hayat müşterek .
O zaman niye şikayet ediyorsunuz?
Patronunuzun yaptığı doğru değil ama neticede elin adamı/kadını. Siz evinizdeki kocanızdan önce elin adamına yüklenmeye kalkıyorsunuz. İş kötü mü, gebelik dolayısıyla dayanamıyor musunuz? O zaman çıkın işten, başka iş bakın ya da doğuma kadar evde dinlenin.
Ha derseniz ki maddi durum elvermiyor. Şimdi kızanlar olacak bana ama yazacağım. Madem tek maaşla geçinemeyecek durumdaydınız, gebelikle çalışmanın pek iyi gitmeyeceğini neden hesap etmediniz? Bunları çok önceden düşünmeniz gerekmez miydi?

Hayati kendinize zorlaştıran siz gibi geldiniz bana. İşten ayrılma şansınız yoksa, siz hamilesiniz eşiniz saat 4 te evde sizden daha erken geliyor .sorumluluğun çoğunu ona vereceksiniz. Yemek olayını o halledecek, sahurunuda kendi hazırlayıp yiyip yatacak. Temizligede haftada bir gün yardımcı almanız gerekir. Adaletinizi kendiniz sağlayın, kendinizi ezdirmeyin.

Sabah 7,30 aksam 18 çalışıyorum cumartesi akşam 6 ya kadar aynı şekilde ama sadece ben ve başka bayan arkaşım geliyor muhasbeci olduğum halde .
10,5 saatin 1,5 saati mola olsa 9 saat eder. Hafta içi 45 saat mesai yapıyorsunuz. Cumartesiyi de katarsak yasal sınırı aşıyorsunuz.

Diğer çalışan ofistekiler gelmiyor nedeni ise onlar 6 senedir çalışıyormuş..
Ne saçma bir gerekçe.

3 senedir aynı yerdeyim ama evlenince zor gelmeye başladı.
Evlenince 1 sene içinde tazminat alarak istifa var ise onu yapın. Bir de doğum yapan çalışanlara devlet doğum parası veriyor. Onun koşullarını da kaçırmayın ama.

Hafta içi tamam da cumartesi bari olmasın diyorum.
Zaten fazla mesai var. Maaş olarak ödemiyorsa ben olsam 48 saat sonrasını işten kaytırmaya harcarım ama gizliden yürütürüm. Uyuyun, film izleyin vs.

Konuşmak gibi şansım yok patronum mobing uygulayan ve hemen hemen her gün gözyaşına boğan biri.
Doğum iznine çok var ise konuşmayı deneyebilirsiniz. En fazla yine ağlarsınız.

Nasıl bebeğim bu streste sağlam hala anlamadım.
Siz bebeğinizin etkilenmediğini mi düşünüyorsunuz? Elbette bebek zarar görüyor psikolojik olarak.

Gebe olmasa idim bırakırdım çünkü hergün ağlamakta yordu beni.
Asıl gebe iken bırakmanız gerekirdi. Para sağlıktan daha önemli olmamalı uç koşullar yoksa.

Tamam ne güzel Allah için hazırlıyorsun. Amaaa gece kalkıp eşime sahur hazırlıyorum, 1 saatlik uykuyla işe geliyorum diyorsun. Nerde kaldı sevabı. Dilinle bitirdin bunu zaten.

Eşiniz yardımcı ise neden "eşime sahur hazırlıyorum 1 saatlik uyku ile işe geliyorum"diyorsunuz?Demekki burda da sorun var.

Yardımcı oluyorsa da daha çok olmalı. Evde uyuyor demişsiniz pratik bir şeyler hazırlayabilir iftar için. Ne bileyim çamaşırları makinaya atar,evi süpürür,sahura kendi kalkar gibi...

Bunları yapıyor mu eşiniz?

Sizi yoran patron değil eşiniz.Özel sektörde çalışıyorsunuz muhtemelen ve özel sektörde çalışma saatleri esnektir.Anladığım kadarı ike eşiniz devlet memuru ve çalışma koşulları size göre daha iyi.Siz bu adama hamile halinizle,hem çalışıp,hem de hizmet ediyorsunuz.Önce eşinize bir ayar çekmeniz lazım.

Sahurda ben kıyamıyorum kalkma diyor zaten . Cumartesi günleri işi olmassa tüm evi o temizliyor. Yemek konusuda aynı elinden geleni yapar ama işte

Kendinize ve bebeğinize kıyabiliyorsunuz ama. Anlamadım ben sizi. Hayatı kendi kendinize neden zorlaştırıyorsunuz bu kadar? Sizin ve bebeğinizin sağlığı kocanızın uykusundan kıymetsiz mi? Temizliği Cumartesi, yemeği de hafta içi eşiniz yapıyor olsa dediğiniz gibi zorlanmazsınız ki bu kadar. Kendiniz kalkmak istiyorsunuz madem neden 1 saat uyku ile işe gidiyorum diye şikayet ediyorsunuz? Bile isteye kendimizi yorup sonra da yoruldum diye sızlanıyorsunuz

Madem eşiniz hazırlıyor sahurunu neden kıyamıyorsunuz ben onu anlamadım? Kıyamayana çok güzel kıyıyorlar ve emin olun kıymette bilmiyorlar.
Burada insanlar siz 1 saat uyuyorum diye şikayet ettiğiniz için sahuru eşiniz hazırlasın dediler. Madem kıyamıyorsunuz o zaman 1 saat uyuyorum diye şikayette etmenizin anlamı yok.
Eşinizin maaşı ile geçinmek zor olacaksa istifa da edemezsiniz. İstifa etseniz şuan yeni bir işe kimse sizi almaz. En mantıklı olanı sizin sabırlı olup doğum iznine kadar çalışmanız, doğum parasını alıp istifa etmeniz. Bu süreçte de eşinizin olabildiğince evdeki işlere yardım etmesi. 4'te eve geliyormuş zaten akşam yemeğini o hazırlasın, sahurunu kendi yapsın. Haftalık temizliği de birlikte halledin. Yani günümüz Türkiye şartlarında artık malesef çoğu iş yeri cumartesi de çalıştırıyor. Yasal olmayan saatlerle üstelik. Bizde ya kendimize uyan yeni bir iş bakıp oradan devam edeceğiz ya da bir süre katlanacağız.

Kadini hem evde hem sokakta calistirmaya bayiliyolar yeni nesil kocalar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…