Kötü bir şey diyen mi oldu yahu. Konuda esiniz hiçbir şey yapmıyor gibi anlatmışsınız yorumlar da ona yönelik oldu haliyle.Allahın huzurunda eşe bir şey hazırlamak kötü bi şey değil. Eşim zaten elinden geleni yapıyor gelmeyeni de ben yaparım hayat müşterek .
1 saat uykuyla işe gidiyorsunuz. Doğum iznine kadar bu işe sabretmek zorundasınız değil mi? Doğum izni bitiminde istifa edebilirsiniz. Ama bu süreçte şartlarınızı rahatlatmak elinizde. Neden kalkıyorsunuz o halde anlamadı
Şükür benim ki rahat geçiyor hamilellik bazen farjında değilim hamile olduğumun ama stres işte olan en zok yoran oNeyine kıyamıyorsunuz eşinizin?
Eşinize değil karnınızdaki bebeğe kıymış oluyorsunuz uykunuzdan iyi olma halinizden çalarak.
Ben çalışmıyorum ona rağmen eşim kendi iftarını sahurunu kendi yapıyor üzerine beni de o doyuruyor gelip çünkü hamileliğim zor geçiyor. Böyle zamanlarda alabileceğiniz tüm desteği almanız gerek. Ayakta duracak halim olsaydı ve işe gidebilseydim de aynı şekilde yardımcı olurdu eğer aşırı yoruluyorsam.
İşi bırakma ya da patronla konuşma şansınız yoksa tek çare eş desteği mecbur kıyacaksınız kocanıza
Benim konum eşim değil işimKötü bir şey diyen mi oldu yahu. Konuda esiniz hiçbir şey yapmıyor gibi anlatmışsınız yorumlar da ona yönelik oldu haliyle.
İşten çıkın o zaman ne diyelim. Gelip patronun kulaklarını mı çekelim.Benim konum eşim değil işim
Calisma saatleriniz ile ilgili burdan nasil bir oneri sunabiliriz ki..arkadaşlar eim zaten yarı yardımcım sorun o değil benim çalışma saatlerim
Kiy o zaman.Sahurda ben kıyamıyorum kalkma diyor zaten . Cumartesi günleri işi olmassa tüm evi o temizliyor. Yemek konusuda aynı elinden geleni yapar ama işte
vallahi olsa harika olur duİşten çıkın o zaman ne diyelim. Gelip patronun kulaklarını mı çekelim.
İyi bari, ben de yardım etmiyor, her seyi sana yıkıyor diye sinirlenecektim.Sahurda ben kıyamıyorum kalkma diyor zaten . Cumartesi günleri işi olmassa tüm evi o temizliyor. Yemek konusuda aynı elinden geleni yapar ama işte
O zaman niye şikayet ediyorsunuz?Allahın huzurunda eşe bir şey hazırlamak kötü bi şey değil. Eşim zaten elinden geleni yapıyor gelmeyeni de ben yaparım hayat müşterek .
Hayati kendinize zorlaştıran siz gibi geldiniz bana. İşten ayrılma şansınız yoksa, siz hamilesiniz eşiniz saat 4 te evde sizden daha erken geliyor .sorumluluğun çoğunu ona vereceksiniz. Yemek olayını o halledecek, sahurunuda kendi hazırlayıp yiyip yatacak. Temizligede haftada bir gün yardımcı almanız gerekir. Adaletinizi kendiniz sağlayın, kendinizi ezdirmeyin.Kendimi çok yorgun hissediyorum. Gebeyim ve çalışıyorum. Gel gelelim çalışma saatleri ve cumartesi sorunsalı . Sabah 7,30 aksam 18 çalışıyorum cumartesi akşam 6 ya kadar aynı şekilde ama sadece ben ve başka bayan arkaşım geliyor muhasbeci olduğum halde . Diğer çalışan ofistekiler gelmiyor nedeni ise onlar 6 senedir çalışıyormuş.. 3 senedir aynı yerdeyim ama evlenince zor gelmeye başladı. Hafta içi tamam da cumartesi bari olmasın diyorum . Konuşmak gibi şansım yok patronum mobing uygulayan ve hemen hemen her gün gözyaşına boğan biri. Nasıl bebeğim bu streste sağlam hala anlamadım. Gece eşim sahur yapıyor ona sofra kuruyorum 1 saat uyku ile işe geliyorum . Akşam 6,30 da evde oluyrım yarım saate ne yemeği yapacağım . Eşim hafta sonu tatil ve 8-4 çalışan biri . Şİmdi evde uyuyor ne güzel . Pazar günü ne yapacağımı şaşıyorum . Gezme mi temizlik mi dinlenmek mi. Hak adalet yok hiç . Zoruma gidiyor. Gebe olmasa idim bırakırdım çünkü hergün ağlamakta yordu beni.
10,5 saatin 1,5 saati mola olsa 9 saat eder. Hafta içi 45 saat mesai yapıyorsunuz. Cumartesiyi de katarsak yasal sınırı aşıyorsunuz.Sabah 7,30 aksam 18 çalışıyorum cumartesi akşam 6 ya kadar aynı şekilde ama sadece ben ve başka bayan arkaşım geliyor muhasbeci olduğum halde .
Ne saçma bir gerekçe.Diğer çalışan ofistekiler gelmiyor nedeni ise onlar 6 senedir çalışıyormuş..
Evlenince 1 sene içinde tazminat alarak istifa var ise onu yapın. Bir de doğum yapan çalışanlara devlet doğum parası veriyor. Onun koşullarını da kaçırmayın ama.3 senedir aynı yerdeyim ama evlenince zor gelmeye başladı.
Zaten fazla mesai var. Maaş olarak ödemiyorsa ben olsam 48 saat sonrasını işten kaytırmaya harcarım ama gizliden yürütürüm. Uyuyun, film izleyin vs.Hafta içi tamam da cumartesi bari olmasın diyorum.
Doğum iznine çok var ise konuşmayı deneyebilirsiniz. En fazla yine ağlarsınız.Konuşmak gibi şansım yok patronum mobing uygulayan ve hemen hemen her gün gözyaşına boğan biri.
Siz bebeğinizin etkilenmediğini mi düşünüyorsunuz? Elbette bebek zarar görüyor psikolojik olarak.Nasıl bebeğim bu streste sağlam hala anlamadım.
Asıl gebe iken bırakmanız gerekirdi. Para sağlıktan daha önemli olmamalı uç koşullar yoksa.Gebe olmasa idim bırakırdım çünkü hergün ağlamakta yordu beni.
Tamam ne güzel Allah için hazırlıyorsun. Amaaa gece kalkıp eşime sahur hazırlıyorum, 1 saatlik uykuyla işe geliyorum diyorsun. Nerde kaldı sevabı. Dilinle bitirdin bunu zaten.Allahın huzurunda eşe bir şey hazırlamak kötü bi şey değil. Eşim zaten elinden geleni yapıyor gelmeyeni de ben yaparım hayat müşterek .
Eşiniz yardımcı ise neden "eşime sahur hazırlıyorum 1 saatlik uyku ile işe geliyorum"diyorsunuz?Demekki burda da sorun var.Allahın huzurunda eşe bir şey hazırlamak kötü bi şey değil. Eşim zaten elinden geleni yapıyor gelmeyeni de ben yaparım hayat müşterek .
Sizi yoran patron değil eşiniz.Özel sektörde çalışıyorsunuz muhtemelen ve özel sektörde çalışma saatleri esnektir.Anladığım kadarı ike eşiniz devlet memuru ve çalışma koşulları size göre daha iyi.Siz bu adama hamile halinizle,hem çalışıp,hem de hizmet ediyorsunuz.Önce eşinize bir ayar çekmeniz lazım.Kendimi çok yorgun hissediyorum. Gebeyim ve çalışıyorum. Gel gelelim çalışma saatleri ve cumartesi sorunsalı . Sabah 7,30 aksam 18 çalışıyorum cumartesi akşam 6 ya kadar aynı şekilde ama sadece ben ve başka bayan arkaşım geliyor muhasbeci olduğum halde . Diğer çalışan ofistekiler gelmiyor nedeni ise onlar 6 senedir çalışıyormuş.. 3 senedir aynı yerdeyim ama evlenince zor gelmeye başladı. Hafta içi tamam da cumartesi bari olmasın diyorum . Konuşmak gibi şansım yok patronum mobing uygulayan ve hemen hemen her gün gözyaşına boğan biri. Nasıl bebeğim bu streste sağlam hala anlamadım. Gece eşim sahur yapıyor ona sofra kuruyorum 1 saat uyku ile işe geliyorum . Akşam 6,30 da evde oluyrım yarım saate ne yemeği yapacağım . Eşim hafta sonu tatil ve 8-4 çalışan biri . Şİmdi evde uyuyor ne güzel . Pazar günü ne yapacağımı şaşıyorum . Gezme mi temizlik mi dinlenmek mi. Hak adalet yok hiç . Zoruma gidiyor. Gebe olmasa idim bırakırdım çünkü hergün ağlamakta yordu beni.
Sahurda ben kıyamıyorum kalkma diyor zaten . Cumartesi günleri işi olmassa tüm evi o temizliyor. Yemek konusuda aynı elinden geleni yapar ama işte
Kadini hem evde hem sokakta calistirmaya bayiliyolar yeni nesil kocalarMadem eşiniz hazırlıyor sahurunu neden kıyamıyorsunuz ben onu anlamadım? Kıyamayana çok güzel kıyıyorlar ve emin olun kıymette bilmiyorlar.
Burada insanlar siz 1 saat uyuyorum diye şikayet ettiğiniz için sahuru eşiniz hazırlasın dediler. Madem kıyamıyorsunuz o zaman 1 saat uyuyorum diye şikayette etmenizin anlamı yok.
Eşinizin maaşı ile geçinmek zor olacaksa istifa da edemezsiniz. İstifa etseniz şuan yeni bir işe kimse sizi almaz. En mantıklı olanı sizin sabırlı olup doğum iznine kadar çalışmanız, doğum parasını alıp istifa etmeniz. Bu süreçte de eşinizin olabildiğince evdeki işlere yardım etmesi. 4'te eve geliyormuş zaten akşam yemeğini o hazırlasın, sahurunu kendi yapsın. Haftalık temizliği de birlikte halledin. Yani günümüz Türkiye şartlarında artık malesef çoğu iş yeri cumartesi de çalıştırıyor. Yasal olmayan saatlerle üstelik. Bizde ya kendimize uyan yeni bir iş bakıp oradan devam edeceğiz ya da bir süre katlanacağız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?