Yeni nesil kocalar evet öyle ama ben kadınlarımızı da anlamıyorum. Neden bu kadar kendilerine eziyet ediyorlar. Ev pislikten kırılsa yine de o yorgunluk ve hamile halimle temizlik yapmam mesela. Ya eve yardımcı alırım haftada bir ya da eşim o kıymetli totosunu kaldırır bana yardım eder birlikte yaparız.Kadini hem evde hem sokakta calistirmaya bayiliyolar yeni nesil kocalar
Valla aciya aciya acınacak hale geliyorlar, ben anlamıyorum bu mantığı, bana değer vermeyene, benim icin ugrasmayana yagmurlu havada su vermem. Erkek milletinde vicdan yok, çünkü hepsi anasinin paşasi, kadin ne kadar yorulsa da erkeğin yayilip yatmak, hizmet beklemek hakki zannediyor hem erkekler hem kadınlar, öyle yetistiliyor bazıları çünküYeni nesil kocalar evet öyle ama ben kadınlarımızı da anlamıyorum. Neden bu kadar kendilerine eziyet ediyorlar. Ev pislikten kırılsa yine de o yorgunluk ve hamile halimle temizlik yapmam mesela. Ya eve yardımcı alırım haftada bir ya da eşim o kıymetli totosunu kaldırır bana yardım eder birlikte yaparız.
Ama konu sahibi ben Allah rızası için yapıyorum, kıyamıyorum ona diyor.. Ee ama adam sana kıyıp sahurunu hazırlatmış.
4te gelen es 6.30da gelen hamile karısından yemek bekliyorsa kimse o adamı övmesin, hiç de konu sahibinin sandığı gibi biri değil.Akşam 6,30 da evde oluyrım yarım saate ne yemeği yapacağım . Eşim hafta sonu tatil ve 8-4 çalışan biri .
Hayat sadece sana müşterekAllahın huzurunda eşe bir şey hazırlamak kötü bi şey değil. Eşim zaten elinden geleni yapıyor gelmeyeni de ben yaparım hayat müşterek .
Valla o adam yumurta bile kirmaz, öğretilmemistir, onun görevi değildir4te gelen es 6.30da gelen hamile karısından yemek bekliyorsa kimse o adamı övmesin, hiç de konu sahibinin sandığı gibi biri değil.
Sanirim konu sahibinin babası salata bile yapmadan yiyip kalkan biri olduğu için eşinin sofrayı hazırlaması,arasıra süpürge yapmasi falan konu sahibini evde iş bölümü olduğuna inandirmis.
Çözüm çok basit, ise ihtiyacın yok, çıkamazsın. Doğum iznini alabilecek en erken tarafta al, ücretli iznin bitince de ayrıl gitsin. Bir süre bebek bakar, sonra şartları daha güzel bir iş ararsın. Bu yoğunlukta bebek bakılmaz.
Eşine de doğum iznine kadar yemekleri ondan bekleyecegini söyle. Eve gelince ayaklarını uzat, TV izle , dinlen.. sofrayı sen hazırlar, akşam sen kaldirir, çay servisini de sen yaparsın. Böyle bir iş bölümü yapın esinle.
Bak o zaman yoruluyor musun bu kadar
Bi de hamilee madem adam sahurunu yapabilir yemek de iyi kötü hazırlabiliyor -zaten saat 4 te mesaisi bitiyormuş bol bol vakti var 7 civarı oluyor iftar
e bırakacaksınız o yapacak o zaman sahuru iftarı --hala bir de diyorsunuz "o bana yardımcıdır" hanımefendi..o evin işi sizin üzerinize zimmetli değil. kimse kimseye "yardımcı" da değil. o evin işi ortak sorumluluğunuz.
siz böyle her işi ben yapmalıyım eşim de lütfederse yardım eder kafasında olursasınz o zaman neden dışarıda çalışıyorsunuz? hiç çalışmayın eşiniz 2 maaş kadar gelir getirsin eve, buyursun?
ayrıca 2 kişisiniz
akşama kadar dışarıdasınız
evde kedi medi yoksa o evi kim kirletiyo da her pazar dip köşe temizlenecek?
eşiniz 1 gün süpürge tutsa h.içi
siz işten gelince çamaşırları atsanız
yemeği o yapsa siz bulaşığı yerleştirseniz akşam 9-10 gibi h.sonuna sadece kalır banyo tuvalet varsa balkon yıkamak (onu da her hafta yapmasanız da olur) ki ben banyo tuvaleti de h.içi banyo yaptığım gün temizliyorum, önce temizliği yapıyorum sonra banyo yapıyorum en son duş teknesine fıs fısı sıkıp kapatıp çıkıyorum.
hayatımda pazar günü hiç temizlik yapmadım...ki ben evden çalışırım pzar bana özel tatil günü değil ama ne gerek var pazarı temizlikle geçirecem?
bildiğim özel sektör çalışanları çok çok büyük oranda c.tesi de çalışıyor
kardeşim 6 senedir aynı yerde, yine de c.tesi çalışıyor. bugün de oruç oruç işte.
ama siz kendi kendinize hayatı zorlaştırıyorsunuz
neden 1 saat uykuyla işe gidiyorsunuz, pardon? delirdiniz mi? yatın uyuyun...
Burada daha çok patronun eleştirilmesini bekledi oysaki ortada gözle görülür bir koca gerçeği var. Madem adam her şeyine yardımcı neyden şikayet ediyorsun ve nasıl sadece 1 saat uyumuş oluyorsun. Konuda sahur hazırlıyorum, iftar hazırlıyorum, temizlik yapıyorum diyor bir şey deyince kocam yapıyor diyor eee niye bahsetmiyorsun o zaman.Yeni nesil kocalar evet öyle ama ben kadınlarımızı da anlamıyorum. Neden bu kadar kendilerine eziyet ediyorlar. Ev pislikten kırılsa yine de o yorgunluk ve hamile halimle temizlik yapmam mesela. Ya eve yardımcı alırım haftada bir ya da eşim o kıymetli totosunu kaldırır bana yardım eder birlikte yaparız.
Ama konu sahibi ben Allah rızası için yapıyorum, kıyamıyorum ona diyor.. Ee ama adam sana kıyıp sahurunu hazırlatmış.
Kaldiramazsan kaldırırlar gülüm diptisKiy o zaman.
KiyamaZsan kiyarlar.
Kesinlikle katılıyorum. Muhtemelen kocası bir şeye yardım etmeyip yan gelip yatıyor, eşine pek yardımcı olmuyor. Herkes eşin yardım etsin deyince de savunmaya geçti. Kendi ve eşi için olumsuz yorum görmek istemiyor sanırım.Burada daha çok patronun eleştirilmesini bekledi oysaki ortada gözle görülür bir koca gerçeği var. Madem adam her şeyine yardımcı neyden şikayet ediyorsun ve nasıl sadece 1 saat uyumuş oluyorsun. Konuda sahur hazırlıyorum, iftar hazırlıyorum, temizlik yapıyorum diyor bir şey deyince kocam yapıyor diyor eee niye bahsetmiyorsun o zaman.
Sen de diğer çalışanlar gibi gitme hamilesin madem patron da göz yumsun maaşın da işlesin tıkır tıkır denmesi beklendi ama olmadı tabi.
İnsan utanır ya..Valla o adam yumurta bile kirmaz, öğretilmemistir, onun görevi değildir
Boğarım ayol ben öyle kocayıİnsan utanır ya..
Adam o kadar erken gelecek, camis gibi yatıp dinlenecek. Sonra hamile karisi, ayakları hamilelikten-tüm gün ayakkabıdan şişmiş, o gobekle saatlerce oturmaktan sırtı agrimis, hesap kitap yapmaktan başı agrimis, mobbingci patronundan strese girmiş, belki bebek zorlamis halde,yarım saat toplu taşıma ile yol çekip gelecek.
Bir de mutfağa girip sana yemek yapacakçay servisi yapacak, yatacak. Bir de gece kalkıp sana Sahur hazırlayacak, senden de erken evden çıkıp ise gidecek.
erkeği geç insan demem ben bu adama.
konu sahibi ailesinden ne gördüyse onu yapıyor ama şunu unutuyor, kendi annesi evet evin her şeyini yapıyordu ama çalışmıyordu.
Ay kocasi erkenden eve gelip yatiyor, bu kadin isten gelip 1 saatlik uykuyla yemek yapmaya çalışıyor, sorunca kocam yemek yapar, o yapiyosa sen niye yarim saatte ne yapacağını şaşırıyorsunBurada daha çok patronun eleştirilmesini bekledi oysaki ortada gözle görülür bir koca gerçeği var. Madem adam her şeyine yardımcı neyden şikayet ediyorsun ve nasıl sadece 1 saat uyumuş oluyorsun. Konuda sahur hazırlıyorum, iftar hazırlıyorum, temizlik yapıyorum diyor bir şey deyince kocam yapıyor diyor eee niye bahsetmiyorsun o zaman.
Sen de diğer çalışanlar gibi gitme hamilesin madem patron da göz yumsun maaşın da işlesin tıkır tıkır denmesi beklendi ama olmadı tabi.
Kocamı savunacağım derken gözüm dönmüştürAy kocasi erkenden eve gelip yatiyor, bu kadin isten gelip 1 saatlik uykuyla yemek yapmaya çalışıyor, sorunca kocam yemek yapar, o yapiyosa sen niye yarim saatte ne yapacağını şaşırıyorsun
yanlış anlamayın ama eşin desteği çok önemli bende 7 aylık hamileyim ve aynı şekilde çalışıyorum , biraz pasif kalmışsınız eşim evi süpürür gerekirse kendi karnını doyurur yemek yapar ve yer. evi havalandırır yardım istediğim ne varsa yapar . ve sizin biraz güçlü durmanız lazım. iş konusuna gelince de şu an zaten işinden memnun olan kişi sayısı çok çok az , bazı şeyler bizim elimizde. halsizlik yorgunluk için de vitaminlere başlayın etkisi çok oluyorKendimi çok yorgun hissediyorum. Gebeyim ve çalışıyorum. Gel gelelim çalışma saatleri ve cumartesi sorunsalı . Sabah 7,30 aksam 18 çalışıyorum cumartesi akşam 6 ya kadar aynı şekilde ama sadece ben ve başka bayan arkaşım geliyor muhasbeci olduğum halde . Diğer çalışan ofistekiler gelmiyor nedeni ise onlar 6 senedir çalışıyormuş.. 3 senedir aynı yerdeyim ama evlenince zor gelmeye başladı. Hafta içi tamam da cumartesi bari olmasın diyorum . Konuşmak gibi şansım yok patronum mobing uygulayan ve hemen hemen her gün gözyaşına boğan biri. Nasıl bebeğim bu streste sağlam hala anlamadım. Gece eşim sahur yapıyor ona sofra kuruyorum 1 saat uyku ile işe geliyorum . Akşam 6,30 da evde oluyrım yarım saate ne yemeği yapacağım . Eşim hafta sonu tatil ve 8-4 çalışan biri . Şİmdi evde uyuyor ne güzel . Pazar günü ne yapacağımı şaşıyorum . Gezme mi temizlik mi dinlenmek mi. Hak adalet yok hiç . Zoruma gidiyor. Gebe olmasa idim bırakırdım çünkü hergün ağlamakta yordu beni.
Daha da patrona laf söylüyor. Ayol nikahlı kocadan görmediğin hayrı elin herifinden nasıl göreceksin,mantıken mümkün değil. Adam parasını veriyor seni dikiyor işte ofiste.Ay kocasi erkenden eve gelip yatiyor, bu kadin isten gelip 1 saatlik uykuyla yemek yapmaya çalışıyor, sorunca kocam yemek yapar, o yapiyosa sen niye yarim saatte ne yapacağını şaşırıyorsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?