- 29 Eylül 2012
- 4.121
- 753
- 248
- Konu Sahibi minikgelincik
-
üzüldüm canım...
sizde gelicekleri zaman en yakın zamanda evde kalorifer tesisatında sorun çıktı deyin
üzerine birde toparlanıp gidin görümcenizde kalın 15-20 gün oraya gelsinler..ama böyle misafir gibi
deli olsunlar..
anlasınlar..kızları da telkin etsin arada olur mu öyle..
bunlar yeni evli falan desinler..neymiş o öyle...
baktınız gene gelicekler yine gidin görümcenize
bi tek siz değil herkes çeksin madem..
Desinler, o günü buldunuz ne var ki..
Anlatmak zorunda hissetmeyin kendinizi. Eşiniz gezmeyi seviyorsa size fırsat. Varsın çok gezen gelin olun, diğer türlü daha kötü bir gelin olacaksınız..
haklısın tatlım aslında eşimin bu konuda performansı düşük işte küsecekler diye onların geldiği zamanlar kendi planlarımızı erteliyoruz açıklama yapmak zorunda hissediyo kendini
Sıkıntı sizde o zaman. Bu kadar duygusal olmasanız
Senin annen burda değil mi dye sormuştum ama?
Eğer burdaysa zorla gelsin..
Ve dikkat ettim yorumlarda sen onların ne diyeceklerini çok önemsiyorsun..'hastalansam ne çok hasta oluyor derler' diyorsun.
Desinler canım, sen saygısızlık yapmadığın sürece böyle şeylerde kötü görsünler boşver.
Önemli olan saygılı ve edepli olamak..gerisini kesinlikle boşver konuşsunlar..
hastayım falan demedim şimdiye kadar hatta hasta olsamda ayakta durmaya çalıştım yine de yaranamadım desem yeri durmadan hasta oluyosun mu derler o zaman da kim bilir... şehir değiştirmek gibi bi imkanımız yok şimdilik düşünmedik değil uzak yerlere gitsek diye ama eminim bağdata da gitsek peşimi bırakmaz kayınvalidem eşime aşk derecesinde bağlı yapamıyo onsuz akşam gelecek diye balkonlara pencerelere beklemeye çıkıyo... sabrediyorum kızlar şu an için yapacak başka bişey yok galiba umarım eşim dile getirir güzelce karşısına alır konuşur yoksa çözülmeyecek ama daha o cesaret yok onda zaten ne dese hanımdan mı öğreniyosun diyolar... sanki onun aklı yok
ya bu kaynana terörü nedir böyle okudukça dehşete düşüyorum! ama benim şahsi kanaatime göre eşin de suçlu. neden dersen evlenecek yetişkinlikte bir adamın yeri geldiğinde ailesini karşısına almayı da bilmesi gerekir. sen gidicem diyince ağlayarak bu işi çözemez. bazı sorunları sabrederek de çözemezsiniz. geçicek karşılarına sizi seviyorum başımın üstünde de yeriniz var ama evliliğimi sağlıklı bir şekilde yaşamama engel oluyor bu durum benim de artık bir ailem var ve önceliğim kendi kurduğum ailedir demeden ve bu tavrı da net bir şekilde koymadan çözülmez bu durum. sen ne kadar surat assan nafile.
annem yakın tatlım ama rahatsız olacak oda gürültü ses onada kıyamıyorum gelmiş 65ine babamıda kaybettikten sonra çok hassaslaştı hem gelsede eşimin ailesi ondan rahatsız olmaz ki bi kenarda süzülür garibim onuda ezerler zaten kaç kere söylediler kızın evine sığılmaz oğlanın evinde durulur gibi saçma sapan cahiliye devri düşüncelerini ve çok haklısın ben gerçekten önemsiyorum bunların sözlerini eşimde öyle eleştirmesinler bi kusur bulmasınlar aman laf söyletmeyelim tabi bi yere kadar bugün ilk defa yalnız bıraktım bunları bu kadar içerde sorarlarsa yoruldum yattım diyeceğim
kendi kvsi bunu yapmışmıdır acep sorsana birdefa
en azından eşine konuyu açtıgında bunu söyle ..
Ayy kıyamam annecine, doğru söylüyorsun, ne fark eder ki..
Laf söylemediklerin de ne oluyor ki..
Güzel günlerinizin tadını çıkarın, bende saçma sapan şeylere takılırım bazen ama sonra düşünüyorum amaann diyip geçmeyi öğrendim
Sende yavaş yavaş pratik yapmaya başlamalısın :)
kendisi kv ve eltiyle oturmuş canım uzun seneler çokta çekmiş kayınbabamda göz yummuş savunmamış hiç. aslında ona kaldıysa ben gelinime hiç çektirmem der doğru da onun kadar çekmiyorum belki ama gerçekten bu da zor geliyo öncelerde özellikle köy yerlerinde olmuş böyle şeyler çaresizlikten fakat benim çevremde ailemde hiç görmedim daha ben annemlerde elti kv sorunu hiç yoktu herkesin evi ayrı yolu sapa varlık içinde el bebek gül bebek büyüttüler ablamıda benide zamanında yoklukda çekmişler eşimin ailesi ama ben değilim ki bunların suçlusu aynı uygulama devam edemez ki
aman bunlar yaşadıklarını yaşatıyolar resmen bilinçaltı olara.
bemn kv sorsan kendi kvsi ona çok çektirmiş anlatırda anlatır hakaret falan.
ama aynılarını bana yaptı hiçbir fark olmadan..
tek fark o kv görüşmemiş bir anda ipi koparmış ve kpde aynı şekilde.
kv knedine naptıysa aynısını bana yapıo..
ama kendi kv ne yaptıysa gelinindende onu görecek..
canım benim amaaaannn deyip geçiyorum bazen bende... bazen de saatlerce ağlıyorum yastığıma kapanıp... düşünüyorumda kv problemi olmasa çokta mutluyuz hiç kavga bile etmeyiz buda çözülür inşaallah zamanla da gerçekten tadını çıkarabilirim güzel günlerimizin yoksa koyu bi gölge oluyo ne yazık ki...
Biliyormusun, eşiyle arası kötü olup kayınvalidesi ile iyi olanlar var..
Eş sorumsuz, sevgisiz ama kayınvalide şevkatli..
Ben istemem bunu şahsen, o yüzden artık şükrediyorum..Eşinin seni sevmesi ve sizin anlaşıyor olmanız önemli..
Arada bu şekilde düşünüp ben kendimi motive ediyorum :)
Biliyormusun, eşiyle arası kötü olup kayınvalidesi ile iyi olanlar var..
Eş sorumsuz, sevgisiz ama kayınvalide şevkatli..
Ben istemem bunu şahsen, o yüzden artık şükrediyorum..Eşinin seni sevmesi ve sizin anlaşıyor olmanız önemli..
Arada bu şekilde düşünüp ben kendimi motive ediyorum :)
Eşinin ailesinin sahip çıkması koruyup kollamasıyla bu durumda olup da yürüyen çok evlilik var.
%60 eş % 40 aile diyorum. Ailevi konular yüzünden yıkılan yuvada çok ne yazık ki.
uff ne kadar zor ya. benim kv de eşini pek sevmiyor. sürekli ondan uzaklaşmak için planlar yapıyor. eskiden kızına filan gidiyormuş gündüz oturmaya.
komşuları evine toplayıp gecelere kadar oturuyormuş. şimdi de bana laf çarpıyor. ayrı şehirlerdeyiz. belki biz de oraya taşınırız filan diyor.
ben de 10 aylık evliyim. şimdiye kadar 2 kez geldi kaldı 2şer hafta. ben de hep surat yaptım. kış için de gelip 2 ay burda geçirmek istiyormuş.
kızlarına aratıp söyletiyor. neden annemi davet etmiyorsunuz. 2 ay kalsa çokmuymuş bilmem ne. eşim de biz çalışıyoruz napcak tek başına akşama kadar demiş.
Allahtan eşim farkında. ama biliyorum ki ileride yaşlandım filan diyip başıma iş açacak. Allah yardımcımız olsun.
ama ben senin kadar dayanamazdım inan. cinnet getirirdim heralde.
eşine yorulduğunu fazlasıyla belli et. Allah yardımcın olsun ve sabır versin :)
Eşinin ailesinin sahip çıkması koruyup kollamasıyla bu durumda olup da yürüyen çok evlilik var.
%60 eş % 40 aile diyorum. Ailevi konular yüzünden yıkılan yuvada çok ne yazık ki.
çok haklısın canım öyle olması çok daha beter tabiki çok şükür eşim el üstü tutar bi dediğimi iki etmez hatta ev işlerinde falan yardımcı olur hiç erinmez karşılıklı tabi bende eşim mutlu olsun diye her fedakarlığı yaparım bu aile meselesi de bunlardan biri işte keşkebiraz anlayışlı olsalar şu büyükler severek isteyerek gelsek gitsek kayınvalidemi de anlamaya çalışıyorum anne sonuçta aşırı düşkünmüş gibi geliyo bana ama anne olsam bende oğlum 26 yaşında bile olsa oy kuzummmm gel anana falan yapar mıyım acaba... cıksss yok canım daa neler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?