yorumlarınızı beklerım.

Ne güzel işte Trakya'dasın ben de çok ücra bir yerdesin sanmıştım.
bence alışmaya çalış. Kendine uğraş bul falan..
Sen çalışmıyorsun sanırım.
Doğduğun yer değil, doyduğun yer denir...

Orada bir durun ama, şuranın insanı böyle buranın insanı şöyle diye hakaret edemezsiniz kimseye.

ıste bende bu yuzden anadolu ve dogu ınsanın sevıyorum h. efendı. sıcaklık var samımıyet var. bır kultur var. trakya ınsanında cımrılıkten baska bırsey yok. hep benım tarafımdan destek var karsı taraf ımkanı varsDA yapmıyor.bu nedenlede aılesını sevemedım. aıle cok onemlıymıs bunu anladım.

dusunun bebegınız oldu ve tum destegı kendı aılenız saglıyor esınızın aılesınden hıc bır destek yok ama beklentılerı baya cook. sız olsanız kızmazmısınız. ve sadece esınız calısıyor. ustelık bır de eve davet beklıyorlar. kucuk seyler goze batabılıyor bazen. eve davet edıyosunuz ellerı boz gelıyorlar ama yıyıp ıcıp gıtmesını bılıyorlar.bızım adetlerde bıryere yemege gıderken bır tatlı meyve vs. goturulur. bunlar odun kendılerını gelıstırmemıs yada fazla uyanıklar. kzıdıgım nokta bu.

Eşinizle aranızda sorun yoksa mekanın sorun olmamalı bence... Çocuğunuza zaman ayırın, kendinize meşgale edinin... Boş zamanlarınızı değerlendirin...

ablamda trakyada oturuyor ve bu konuda çook haklısın konu sahibi 7 sene olmasına rağmen bi komşuluk görmedi.
VE halada alışmış değil oraya hele bide kalabalıktan çıkıp gittiysen .
gidip gelmeleri olmadığı gibi buz gibiler ..

sonunda benı anlayan bırı cıktı. evet kalabalık aıleden cıktım ve aıle kulturlerı yok. kımse bırbırıne gıdıp gelmez. buzz gıbıler. ablan nerede? ve nerelısınız? trakyalılar yabancıya karsı don lar resmen. ben corludayım. hepsı ıgrencler.

en azından bır turk bulursun komsuluk edersın yada buyuk sehırdır tum gun yapacak bısey bulursun. ama kucuk yerdeysen ve ınsanlıgın olmadıgı yerdeysen esı nın aılesıde aynıysa ınan yurt dısı daha cazıp ..en azından dıllerını ogrenırsın tanısırsın.

2. evlilik, sorun olacak şeyleri sonradan hallederim deyip başlanılacak bir şey değil. Her şeyi düşünüp taşınıp öyle evlenmeliydiniz. Konu komşu aile istiyordunuz madem evinizde kalsaydınız? Eşiniz var bebeğiniz var mutlusunuz daha ne olsun?

yapmayın allah aşkına sorun bu mu. tabiki insan konuşacak birilerine ihtiyaç duyuyor ama boşanmak için en son sebeplerden biri olmalı bu durum. çocuğunuza ve eşinize zaman ayırın sizde.

Evliliğin başlarında sorun edilmeyen şeyler sonradan sorun edildiğinde karşı tarafa haksızlık yapılmış oluyor. İyi bir evliliğiniz varsa bunun yüzünden yıpratmayın ilişkinizi. Zaman neyi gösterir,kısmetiniz nereye çıkar bilemezsiniz. Mutlu evliliğinizin tadını çıkarın.

Eşinizle yakaladığınız mutluluğu doldurmaz komşuluk,arkadaşlık ilişkileri. Zorlama yapılan şeylerinde sonu iyi olmuyor.

Allah başka dert vermesin. Sanki Artvin'e gelin gitmiş gibi dert etmişsin. 1 saat ne ki Allah aşkına? Evlenmeden önce her gün. iki vesait gidiş geliş toplam 2 saatten fazla yol gidiyordum.
Bazı çalışanlar bir semtten diğerine 2 saatte geçiyor.

Eşinle aran iyiyse gerisini takma kafana. Ben bütün herkesin soğuk olduğu fikrine katılmıyorum.
Mutlaka vardır kolay arkadaş edinebileceğin birileri. Belki sorun sendedir?

Gayet sıcakkanlıyımdır ama calısmadıgım ıcın cevrem olmadı bence nedenı bu. suanda bebek oldu bırsure daha calısamam.

çocuğunuz küçük olduğu için eve bağlı kalmak yormuş sizi anlaşılan...ama insanları yörelerine,şehirlerine göre ayırmak ,sınıflandırmak hiç hoş bir davranış değil bunuda belirtmeden geçemedim..
ben ilk tayin yeri olarak doğunun en ücra bir sınır köyüne gitmiştim.onları anlamamam için inadına kürtçe konuşulan bir köyde eğitim vermeye çalıştım canla başla..lojmanımda elektrik ve suyum bile yoktu üstelik..ne bir tv,ne internet,ne rahatça bi duş almak,sıcak bi ev vs..okuldan gelip - 25-30 derecede odun kırıp soba yakmaya çalışıyordum ki kendim izmirliyim ve imkanları rahat bi evden gittim oraya..ulaşım olmadığı için ihtiyaçlarımı almak için bile 1 ay beklediğim olurdu yolların açılmasını...bekardım orada ve tüm bunları tek başıma yapmak zorundaydım..birinden yardım istesen anında farklı yorumlanabilirdi etrafça...
herşeye ,tüm yaşadıklarıma rağmen mutluydum..2 yıl sonra tayinim çıkıp ayrılırken üzüldüm bile..sonrada eşimin tayiniyle istemediğim halde istanbula geldim.ama alıştım hemen...eşimle çok mutluyum,yaşadığım yeri güzel kılan ,beni mutlu eden şeyler orada yaşayanlar yada oranın doğa güzellikleri ,parkı ,çarşısı vs.. olmadı hiç bir zaman..böyle beklentilerim olmadığı içinde evimde,yuvamda eşimle,yawrumla mutlu oldum..bu arada benimde ilk oturduğum apartmanda çok komşuluk vardı ve çok memnundum bu durumdan.(çalıştığım halde) sonra bu eve geçtik burda alt komşumun bile adını blmiyorum.site burası ve çok soğuklar..4 yıldır burda oturuyorum ve hiç kimsenin adını bile bilmiyorum.her sabah asansör yada kapıda vs..karşılaşıp slm veriyorum alan alıyor almayan kendi bilir..insanlık namına slm verir geçerim..ama hiçte dert etmedim yani bunları...sizde etmeyin..
kim gelmiş ,gelmemiş..ne getirmiş,getirmemiş...eli kolu boşmuş vs..size ne yahu?elin getireceği 1 kg tatlı ile başınız göğe ermezki...eşinize,yavrunuza sarılın mutlu mutluu yaşayın gitsin..eşinizide huzursuz etmeyin bende böyle sudan sebeplerle...çorluda çalışılacak çok yer bulunur.sanayi bölgesi bi yer sonuçta.çocuğunuzu kv baktırın girin bi yere çalışın,kafanız dağılsın....mutluluklar.....

komşuluk nerde var ki? siz çalışmıyorsunuz sanırım, sıkılıyorsunuz gibi algıladım.

öyle mi diyorsun sen anadoluyu sev abla trakyalılar da sana bayılmıyor zaten anladığım kadarıyla

Yasadiklariniz çoğu insana ders olsun. Ask için gözünü karartip yada ikna ederim diye düşünüp bbaşka sehire yerleşmeye kalkan çok insan var. Ben uyarincada ask olduktan sonra oönemli değil deniyor. O yüzden faydali buldum paylasiminizi. Yorumlara katiliyorum araniz iyi ise alismaya calismaktan yada ikna etmekten başka careniz yok. Ayrilmayin bencede bu sebepten.. Ayrıca trakya ve ege insanları sicak insanlar olur, yanlisiniz olmali yada size oyleleri denk gelmiş:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…