yorumlarınızı beklerım.

Canim Ben ABD de yasiyorum, evlenip geldim. Ailem, arkadaslarim, isim hatta ulkemden ayrildim. 1 yil boyunca giris Kat bir evde yapayalniz oturdum, aglamaktan, depresiflikten kendimi o duvardan bu duvara vuruyordum. Sonra biraz arkadasim oldu ama nerde oyle tr deki samimiyetler, muhabbetler... Guya bir de yurtdisindaki turkler kardes gibi olur derler ama yok oyle. Simdi hamileyim, cok da agir gecti hamileligim, bir tas corbaya muhtac oldum ama yalnizliktan oyle boyle, ac tok yattim. Ne yapayim ki kader boyleymis. Artik alistim yalnizliga, esim var, bebegim de olacak, Allah saglik versin. Gun gelir yine etrafin insan dolar, nefes Alacak bosluk bulamazsin, gun gelir yalniz kalirsin. Cevrendeki insanlar gelip gecici sen kendinle basbasa kalmaya alis

Trakya insanı çok soğuk mu daha neler.

Her kesim ayni olmayabilir ama ben katılıyorum arkadasa..
Karadenizliyim..
15 yıldır Trakyada yaşıyoruz. .
Alismak zor oldu annem kime laf atsa yarim agiz cevap alırdı..
Ve yeni gelen herkesten duydum bunu..
Disardan geleni pek iclerine almıyorlar..
Ama yaşam kalitesi olarak trakya vazgecilmezim kimse kimseye karismaz..:)

mutluysan alisirsin bence..
Cevre edinmeye bak derim..
Ilk once bigun istanbula gidicem ve kurtulucam demeyi birak ki etrafini gorup kabullenip isina bilesin..
Hakkinizda hayirlisi olsun..
Sirf bunun icin aranizi bozmayin..

Gezilicek yerler var Aslında... Eşin Hafta 1 sizi Gezdirebilir.. Eşin İstanbula Gidip gelmene Sorun etmiyorsa maddi yönünü düşünme derim....

Hoop bir genelleme daha :/ trakya insanı soğuk değil sen onyargılısın bence canm ben eşimle 6 senedir 3. Şehrimize geldik ve bende hiç alışık olmadığım şehirlerde yaşadım ama umrumda mı asla .... O olsun başka hiçbirşey istemem

Oyyyy tek ilk sayfayi okumustum, igrenc mi dedi bize Hic üstüme alinmiyorum, kisi kendinden bilirmis

Benim anne tarafım Trakyalı .. Sen kim oluyorsunda Trakyalılara iğrenç diyorsun!! Kimse hiç bir Yörenin insanı iğrenç değildir hanımefendi ayak uyduramamışsın kültürel olarak o kadar .. Kürt turk Çerkez Laz herkes farklı bir kültürde farklı yapıda.. Ayıptır günahtır ne demek iğrenç demek ya

Senn nasil bir insanın...senin turklugunden suphe duyarım ben... Türk olan herkes yurdunun her bir karısına kurban olur cunki... Trakyalim bununla gurur duyarım... Ki karadenizli de olsaydım anadolulu da olsaydim yine gurur duyardım...hiç bir insana iğrenç demeye hakkınız yok... Sizin kendinizle sorunlarıniz var , elbette komşu bulamazsiniz kendinize... Önce aynaya bakıp sorunlarınızı düzeltin... Gece gece sinirlerimi hoplattı bayan ya ! Ve onca trakyali insanın hakkına girdiğini de unutma !

Trakya insanı soğukmu yok artık. Ablam orda oturuyor ve ben yazdan yaza 1 haftalığına gitmeme rağmen birsürü tanıdığım var. Kendim Karadenizli eşim Doğulu ve istanbulda yaşıyoruz.komşum la gittik yolda yürürken birsürü insan beni görüp sarıldı evine davet etti komşum da sanki burda yaşıyorsun çikom diyor. Doğma büyüme istanbul'da aynı semtteyim evlendim mahallem değişti 6 yıldır sadece 1 komşu edindim. Siz düşünün aslında nasıl soğuk biriyim ama ordaki insanlar bir şekilde iletişim kuruyor benle. Orayı çok seviyorum hep derim köyüme 1 kere gittim ama burası resmen beni kendine çekiyor otobüsten inince kendi memleketine gelmiş gibi oluyorum. Inanılmaz konuşuyorlar. Bekarken giderdim tabi laylaylom zamanlarım ayyy derdim ne cok konuşuyor bu insanlar ama şimdi yaş Kemale erdi bi kaptırıyoruz gevezeliğe çarşıda eve 15 dk akşama anca dönüyoz. Bigün Yeğenim in nişanına gittik eşimle bende hamile yim yatak odasında uzanıyorum eşimi merak ettim salona bi gittim eşim sobanın arkasında pısmış garibim 10 dan fazla teyze var odada hepsi aynı anda konuşuyor ve anlaşadabiliyorlar. Eşim inanılmaz komik ti ve hepsini dinlemeye çalışıyor surat aynen napıyosun burda gelsene içeri dedim. Diyoki noldu söyle çabuk içerde muhabbet on numara bilmem ne teyze gelinine ev falan vermiş ama kadına etmediğini borakmamış şu şunu yapmış yani hiç benim adamın tarzı değil kadın muhabbeti arasında dursun dinlesin ama resmen adamımı kendilerine benzetmişler. Akşam yatıcaz hala diyo bilmem ne teyze vardı orda diyoki. .
ben=.

Son düzenleme:

Trakyaliyim ve tavrinizdan o kadar rahatsiz oldum ki...
Zira insanlarin size soguk davranmasina hic sasirmadim...Tavriniz fazlasiyla itici...
Bu savunma da trakyali oldugum icin degil bir bolgenin insanina igrenc diyebilecek kadar sig oldugunuz icindir...

Hanımefendi kendinize geliniz lütfen...Hiç iğrenç insanlar değilizdir.Kimbilir insanlara nasıl davranıyorsunuz da size yaklaşmak istemiyorlar bile...O kullandığınız tabiri size iade ediyorum...

Çok seviyorsanız doğuya gidin .Esas kullandığınız kötü tabiri hak eden sizsiniz..Umarım kocanız sizi bir an önce İstanbul'a taşır da trakya kurtulur...İnsanları sizin tarzınızda seviyesizce katekorize eden............(buraya kendi kullandığınız tabiri koyun lütfen) insanlardan hiç hoşlanmıyorum....Eminim siz bir trakyalının tırnağı olamazsınız...

He canım koskoca bir coğrafyanın, ağıtları bile 9/8lik ritimde olan insanları toptan soğuk bir siz süpersiniz evet. Biraz adap öğrenin, şuurunuzu toplayın neden sırf bir bölgede doğmuş olduğu için insanlara iğrenç diyemezsiniz algılamaya çalışın potansiyeliniz yettiğince, kimbilir belki o zaman birgün insanlar sizinle arkadaş olmaya tahammül dahi edebilirler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…