Yorumlarınızı bekliyorum.. Karar verememek, kafa karışıklığı...

Hayatmavisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2015
202
100
53
32
Merhaba herkese Bi durumum var işin içinden bir türlü çıkamıyorum. Çıkamıyorum. 1 buçuk senedir beraber olduğum bir insan var, iş yerinde tanıştık. Çok iyi biri, ailesi iyi. Annelerimiz vs tanıştı. Anlaştılar, çok şükür bir sıkıntı yok. Fakat başka bir sorun var. Ailesi İstanbul dışında yaşıyor, sevgilim ise okulla beraber 7 senedir ailesinden uzak yaşıyor. 2 seneden fazla da İstanbul'da yaşıyor. İlk Zaman'lar konuştuğumuz da İstanbul'da bir hayatımızın olacağını söyledi hep. Fakat son Zaman'larda başka düşünür oldu. İstanbul'da yaşamın zorluğu, daha rahat yaşam için onun ailesinin yaşadığı yani kendisin de memletine gitmek istediğini söylüyor. Fakat bizim sektörümüz, iş hayatımız burada. Bu konu son Zaman'larda sık sık karşıma çıkmaya başladı. Ve ben İstanbul dışında 1 hafta fazladan sürede kalmadım. Ailemden ayrılmadım. Ailemle aram da aşırı iyi, bağlıyız çok birbirimize. Çok zor benim için gitmek fakat kalmakta çok zor.. İnanın ne yapcağımı bilmiyorum... Elbette daha evlenmemize Vs. Var daha erken. Fakat bu konu beni çok kötü yapıyor. Ve ayrıca kendisi fazla aile sözü dinliyor. Yani ailesi ne derse o biraz. Mesela ben bile aileme karşı gelirim ederim. Ama onda bu yok, herşeye evet diyor. İlerde bazı konularda yani benimle ilgili konularda da herşeye evet der gibi. Özellikle zaten ailesinin çağırmaları sınucunda bu konular gündeme geldi... Ailesi bi de baskıcı. Yani büyüklerin yanında el ele bile tutuşulmuyor... Yani el ele tutuşmak ayıp bitşry değil ki. Karı koca el ele tutuşmalı, fakat buna bile ayıp deniyor. Bu tarz durum yaşayan var mı? Yaşadıysanız ne yaptınız ? Lütfen sizin yorumlarınız benim için değerli. Teşekkürler şimdiden
Not: ondan biraz ayrılınca bile çok çok özlüyorum. Tamamen hayatımdan çıkmasını düşünmek bile beni aşırı üzüyor.

Son düzenleme:
İstanbul'dan ayrılmak her açıdan zor. Kalabalığına alışıyorsun, imkanları cazip ama yaşam olarak pahalı vs. Daha rahat geçinmek için İstanbul dışı mantıklı ama eğer maddi sıkıntı olmayacaksa bence gitmeyin. Bilemedim.

Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla işi gücü, ailenizi ardınızda bırakıp giderseniz mutsuz olacaksınız. Ve büyük fedakarlıklarla başlayan evlilikler bana kalırsa bir şekilde mutsuzluğa sürükleniyor. Bunu en iyi siz bilebilirsiniz. Aile konusunda bir şey diyemiyorum. O da evlat, ailesinden uzun yıllardır ayrı yaşıyor anlıyorum ama sizin ailenizin yanında kalma isteğiniz gibi onun da onlara dönme isteği olabilir. Ya da bir gün başka bir şehirde çalışmak durumunda kalıp ailenizden uzaklaşmak durumunda kalabilirsiniz. Bence iş daha önemli bir konu. Memleketi hiçbir şekilde çalışamayacağınız bir yerse iyi düşünmenizi tavsiye ederim.

Tşeekkür ederim. Mesele keşke sadece iş ve İstanbul olsaydı belki o zaman gitmek isterdim. Ama meselem ailem, evin tek kızıyım. Ne bileyim bana ihtiyaçları varmış gibi hissediyorum. Yani annemin özellikle iki seçimde o kadar zor ki ve hangisi daha doğru inanın bilemiyorum

Yok gerekirse kendi işimizi yaparız. Mesele ailemden koparmaman ve korkuyorum biraz işte hiç ayrı kalmadım
Küçük bir Şehirse eğer ailesiyle dipdibe olmak zorunda kalabilirsin bu da şeb-i uzun vadede yorabilir üzebilir o Yüzden iyi düşünmelisin

Ne güzel anlatmışsınız. Kesinlikle onu suçlamıyorum. Böyle birşey istemesi normal sadec keşke ilişkimiz başlamadan bahsetseydi bana. Ya da ilişkimizin başlarında söyleseydi. Belki şuan böyle olmazdı. Çünlü inanın onu çok seviyorum. Ailemi de öyle, gerçekten böyle bi karar vermek hiç istemiyorum.

Küçük bir Şehirse eğer ailesiyle dipdibe olmak zorunda kalabilirsin bu da şeb-i uzun vadede yorabilir üzebilir o Yüzden iyi düşünmelisin
Ailesiyle bi problem olacağını sanmıyorum YA da inanın bilmiyorum kendisi ailelere yakın oturmaya karşı biri ama dediğim gibi bilemiyorum

Ailesiyle bi problem olacağını sanmıyorum YA da inanın bilmiyorum kendisi ailelere yakın oturmaya karşı biri ama dediğim gibi bilemiyorum
Evlenince değişebilir ama bu ihtimaller iyice konuşulmalı ve Karadeniz'de bir yer demişsiniz şayet Samsun Sinop gibi biryerse oralarda yasamak çok zevkli ve kolay emin olun

Tam tersi bir açmazdayız biz de. Ben başka bir yerdeyim o ailesiyle istanbul'da. Kesinlikle istanbul'da yaşamak istemiyoruz ama iş maalesef orada. Ekmek neredeyse orada olursunuz bence. İnsanlar bıkıyor İstanbul'dan. Zamanla bir şeyler netleşir bence mantıken ve mecburen zaten İstanbul'da yaşayacaksınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…