- 2 Ekim 2015
- 202
- 100
- 53
- 32
- Konu Sahibi Hayatmavisi
-
Bilemiyorum. Oda aslında İstanbul da yaşamak istiyor. Sadece ilerde sıkışırız maddi olarak diye korkuyor o yüzden memleket daha rahat olacak diye düşünüyo. Fakat ben de bambaşka şeyler düşünüyorum.. bunlar gerçekten çok zor işmiş ya.Tam tersi bir açmazdayız biz de. Ben başka bir yerdeyim o ailesiyle istanbul'da. Kesinlikle istanbul'da yaşamak istemiyoruz ama iş maalesef orada. Ekmek neredeyse orada olursunuz bence. İnsanlar bıkıyor İstanbul'dan. Zamanla bir şeyler netleşir bence mantıken ve mecburen zaten İstanbul'da yaşayacaksınız.
Merkezde oturuyor ailesi, yani Samsun da açıkcası full akrabaları var. Bizim de etrafımız çok sakindir gelenimiz gidenimiz olmaz. Biraz bunlarda düşündürüyor beniSamsun öok guzel iklimi Havası s İstanbul'a çok benzer :)) merkezi mi ilçesi mi ? Ve merkezi de çok gelişti artık çok rahat guzel bir iş bulabilirsiniz
Valla ben de öyle diyorum :) inşallah İstanbul'da ilerleyen zamanlarda daha da iyi bi iş bulur bu arada şuan zaten hala aynı iş yerinde çalışıyoruz :)O zaman sacmalamasin, otursun oturdugu yerde. :)
Ya da Istanbula yakin, ama daha sakin sehirlerde is bakin.
Bilemiyorum. Oda aslında İstanbul da yaşamak istiyor. Sadece ilerde sıkışırız maddi olarak diye korkuyor o yüzden memleket daha rahat olacak diye düşünüyo. Fakat ben de bambaşka şeyler düşünüyorum.. bunlar gerçekten çok zor işmiş ya.
Samsun sıcak biryer insanlar birbirine gidip gelmeyi misafirliği komşuluğu sever :))Merkezde oturuyor ailesi, yani Samsun da açıkcası full akrabaları var. Bizim de etrafımız çok sakindir gelenimiz gidenimiz olmaz. Biraz bunlarda düşündürüyor beni
Ailesinin başımın üzerinde yeri var... Onlar ayrı ama akraba dediğimiz şey koca bi havuz ve orada eminim adım başı akraba olurSamsun sıcak biryer insanlar birbirine gidip gelmeyi misafirliği komşuluğu sever :))
Ama ikinizde çalışacaksınız çok sık gelemezler sanırım ...
Akrabaları hem merkezde mi ki eğer ilçwlerdeyse gelemezler korkmayın :))
Ve şunu da ekleyeyim samsunda yolda Yürürken eğer akrabaları kalabalıksa ve merkezdelerse hepsi merkezde Yürürken en az 3 tanıdıka rastlarsınız
Evet olur ama herkesin işi gücü bi hayatı var her akşam size gelmezler merak etmeyinAilesinin başımın üzerinde yeri var... Onlar ayrı ama akraba dediğimiz şey koca bi havuz ve orada eminim adım başı akraba olur
Elbette bi de güncelledim yazımı bi sonlara doğru tekrar okursanız :)Evet olur ama herkesin işi gücü bi hayatı var her akşam size gelmezler merak etmeyin
Oh valla iyiymiş :) Allah Mutlu etsin her daimeşimin ailesi iç anadoluda, benimkiler egede, biz istanbuldayız, en temizi
bu arada eşimin ailesini çok severim ama asla asla onların yaşadığı şehirde yaşamam...
Bu arada neden yaşamazsınız? İnanın bana faydası olur diye soruyorumeşimin ailesi iç anadoluda, benimkiler egede, biz istanbuldayız, en temizi
bu arada eşimin ailesini çok severim ama asla asla onların yaşadığı şehirde yaşamam...
Canım aileden ayrılmak çok zor evlenince. Hele bir de ailesine düşkün bir koca ile ayrı memlekette çok zor bence. Ben sadece Avrupa yakasından Anadolu yakasına taşındım. O bile zor geldi başlardaMerhaba herkese Bi durumum var işin içinden bir türlü çıkamıyorum. Çıkamıyorum. 1 buçuk senedir beraber olduğum bir insan var, iş yerinde tanıştık. Çok iyi biri, ailesi iyi. Annelerimiz vs tanıştı. Anlaştılar, çok şükür bir sıkıntı yok. Fakat başka bir sorun var. Ailesi İstanbul dışında yaşıyor, sevgilim ise okulla beraber 7 senedir ailesinden uzak yaşıyor. 2 seneden fazla da İstanbul'da yaşıyor. İlk Zaman'lar konuştuğumuz da İstanbul'da bir hayatımızın olacağını söyledi hep. Fakat son Zaman'larda başka düşünür oldu. İstanbul'da yaşamın zorluğu, daha rahat yaşam için onun ailesinin yaşadığı yani kendisin de memletine gitmek istediğini söylüyor. Fakat bizim sektörümüz, iş hayatımız burada. Bu konu son Zaman'larda sık sık karşıma çıkmaya başladı. Ve ben İstanbul dışında 1 hafta fazladan sürede kalmadım. Ailemden ayrılmadım. Ailemle aram da aşırı iyi, bağlıyız çok birbirimize. Çok zor benim için gitmek fakat kalmakta çok zor.. İnanın ne yapcağımı bilmiyorum... Elbette daha evlenmemize Vs. Var daha erken. Fakat bu konu beni çok kötü yapıyor. Ve ayrıca kendisi fazla aile sözü dinliyor. Yani ailesi ne derse o biraz. Mesela ben bile aileme karşı gelirim ederim. Ama onda bu yok, herşeye evet diyor. İlerde bazı konularda yani benimle ilgili konularda da herşeye evet der gibi. Özellikle zaten ailesinin çağırmaları sınucunda bu konular gündeme geldi... Ailesi bi de baskıcı. Yani büyüklerin yanında el ele bile tutuşulmuyor... Yani el ele tutuşmak ayıp bitşry değil ki. Karı koca el ele tutuşmalı, fakat buna bile ayıp deniyor. Bu tarz durum yaşayan var mı? Yaşadıysanız ne yaptınız ? Lütfen sizin yorumlarınız benim için değerli. Teşekkürler şimdiden
Not: ondan biraz ayrılınca bile çok çok özlüyorum. Tamamen hayatımdan çıkmasını düşünmek bile beni aşırı üzüyor.
Bu arada neden yaşamazsınız? İnanın bana faydası olur diye soruyorum
Bakayım :)Elbette bi de güncelledim yazımı bi sonlara doğru tekrar okursanız :)
Nerede yanlız Güncellemenizi bulamadımBakayım :)
Canım inan bana bana da öyle geliyor. arada çok uzun mesafe olacak.. Annemi görmek isticem göremicem, düşününce bile üzülüyprum. Bi yandan da çok sevdiğim bi insan... Herşeyi geçtim sadece kendimi de düşünüyorum. Orada Mutlu olamam şahsi olarak karakter olarak Mutlu olamam gibi geliyorCanım aileden ayrılmak çok zor evlenince. Hele bir de ailesine düşkün bir koca ile ayrı memlekette çok zor bence. Ben sadece Avrupa yakasından Anadolu yakasına taşındım. O bile zor geldi başlarda
Valla ben de işte rahatım, yani iki abim var evin tek kızı olunca rahat büyütüldüm. Hani bilemiyorum gerçekten bu söylediklerinizi dikkate alıcam tşeekkür ederim :)rahatına düşkün bir insanım ben, çatkapı kapıma gelinmesine tahammül edemem mesela, e malum küçük şehir, geçiyorduk uğradık derler, iki gelirler üçüncüde nefretimi kazanırlar,
eşimle el ele dışarı çıkıcam hop kaynanamla karşılaşıcam falan, kabus gibi.
e bi de eşimin de çok akrabası var, her biri ayda bir uğrasa haftada 3-5 gün misafir ağırlamam gerekir. çağırırlar da, ay düşünürken bile darlandım
ben almayayım, iyiyiz böyle bayramdan bayrama
Yazıyorummm hemen buraya :). "Ve ayrıca kendisi fazla aile sözü dinliyor. Yani ailesi ne derse o biraz. Mesela ben bile aileme karşı gelirim ederim. Ama onda bu yok, herşeye evet diyor. İlerde bazı konularda yani benimle ilgili konularda da herşeye evet der gibi. Özellikle zaten ailesinin çağırmaları sınucunda bu konular gündeme geldi... Ailesi bi de baskıcı. Yani büyüklerin yanında el ele bile tutuşulmuyor... Yani el ele tutuşmak ayıp bitşry değil ki. Karı koca el ele tutuşmalı, fakat buna bile ayıp deniyor."Nerede yanlız Güncellemenizi bulamadım
Samsunda biraz öyle :)) akrabalık Bağları da güçlü ise yanımızda olsun burada çalışsın burada yasasın derler çok iyi biliyorum .Yazıyorummm hemen buraya :). "Ve ayrıca kendisi fazla aile sözü dinliyor. Yani ailesi ne derse o biraz. Mesela ben bile aileme karşı gelirim ederim. Ama onda bu yok, herşeye evet diyor. İlerde bazı konularda yani benimle ilgili konularda da herşeye evet der gibi. Özellikle zaten ailesinin çağırmaları sınucunda bu konular gündeme geldi... Ailesi bi de baskıcı. Yani büyüklerin yanında el ele bile tutuşulmuyor... Yani el ele tutuşmak ayıp bitşry değil ki. Karı koca el ele tutuşmalı, fakat buna bile ayıp deniyor."
Valla size şöyle bi örnek vereyim . Mesela dedim ki ben ona ailen senin kafanı karıştırıyor yani sana çok gel diyorlar biraz destek çıksalar burda evlenmeni sağlasalar ordaki evlerden birini kiraya verip sana yollasalar rahat yaşarız burda dedim. Bu lafımla ailesine karşı cephe aldığımı söyledi. Halbuki alakası yok sadece olan bi durumu ona söyledim. Sizce Nasıl bi tutum sergilemişSamsunda biraz öyle :)) akrabalık Bağları da güçlü ise yanımızda olsun burada çalışsın burada yasasın derler çok iyi biliyorum .
Ama ailesine hayır diyemeyen biri ise o anlamda zorluklar yaşayabilirsiniz bunda size karşı tutumu da çok önemli aslında sizle ve ailesiyle bir Çatışma olsa nasıl bir tutum sergiler ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?