- Konu Sahibi GuzelOlanHersey
-
tabii kide erken değil mesleğine falan karar vermelisin bende bu yıl üniversiteye geçtim işte ama en başımdan beri bir şeyler belliydi kafamda bence sende iyice araştır ona göre kararını ver o doğrultuda çalışma planı yaparsın
mesleğini karar vermen için erken değil tam zamannı bende o zamanlarda karar almştm bende okul öncesi istiyordm ve okul öncesi okuyorm şuan bence istediğin bi meslek olsn kimseye dinleme :)
Ben 3.sınıfa geçtiğimden beri düşünüyorum tam birşeyler beliriyor kafamda tamam bunu istiyorum diyorum ama birşeyi çıkıyor vazgeçiyorum.Bende şaşırdım.Herkes birşey diyor kafam karışıyor.
canım sen hangi mesleği yapmak istiyorsun tam olarak ona göre karar ver yoksa her mesleğin bi zorluğu mutlaka var ama okul öncesi istiyorsun sanırım çocuklarn herşeyiyle ilgilenmek hoşuna giderse sinir yapmayacaksan seç derim ben :)) biraz sabır geterktiryo gerçektn bende staj zamanımda gördm bende seçmeden önce ay ne rahat meslekmiş diyodm da öyle değilmşi ama dediğim gibi işte sonuçta her mesleğn zorluğu var önemli olan işini severek yapman bence
biryerden muhakkak başlayacaksın...
kararverirken şöyle düşün. Kendini o işi yaparken hayal et, nerede olduğuna bak, gözlerini kapat, işyeri ortamını düşün... memnun musun? bak.
Çalışma hayatı hepimiz için rutin. Öyle veya böyle istesek de istemesek de biryerde başlıyor, çalışıyoruz. Fakat çalışmak ve kendi ayaklarının üzerinde olmak çok güzel. Kimseye muhtaç olmamalısın.
her neyi seçiyorsan seç, artık o yola girmişsen o mesleği çok iyi yapmaya çalış ve sevmeye çalış.
Neden yorum yapmıyorsunuz.Düşüncelerinize tavsiyelerinize ihtiyacım var.
tatlım sana istediği bölümü okuyamayan biri olarak şunu söylemek istiyorum ki,mesleği hakkıyla ve severek .zevkle yapabileceğine inanıyorsan kimseyi dnleme..sevemeyeceğin bir iş işkence gelir insana..hedeflerine çok doğru bir zamanda yön vermeye başlamışsın.
Neden yorum yapmıyorsunuz.Düşüncelerinize tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Üniversitelerin iş bulma kurumu gibi görülmeye başlanması ne kadar yazık!
İçim acıyor.
Neyse ...
Konu sahibi biraz daha geniş düşün.
Sevebileceğin bir alana yönelirsen zaten önün açılacaktır.
Hiçbir şeyin garantisini bekleyerek girişme bu işlere.
Bu yıl gözde olan bir şey sonradan gözden düşebilir.
Sen sadece zevk alabileceğin bir alana odaklan, gireceğin bölümde istekle en iyisi olmaya çalış.
Yaptığın işte iyiysen zaten boşta kalmazsın.
Bu ülkede garanti bekleme hiçbir şey için.
Sen sadece adımını at, su akıp yolunu bulacaktır.
Böyle matematiksel hesaplarla bir yere varabileceğine inanmıyorum.
Bir üstteki üyeye yaptığın yorumu görünce ''Ben şimdi sana ne yorum yapayım ? '' dedim içimden. Bu anlayışta birine ben tavsiye veremem ne yazık ki :44:
Siz herkesin düşüncelerine saygı duymak zorundasınız benimkinede. Madem yorum yapamıyorsunuz tavsiye veremiyorsunuz PAŞA GÖNLÜNÜZ BİLİR.Ben burda kimseyi zorlamıyorum. Benim kendi düşüncem o, ekmek parası kazanmak için siz hiç zorlanmamışsınız herhlde, siz ne için okudunuz üniversiteyi sadece bilgi için mi tabikide bilgili olmak önemli ama ekmek parası kazanmakta önemli değil mi? Siz herhlde sadece bilgili olmak için okudunuz üniversiteyi ben bunu anladım ? ??? Biz ANADOLU ÇOCUĞUYUZ!Zorluklar gördük ekmek parası kolay kazanılmıyor .
BİZ ANADOLU ÇOCUĞUYUZ
Yazdığım yorumun neresinde saygısızlık var göster bana. Senin için saygı demek illa aynı görüşü paylaşmak demek. Zekana hayran kaldım yazdığım iki üç cümlelik mesajla benim ne için okul okuduğumu, maddi durumumu, hayatta hiç zorluklarla karşılaşmadığımı tespit etmişssin. Bravo diyorum sanaMadem bu kadar iyi kişilik analizi yapıyorsun buradan psikolog falan ol hem parası da iyi Terbiyeni takın önce sonra meslek sahibi olmaya bak ama bir söz vardır okumak cehaleti alır diye bilmem bilir misin ? Sana başka tek kelime yazmam çünkü zamanıma yazık hadi işine .
Peki üniversite ne için okunur? Sedece bilgi öğrenmek için mi kusura bakmayın ama bilgi benim işime yaramıcaksa para kazanmayacaksam ne işe yarar? Bu ülkede öncelik ekmek parası.Üniversiteye çoğunluk ne için gider, okuyup iş sahibi olmak için.Binevi iş bulma kurumu evet.Ben çevremde hiç zevkine üniversite okuyanı görmedim hepsi bir iş sahibi olmak için okuyor.! Dediğiniz cümleyi yanlş anladıysam açıklar mısınız?neden öyle dediğinizi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?