Yuhlanmaya, Fişlenmeye, Nefret söylemlerine maruz kalmaya geldim.

Allah razı olsun sizden halen bu şkilde davranabiliyor olmanız çok vicdanlı ve merhametli olduğunuzu gösterir. Eşinizinde bu konuda size güveni tam ki, o şekilde cvp vermiş yani sizin yanınızdayken çocuk, eşinizin içi rahat, siz eşinize bunu hissettirmişsiniz fazlasıyla. Evet çocuktur ama bu çocuğun böyle şeyler yapmasında her ne kadar çocuğun da suçu olmasa, sizin de o kadar suçunuz yok. Eşinizin ve çocuğun annesinin hatasını da siz çekmek zorunda değilsiniz. Burda suçsuz günahsız bir insan varsa o da sizsiniz, kimse kusura bakmasın. Merhametinizden bişey kaybetmeyin derim, biraz izleyin bunan sonraki davranışlarını gözlemleyin çocuğun, daha sonra da ona göre bir karar alırsınız yani çocuğun psikolojik destek alması gerekebilir. Siz sakin olun ve dediğim gibi izleyin, gözlemleyin, naçizane fikrim

Olaya mantıklı bakabilmenize çok sevindim. Çocuk yanlış yapıyor ve yanlış yaptığını fark etmesi gerek ama bunun mimarı anası ve babası olacak iki sorumsuz ebeveyn.

Ben size teşekkür ediyorum. Sorumluluğunuz olmadığı halde böyle bir olay yaşadığınız halde çocuğa sahip çıkmanız takdire şayan. Sırtınız yere gelmesin :)

Şu hikayede tek çocuğa acıdım
Yetişkinlerin 3ü de al biri vur ötekine
11 yaşında aklı ermeyen bir çocuğa beddua etmişsiniz
Annesi leş, babası leş gayet birbirlerine uygunlar şu adamı içiniz aldığına göre siz de onların kafadansınız. Siz çocuk eski eş birbirinizi yiyin, polis karakol pedagog gezin kocanız köşede duya sabuna dokunmadan takılsın...kocanız bir ibiş.

Gerçekten böyle bir şeyi çocuk yaptıysa; sorgulamanız gereken en önemli şey çocuğun size karşı olan büyük öfkesi olmalı.. Böyle birşeyi hak ettiğinizi düşündürecek ne yaşamış olmalı ?! Tetikleyen şey ne? Oyun oynadığını düşünmesi, şaka algılaması, nefret, kıskançlık... size neden yönelsin?!

Sizin durumunuza da çok üzüldüm.. Ne olursa olsun 11 yasındaki çocuk böyle birşey yapması kolay hazmedilir şey değil... Birşeye çok üzüldüğümde, fazla yorulduğumda çok gergin olduğumda benimde boğazlarıma vurur..Ateşim yükselir, üşüme başlar.. Bu yüzden belki de hastalanmış bile olabilir..

Yazdıklarınızdan canınızın ne kadar yandığı belli oluyordu zaten, bizi en çok üzen en çok sevdiklerimiz değer verdiklerimizdir aslında. Böyle davranacağınızı tahmin etmiştim beni yanıltmadınız.

Bu şekilde hareket etmeye karar vermenize çok sevindim. En başından beri de çocuk için çok üzgünüm. Kocanıza da yazıklar olsun. İskele babası. Zaten önceki konunuzda da anlattığınıza göre çocuk için sizin evinizde yapılanların çoğu sizin girişiminizle oluyor. Küçük çocuk bunları anlayamaz. Cinsel konuşma diye de millet çıldırmış ama gayet biliyordum ben de 5. 6. sınıfta her şeyi.

Çocuk için sizin yapabilecekleriniz kısıtlı ve sizin üstünüze kalması çok acı. Anne ve babasının utanması lazım.

Anne sıkıntılı,baba ilgisiz.Çocuk için profesyonel destek almadan tek başınıza üstesinden gelebilecek misiniz ki daha ergenliğin başında bu çocuk?

Annenin yaptıkları baştan aşağı sakat ama babanın da olayları geçiştirmek yerine oğlunu karşısına alıp konuşması gerekmez miydi?Karşıdaki yetişkin bir birey değil henüz 11 yaşında yani babayı anneyi dikkate alacak,anlatacak yaşta.Burada ihmal var,çocukta sorunlar var ve garip bir biçimde çocuğun gözünde günah keçisi olmuş ‘siz’ varsınız.Lütfen kendiniz için bir profesyonel destek alın artık pedagog mu olur psikolog mu?çünkü olaylar gerçekten çor karmaşık bir hal almış

bu çocuğun sorumluluğu sizde değil ki. anası sağ babası sağ. siz neden arada perişan oluyorsunuz. vicdansız gibi görünebilirim ama kimse kusura bakmasın, başkasının çocuğunu dert edemem kendime eğer anne babası dert etmiyorsa.

Çok üzüldüm çocuğa anne bir alem baba başka alem. Belki çocuğun -henüz farkında olmadığı- şansı sizsinizdir.

Yazık o kadar uzuldum ki çocuğa. Daha sağduyulu yaklaşmaya başlamanıza sevindim. Cocuk resmen yardim çağrısında bulunuyo ama ne annede is var ne babada...tek şansı sizsiniz.

Kimse başkası için gerekenden fazlasini yapmamalı. İnanın hiçbir değeri olmaz. Zamanı geldiğinde kötü kisi siz olursunuz. Çocuğun öz anne babası dururken niye kendinizi hirpaliyorsunuz. Günü geldiğinde annesi de babası da hatta çocuğun kendisi de yapmasaydin diyecekler.
Fedakarlık ile enayilik arasında çok ince bir cizgi vardır.

Boşanmis cocuklu adamlarla evlenen hic evlenmemis kizlara ders olsun bu konu.En basindan yanlis devamida yanlis olmus.Ne siz unutacaksiniz olanlari nede o cocuk.Sonuc mu ya bosanirsiniz yada bir an once kendiniz cocuk yapip bu cocugu annesine yollarsuniz.Ikinci yol daha uzun stres ve sinir demek ilk yol tek kurtulusunuz.Nerden mi biliyorum babamdan

Ben cocuga yuhladim ya.. siz sonuna kadar hakilisiniz Allah yardimciniz olsun...

İşte çocuk sizi seviyor ama annesi alttan doldurmuş sürekli. Şöyle mi yapsam böyle mi diye diye işlemiş çocuk durumun farkında bile değil.. Anlamak istemiyorsunuz herkes yazmış burada tek başına bu kadar planlı programlı yapamaz yapar ama bu şekilde değil.. Anlamaya çalışın durumu. Siz de söylüyorsunuz sizi tercih ediyor ama annenin yönlendirmesinin farkında değil. O söyledikçe yapmış ama anne hadi şunu yaz bunu yaz dememiş sadece. Allah için çocuğu kurtarın. Günah..

Konunun en basında cocugun tamamen kendı ıradesıyle yaptığını soyledınız. Kı ben buna ınanmıyorum yazdığı soyledıgı manevralar 11 yasında bır çocuğa aıt olamaz.
Cınsel ıcerıklı detaylı konuşmalarda keza oyle.

Sımdıde çocuk yanınızda onunla cok ılgılısınız. Sizinde hayatta bır durusunuz yok belli ki, kusura bakmayın. Madem oyle ınanıyorsunuz ona gore davranacaksınız. Garıpsınız

Allah bütün çocukları merhametli ellere emanet etsin inşallah. Siz bir çocuğa umut oluyorsunuz, kucak oluyorsunuz. 1 sene 3 sene değil ama büyüdüğü zaman o size evlat olacaktır. Annesine bir şey diyemiyorum bırakın anne olmayı daha insan olamamış.

Kocamın eş ve babalık sıfatlarını emin olun ben de sorguluyorum. Leş miyim değil miyim inan ben de bilmiyorum. Bildiğim tek bir şey var bu adamdan çocuk yapmak istemediğim.

Her kış yaşadığımız bir durum boğaz enfeksiyonu sürekli bademcikleri ile ilgili sorun yaşıyordu. Alerjik rinit rahatsızlğı da burnu tıkanıyor gece ve ağzı açık uyuyor sabah hemen bademciklerine vuruyordu. 3 yıldır bu hale hiç gelmemişti ilaç takibi ve rutin kontrollerini yaptırıyordum ama annede olunca tekrar nüks etti sanırım. Alerji ilaçlarını vermemiş akşam uyurken o da bazen içmiş, bazen içmemiş.. Tabi üzüntü ve strese bağlı, konuşmak isteyipte konuşamadığımız rahatsızlıklar da boğaza vurabiliyormuş psikolojik bir adı vardı hatta tam hatırlayamadım. Haklı olabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…