Yuhlanmaya, Fişlenmeye, Nefret söylemlerine maruz kalmaya geldim.

Çocuğu yetiştirenlere (anne-baba, eşiniz oluyor hani) edeceğiniz lafları çocuğa ediyorsunuz.
"Çocuktur üstünde durma" nasıl duyarsız, tembel ve sorumsuz bir cümle.
İnternette çocuğunun ne halt yediğini kontrol bile etmeyen 2 sorumsuz ebeveyn, o çocuktan kat be kat daha suçlu.
Evet ben de çocukların "kötü" olabileceğine inanıyorum ama 11 yaşındaki bir çocuk için geç kalınmış değil. Hala potansiyel bir tecavüzcü, sapık, ya da herhangi bir suçlu olması engellenebilir. Tabi babası olacak herif baba olmaya karar verirse.

Bu tıpkı aldatan eşe değil de, aldattığı kadına beddua etmek gibi saçma sapan bir şey

11 yaşındaki çocuk için çözüm aramak yerine hakaret beddua kelimeleri üstelik anneler tarafından yazılmış. Bu konu KK de en üzüldüğüm konulardan oldu.
Sadece sevgiye ihtiyacı var. Anne babası ayrılmış, bu durumdan kendini suçlayan, sevilmedini sanan, öfke dolu bir çocuk var.

Çocuklarda Davranış Bozukluğu terapisinde, çocukların iletişim becerileri, sorun çözme becerileri, dürtü kontrolü, öfke kontrolü gibi konular çalışılır. Çocuklarla beraber anne ve babanın da tutum ve davranışlarının düzenlenmesi gerekir. Çünkü anne ve baba tutumları çocuğun davranışlarında büyük rol oynar. Bu nedenle terapi sürecinde aile yönlendirmesi ve aile danışmanlığı da uygulanabilir hatta bazen en etkili yol anne baba eğitim programlarıdır. Tedavi edilmediği takdirde kalıcı davranış bozuklukları ve antisosyal kişilik bozukluğu başta olmak üzere bir çok soruna yol açabilir. Bu nedenle erken teşhis ve müdahale çok önemlidir. Ailenin çocuğun davranışlarını iyi gözlemlemesi, çocuğun duygu, düşünce ve davranışındaki farklılıkları iyi değerlendirmesi, gerekli durumda uzmandan yardım alması gerekir.

valla yuzunuze karsi diyemiyormm cok kincisiniz o cocuk 11 yasinda cocuk bu cocuk siz babasinin ikinci bir evlilligin verdigi pskolojiyi bilemezsinz emin olun. sizin kiymetinizi er gec bilecektr fakat analik varya analik insanin taaa cigerine isler hersey yaptrir bence bu cocuga kizmaktan ziyade bu akli ona kim vermis bu kadar ince dusunecegini sanmiyorm siz onun gozunde melek bir anne. degil babasiyla annesini ayiran kadin olrak gorunuyorsunz. bence siz nefret yerine sabir edin belki bu cocugun size hayri olcak allah bu kaderimizi sadec o bilir

Ofkenizi anlayabiliyorum ben de olsam deliye dönerdim sanırım. Ama beddular çok fazla karşınızdaki bir çocuk.
Bu çocuk bunları yapabiliyorsa bu onun değil ebeveynlerinin hatası olabilir ancak. Sosyal medyada bu şekilde fink atarken cinsel içerikli konuşma yapabilecek kadar terbiyeden yoksun hale gelmişken ebeveynleri ne iş görüyormuş acaba? Çözüm basit derhal bir psikologla gorusulmeli çocuk ve aile terapisi alinmalı. Bu yaşta bunları yapabilen bir çocuk ileride ciddi bir suçlu adayı ne yazık ki.

Cok buyuk bir cahillik etmis cocuk.asla affedilemez haklisiniz. Ama eger bu evlilige devam edecekseniz bu konuyu.esinize surekli acmamaniz gerektigini hatirlatmamaniz gerektigini cocugunu istemediginizi surekli dillendirmemeniz gerektigini düşünüyorum .ne olursa olsun onun cocugu ve asla onu atmaz. Bu yüzden zamanla esiniz.sizi.hakli.oldugunuz halde haksiz.gormeye baslayabilir kin tutabilir. Ve bana kalirsa o cocukla bir sure uzak kalin .zaten annesindeymis. Ilerleyen zamanlarda belki tatliya baglayabilirsiniz. Umarim.Cunku bu turlu evliliginiz hasar gorebilir

çok haklısınız. Bir konuda katılmıyorum. Kendinizi hatalı göstermenize. Evlenmişsiniz güzel duygular beslemişsiniz nekadar güzel. Her insan sizin gibi güzellik düşünse keşke. Yolunuz açık olsun. Sizin vicdanınız rahatmı. Kafanızı rahat yastığa koyabiliyorsunız size yapılan haksızlık için kendi kendinizi yıpratmayı bırakın. Şikayetcı olmanız yine çocuğunun yararına olur. Zorunlu profesyonel destek almak zorunda kalırlar. Gönlünüzün güzel yüreğinizin mükafatını tez zamanda bulmanız dileği ile...

Bencede çocuğun tedavi edilmesi lazım. 12 yaşında oğlum var onu cinsel içerikli birseyler paylaşırken düsünemiyorum. Şu an ona cok kızgınsınız zamanla kizgunliginiz geçecektir. Ben bile bazen oğlumla tartışıyorum birkaç gün ona gıçık gidiyorum

11 yaşında çocuk bu diyenler
!!! farkında mısınız cinsel içerikli konuşmalar var iş içinde !!!!
muhtemelen bir-iki kişi çok savunmuş ya hani çocuğu bunlar o çocuğu biliyor konudan anlamışlarda yazıyordur

yoksa cinsel konuşma yapıp üstüne erkeklere kur yapacak kadar aklı varsa
kimse kusura bakmasın 11 yaşında çocuk değil şeytandır
kadın kişisel problemimiz yoktu diyor eğer gerçekten böyleyse şikayette çıkacaktır ortaya kimin yönlendirdiği

ben 11 yaşındaki bir çocuğun cinsel konuşmasının normal olmadığını düşünüyorum
çocuktur yapmıştır bir hata, söylemi de bana yanlış geliyor
çocuk böyle ciddi ağır bir suç işlediyse yine de affedilirse çocuk ders almaz
ciddi ağır kusurun ciddi de dersi olmalıdır diyenlerdenim

polis zaten 11 yaşındaki çocuğa birşey yapmaz
ceza alacağına ihtimal vermiyorum
üvey anne oluşu ağır tahrik sayılır serbest kalır ama üvey anneye bir daha böyle bir girişimde olmaz

Siz elinizden gelen emeği iyiliği onca şeyi kimin için yaptınız ? Allahın rızası için mi. Eşinize yaranmak için mi. Yoksa çocuğa yaranmak için mi ? Tamam annelik etmişsiniz çocuk böyle bir yanlış yapmış emeğinize iyiliğinize ihanette bulunmuş. Böyle olunca çok ağır beddualar etmişsiniz. Merhametiniz vicdanınız ve Allah korkunuz için yaptıysanız ah etmeyi bırakın. Vicdanınız rahat etsin. Ama o denli beddua etmeyin lütfen. O daha çocuk demiyorum yanlış anlaşılmasın. Onun yaptığını insan insana yapmaz farkındayım. Ama eşinizin çocuğu ve bir annenin evladı. Bin beter olsun sürünsün vs eminim oyle olursa sizde çok üzülürsünüz. Bunu eşinizle yada annesiyle ciddi bir şekilde konusup yardım alması gerektiğini söyleyin. Umarım herşey yolunda gider topluma yararlı sağlıklı düşünen bir birey olarak yetişir. Aksi taktirde yeni nesil kızlarımızın canı çok yanacak bu tür veletler çoğalırsa.

Allah kolaylık versin.

sözüm ona''tırsması'' için çocuğu mahkemeye vermek veya ceza kesmek onu kaybetmektir. yapmış olduğu bir hata belki de geleceğini etkileyecek. bir çocuğu kurtarmak çok önemli. doğru kişilerden doğru desteği almak da çok önemli. bizler burada size ne desek yanlış olur. bir pedagogdan destek alabilirsiniz

11 yaşında akıl edemez diyenler olmuş ama inanın akıl edebiliyorlar. Çalıştığım okulda aynı yaşlardaki bir öğrencide çok benzer bir olay gerçekleştirmişti. Hatta birkaç kez duydum ve şahit oldum. O yaş grubu arkadaş ortamında trend bir intikam yöntemi malesef, o nedenle ben şaşırmadım. Üvey anne fiili olarak olmasa da dolaylı yoldan suçludur tabi. Evde sizi ne kadar kötülüyorsa neler konuşuluyorsa sizden nefret eder hale getirmiş. Sizinde nefret etmeye niyetiniz varmış tam üstüne gelmiş. Bir duraksamadım değil çocuğu mahkemeye vermek nedir yani ? Olaylara birde onun gözünden bakın, yaşadıkları, duydukları kolay değil ayak tırnaklarını kesmiş dahi olsanız.. Hem anne muhtemelen sizden nefret ediyor hem de babasını sizinle paylaşmak zorunda kalıyor. Yaşadığı hayattan öyle sanıyorum ki sizi sorumlu tutuyor. Elbette sizin de yaşadıklarınız zor ama kendi seçiminiz. Peki o çocuk hangisini seçti? Kolay mı sanıyorsunuz o çocuğun yaşadıklarını biraz sakin olup empati kursanız... Kaybetmek yerine kazanmayı tercih edip psikolog/pedagog yardımı aldırmalısınız.

Çocuk daha 11 yaşında babasının başkasıyla evlenmesini hazmedememiştir ya da annesinin dolduruşuna gelmiştir. İlerde yaşı büyüyünce daha olgunlaşır. Kocanızla aranız iyiyse kocanız konuşşsun oğluya.. Oğlum o sana şunları şunları yaptı sen niye böyle yapıyorsun diye güzellikle konuşsun.. Mahkeme çocuğu niye anneye vermemiş onu da anlamadım..

buradaki yorumculara inanamıyorum. açıkçası başkasının çocuğuna bakmak zorunda olmadığınız halde bakmışsınız ve karşılığında yılan gibi sizi sokmuş. beddua etmek kötü birşey ama ettiğiniz beddualar da açıkçası hakkınız . Burada polyanna tarzında yorum yapanların başına gelseydi aynı şey eminim çocuğu dayaktan komaya sokarlardı. başkasına akıl vermek kolay tabi. Allah sabrınızı arttırsın. o çocuğu da eğer eşinizle evli kalabilirseniz evinize bir daha sokmayın. en azından 20 li yaş sonrasına ve sizin kalbiniz soğuyana dek. 11 yaşında bu denli şeytanlık düşünen biri için de kendinizi mümkün olduğunca koruyun.

Küçücük çocuk bu kadar film çeviremez..annesi akıl vermiştir muhtemelen ..

Beddua kısmı sana yakışmamış, yalnız şikayet et ,annesinin parmağı varsa da çıkar ortaya ..büyük rezillik ,yutulacak gibi değil..eşinden ayrılsan rahat bir nefes alacaksın sanki ..

Annesini korumak icin ben yaptim demis olmasin.cunku 11 yasindaki bi cocuk yapamaz boyle biseyi bence

Yorum yazan herkese teşekkür ederim. Üslubumla ilgili sorun olduğundan (nasıl bir sorun onu da bilemiyorum) siteye erişim engelim vardı yazamadım.

Öncelikle suç duyurusunda bulunma nedenimiz bir anlamda o çocuk yapmamış, manüpile edilmiş, yada zorlanmış mı bu araştırılsın diyedir. 11 yaşında çocuk cezaevine atılsın vs gibi bir derdim yok.
Canım yandı, üzüldüm, hayal kırıklığına uğradım ve kızgınlığımla bir şeyler söyledim takdir edersiniz ki canımız yanınca ve hayal kırıklığıyla çok yanlış şeyler söyleyebiliyoruz. Dil ve kalp çok farklı şeyler söyleyebiliyor. Şimdi zaman geçti daha sakin ve mantıklı düşünebiliyorum.

Pedagog/çocuk psikoloğu konusunda henüz bir girişimimiz olmadı. Cumartesi günü aldım bize geldi kendim çağırdım gelmesini rica ettim. Hastaymış geldiğinde öğrendim..bademcikleri şişmiş, kulakları akıyordu tesadüfen fark ettim.. hatta yanak içindeki lenf bezleri dahi iltihap yüzünden şişmiş. Önce acile gittik acilin verdiği ilaç ile haftasonunu geçirdi ve p.tesi çocuk polikliniğe götürdüm. 10 günlük ilaç tedavisine başlandı. Doktor tarafından bir temiz azarladım bu çocuk bu hale gelene kadar neden getirmediniz ne biçim annesiniz şeklinde..Annesini arayıp söyledim neden hastaneye götürmedin diye aman çocuk bu bişe olmaz dedi.

Şimdi ilaç takibi yapıyorum, ateşini kontrol ediyorum, okula gidemiyor hasta olduğundan raporlu. Cumartesi pazar bu çocuk ateş içinde yanarken annesi sevgilisi ile şirinceye gidip şarap mahseninden canlı yayın yapıyordu.
Toparlanınca psikoloğa gideceğiz. Çocuğu ne attım, ne sattım. Bu konuyu tekrar onunla konuşmadım. Hiç bir şey olmamış gibi davranıyorum çünkü gerçekten çok hasta.

Kocamın eski eşi ne kadar kötü bir anneyse Eşimde onun on katı kötü bir baba.. aslında tam birbirlerine göre insanlarmış onu fark ettim. Ben yarım saatte bir ateş ölçerken (ki bu çocuk benim hiç bir şeyim değil) Sevgili kocam maç izliyor, çay-çerez keyfi yapıyordu. Sen ne biçim babasın sorusuna da cevabı e sen bakıyorsun ya benim daha ne yapmam gerekiyor.
Bu çocuk bu sevgisizlikten ne yapsa hakkı.. Bu kaosta hepimizden nefret etmekte, tiksinmekte haklı
Durumu merak edenler olur diye yazmak ihtiyacı hissettim.

Sen bu olayda polise vermezsen daha çok başına işler açar ver gitsin polise korkar yarın başka insanlara yapmayacağı ne malum hem?

Yazıklar olsun o çocukta neler yapmış sana. Eminim yetişkin olduğunda çok pişman olacaktır bu yaptığından utanacaktır ama geçmiş olsun iş işten geçmiş. Bazıları çocuk yapmamalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…