yumurta toplama ve transfere sadece eşimle gitsem sorun olurmu

olefin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2008
184
2
96
Ankara
Kızlar nolur bana akıl verin ailem başka şehirde ve burda tanıdık kimse yok yumurta toplama günü ve transfer günü hastaneye yanımda bir bayan olmadan sadece eşimle gitsem zorluk yaşarmıyım. deneyimlerinizii bekliyorum. Birde transfer sonrası yalnız idare edebilirmiyim şimdiden saolun

canım zaten eşinden başkasına pek ihtiyaç duymayacaksın...bir başkasına gerek yok....transfer sonrası da bir süre yatıp dinleneceksin zaten ....

Cnm merhaba.Öncelikle hayırlı olsun tedavin. Bende eşimle gittim. Zaten bitek onu istiyceksin yanında merak etme.

zaten eşımnle gıt başkasına gerek yok hatta ben bu kez tek gıdıyorum yakın dıye yum top ve tarasferde eşimi alıcam yanıma............kımseyı ıstemem başka zaten ıkı arkadaşımdan başkası ve ablamdan başkası bılmıyo .............kımsyee solemedım ...........daha rahatım

kızlar çok saolun ne bileyim korkuyorum bir aksilik olsa eşim yalnız başına halledebilir mi diye tekrar teşekkürler bu arada izmir şifada yapılacak işlemler bileniniz varsa tecrübelerini bekliyorum

canım hayırlı olsun ... inşallah onucu da olumlu olur ..
benim he eşim yanımda oldu , hoş yanımızda olabilecek - olmak isteyecek kişilere ya haber vermedik ya da sonrasında haber verdik .. eşin yetiyor , başka kimseyi aramıyorsun .. gereksiz bir kalabalıktan başka bir şey değil bence aile üyelerinin felan gelmesi .. zaten transfer öncesi heyecan-sevinç her türlü duyguyu yaşarken bir de kuru kalabalık can sıkıcı olabilir .. ay beni afakanlar bastı düşünürken bile :))))
transfer sonrası 30-120 dak arası dinlenmen yetyor .. ama ilk 3 gün embryolar yerleşme çabasında oldklarından elinden geldiğince wc hariç kalkma , ya - uzan- uzun otur - arada bir otur ve wc için kalktığında 1-2 tur at evin içinde ağır çekim olarak ;)
yani transferden sonra yanında 3 günlüğüne biri olsa iyi olur , ama yoksa da orun etme .. çünkü eltim son denemesinde kimseye söylemedi , tek başınaydı ve eşi çalışıyordu , nur topu gibi oğlunu dünyaya getirdi ..

hayatım kimseye ihtiyacın yokkkkk
eşin yetiyorda artıyor bileeee
benim 1.cide de kimse yoktu
2.cidede kimseye haber vermeyi düşünmüyorummmm
çarşamba opum var cumartesi transfer inşallah
yanlız gideceğizzzzz

Canım benim yumurta toplamada eşim yanımdaydı.Genl anestezi altında olduğu için uyandığımda onu istemiştim.Ama sonrasında Transfer için gittiğimde eşim doktor gece nöbeti vardı ve sabah eve geldiğinde ben hastaneye çıkıyordum.Sen hiç gelme dedim,gittim hiçbir sorun da olmadı çok şükür.Sadece transfer sonrası aşırı bir tuvalaet ihtiyacı olduğu için birinin ihtiyacın olabilir ama benim gittiğim hastanede hemşireye durumumu izah ettim bana çok yardımcı oldular sağolsunlar.
Sonra dayananamış çıkmış gelmiş eşim ama;bu seferde sıkıldı,hadi gidelim,hadi gidelim bi düzgün dinlenemedim bile.Yani değil aileden birileri,eşin bile olmasa sorun yok canım bence.G

kızlar hepinize tekrar teşekkürler. Eşimle gidicem bir aksilik olmazsa. Hepimiz güzel haberlerimizi paylaşırız inşallah:))

kızlar bi de yumurta toplamanın ayrıntılarını anlatır mısınz? anestezi olmak zorunda mı ya da genel anestesi olmasa olmuyo mu ben çok kokrkağım .. aşılama falan yaşadım sanırım transfer aşılamaya benziyor. ama yum toplama daha farklı?

sevgili idil canım korkulacak birşey yok opuda. bende başta baya bir tırsmıştım. ama şimdi düşünüyorum da tedavimin en kolay geçen bölümü opu oldu çünkü hiç birşey hissetmedim. sadece anestezi iğnesini -normal iğne o da- hissediyorsun. herhangi bir acı yok yani. anesteziden de korkma. uyuyorsun, ben rüya bile gördüm kaydirigubbakcemile3

valla sen beni bu yolculukta hiç yalnız bırakmadın arkadaşım..harikasınn inan ki...ne sorsam sabırla cevapladın çook teşekkür ederimm..

sevgli idil senı cok ıyı anlayabılıyorumbende okadar cok korkuyordumkı gunlerımı kabusa cevırdım orda yanlız olma dusuncesı benı cıldırtıyordu ve uyuma korkusu bugune kadarda 4 kez laporoskopi olmustum uyumustum yanı ama korktugum kadar olmadı hersey omasaya yatana kadar kendımı oraya ne ıcın yattıgıma odakladım bebklerım ıcın hersey dedım korksamda korkmasamda bunu yasayacagım dedım korkma sakın gercekten uyandıgımda utandımkendımden :) okadarda odada kendımı wc ye kılıtlemıstım cocuk gıbı gercekten korkulacak bırsey yok transferde uyanık oluyorsun zaten tranferı ynımdakı plazmadan ızledım onlar ıslemı yaparken cok guzel bır duygu sonrada 3 saat kıpırdamadan yatttım evdede genelde hep dınlendım bol bol ananas yedım ve ananas suyu ıctım bebeklerım tutunmasını saglıyorumus ınsallah guzel haberlerını alırız

sevgli idil senı cok ıyı anlayabılıyorumbende okadar cok korkuyordumkı gunlerımı kabusa cevırdım orda yanlız olma dusuncesı benı cıldırtıyordu ve uyuma korkusu bugune kadarda 4 kez laporoskopi olmustum uyumustum yanı ama korktugum kadar olmadı hersey omasaya yatana kadar kendımı oraya ne ıcın yattıgıma odakladım bebklerım ıcın hersey dedım korksamda korkmasamda bunu yasayacagım dedım korkma sakın gercekten uyandıgımda utandımkendımden :) okadarda odada kendımı wc ye kılıtlemıstım cocuk gıbı gercekten korkulacak bırsey yok transferde uyanık oluyorsun zaten tranferı ynımdakı plazmadan ızledım onlar ıslemı yaparken cok guzel bır duygu sonrada 3 saat kıpırdamadan yatttım evdede genelde hep dınlendım bol bol ananas yedım ve ananas suyu ıctım bebeklerım tutunmasını saglıyorumus ınsallah guzel haberlerını alırız

canım ççok teşekkür ederim. evet benim de 1 ayım kaldı ve artık sabırsızlığın yerini yavaş yavaş düşünceler ve korkular almaya başladı..ama tabii sizler iyi ki varsınız çok rahatlatıyosunuz beni..peki senin bebeklerin seninle mi?

kızlar bi de yumurta toplamanın ayrıntılarını anlatır mısınz? anestezi olmak zorunda mı ya da genel anestesi olmasa olmuyo mu ben çok kokrkağım .. aşılama falan yaşadım sanırım transfer aşılamaya benziyor. ama yum toplama daha farklı?

genel anestezi almadan da oluyor canım .. genel anestezide hasta rahat olsun , az biraz acı duyduğunda kıpırdanır felan yapılan iş zor olur o zaman vb. nedenlerle genel anestezi altında yapılıyor bu işlem .. neticede şlem sonrası ve hatta ertesi gün bile adet ağrısına benzer ağrıların olıyorsa sanırım biraz ayık olmayla ve az miktar uyuşturucuyla dayanılabilecek bir işlem değil bence ..
hoş , beim bir arkadaım vardı , sayısını burada belitmemeyim çok fazla denemesi oldu ve hepsinde de lokal anestezi almış biraz .. tabi işlemin yapıldığı bölgede biraz acı hissediyorsun ama bu acı spekulumla yapılan normal jinekolojik muayeneden biraz daha fazla olan bir acı , dayanılmayacak yanı yok derdi ..tabi herkesin acı eşiği farklıdır ..
en temzi genel anestezi , hele sonrası uyanması yok muuuuu mirmirmirmir uyanmak istemiyorsun hiç , ben hep hemşirelerle pazarlık ederdim noolur kafama gelip uyanın star_dust hanım deyip durmayın azcık daha uyuyayım , söz kalkcam sonra diye :)))
kolundan , damardan veriyorlar ytıştırıcıları daha sen konuşrke onlarla bi bakmışsın gitmişsin :)) yapamam dersen lokalde ısrarcı ol , ama onun da dezavantajları var unutma .. cesaretini toplayıp genel ol bence .. bak ben 4. denememde mucizemi taşıyorm karnımda :asigim::nazar: her defasında genel anesteziyle old bu OPU . sonra evlenmeden önce sağ göğsümden ktle alınd yine genel oldu , 4. denememden önce laparoskopi oldum , bir ameliyat çeşidi o da , onda da genel oldu .. yai toplamda 6 kere genel ansetezi aldım .. Allah izin verirse bebeğimi de genel anstezili sezaryenle almayı istyorum kucağıma :Saruboceq:
inşlah güzel güzel toplanır yumrtaların , bir güzel döllenir ve anneciğine nur topu embryolar olarak geri dönerler ve sonra O'nun uygun grdüğü kadarıyla başlarsın yeni hayata .....

genel anestezi almadan da oluyor canım .. genel anestezide hasta rahat olsun , az biraz acı duyduğunda kıpırdanır felan yapılan iş zor olur o zaman vb. nedenlerle genel anestezi altında yapılıyor bu işlem .. neticede şlem sonrası ve hatta ertesi gün bile adet ağrısına benzer ağrıların olıyorsa sanırım biraz ayık olmayla ve az miktar uyuşturucuyla dayanılabilecek bir işlem değil bence ..
hoş , beim bir arkadaım vardı , sayısını burada belitmemeyim çok fazla denemesi oldu ve hepsinde de lokal anestezi almış biraz .. tabi işlemin yapıldığı bölgede biraz acı hissediyorsun ama bu acı spekulumla yapılan normal jinekolojik muayeneden biraz daha fazla olan bir acı , dayanılmayacak yanı yok derdi ..tabi herkesin acı eşiği farklıdır ..
en temzi genel anestezi , hele sonrası uyanması yok muuuuu mirmirmirmir uyanmak istemiyorsun hiç , ben hep hemşirelerle pazarlık ederdim noolur kafama gelip uyanın star_dust hanım deyip durmayın azcık daha uyuyayım , söz kalkcam sonra diye :)))
kolundan , damardan veriyorlar ytıştırıcıları daha sen konuşrke onlarla bi bakmışsın gitmişsin :)) yapamam dersen lokalde ısrarcı ol , ama onun da dezavantajları var unutma .. cesaretini toplayıp genel ol bence .. bak ben 4. denememde mucizemi taşıyorm karnımda :asigim::nazar: her defasında genel anesteziyle old bu OPU . sonra evlenmeden önce sağ göğsümden ktle alınd yine genel oldu , 4. denememden önce laparoskopi oldum , bir ameliyat çeşidi o da , onda da genel oldu .. yai toplamda 6 kere genel ansetezi aldım .. Allah izin verirse bebeğimi de genel anstezili sezaryenle almayı istyorum kucağıma :Saruboceq:
inşlah güzel güzel toplanır yumrtaların , bir güzel döllenir ve anneciğine nur topu embryolar olarak geri dönerler ve sonra O'nun uygun grdüğü kadarıyla başlarsın yeni hayata .....
[/Q

teşekkür ederim canım herşey için çook saol .. benim 1 sene önce kuzenim mide kanserinden 35 yaşında vefat etti. daha sonra kız kardeşine o da 28 yaşında endoskopi yapmak istedi doktorlar genetik bi durum var mı diye anestesi aldı ve bi daha kalkamadı.. çok etkilendim ben de.. bi de bi kere bi arkadaşım ameliyat olmuştu onun ayılmasına tanık olmuştum bağıra bağıra afedersiniz kusarak falan o da aklımın bi köşesinde kalmış korkuyorum işte :(ama korkunun ecele faydası var mı yok kuzu gibi gidicem :) allahım bebişini sağ salim kucağına almayı nasip etsin canım..darısı da tüm isteyennlerin başına :)

Back
X