Yumurta toplanırken anestezi alınıyor mu?

merhametli

Guru
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2007
327
5
296
Manisa
Günlerdir aklıma takılan bir soru var..tüp bebek uygulamasında yumurta toplanırken,anestezi alanınız varmı??yada anestezi almadan o acıya nasıl dayandınız??yıllar önce ankara gata,da yumurtaları toplanan bir kadının çığlıklarını duyup çok korkmuştum...olur da o aşamaya gelirsem,sizce ne yapmalıyım?anestezi yumurtaya zarar veriyormuş??bence ağrı çekerken oluşan basınç ve sıkma ile yumurta daha çok zarar görebilir?haksızmıyımm ?lütfen bişiler yazınnn.....

merhaba arkadaşım ben şu an ikinci tüp tedavisindeyim birincide narkozla yaptılar ikinci bi iki gün içide olucak onuda konuşmadım ama narkozla isterim..bari onda bişey anlamadan geçirelm bence tüpbebek tedavisi bir sürü sıkıntı stresle geçiyo benim fikrim bu seninde tedavin hayırlı olur inş canım

Son düzenleme:

canım tüp bebekte onca sıkıntı stres yaşıyosun birde yumurta toplamadaki acıyı çekmek akıl karı değildir sanırım anestezi yapılıp yumurta toplanıp uyandıktan sonra bile ağrın oluyor dayanamazan dr. yine ağrı kesici ilaç veriyor kaldımki o kadar şiddetli bir ağrıya kim dayanabilir ki...... tedavin hayırlı uğurlu olsun inş. bebişine kavuşursun tercih yinede senin...

günaydın.ben ilk denememde anestezi aldım,hiç bişi hissetmedim.ama ikinci denememde herşeyi hissemek istiyorum dedim,hemşireyle konuştum çok canım acırmı dedim," rahim filmi çektirdiyseniz onu baz alın,o kadar acır en fazla diyince korku kalmamıştı.ama o ameliyathanede çektiğim acıyı ben bilirim,çok ağladım o masada,çok canım yandı ama değdi:) şuan hiç bir acıyı hatırlamıyorum.

canım o verilen anestezi okadar az bir dozki yumurtalara zarar vericeğini sanmıyorum.ben yumurtam toplanırken yarıda uyandım oturuverdim.doktora kaç yumurtam toplandı diye soruyorum:)))aklında neyle uyursan öyle kalkarmışsın ya herkez baya bi güldü bana:))sonra biraz daha verdiler narkoz.bir kaç saat sonra acayip sancı başlıyor ama.bide o anda o acıyı çekmeye hiç gerek yok bence.zaten Allahım verecek olduktan sonra o narkoz o yumurtaya zarar verse ne olur.sen yeni tedaviye başlıycaksın galiba.inş herşey gönlünce olur arkadaşım.

canım ben anesteziyle yaptırdım yeterince stresli bi iş bide can yakmaya gerek yok bence
15 dakka sürmüyo zaten zarar verdiğini ilk şimdi duyuyorum benim ilk denememde tutu çok şükür öyle olsa bi problem olurdu sanırım

TEBİKLER BELLA..gözzün aydın canım ne mutlu sana..CEVAPLADIĞIN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM,,,sağoll

Canim,

Yumurta toplama islemi anestezi altinda yapilir. Aksi bana gore gereksi bir uygulama. Ben 2 kere taze 1 dondurulmus tedavisi gordum izmirde. 2 tedavimde de boyle bir secenegi sormadilar bile bana ve burada onlarca arkadasim yaptirdi , gerek burda gerek turkiyenin bir cok yerinde anestesisiz yapilani sadece bir yerde duymustum o da ege universitesiydi.onun disinda hic duymadim ve boyle bir aci cekmeye gerek yok derim . Bayiltsinlar. Cevremdeki herkes bayilarak opuya girdi he hepsinin bebekleri var. Yumurtaya zarar verdigini soyleyen kim?

gönlümü rahatladınız benim denemem 2 ay sonra ya kaldı ama kesinlikle anestezi isterimm:)) hepinizz çok sağolunn canlarım..aksoylu tebrik ederim ..ne güzel ki sende pozitifi sonuç almışsın RABBİMMMM herkesin gönlün göre versin AMİN....

Aksini dusunme bile guzelim . Ilk defa duydum senden boyle bir seyi. Icin rahat olsun .

lavegue öncelikle sanada geçmiş olsun dilerim bebeğin olmuştur canım???? bende ege ye gidicemm..(kısmetse)zarar verdiğini bana hem arkadaşım söyledi....kimden duydu bilmiyorum ama bana bizzat ankara gata da recai bey söylemişti.....dilerim o aşamaya gelirim toplanacak yumurtam olsunda bende bayılayım inşallah benim yumoşlar pek tembelll:))))

hiç böle bişi duymadım bana verilen narkoz çok azdı işlemin yarısında uyandım ve çok acı hissettim ve doktorumun narkozu tekrarlayın sesiyle uyuyakaldım ayıldığımda ise ağrılarım vardı nasıl dayanırsınki narkozsuz ilk denemede tuttu şükür seninde olur inşallah

oooooo tebrik ederimmm süperrr ...ALLAH,IM şahitki her gebe haberinde yanii bekleyen isteyen bir kadının bu mutluluk haberinde yüzümde tebessüm gönlümde huzur oluyorrrr..ne mutlu sizlere....cevapladığın için çok teşekkür ederim..bebeğini güle güle büyüt canım ALLLAH,A EMANET OLSUN İNŞALLAHHHH

Canim ne yazik ki ben henuz anne olamadim ((
Ben de kasim ayinda memorialda denemeye karar verdim . Gecen haftasonu gorusmeye gittim .

Senin 2. Tedavin mi? Izmirdensin sanirim... Egeye sordun mu anesteziyle yapiyorlar mi diye ? Cunku yillar once orada yaptiran arkadaslarim vardi ve demislerdi ki bana istesen de anestezi yapmiyorlar...ben o yuzden egeyi hic dusunmemistim .

Ilk tedavin nerede oldu? Sorun yumurta azligi mi? Yasin kac?

Bayi bayil hic birseycik olmaz... Hemen bitiveriyor. Dedigim gibi ilk defa senden duydum . Benim oyle arkadaslarim var ki korkularindan transferi bile anestezi altinda oldular ve bir tanesi su anda hamile. Onun da sorunu yumos tembelligi idi ama 2 tedavisinde hamile kaldi .darisi basina insallah .

Ben de tebrik ediyorum ve aynen cok seviniyorum bu guzel haberleri duyunca. Insallah biz de bir gun veririz bu haberleri burada.
Ben bir kere vermistim aslinda 2 yil once Ama kimyasal oldu ve sadece 3 gun bu duyguyu tattim .

inş tedavin hayırlı olur canım inş bissürü yumurtan olur hepsi döllenir ve bebeğin sana sıkı sıkı tutunur.diğer açtığın konuda gördüm.9 yaşında bi kızın varmış.cennetten hazır geldi demişsin.bu sözün beni acayip etkiledi.ne kadar güzel bir düşünce.benim ilk seferde tuttu çok şükür ama tutunmasaydı bende evlatlık alıcaktım.hatta şuanda bile düşünüyorum ama yaşım biraz ilerlesin bende kızıma belki kardeş alırım bitane cennetten hazır olarak:) anladığım kadarıyla çok pozitif birisin.bu tedavide en önemli unsur pozitif olucaksın stres asla yapmıycaksın.inş Allahım gönlüne göre verir.sizin sorununuz neydi neden 1 kere deneyip bıraktınız.

lavegue selam canım..içimden geçeni direk yazıyorummmm...bana hamileyimmm diye müjdeyi vereceksin RBBİMİN İZNİYLE İNŞALLAH.....BENİM HİKAYEME gelince çokk uzunnn tam 20 yıllık bir hikaye....5 ameliyat oldum endometriosis den dolayı...aşılama yapıldı tutmadı..tüp bebeğe karar verildi...62 iğneye 1 yumurta oldu...2002 yılının mayıs ayıydı...ankara gata da recai hoca var duymuşsundur..kızım tek yumurtayla olmaz..tedaviyi keselim yarın sabah gel aşılama yapalım tutarsa ne mutlu tutmazsa bir daha gelme!!!dedii((tamam dedim ve bahçeye indim...RABBİM AHSENUL HALIKIYN DEDİM...ELHAMDÜLİLLAHİ ALA KÜLLİ HAL....RABBİM YARATICILARIN EN GÜZELİDİR,HER HALUKARDA RABBİME HAMD EDERİM....HİÇ AĞLAMADIM...RABBİM DEDİM BİLİYORUM BÖYLESİ HAYIRLIYMIŞ AMA BEN BİLİYORUM Kİ SEN BENİM KUCAĞIMI BOŞ BIRAKMAYACAKSIN...VELHASIL AŞILAMADA TUTMADI BİZ EVE DÖNDÜK...EŞİM MANEN ÇOK DESTEK VERDİ ALLAH RAZI OLSUN ONDAN...VE ARKADAŞIMMM BEN TAM 9 AY SONRA ANNE OLDUM...EVLADIM KUCAĞIMA GELDİĞİNDE 20 GÜNLÜKTÜ...BEN O AY HAMİLE KALSAYDI ŞUBATTA DOĞUM YAPACAKTIM BEBEĞİM 2 ŞUBAT DOĞUMLU....BİYOLOJİK OLMASAMDA O BENİM CANIM KALBİM NESEFİM HERŞEYİM....ÖMRÜM ONUN OLSUN..O BENİM BU DÜNYADAD AHİRETTEDE EVLADIM ALLAHIN İZNİYLE....gelelim bu güne..şu an kuzum 9 yaşına girdi..kardeş istiyor...ve onun şansına birde içtiğim bitkisel kürlerin faydasıyla adetlerim düzene girdi..tüp bebek için karar verdik...şu anki sorunum yumurtanın az olması 38 yaşındayım..ve amh değerim 0,18 fsh 15..yumurta olsada kaltesi düşük...ama erol tavmergen denenebilir ama ihitmal az dedii....ben de 2 ay ertelemeye karar verdim ibrahim saraçoğlu hocayla telde konuştum bana 3 aylık kür yolluycak 2 gün sonra kürlerim geliyor..inş onları bitirnce tekrar hormonlara baktırıcam...inşallah ddahada düzelirse direk izmire gidicem .ben 1 yıldır kütahyada yaşıyorum..gidip gelmem sorun olsada katlanıcam herşey kızım için onun şansına herşeye hazırlıklıyım...dilerim EMEKLERİMİZN KARŞILIĞINI ALIRIZ..RABBİM NE VERİRSE LUTFUNDAN VERSİN ...AMİNN.........SEVGİMDESİN CNM ...AEO

sağol canım ne mutlu sana ve sen gibi dostlara ilk seferde tutmsı ne güzel bir şans...evladıma gelince...bir görsen teyzesi öyle güzelll öyle akıllı ve sevgi dolukiii 5 yaşından bu yana gerçeği biliyor...ve diorki annecim iyiki beni almışsınız...biribirimize olan aşkımızı hangi kelimeye sığdırmaya çalışsam sığmaz...!!annelik çok yüce bir duygu hamd olsun...pozitifsin demişsin ..evet cnm öyle olmaya yıllarca gayret ettim..tüm arkadaşlarım bu yönümü takdir ederler..şükür dilerim daim olur..allah beterinden saklasın..aminnn...soruna gelince tüp bebek tedavim yarıda kaldığı için yumurta 1 tanecik olduğu için recai hoca bir daha gelme kızım dedii...bende onu dinledim iyiki dinlemişim yoksa şu an kızım benimle olamazdı...o bana rabbimin hediyesii...şimdi kardeş isteyince biz yine tutuştukk:))))hakkımda hayırlısı neyse o olasun denenebilirse deneriz yok olmazsa ...canımız sağ olsunn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…