slm canım çok şukur, tebrik ediyorum.. epeydir girmemiştim okuyunca çok sevindim.darısı başıma inşallah.. kendine dikkat et..

Canım bende erken menepozum ve şuan donasyonla ikiz kızlrım var.doğuş tüp bebekte doktorum firdevs hanım ..sana tavsiyem erinmeden sayfaları tek tek okuman.hepimizin sürecinden tedevisinden farklı bilgiler kazanırsın.sormak istediklerini gene cevaplamaya çalışırız.tam olarak karar verdin mi.önce emin olarak bu işe başla gerisi zaten geliyor.merkezlerde zaten bu işi otamatiğe bağlamış.yardımcı oluyorlar.yapman gerekenleri tek tek anlatıyorlar.umarım güzel haberlerini okuruzz

Nereden okudum ben bu sayfayı bir çok masum yoruma katlanmasına bir sürü kişi oldu, evlat edinmek bence çok müthiş bişi çok büyüm bir yüreğe sahip olmak gerek, o zaman sperm donayonInda da kız olursa bebek erkeğimi yabancı olacak? Bu konular beni aşar Din âlimlerimizin bileceği şeyler, bu işlemi yapan yerler e kadar güvenilir, elbette her insanın hakkıdır anne olmak, ama doğacak olanda bir insan olacak ? Onunda duyguları olacak, misal sperm veren erkekler acaba kaç kişi herkes onca kişi için bu kadar farklı bağışçı bulanabşliyemu? Aynı adamın sperminden olan kardeşler zamanın birinde birbirlerine ilgi duyabilirmi , yada aynı yumurta sahibi kadının , sonuçta kardeş olacaklar? Ben bunları düşündüm bu satırları okurken, yapan merkezler çok mu dürüst yoksa para esaslı mı? Bunları düşündüm ama bir bilgim yok , bir ithamım yok, düşünmemelimiyim? Hakkım yok mu ? Yazmam neden ağarsın ediyor? Yazmasam bu urum değişecek mi herkes benden fazla biliyordur,iyisini kötüsünü bilemem kimi zaman taşıyıcı benim diyor kimi zaman yumurta veren benim çocuğum ,sadece aklımdan içsesimden geçen bunlar lütfen daha fazla üzerime gelmeyin, hepinize hepimize Allah kolaylık versin, buradakilerin çok emek verdiklerini çok istediklerini biliyorum ve onlara saygı duyuyorum.

Arkadaşım öncelikle cevap verdiğin için çok teşekkür ederim sana biraz sorum olucak cevaplarsan sevinirim. Nasıl karar verdin çünkü zor bir karar ? Kaç yaşındasın ve kaç yaşında yaptırdın nakli? İlk defa da mı tuttu? Cinsiyet seçtin mi? Orada ne kadar kalıyorsun prosedür nasıl? Fiyat ne kadar? İlkinde tutmazsa ikincide indirim var mı ? Sana benziyor mu kızların yani donmr nasıl seçiliyor sen görüyor musun? Gerçekten çok seviyor musun çocuklarını hiç kuşku var mı içinde ? Kusura bakma çok oldu ama zor bir karar alamasındayım. Henüz hiç tüp denemem olmadı yeni öğrendim fsh sorunumu çünkü bikaç denemeden sonra kıbrıs için kararlıyım gibi ? 29 yaşındayım

Peterpan doğrusu konuya üç kişinin ortak çocuk yapması olarak bakman çok ilginç...bu konuya birde çaresizligin en dibinde anne olmak için kıvranan .dünyaya getireceği evlat için bilmediği bir ülkeye giden , içindenki binlerce teredtütllere, korkulara rağmen o kokuyu anneliği tatmak istemiş olmamız olarak baksan bide.sen şuan düşüklerim oldu diyosun herşeye rağmen ktendi çocuğunun olma ihtimali yüksek.ya imkansız olsa idi ne hissederdin.anne ve babalık sevgi ve emekle olur.biyolojik ve genetik bence bunların yanında çok anlamsız..buradaki arkadaşlarimız zaten çok yıpranmış.lutfen gereksiz eleştirilerinizide alın çekilin.sizin anlattiklarınızı bizde biliuoruz hanfendi.asıl olan bizim yaşadıklarımızı sizin hisedememenizdir.siz kendi genetiğinizden evlatlar doğurun.olmazsa da evlatlık alın.bizim evlatlarımızında genetik biuolojik anne ve babalarıda bizizz

Canım çok doktor gezdim olması imkazsız dediler, tüp bile olmaz dedilet.çocukları çok seviyorum zaten.yaşım geçmeden karar vermem gerekiyordu.yaşım otuzüç .donörü onlar seciyor.bende görmek istemem zaten..ilkinde tutmazsa belli bir indirimleri var.inan cnm defalarca tüp denemek daha yıpratıcı ve zor.iyikide karar vermişim.çok tatlılar çok ama çok seviyoru.onların canı yansın onlardan çok ağliyorum.kızlarım tıpkı babaları..fsh kaç.birde amh testi yaptır.eğer düşükse zaman kaybetme.ben çok gezdim düzelir diye.ama fsh yüksrldikten sonra bir daha çok zor anne olmak.elbette olanlar vardır tabi istisnalar..cinsiyet seçmadim..ikinci denememde tuttu.ilki doktor ve metkez seçimi yanlış hazırlama kaynaklı.ikinvi firdevs hanim ve asistanı sayesinde herşdey mükembeldi.transferden sonra bir gece kaldim ve döndüm. Karar verrirsen yardımcı oluruzzz

Canım amh yaptırmadım hiç ona göre şekillenicrk zaten toplamda kaça mal oldu peki kızların :) can bey de doğuş tüpte mi onunla bi görüşmüştük tamam canm haver veririm onzaman beni yönlendirirsiniz çünkü çok acemiyim

Bu arafa fsh 15

Arkadaşlar 3 üzlerimden 1 tanesi hecen haftaki kanama düşmüş ve bugun sadece 1 tanesinin çok sükür kalp atısını duyduk :) diğerini yam göremedi haftaya inşallah duruyordur . Lütfen arkadaşlar kimin ne çektiğini rabbimden başkadı bilemez . Rabbim istemezse donör deil ne olursa olsun ona can vermez o bebegin dogacagı varki ranbim bizi vesile ediyor kuzumuza !!! Lütfen geteksiz yazanlara cvp bile yazmayın degmez :))))

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Tatlım dönorla mı bebişlerin sorunun neydi ? Ne nakli oldu ben de karar aşamasındayım da o yüzden soruyorum 3 tane mi transfer ettirmek lazım yoksa 2 tane mi ? İlk denemen miydi

2 defa kendi yumurtamla denendi olmadı cnm . Kıbrısta yaptırdık eve 3 yumurta transfer ediliyor genelde garanti em azında 1 tane tutsun diye .

2 defa kendi yumurtamla denendi olmadı cnm . Kıbrısta yaptırdık eve 3 yumurta transfer ediliyor genelde garanti em azında 1 tane tutsun diye .

Canm ilk donör denemnde mi tuttu peki ? Sence 3 tane mi koydurmalı hepsi tutarsa zor olmaz mı acaba :/

Canm ilk donör denemnde mi tuttu peki ? Sence 3 tane mi koydurmalı hepsi tutarsa zor olmaz mı acaba :/

Canm zaten genelde ya üç yada dört embriyo veriyorlar.tutması garanti olsun diye.ben dört tane istemistim.üç tanesi tutmuştu.maalesef doktorlar üçüze onay vemedi hepsini kaybedersin gelişmezler dediler.çok doktora sorduk.hepsinide rikse atmamak için redüxsüyonla bir tanesi gitti.bu dutumu yaşamamak için daha az iki gibi mesela.dönorlar grnç ve sağlıklı olduğu için tutma şansı yüksek.tabi alıcının rahimde bir anamoli yoksa

Katılıyorum sana bence de 2 tane koydurmalı ki sonradan o durum yaşanmasın. Eşlerinizi nasıl ikna tam olarak bir de ne kadara mal oldu toplamda ?

Evet cnm ilk denemede tuttu transferim tam anneler gününe denk geldi :)

Eşimi bem ikna ettim önce kesinlikle hayır dedi . Zaten resim beriyordınuz size benzeyen kişiler seçiliyor . Dedim eşime senin vd benim çocugum yine senin sipermin benim vucudumda bebek olcak , ben büyütcem 9 ay can vercem ben emzircem dedim ve razı ettim :) kimseye söylemedik zaten ve aramızda bile konusmamaya söz verdik ve hiç konusmadık sonrasında :)

Bebekcim nasılsın pek yazışamiyoruz.bebislerin nasıl .benim bebeklerimden birisi pek kilo almiyor.mamalar yaramadı sürekli değiştiriyoruz.senin deneyimine bilgine ihtiyacim var cnm.yazin türkiyeye gelicekmisiniz.bebişlerinle bir talili hak ettiniz ne dersin.emeklemeye basladilar mi canm en zor donemin emekkeme ve yürüme dönemi olduğunu söylüyorlar..
Atesncim srn neler yapiyorsun bu aralar..biraz bahset.meraktayım.senden ani bir süprizde beklemiyo deyilim hani srvgiler kendinize iyi bakn ..

kızlar gitmeme az kaldı ama bana zaman geçmiyor :) haziran sonu yolcuyum regl ile başlıyoruz... ama ben bu günlerde çok hasta oluyorum stresten midir nedir... ishal bulantı baş ağrısı kemik ağrısı nezle off ne ararsanız var.. birde son haftalar diye o kadar titizlendim bana önerileriniz var mı :):

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…