Aşılama ile normal tüp bebekle, bu donasyon aynı şey değil. Elbette akıl vermiş o zaman herşeyde, akıl etmiş deriz, ama dünyada sınavdayız, madem çok eminsün tahammül edemediğin ne bende fikirlerimi söylüyorum. , yöntem yeni, üLkemzide de bu sebeple yasal değil,ben fikrimi söylüyorum, toplama bilgisayar gibi ondan şu bundan bu, elbette herkesin kendi kararı,ama ileride çocukda ciddi travmalara sebep olabilir, sonuçta taşıyıcı anne ile dünyaya gelmiş, benim olmazsa evlat edinirim...arkadasim en basta kendi dusencelerinle uygulaman celisiyor.. doganin kanunundan ve olmuyorsa cocuksuzlugu kabullenmekten bahsetmissin yazilarinda ama sen tup bebek topiclerini arastirip yazilari takip ediyorsun neden ozaman kabullenmiyorsunda arastirma boyutuna geciyorsun..
bu sayfalardaki arkadaslarin hepsi cok zor sureclerden gecmis zaten, gerek ailesine gerek esine gereksede cevresine kulaklarini tikayip bebek icin son bi umut donasyona yonelmisler, senin kimsenin umutlarini elestirmeye hakkin yok zaten yeterince hassas bir konu..
benimde 7 tane olumsuz tup denemem var biraz daha deneyecegim gerekirse yumurta donasyonu yaptiracagim..
Allahim bizi yaratmis ama ayni zamandada kullanmamiz icin zeka vermis beyin vermis, olumsuzluklar karsisinda da aklini calistir demis..
Aşılama ile normal tüp bebekle, bu donasyon aynı şey değil. Elbette akıl vermiş o zaman herşeyde, akıl etmiş deriz, ama dünyada sınavdayız, madem çok eminsün tahammül edemediğin ne bende fikirlerimi söylüyorum. , yöntem yeni, üLkemzide de bu sebeple yasal değil,ben fikrimi söylüyorum, toplama bilgisayar gibi ondan şu bundan bu, elbette herkesin kendi kararı,ama ileride çocukda ciddi travmalara sebep olabilir, sonuçta taşıyıcı anne ile dünyaya gelmiş, benim olmazsa evlat edinirim...
Sana hak veriyorum canım, ama bende illa şuna git demek istemiyorum. Şu anda HIT de durumlar karışık, yani hastane farklı. Ama kendi ekibiyle çalışıyor. Birşey değişeceğini sanmıyorum. Firdevs hanımlada görüş. Istersen klinikleri git gör. Ama Türkiye'deki gibi ışıl ışıl parlayan yerler değil, ama bu seni hayal kırıklığına uğratmasın. Kıbrıs küçük bir yer. Doktoru iyi araştır. Inşallah isteklerine kavuşursun.
Kızlar benimde transferimden sonra 9.gün bugün dayanamadım kan testi yaptırdım :) ve hamileyimmmm ama hissediyodum kasık ve belim çok ağrıyor 3.günden beri darısı isteyen bekleyen hepinizin başına inşallah arkadaşlar...Allah'ıma şükürler olsun Rabbim ol derse olur ben hiç yatmadım hatta işime gittim alışverişe gittim sadece hareklerimi yavaşlattım kendimi çok yormadım o kdr bol bolda süt yumurta balık et ile beslendim halada öyle yapıyorum
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Fikirlerimin arkasındayım ama kırdığım kişiler olduysa çok özür diliyorum, herkesin kendi yaşam biçimi tabiki
saol kivfa.su an sace netten arastirabiliyorum sizlerin fikirlerinden faydalanmaya calisiyorum on hazirlik olarak.sartlarim uygun olunca kibrisa gitcem umarim temmuz ya da agustos transfer yaptirabilirim.bir sorum daha olcak görusme yapildiktan ne kadar sonra donör bulunuyor cok mu sordum acaba :)) ha birde petarpana cevap vermege bile degmez aslinda demek ki kendisinde boyle fir fikri varki bu sayfa girmis ve okuma geregi duymus.allah dr vesile etmis ki boyle bir carede var yani.her kadinin anne olmasi dilegiyle
Tamam öyle yaparım... Bu konu çok karmaşık sanırım insanlar bazı şeylere kendileri bile inanmıyor ki tahammül edemiyor, bir sene hatırlıyorum, Yunanistan da vR kıbrısdA yumurta veren kişilerle ilgili ne iş yaptıkları ile ilgili sansasyonel şeyler çıkmıştı, tabi Medya'dan duyduk,bunları da yazmayım, burdaki çok sayıda insan iyice kızar, inanki sizleri çok iyi anlıyorum bende 4 kez düşük yaptım, yaşım da genç ,çaresizlik kötü ama sanırım bazan bazı şeyleri kabullenmek gerek,benim gibi de düşünen milyarlarca insan var.. hepimizin yardımcısı olsun rabbim
Fikirlerimin arkasındayım ama kırdığım kişiler olduysa çok özür diliyorum, herkesin kendi yaşam biçimi tabiki
Aynen canım, bana yalnız estrofem ve progestan verdiler. Firdevs Hanım'da farklı protokol vermişti. O proluton depot vermişti. HIT vermiyor onu. Ama ben HIT de ikinci transferimde kız çocuğum olmuştu, bu protokolle. Ondan sonraki denemelerimde maalesef iki tane düşük yaptım. Firdevs hanımdada hamile kaldım ama düşükle sonuçlandı maalesef:-( Bu sefer umudum yok kalınlıktan dolayı. Geçici olarak Ingilterede olmamdan dolayı kontrole gitmemiştim kalınlık ölçtürmek için.
Meğer Aziz Arifmişim
Meğer ben suymuşum. İçimdeki akvaryumda bir insan büyüyebilirmiş.
Meğer ben aklım değilmişim sadece, kalbim de değilmişim, bir bedenmişim ben. Ikınıp bir canlıyı hayatla buluşturabilecek basit bir beden.
Meğer ben kadınmışım. Kadın gibi bir kadın. Çocuk gibi bir kadın değil sadece.
Meğer ben aynadaki ben değilmişim. Aynadaki kimmiş ben başkaymışım. Bir içim varmış benim. Bir de dışım.
Meğer tek aşk, şarkılardaki değilmiş. Başka bir aşk varmış yavruya duyulan. Kalbe doğumla dolan. Kaynağından gözyaşlarıyla fışkıran.
Meğer annem... Ah annem... Bakın yazamıyorum ona gözlerim doluyor.
Meğer beslemeye muktedirmişim. Sütmüşüm ben, ilaçmışım, balmışım.
Meğer kokum birine cennetmiş, sığınakmış, yuvaymış.
Meğer kaderde en sevdiğim adamdan çocuk yapmak da varmış, şükür.
Meğer bilmediğim ne çok şey varmış. Asıl anlatacak ne çok şey varmış bilmem ki nereden başlasam... Dünyadan? Kıtalardan? Hayvanlardan? Annenden, babandan, insanlardan?
Meğer uykusuzluk da güzel olabilirmiş. Hatta fazla uyku hasret yaparmış,.yavrunla.arana girermiş.
Meğer her şey yeniden başlarmış. Eski olan her şey bir anda eskirmiş.
Meğer seninle konuşmayan minnacık bir adam, sana kendini anlattırırmış.
Meğer benim bir oğlum olacakmış, kim bilebilirdi.
Meğer ben bir matruşkaymışım. İçimden bir küçüğüm çıkarmış.
Meğer geceyle gündüz palavraymış. Hepsi şimdiymiş. O uyumayınca uyku da neymiş. Uykun gelmezmiş. Zaman güneşin uydurmasıymış.
Meğer annem beni bundan merak edermiş, arayıp sorarmış, dayanamaz gelirmiş, başımdan eksik olmazmış, deli gibi severmiş.
Meğer ben Nil Karaibrahimgil, Aziz Arif’sizmişim eskiden.
Meğer minik bir yavrunun gözlerinde kainatın sırrı gizliymiş. Bakıp çözülmezmiş sadece dalıp gidilirmiş.
Meğer avuçlarım onun elleri için kılıfmış.
Meğer kollarım onun ilk eviymiş.
Meğer sesim ona müzikmiş, hikâyeymiş, ninniymiş.
Meğer.dualar gerçek olurmuş.
Meğer kalbim artık onun kalbiymiş. Onda atacakmış.
Meğer büyümenin, öğrenmenin, çoğalmanın, yenilenmenin sonu yokmuş.
Meğer yeryüzünde cennet varmış.
Meğer mutluluk gözyaşları varmış.
Meğer biri uyurken yapacak şeyinin kalmadığı, aklına bir şeyin gelmediği olurmuş.
Meğer sevginin sonu yokmuş.
Meğer iki kelime bir büyü gibi diline dolanıp bir ömür bütün cümlelerinin öznesi olabilirmiş. Aziz Arif.
Meğer babamın dediği gibi bizim için artık, ‘saatli maarif takvimi’ yokmuş, ‘sıhhatli Aziz Arif takvimi’ varmış..
Hoş geldin oğlum.
Aziz ol.
Arif ol.
Amin.
Hürriyet Gazetesi'nden alintidir
. Aaaaa yeter ama ya gezerken girdiğim bir başlıkta bu kadar üstüme gelinmesini anlamıyorum , özür diledim tamam artık, ama şunu da söyleyim daha tanımadığınız birinin masumane yorumları,bile sizi çok kızdırmıştır'' herkesin kendi yaşam biçimi'' bak ne güzel sadede gelmişsin. Bu kader basit. Senin problem olarak belirttiğin konular burada bizim için sorun değil. O yüzden burada bu forumdayız canım. Sen de başkalarını fikirlerinle boşuna meşgul etme. Fikirlerini dile getiren yeni bir konu aç. Eminim senin gibi düşünenler varsa oraya gelsinler. Bu kadar basit.
Gerçekten enteresan canım. Geçen senede bana aynı protokol uygulanmıştı. Belki de benim yaşımdan kaynaklı ( bu arada 47 yaşındayım) ilave ilaç veriyor olabilir. Benim Estrofem ve progesteron dişındakiler de zaten bu ilaçların devamı niteliğinde aynı hormonun farklı kullanımı olan ilaçlar zaten.
Senin ne güzel Allah bağışlasın bir kız çocuğun var. Sen canım kalınlığa fazla takılma. O hiç belli olmuyormuş. 4-5 le hamile kalanlar var. Sen yapılması gerekenleri harfiyen uygula ve olumlu düşün. Sanıyorum ikimızın ki yakın zamanda belli olucak. Henüz belirti aramak için çok erken. İnşallah umutluyuz.....
. Aaaaa yeter ama ya gezerken girdiğim bir başlıkta bu kadar üstüme gelinmesini anlamıyorum , özür diledim tamam artık, ama şunu da söyleyim daha tanımadığınız birinin masumane yorumları,bile sizi çok kızdırmıştır
, ilerde tanıdıklarınız dan da aile ve akrabalarınız dan da bu şekilde yorum yapanlar olacak, onlara ne yapılacak acaba, nerede ne yazacağıma ben kar veririm, çocuk ilerde benim genetik annem nerede sen beni neden taşıdın derse diye sorgulamıştım.ben kötü birisi değilim... Aydınlatıp rahatşatabilrdiniz , o zaman bende alışırdım belki, toplumsal olarak hiç bildiğimiz bişi değil...bu nasıl bir
Öfkedir kindir,
ne mutlu sana bir kizin var umarim ikincisinide yakin zamanda alirsin kucagina ikincisi dedim ama ikiz olma ihtimalide var :))insallah bende anne olurum.Esim tup bebek istiyor iki kez denedim birincisinde tek yumurta ve embriyo olustu fakat tutmadi ikincisinde yumurta gelismedi bile, zor ve yipratici bir surec.tek yumurtam fonksiyonu var digerinin islevi yok ve kendimi daha fazla bos yere yipratmak istemiyorum benim sagligim gittikten sonra dogcak cocuga nasil faydam olcak.doktorlarda donasyona yonlendirdiler zaten.esimi zorda olsa donasyon konusunda ikna ettim.umarim bu kez olurCanım benim çok sevindim, yakında yolculuk var demek ki. Tatile gidiyormuş gibi gideceksin. Donör bulmak çok uzun sürmüyor. Eğer Ağustos gibi düşünüyorsan şimdiden başvur derim. Yolun açık olsun. Anne olmak her kadının hakkı. Ben yıllarca tüp bebekte zaman harcadığım için pişmanım. O zamanlar yeterince bilgi sahibi değildim. Şimdi bir kızım var. Ve çok mutluyuz. Allah'ım kısmet ederse kardeş istiyoruz. Kim ne demiş hiç umurumda değil. Kızıma aşığım. O da çok kardeş istiyor. Mücadeleye devam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?