siz daha önce yaptirdinz sanarm bebek sahibi olamadnzmi?dünya tüp bebek merkeziyle bnm grsmem oldu resim göstetuurmusunz die sordum münkn degl alicida vericide birbirini asla görmyr dediof of cok zor isimiz kafam okadr karisk ki ne yapicm bilmiyrm.yaptirirsm sonra kendiligndn tekrr bebgm olrsa sonra dierindn sogurmuym die bile düsünyrm nasl cikcm bilmiyrm
canım lime sordun soruyu bilmiyorum ama çok zor bi kara bizim îçin ben düşündüm ve kararımı verdim.iyice düşün araştır kararını ver.ben yapanlara konuştum hepside çok mutlu inş bizde öyle oluruzEvet cnm Ali bey ben aday olunca gidicem ama araştırdım çok iyi bi dok[/QUOT
mesela benim geçen yılki donör için 23 yaşında,üniv.den yeni mezun ve 2 yaşında oğlu olduğu söylenmişti.. evli mi diye sormamıştım, kesin değildir diye düşündüm herhalde :)Canım çoğu orada üniversite öğrencisi ve onların önceden çocuk sahibi olması zor, bence daha önceden verdiği yumurta ya da sperm neticesinde hamilelik elde edilmiştir.
çok güzel özetlemişsin bence. Hemen hepsi standart bir işlem yapıyor gibi, aynı tüp bebekte olduğu gibi. Donör seçimlerinde bazısı daha titiz olabilir belki, ama onu da bilmemiz çok zor. Bir de bazı kişilerde doktor hastanın daha önceki olumsuz deneyimlerine bakıp ek tedbirler alabilir. Bir iki yerle görüşmek faydalı olabilir yine de.Cnm soyle birsey herkes firdevs hanima gidiyor onlar cok populer oldular. Ben cogu yerle gorustum. Bak simdi dogus bana dedi ki bizim donorler 18 23 yas arasi dedi. Ve uni mezunu dedi. Ve eklediler ardindan donorler i en az bir defa saglik cocuk dunyaya getiren kisi seciyoruz. Sonra bi dusundum hem cok pahali. Hemde mantiken universite mezunu bir insan kac yasinda olabilir. 23-24-25 yasinda olsun. Ee 18 yasinda bir bayandan yumurta alinmak noluyor. Bu kizin 16 yasinda evlenmesi. 17 de dogurmasi 18 yumhrta vermesi lazim. Universite okumus insan 16 yasinda olamaz 18 yasinda lise okuyanlar var daha. Ayrica hadi univeraite mezunu olsun diyelim. Bu ne zaman mezun olacakta evlenecek coxuk doguracak ve donor olmaya karar verecek. Boyle demeleri cok tuhaf. O zaman hadi verseler bile o yasta yumurta ne ara cocuk dogurdular. Ayrica uzmanlar bangir bangir bagiriyor. Tup bebek yaptirmayin olan yumurtalariniza zarar vrrirsiniz. Diye. Bu nedenle eger ben donor olsaydim en az 3 cocuk yapar oyle yumurta verirdim. Cunki kendimi garantiye almam lazim. O neden bu kdar düşük yas soylemeleri bana inandirici gmiyor nedense. Pahali ucuzluga gelince. Herkez indirim yaptirmayi sever. Ben indirim olmadan birsey alamam veya o ise girismem boyle birseyi de iyi dusunmek lazim. Dogus ilk etapta 5500 euro cikartti dedim peki dondurma islemi nolcak. Onun icinde 1500 euro dedi. E neden basta soylemiyorsun oraya gidince mi soyleyecektin. Bahceciye gelince gitmedim gozumle gormedim hicbirsey bilmiyorum ama onlar en azindan 1 yil ucretsiz embriyo donduruyorlar insanlari zorlamiyorlar ki bu cok guzel birsey. Cunki hem bedenen hemde maddi olarak cok yipratici bir süreç. Ilgiler mi konusunda onada idare eder cevabi veeebilirim. Ayrica pozitif dusunup yemenize icmenize dikkat edersek insallah bebeklerimiz tutacak. Inanmak basarmanin yarisi inanin sdece inan o merkez bu merkez hic onemli degil. Allah vermek istedikten sonra hersekde verir
Canım ben dünya tüp bebekte yaptırdımKızlar dünya tüp bebek ve ada tüp bebek hakkında bilgisi olan varmi
Bana da bu Kıbrıs olayı hep tatilmiş gibi geliyor, donasyonun hoşuma giden tarafı da bu. Tüp bebeğe başladığımızda hep eşime derdim ki- o zaman donasyon diye bir şey bilmiyordum-keşke bu işi kıbrısta yapsak, gözlerden uzakta, hem de tatil yaparız, derken bu şaka ciddi oldu, kaderin cilvesi diyelim:)hersey guzel olacak. sen tatıle gıttıgını farzet. olumsuz hıcbırsey dusunme. ve döndüğünde mutlu haberlerını ver
kurenk ben de senin için çok heyecanlıyım. İnşallah çok güzel olacak:)Canım adet olunca dönor ayalanacak.konuştuğum kadarıyla bu konuyla ilgili bi sorun yok herşeyi onlar ayarlayacakmış
Canım çok teşekkür ederim :)kurenk ben de senin için çok heyecanlıyım. İnşallah çok güzel olacak:)
Ben Bahceciye hic guvenmiyorum.tupbebek icin kendisinden randevu alip gitmistim benim diger yumurtami gormeyip tek yumurtan var demisti 4 ay oncesindeyse endeskopi olmustum.oyle olsaydi endoskopide cikardi dedim ha o zamn ebatibkucuktur gorunmemisti demisti iananamadi o kadar nam yapmis surekli basinda ama benim yumurtaligimi goremedi.Zaten zor vakkalarlada ugrasmiyor kolaya secip namina nam katiyor.onemli olan zor olan vakkalarla basarini kazan.bahceci kibrisida hic dusunmem bile
Beni tedavinin ikinci gunu tedaviye baslattilar.ilk transferimde bir cok aksilik yasamistim rahim kalinligim 6.5 mm iken tutma ihtimali cok dusuk oldugu halde tranfer gerceklesti aldigim sinuc beni hic sasirtmadi.ikinci transferimde protokol degistirildi ilaclarin dozlari arttirildi ama yine rahim kalinligi problemi yasadim bulundugum yerdeki doktorum prof. yardimiyla rahim kalinligim istenilen duzeye geldi.tabi onlar baska dr karistirip protokole karistip uymadigim icin bana cok tepki gosterdiler ama onlarin orotokoluyle bi turlu istenilen kalinlik olmuyordu.her iki transferimdede A kalite(sozde inanmiyorum artik) embriyo koyuldugu halde sonuc negatif oldu.transferde cok sikisik olmak gerekmiyor rahim kalinligi cok onemli dikkate alinmasi gerekiyor.prokolu usenmeyip okursan daha once yazmistim.su an dosya yanimda degil istersen sonra yazarim sana.ilaclarin saatine zamaninda almaya dikkat et.bol su kan akimini hizlandiriyor buda onemli beslenme bence transfer sonra etkili.simdilik aklima gelenler bunlar
evet cnm haklisin, aslinda donasyona karar vermek ve bunu cok takmadan rahatca yapmak icin oncesinde bi surecten gecmek gerekiyor.. olumsuz tup bebek tedavileri, yas faktoru ve yasanan sikintilarda bu surecin kendisi.. bende donasyona gidersem kafa olarak cok rahat, stressiz ve cok sorgulamasiz giderim.. yillar ve yasananlar bunu bana hazirladi..Ben de haber vereli 3 hafta olmuştur ama hala bulunamadı,tedaviye daha zaman var diye mi yavaştan alıyorlar anlamadım. Haklısin bize benziyorlar,bu arada eski üyelerden İspanya da yaptırıp ilk seferde hamile kalan biri vardı. Ama senin gittiğin merkez değildi galiba.
Herşeyin hayırlısı olsun canım,bu tedavi maalesef zor ve strese sokacak türden,bu yüzden rahat olup,guvenicez, araştırıp en doğruyu bulmaya çalıyoruz ama bu biraz da sans isi. Ben artik sıkıntılı araştırma ve karar verme sürecini atlattıktan sonra rahatim, sorgulamadan ve stressiz bur şekilde gidicem
Kıbrıs a,eğer takar ve sorgularsam bu tedaviden negatif sonuç alırım. Herşey olacağına varır.
canım neden günah diye düşünüyorsun.. hic yapamam dedigimiz neler yapmadik hayatta, birde su acidan düşün, her ay milyonlarca,milyarlarca yumurta gebelik olmayinca regl oldugunda yitip gidiyor, madem düyada birincil görevlerimizden biri üremek, bosa gidecek yumurtaya can vermek günah neden olsun, anasi babasi ayri bir cocugu alip büyütmekten dahami aykiri, bence bir olusuma katkida bulunmak hicte yanlis degil,. inşallah tez zamanda bebişini kucağına alırsın cnm.. yaşında gençmiş bebeğin tutunması açısından şansın yüksek olur..
bana da tatıl gıbı gelıyor orası ve sankı gıdecem ve ılk seferde olacak döndügümde herkese tatıl guzel gectı hemıle kalmsım dıyecegım gıbıBana da bu Kıbrıs olayı hep tatilmiş gibi geliyor, donasyonun hoşuma giden tarafı da bu. Tüp bebeğe başladığımızda hep eşime derdim ki- o zaman donasyon diye bir şey bilmiyordum-keşke bu işi kıbrısta yapsak, gözlerden uzakta, hem de tatil yaparız, derken bu şaka ciddi oldu, kaderin cilvesi diyelim:)
bence bu tarz polimiklere gerek yok.herkesin özgür iradesi var ve herkesin günahıda sevabıda kendine liütfen sayfamızı bu tarz konulara alet etmeyinçok özür diliyorum mesajınızı gördüm
amacım asla sizi rencide etmek,konuyu dine getirmek değil ama madem konu açılmış kendimi sorumlu hissettim
inşallah Rabbim en kısa sürede bebeklerinize kavuştursun
soylemek bize yapıp yapmamak tabıkı sıze düşer ama şurayı okuyup bu konuyu birçok kaynaktan araştırmanızı öneririm
http://www.sorularlaislamiyet.com/a...yumurtalik-ve-er-bezi-nakli-caiz-olur-mu.html
Sizede iyi akşamlar ztn bundan sonrada size Cvp dahi yazma gereği duymayacağımöyle bir amacım yoktu kardeş...
kişisel bir yorum yapılınca kendimi mesul hissettim
dedimya amacım kımseyi rencide etmek değil
herkesin kendi iradesi..
iyi akşamlar....
Peki cnm bişey sorucsm sana ven nşsan 17 yada 18 gibş orda olucam ama bemim donorum benim ilaç kulladığım tarihte başlamadı benimle hala ayarlanmadı bugünlerde ayarlanacakmış.ben merkezime bunu sordum onlarda donörlerinin hepsının doğum kontrol hapı kullandığını ve istedikleri zaman ilacı bıraktıklarında adet olduğunu diğer türlü ayarlamanın mümkün olmadığını söylrdiler.kafam karıştı doğrumudur senceSelam kızlar,
Donor hakkında herkesin kendine göre soruları var. Benimde olmuştu. Halada var ama fiziği ile artık. Dondurulmuş yumurtalr bu gibi merkezlerde kullanılmaz. Dondurulmuş yumurtadan elde edilen embiryonun tutunma olasılığı %40-50 lere düştüğü için. Tüp bebek merkezleri kendi isimlerini kötülememek için bile dondurulmuşları kullanmazlar. Her donor bir taşıyıcı anne için kullanılır. Elde edilen taze embiryolardan en iyileri transfer edilir ve diğerleri atılır.
Donor adaylarına gelince. Hemen hemen hepsi üniversite öğrencileri. Hani Türkiyede bir üniversiteye giremeyen, çocuklar var ya onlar işte. Kıbrıs ta yaşam bir öğrenciye pahalı gelebilir (kumar var)Eee öğrenci para kazanmalı. Kızların bir kısmı da bu işi para için yapıyorlar. Yani hepsi Türkiyeden gitme kızlar. Bir donorden de yılda en fazla iki defa yumurta topluyorlar 6 ay ara ile. Öğrenciler tabiki evli ve çocuklu değiller. Kazara hamile kalmış ve kürtaj yaptırmış da olabiliyorlar bazıları. Yurtdışındanda zaman zaman donor geliyor ama onlar merkeze pahalıya geliyor.
Donorler tedaviye başlamadan önce ayarlanır. Her ihtimale karşı da yedek bir tane daha ayarlıyorlar. 1. Donor bilgilerini gönderiyorlar. 2. aday bilgileri gelmiyor. Adet başlangıcında haber veriyoruz, donor muayene ediliyor ve onun durumuna göre bizde ilaçlara başlıyoruz. Donor bize göre ayarlanmıyor bundan sonra, biz donore göre ayarlanıyoruz. Donor de 15 gün sonra yumurtlama aşamasına geliyor, bunun içinde çok sayıda yumurta üretsin diye hormonlar veriliyor, arada kontolleri yapılıyor kaç adet yumurtaları gelecek diye. Bu arada bizde rahim içi kalınlaşmasını sağlamaya çalışıyoruz. Yumurta toplama gününden sonra artık biz hamileymişiz gibi yeni ilaçlara başlıyoruz. Vücudumuz aslında hamileyim diyor artık. Transfer zamanında embiryolar 5 günlük oluyor, bizim vücudumuzda kendini 5 günlük hamile zannediyor. Transfer sonrasındaki hamilelik belirtileri aslında bu ilaçlardan kaynaklanıyor.
evet ilk denememde çok şükür. Bu arada gitmeden önce kıbrıstaki bir çok merkezle telefonla ve e-postayla görüşüp bilgi alıp, yüreğimin sesini dinledim. Kimse yönlendirmedi beni, tamamen kendi araştırmalarım ve hissiyatımla karar verdim.ılk denemede mı hamılelık yasadın bıde hıt.ın ıstbulda yerı oldugunu bılmıyordum nerde acaba . fıyat konusundada bılgı verebılır mısın
Doğru canım, donırlere doğum kontrol hapı veriyorlar, yoksa bizimkilerle mümkün mü tarihleri ayarlamak. Bşz regl olunca onlarda bşrkaç gün sonra regl oluyor. Normalde biliyorsun reglden 7-10 gün sonra yumurtlama oluyor. Her iki bedeni aynı zamana denk getirme işlemi yapılıyor.Peki cnm bişey sorucsm sana ven nşsan 17 yada 18 gibş orda olucam ama bemim donorum benim ilaç kulladığım tarihte başlamadı benimle hala ayarlanmadı bugünlerde ayarlanacakmış.ben merkezime bunu sordum onlarda donörlerinin hepsının doğum kontrol hapı kullandığını ve istedikleri zaman ilacı bıraktıklarında adet olduğunu diğer türlü ayarlamanın mümkün olmadığını söylrdiler.kafam karıştı doğrumudur sence
Herkesin donoru 1 ay 1.5 ay öncesinde hazırmış bemimki yeni hazırlanacak daha neyse kafa katıştırmaya gerek yok benim endişem dondurulmuş yumurta kullanmış olmalarıDoğru canım, donırlere doğum kontrol hapı veriyorlar, yoksa bizimkilerle mümkün mü tarihleri ayarlamak. Bşz regl olunca onlarda bşrkaç gün sonra regl oluyor. Normalde biliyorsun reglden 7-10 gün sonra yumurtlama oluyor. Her iki bedeni aynı zamana denk getirme işlemi yapılıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?