Evet cnm Ali bey ben aday olunca gidicem ama araştırdım çok iyi bi dok[/QUOT
canım lime sordun soruyu bilmiyorum ama çok zor bi kara bizim îçin ben düşündüm ve kararımı verdim.iyice düşün araştır kararını ver.ben yapanlara konuştum hepside çok mutlu inş bizde öyle oluruz

Canım çoğu orada üniversite öğrencisi ve onların önceden çocuk sahibi olması zor, bence daha önceden verdiği yumurta ya da sperm neticesinde hamilelik elde edilmiştir.
mesela benim geçen yılki donör için 23 yaşında,üniv.den yeni mezun ve 2 yaşında oğlu olduğu söylenmişti.. evli mi diye sormamıştım, kesin değildir diye düşündüm herhalde :)
sperm olabilir de donmuş yumurta kullanmıyoruz demişlerdi canım

çok güzel özetlemişsin bence. Hemen hepsi standart bir işlem yapıyor gibi, aynı tüp bebekte olduğu gibi. Donör seçimlerinde bazısı daha titiz olabilir belki, ama onu da bilmemiz çok zor. Bir de bazı kişilerde doktor hastanın daha önceki olumsuz deneyimlerine bakıp ek tedbirler alabilir. Bir iki yerle görüşmek faydalı olabilir yine de.

hersey guzel olacak. sen tatıle gıttıgını farzet. olumsuz hıcbırsey dusunme. ve döndüğünde mutlu haberlerını ver
Bana da bu Kıbrıs olayı hep tatilmiş gibi geliyor, donasyonun hoşuma giden tarafı da bu. Tüp bebeğe başladığımızda hep eşime derdim ki- o zaman donasyon diye bir şey bilmiyordum-keşke bu işi kıbrısta yapsak, gözlerden uzakta, hem de tatil yaparız, derken bu şaka ciddi oldu, kaderin cilvesi diyelim:)

evet cnm dediklerine çok katılıyorum.. ticarethanee mantığı var..
Allahım bizi bu tüp bebek doktorlarından kurtarsın artık..

evet cnm haklisin, aslinda donasyona karar vermek ve bunu cok takmadan rahatca yapmak icin oncesinde bi surecten gecmek gerekiyor.. olumsuz tup bebek tedavileri, yas faktoru ve yasanan sikintilarda bu surecin kendisi.. bende donasyona gidersem kafa olarak cok rahat, stressiz ve cok sorgulamasiz giderim.. yillar ve yasananlar bunu bana hazirladi..

çok özür diliyorum mesajınızı gördüm

amacım asla sizi rencide etmek,konuyu dine getirmek değil ama madem konu açılmış kendimi sorumlu hissettim

inşallah Rabbim en kısa sürede bebeklerinize kavuştursun

soylemek bize yapıp yapmamak tabıkı sıze düşer ama şurayı okuyup bu konuyu birçok kaynaktan araştırmanızı öneririm

http://www.sorularlaislamiyet.com/a...yumurtalik-ve-er-bezi-nakli-caiz-olur-mu.html

bana da tatıl gıbı gelıyor orası ve sankı gıdecem ve ılk seferde olacak döndügümde herkese tatıl guzel gectı hemıle kalmsım dıyecegım gıbı

Bence bu
bence bu tarz polimiklere gerek yok.herkesin özgür iradesi var ve herkesin günahıda sevabıda kendine liütfen sayfamızı bu tarz konulara alet etmeyin

öyle bir amacım yoktu kardeş...

kişisel bir yorum yapılınca kendimi mesul hissettim

dedimya amacım kımseyi rencide etmek değil

herkesin kendi iradesi..

iyi akşamlar....

öyle bir amacım yoktu kardeş...

kişisel bir yorum yapılınca kendimi mesul hissettim

dedimya amacım kımseyi rencide etmek değil

herkesin kendi iradesi..

iyi akşamlar....
Sizede iyi akşamlar ztn bundan sonrada size Cvp dahi yazma gereği duymayacağım

Selam kızlar,
Donor hakkında herkesin kendine göre soruları var. Benimde olmuştu. Halada var ama fiziği ile artık. Dondurulmuş yumurtalr bu gibi merkezlerde kullanılmaz. Dondurulmuş yumurtadan elde edilen embiryonun tutunma olasılığı %40-50 lere düştüğü için. Tüp bebek merkezleri kendi isimlerini kötülememek için bile dondurulmuşları kullanmazlar. Her donor bir taşıyıcı anne için kullanılır. Elde edilen taze embiryolardan en iyileri transfer edilir ve diğerleri atılır.

Donor adaylarına gelince. Hemen hemen hepsi üniversite öğrencileri. Hani Türkiyede bir üniversiteye giremeyen, çocuklar var ya onlar işte. Kıbrıs ta yaşam bir öğrenciye pahalı gelebilir (kumar var)Eee öğrenci para kazanmalı. Kızların bir kısmı da bu işi para için yapıyorlar. Yani hepsi Türkiyeden gitme kızlar. Bir donorden de yılda en fazla iki defa yumurta topluyorlar 6 ay ara ile. Öğrenciler tabiki evli ve çocuklu değiller. Kazara hamile kalmış ve kürtaj yaptırmış da olabiliyorlar bazıları. Yurtdışındanda zaman zaman donor geliyor ama onlar merkeze pahalıya geliyor.

Donorler tedaviye başlamadan önce ayarlanır. Her ihtimale karşı da yedek bir tane daha ayarlıyorlar. 1. Donor bilgilerini gönderiyorlar. 2. aday bilgileri gelmiyor. Adet başlangıcında haber veriyoruz, donor muayene ediliyor ve onun durumuna göre bizde ilaçlara başlıyoruz. Donor bize göre ayarlanmıyor bundan sonra, biz donore göre ayarlanıyoruz. Donor de 15 gün sonra yumurtlama aşamasına geliyor, bunun içinde çok sayıda yumurta üretsin diye hormonlar veriliyor, arada kontolleri yapılıyor kaç adet yumurtaları gelecek diye. Bu arada bizde rahim içi kalınlaşmasını sağlamaya çalışıyoruz. Yumurta toplama gününden sonra artık biz hamileymişiz gibi yeni ilaçlara başlıyoruz. Vücudumuz aslında hamileyim diyor artık. Transfer zamanında embiryolar 5 günlük oluyor, bizim vücudumuzda kendini 5 günlük hamile zannediyor. Transfer sonrasındaki hamilelik belirtileri aslında bu ilaçlardan kaynaklanıyor.

Peki cnm bişey sorucsm sana ven nşsan 17 yada 18 gibş orda olucam ama bemim donorum benim ilaç kulladığım tarihte başlamadı benimle hala ayarlanmadı bugünlerde ayarlanacakmış.ben merkezime bunu sordum onlarda donörlerinin hepsının doğum kontrol hapı kullandığını ve istedikleri zaman ilacı bıraktıklarında adet olduğunu diğer türlü ayarlamanın mümkün olmadığını söylrdiler.kafam karıştı doğrumudur sence

ılk denemede mı hamılelık yasadın bıde hıt.ın ıstbulda yerı oldugunu bılmıyordum nerde acaba . fıyat konusundada bılgı verebılır mısın
evet ilk denememde çok şükür. Bu arada gitmeden önce kıbrıstaki bir çok merkezle telefonla ve e-postayla görüşüp bilgi alıp, yüreğimin sesini dinledim. Kimse yönlendirmedi beni, tamamen kendi araştırmalarım ve hissiyatımla karar verdim.
Firdevs hanım ilgili gibi, ama nedense onu istememiştim.

Doğru canım, donırlere doğum kontrol hapı veriyorlar, yoksa bizimkilerle mümkün mü tarihleri ayarlamak. Bşz regl olunca onlarda bşrkaç gün sonra regl oluyor. Normalde biliyorsun reglden 7-10 gün sonra yumurtlama oluyor. Her iki bedeni aynı zamana denk getirme işlemi yapılıyor.

Herkesin donoru 1 ay 1.5 ay öncesinde hazırmış bemimki yeni hazırlanacak daha neyse kafa katıştırmaya gerek yok benim endişem dondurulmuş yumurta kullanmış olmaları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…