canim rabbim anali babali buyutsun hayirli bir evlat olsun ins.nerde yaptirmistiniz canim bende 2 kez gitmeyi dusunuyorum 1ncide olmadi ins bu sefer rabbim yuzumuze guler

Canım ben Dünya tüp bebek merkezinde yaptırdım. kesinlikle tavsiye ederim. Doktor sıcacık pozitif bir insan. onu görünce tamam bu iş diyorsunuz. size umut aşılıyor. Umarım siz de bir an önce bebişinizi alırsınız kucağınıza
 
Benim bildiğim kadarıyla bazı önemli genetik hastalıklar için test yapıyorlar donöre. (özellikle kan hastalıkları) ama oluşan embriyolarda iki taraftan gelen kromozomların birleşmesi sonucunda bazı hatalar oluşabiliyor, genetik bir hastalık olmasa bile. Yumurtaların genç olması bu ihtimali azaltıyor ama sıfırlamıyor. Bunlara anomali deniyor ve bu embriyolar transfer edildiğinde tutunmama ya da tutunsa bile kısa bir süre sonra düşme ihtimali yüksek. Ama az da olsa bazı anomali durumlar yaşamla bağ kuruyor ve tutunmaya devam ediyormuş. Down sendromunda olduğu gibi. Bunu da önlemenin tek yolu transfer edilecek embriyolara genetik test yapılması (PGT) ve her kromozomuna bakılması. Kıbrısta bunu yapan merkez var mı bilmiyorum ama olmasa bile İstanbula ya da Ankaraya gönderiyorlar embriyolardan birer hücre alıp ve embriyoyu donduruyorlar. Sonuçlar 7 ile 10 gün arasında çıkıyor ve normal çıkan embriyolar transfer ediliyor daha sonra. Umarım açıklayıcı olmuşumdur.
 
Çok teşekkür ederim sanırım ben pgt yatrıracağım
 
Tesekkur ederim :) 3uz mu diye cok merak ettim bi okadarda korktum mumla aradigim bi cana nasil kiyilirki Allah gostermedi cok sukur :) 2 tam ideal bi aileye bir taşla 2 kuş misali :)
 
Tesekkur ederim :) 3uz mu diye cok merak ettim bi okadarda korktum mumla aradigim bi cana nasil kiyilirki Allah gostermedi cok sukur :) 2 tam ideal bi aileye bir taşla 2 kuş misali :)
Evet seni çok iyi anlıyorum. Benim ikizken de çevremde bazı insanlar nasıl yapacaksın belki ikincisi gelişmez tek kalır falan diyorlardı benim içim bir tuhaf oluyordu o zaman, üzülüyordum. Karışık duygular yaşıyordum. İki tane belki doğduklarında ilk zamanlar biraz zor olacak ama dediğin gibi avantajları da var, bence çok güzel. Sağlıkla gelişip büyüsünler önemli olan o.
 
Aynen cok zor olacak simdiden zorluklari dusunmeye basladim bnada oyle diyorlar kesenin teki bos olabiliyormus yada kalbi atsa bile bikac haftaya dusebiliyomus doktor oyle soyledi hayirlisini nasip etsin allahim tek olsada iki olsada once saglikli olsunlar tek duam bu
 
Tesekkur ederim :) 3uz mu diye cok merak ettim bi okadarda korktum mumla aradigim bi cana nasil kiyilirki Allah gostermedi cok sukur :) 2 tam ideal bi aileye bir taşla 2 kuş misali :)
Canım kesin ikizm keseleri görüldü mü. Benim de onuncu gün 535 çıkmıştı
 
Masrafını gözden çıkardım iş hamile kalmakla da bitmiyor çünki sağlıklı olarak kucağımıza almamız en önemlisi
Evet canim ben de aynen öyle düşünmüştüm.
Masrafını gözden çıkardım iş hamile kalmakla da bitmiyor çünki sağlıklı olarak kucağımıza almamız en önemlisi
Evet canım kafanda soru işareti varsa en iyisi bu. Ben de öyle yapmıştım.
 
Mrb ben 3 sene önce bu başlıkla donasyon için yazışmaya başlamıştım sonra tüp bebek denemem le bebeğin oldu. Şimdi iki yaşında. Ben kardeşi olsun istiyorum ve donasyon yapmayı düşünüyorum. Sizce doğru bir karar olur mu. Eşim iki çocuk arasında ayrım yapabilirsin diyor kafam çok karışık. Fikirlerinizi duymak istiyorum
 
Siz ne düşünüyorsunuz peki? Ayırım yapabilirmisiniz iki çocuk arasında?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…