- 2 Mayıs 2015
- 156
- 35
- 18
ben ilk testi 7. günde ovulasyon testi vardı evde onla yaptım ve çıktı 9. günde kanda yaptım 54 çıkmıştıKızlar en erken testi ne zaman yaptiniz ve cıktı mı?
canim rabbim anali babali buyutsun hayirli bir evlat olsun ins.nerde yaptirmistiniz canim bende 2 kez gitmeyi dusunuyorum 1ncide olmadi ins bu sefer rabbim yuzumuze guler
Benim bildiğim kadarıyla bazı önemli genetik hastalıklar için test yapıyorlar donöre. (özellikle kan hastalıkları) ama oluşan embriyolarda iki taraftan gelen kromozomların birleşmesi sonucunda bazı hatalar oluşabiliyor, genetik bir hastalık olmasa bile. Yumurtaların genç olması bu ihtimali azaltıyor ama sıfırlamıyor. Bunlara anomali deniyor ve bu embriyolar transfer edildiğinde tutunmama ya da tutunsa bile kısa bir süre sonra düşme ihtimali yüksek. Ama az da olsa bazı anomali durumlar yaşamla bağ kuruyor ve tutunmaya devam ediyormuş. Down sendromunda olduğu gibi. Bunu da önlemenin tek yolu transfer edilecek embriyolara genetik test yapılması (PGT) ve her kromozomuna bakılması. Kıbrısta bunu yapan merkez var mı bilmiyorum ama olmasa bile İstanbula ya da Ankaraya gönderiyorlar embriyolardan birer hücre alıp ve embriyoyu donduruyorlar. Sonuçlar 7 ile 10 gün arasında çıkıyor ve normal çıkan embriyolar transfer ediliyor daha sonra. Umarım açıklayıcı olmuşumdur.Ben iki yerle görüştüm şimdilik fiyatları az çok aynı ilgilenmeleri de güzel sürecin nasıl olacağını anlatıyorlar.fakat donörle ilgili çok genel şeyler söylüyorlar.yani jinekolojik muayenesi ve işte sağlıklı görünmesi gibi.eğer genetik bi hastalık taşıyosa yada bebek down sendromlu olursa gibi sorular var kafamda
Ben 10 gün yaptırmıştım çıkmıştı, sanırım akşam yaptığım için biraz silik çıkmıştı tam anlayamaıştım. Sabah kan testimde çıkmıştı canım.Kızlar en erken testi ne zaman yaptiniz ve cıktı mı?
Çok teşekkür ederim sanırım ben pgt yatrıracağımBenim bildiğim kadarıyla bazı önemli genetik hastalıklar için test yapıyorlar donöre. (özellikle kan hastalıkları) ama oluşan embriyolarda iki taraftan gelen kromozomların birleşmesi sonucunda bazı hatalar oluşabiliyor, genetik bir hastalık olmasa bile. Yumurtaların genç olması bu ihtimali azaltıyor ama sıfırlamıyor. Bunlara anomali deniyor ve bu embriyolar transfer edildiğinde tutunmama ya da tutunsa bile kısa bir süre sonra düşme ihtimali yüksek. Ama az da olsa bazı anomali durumlar yaşamla bağ kuruyor ve tutunmaya devam ediyormuş. Down sendromunda olduğu gibi. Bunu da önlemenin tek yolu transfer edilecek embriyolara genetik test yapılması (PGT) ve her kromozomuna bakılması. Kıbrısta bunu yapan merkez var mı bilmiyorum ama olmasa bile İstanbula ya da Ankaraya gönderiyorlar embriyolardan birer hücre alıp ve embriyoyu donduruyorlar. Sonuçlar 7 ile 10 gün arasında çıkıyor ve normal çıkan embriyolar transfer ediliyor daha sonra. Umarım açıklayıcı olmuşumdur.
Evet canım ben de bu konuya kafayı taktığım için yaptırmıştım öylesi daha rahat oluyor ama masraf da bir hayli artıyor.Çok teşekkür ederim sanırım ben pgt yatrıracağım
Oh çok sevindim. Hayırlı olsun, tebrik ederim bebeklerini canım. Hepsi yavaş yavaş olacak inşallah..Keseleri gordum bugun 2taneler fakat keseler dolumu bilmiyoruz 10gun sonra kalp atislari duyulacak umarim sagliklidir
Üçüz mü acaba diye çok merak etmişsindir herhalde:)Keseleri gordum bugun 2taneler fakat keseler dolumu bilmiyoruz 10gun sonra kalp atislari duyulacak umarim sagliklidir
Evet seni çok iyi anlıyorum. Benim ikizken de çevremde bazı insanlar nasıl yapacaksın belki ikincisi gelişmez tek kalır falan diyorlardı benim içim bir tuhaf oluyordu o zaman, üzülüyordum. Karışık duygular yaşıyordum. İki tane belki doğduklarında ilk zamanlar biraz zor olacak ama dediğin gibi avantajları da var, bence çok güzel. Sağlıkla gelişip büyüsünler önemli olan o.Tesekkur ederim :) 3uz mu diye cok merak ettim bi okadarda korktum mumla aradigim bi cana nasil kiyilirki Allah gostermedi cok sukur :) 2 tam ideal bi aileye bir taşla 2 kuş misali :)
Aynen cok zor olacak simdiden zorluklari dusunmeye basladim bnada oyle diyorlar kesenin teki bos olabiliyormus yada kalbi atsa bile bikac haftaya dusebiliyomus doktor oyle soyledi hayirlisini nasip etsin allahim tek olsada iki olsada once saglikli olsunlar tek duam buEvet seni çok iyi anlıyorum. Benim ikizken de çevremde bazı insanlar nasıl yapacaksın belki ikincisi gelişmez tek kalır falan diyorlardı benim içim bir tuhaf oluyordu o zaman, üzülüyordum. Karışık duygular yaşıyordum. İki tane belki doğduklarında ilk zamanlar biraz zor olacak ama dediğin gibi avantajları da var, bence çok güzel. Sağlıkla gelişip büyüsünler önemli olan o.
Masrafını gözden çıkardım iş hamile kalmakla da bitmiyor çünki sağlıklı olarak kucağımıza almamız en önemlisiEvet canım ben de bu konuya kafayı taktığım için yaptırmıştım öylesi daha rahat oluyor ama masraf da bir hayli artıyor.
Canım kesin ikizm keseleri görüldü mü. Benim de onuncu gün 535 çıkmıştıTesekkur ederim :) 3uz mu diye cok merak ettim bi okadarda korktum mumla aradigim bi cana nasil kiyilirki Allah gostermedi cok sukur :) 2 tam ideal bi aileye bir taşla 2 kuş misali :)
Evet canim kesin ikiz 2tane kese gordu doktorCanım kesin ikizm keseleri görüldü mü. Benim de onuncu gün 535 çıkmıştı
Evet canim ben de aynen öyle düşünmüştüm.Masrafını gözden çıkardım iş hamile kalmakla da bitmiyor çünki sağlıklı olarak kucağımıza almamız en önemlisi
Evet canım kafanda soru işareti varsa en iyisi bu. Ben de öyle yapmıştım.Masrafını gözden çıkardım iş hamile kalmakla da bitmiyor çünki sağlıklı olarak kucağımıza almamız en önemlisi
6. gün çok erken bir kaç gün bekle bence canım, en erken pazartesi yap.Bugun transfer yapilali 6. Gün test yaptim ama çıkmadi erken daha sanirim
Siz ne düşünüyorsunuz peki? Ayırım yapabilirmisiniz iki çocuk arasında?Mrb ben 3 sene önce bu başlıkla donasyon için yazışmaya başlamıştım sonra tüp bebek denemem le bebeğin oldu. Şimdi iki yaşında. Ben kardeşi olsun istiyorum ve donasyon yapmayı düşünüyorum. Sizce doğru bir karar olur mu. Eşim iki çocuk arasında ayrım yapabilirsin diyor kafam çok karışık. Fikirlerinizi duymak istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?