hazan sanada geçmiş olsun
senin negativini neye bağladılar
daha detaylı yazarmısın

Canım işbirşeye bağlamadı İrem hanımcığım...
Evet çok tatlı dilli, sevimli ...
Ama negatif olunca sessizliğe gömülüyorlar...
Sizinde dediğiniz gibi Türkiye den bir doktora muayene olmak lazım..
O da kimse bilmesin diye kendimizden bile saklıyoruz...
Küçük şehirde yaşayınca herkes duyacak diye çekiniyoruz...
Neye göre, neyi düzeltip te , hangi doktora gitmeliyiz bilemiyoruz...
Allah hepimize yardım eder inşallah.. ::))

Cnm öncelikli olarak çok üzüldüm durumuna çok umutluydum..
Kliniği değiştirmene sevindim farklı bir doktorun farklı gözlerle kontrol etmesi çok daha iyi bence..
Ben british de yaptırdım tek denememde pozitifi gördük ve ikizlere gebeyim..
Doktorum hasan bankeroğlu ama tüm doktorlarıda çok iyi çok başarılı hiç olumsuz birşey duymadım
Doktoru bırakmama rağmen hala beni arar sorar nasılsın der ön görüşme yapmanı öneririm..

Ben görüştüm Murat bilgin ile sorduğum sorulara verdiği yanıtlar aklıma yattı. İrem hanım yada diğer merkezlerdeki asistan yada danışman her neyse soruları bu kadar iyi açıklayamıyor bence cevaplar iyi geldi bana kafam rahatladı biraz:)

Arkadaşım Ne gibi sorular sordunuz acaba bilgilendirirmisiniz bizide

Genelde burda okuduğum şeyleri sordum. Sperm için dna testini rahim çizdirmeyi eşim için vitamin. İşleyen süreci sordum başka ne sordum hatırlamıyorum :) oda bana sorular sordu. Ama belki 15 kere eşin sigarayı bıraksın dedi eşimin cevabı bu doktoru sevmedim ben bu olmasın :)

Daha önce hamileliklerim olduğu için henüz adet olduğum için ve rahim çizdirmenin maliyetli bir operasyon olduğu için şuan gerekmiyor dedi. Eşim için ilaç önerdi. Spermle ilgili de testler istedi sonra daha net konuşuruz dedi. Kendi yumurtamı geliştirmek için ilaç vermiceğini söyledi önceki tüp bebek denemelerime dayanarak yumurta kalitem çok kötü zaten bende istemiyorum

Okulöncesi sperm dna hasarı ile ilgili bir şey sordun mu, yaptırmak gerekiyor mu acaba?

mavisufi benim eşim 3 sene önce yaptırdı dna hasarı testi embriologa gösterdim doğal yola zor ama tüp bebeğe yeterli dedi
Bizede hep öyle söylüyorlar, normal yola yetmese bile tup bebeğe yeter deniyor, inşallah yeterlidir :)

Dna hasar testi için erken dedi öncelikle verdiğim ilaçları kullansın sigarayı bıraksın normal bi sperm testi yaptıralım onun sonucuna göre sperm hasar testini düşünürüz dedi.

sizdedemi sıkıntı spermde
kaç mln sperm sayısı
ve morfolojisi kaç
Bizim sayı ve hız iyi ama değişiyor tabi..Fakat morfoloji %4 ...Ben eşime kendi kendime proxeed kullandırdım, kıbrısa göndermek için yaptığımız testte sayı 70 milyon, morfoloji %15 çıktı...Yani bayağı düzelme olmuş, o yüzden biraz şüpelendim Acaba testte yanlışlıkmı oldu, bu kadar fark olması şaşırttı açıkçası..

Dna hasar testi için erken dedi öncelikle verdiğim ilaçları kullansın sigarayı bıraksın normal bi sperm testi yaptıralım onun sonucuna göre sperm hasar testini düşünürüz dedi.
Evet sigara spermin baş düşmanı canım...Umarım bırakır....

İnşallah ama pek umudum yok ben bu doktoru sevmedim diyo sırf sigarayı bırak dedi diye
aynı durumdayız arkadaşım benim eşimde ne sigara burakıyor nede çaba harcıyor
5 mln sperm sayısı ve morfolojisi 0
inan en önemlisi sigarayı burakması
buraksa kendi başına hem sayı artar hem morfolojı artar

say ve morfoloji her 3 ayda değişiyor
ama dediğiniz durum çok iyi maşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…