bizede dua et canım kardeşimkızlar bu arada doğumum sezeryan olacak 3 gün sonra doğuma giriyorum hepinizden dualarını bekliyorum :)
İnternetten baktım cnm.kotu birşey değil mis.korkma...kızlar smear testi sonucumu aldım negatif çok şükür, ama skuamöz metaplazi bulunmuş. bu ne demek? çok korkuyorum.
kızlar smear testi sonucumu aldım negatif çok şükür, ama skuamöz metaplazi bulunmuş. bu ne demek? çok korkuyorum.
inşallah öyledir ya.gebe kalmaya engel'midir? ben belki yalnış anladım internette kötü gibi geldi. 1 saat sonra doktora gidecem sonuçlarımla. ne diyecek bakalım.İnternetten baktım cnm.kotu birşey değil mis.korkma...
çok sağolun yüreğime su serptiniz. o zaman ben şimdi polipektomi sonu antibiotikler kullanyorum, inşallah iyi gelir.Korkulacak birşy değil canım,hücrelerin kanser dışında iyi huylu farklılaşması internette;
''Skuamoz (skuamoz) metaplaziyan faktörlerin etkisiyle koruyucu tepki olan iç organların epitelde kanserli olmayan değişiklikler. ''şeklinde açıklamış.Nedenleri de,
- kronik iltihaplanma süreci;
- serviks erozyonu;
- hormonal bozukluklar;
- bulaşıcı hastalıklar. olabilir diyor..
şu an acınla bunu söylüyorsun ama tüp bebek tedavisi yaptıran birisi elbette kendi embriyosunu ister biz donasyon fikrine alıştığımız için belki bize normal gelebilir yapılan hiç etik değil diğer ailenin yerine kendini koysana bir de onlar da negatif oldu kendi çocuklarını taşıyamadı doğuramadı yalan olması gibi durumun olduğunu düşünmüyorum şimdiye kadar yalanlama gelirdi ha bir de adli süreci olacak o zamanda ortaya çıkar ama bu kadar kurumları savunmayın bunu hiç hoş bulmuyorumkeşke benimde bir bebeğim olsaydı ve onun ne benim nede eşimin genetiği olmadığını öyrenseydim-(
hiç umurumDA olmazdı yeterki benim kanımla büyüyen meleyim olsaydı
ama bu olayın yalan olduğunu düşünüyorum çünkü duyduğumda tedavideydim ve bana damla hm bir iki haberler atı yalan olmasına dair
hata avukatları çalışıyor ve bu iftiranın kim tarafından uygulandığı araştırılıyor
benim gitiyim merkezde yani bahçeci kıbrıs okadar titiz davranmalarını gördüm eşime örnek verme için kap verdiler bir kaç kes gösterdiler eşime onun ismi yazıldığınışu an acınla bunu söylüyorsun ama tüp bebek tedavisi yaptıran birisi elbette kendi embriyosunu ister biz donasyon fikrine alıştığımız için belki bize normal gelebilir yapılan hiç etik değil diğer ailenin yerine kendini koysana bir de onlar da negatif oldu kendi çocuklarını taşıyamadı doğuramadı yalan olması gibi durumun olduğunu düşünmüyorum şimdiye kadar yalanlama gelirdi ha bir de adli süreci olacak o zamanda ortaya çıkar ama bu kadar kurumları savunmayın bunu hiç hoş bulmuyorum
Bu ne ya benim doktor herşey e normal diyor. Bi daha gitmeycem onakızlar smear testi sonucumu aldım negatif çok şükür, ama skuamöz metaplazi bulunmuş. bu ne demek? çok korkuyorum.
Zaza cım bencede sen bunları boşver, yeni planlarına odaklan kusura bakma ama senin dediğin gibi bana yapılmadı, sanırım bütün güzel olaylar senin başına gelmiş. Bana bir kere isim soyisim sordu o kadar. Kağıt getirid evet vermek zorunda sonuçta, eşime sperm için kap verdi ve isim falan göstermedi. Kimse bize tost çay getirmedi. 10 da hastaneye girdim 3 de çıktım bir lokma bi,rşey gelmedi. Transfer sonunda hemşire doktor geldi 1 kere bilgi verdi gitti. Ya seni çok sevdiler yada bizi beğenmedikerl... O oldu bu oldu demiyorum evet ilgilendiler Eylem hemşire sağolsun hersoruma cevap verdi ilgilendi. Hastanede çok temizdi ama bu kadar. Ki öyle olmak zorunda 30 bin tl veriyoruz. Hakkımızda hepimiz için hayırlı neyse o olsun.benim gitiyim merkezde yani bahçeci kıbrıs okadar titiz davranmalarını gördüm eşime örnek verme için kap verdiler bir kaç kes gösterdiler eşime onun ismi yazıldığını
embriyo transferi öncesi kaşeli imzalı embriyo kalitelerini belirleyen evrak verdiler
ve transfer sırasındada isim soyisimle bir kaç kes sorarak transferim gerçekleşti
kıbrısta böyle yapanlar istambulda eminim bundanda titiz davranıyorlar
inşallah tez bir zamanda yalan olduğu ortaya çıkar
bukadar bedgümanlı olmayın
o merkez benim amcamın oğlunun merkezi değil
bende her kes gibi paramı verip işlem yaptırdım
ben kıbrısta başka merkezde gördüm ve okadar her şey karman çormandıki
ordan böyle şey çıksaydı inanırdım
hata burda bir arkadaşımız vardı unutmadıysam efenazdı nik ismi aynı merkezdeydik ozamanlar
kızı transfere çağırmışlar ve tam transfer sırası doktor kendi embriyon çözülürken bozuldu istersin hazır embriyo transfer edelim
böyle kurumlardan ne deseniz çıkar
Geçmiş olsun zaza yeni gördüm çok üzüldüm Allah yardımcın olsunKızlar cuma kanamam oldu kan verdim 970 çıkmıştı beta sonucum eve geldim cok kan pıhtısı geldi benden içindede beyaz küçük 1 sm baloncuk
Aklımda kaldı bu bebişimdi düştü
Öylede oldu bugün yine kan verdim ve sonucum 119 düşmüş
Yine olmadı bu iş
Allahım bana ve benim gibilerine güc versin
Herkes kendi transfer olduğu yada hamile kalıp Doğum yaptığı yeri yere göğe sığdıramıyor sanki babasının merkezi arkadaşlar size sonuna kadar katılıyorum @ada68 bir haber çıkmış ve doğruluk payı ne bilmiyoruz ama hiç bir anne kalkıp kendini reklam amacıyla kullanmazşu an acınla bunu söylüyorsun ama tüp bebek tedavisi yaptıran birisi elbette kendi embriyosunu ister biz donasyon fikrine alıştığımız için belki bize normal gelebilir yapılan hiç etik değil diğer ailenin yerine kendini koysana bir de onlar da negatif oldu kendi çocuklarını taşıyamadı doğuramadı yalan olması gibi durumun olduğunu düşünmüyorum şimdiye kadar yalanlama gelirdi ha bir de adli süreci olacak o zamanda ortaya çıkar ama bu kadar kurumları savunmayın bunu hiç hoş bulmuyorum
şu an acınla bunu söylüyorsun ama tüp bebek tedavisi yaptıran birisi elbette kendi embriyosunu ister biz donasyon fikrine alıştığımız için belki bize normal gelebilir yapılan hiç etik değil diğer ailenin yerine kendini koysana bir de onlar da negatif oldu kendi çocuklarını taşıyamadı doğuramadı yalan olması gibi durumun olduğunu düşünmüyorum şimdiye kadar yalanlama gelirdi ha bir de adli süreci olacak o zamanda ortaya çıkar ama bu kadar kurumları savunmayın bunu hiç hoş bulmuyorum
Bir Tüp Bebek Macerası
Siz hiç tüp bebek tedavisi için toplanmış aileleri bir arada gördünüz mü?
Görmediyseniz ben anlatayım…
Tüp bebek merkezlerinin kocaman salonları olur. O salonda üçlü, ikili, tekli koltuklar olur. Tekli koltuklara genelde o salonda bulunmaktan çekinen ve bu sebepten ötürü bir içeri bir dışarı girip çıkan adamların eşleri oturur. Ortada kocaman bir sehpa, sehpanın üzerinde bir takım gazeteler ve çocuk dergileri bulunur.
Salonun duvarlarında, o merkezi tercih eden ve tercihlerinde haklı çıkan bir sürü ailenin bebekleri ile birlikte, kimi bebeklerinde doktorları ile sevgi yumağı fotoğrafları olur.
Beklemekten sıkılan kadınlar o fotoğraflara sayısız kere bakar dururlar. Ve içlerinden “belki bir gün benimde burada fotoğrafım olur.” diye iç geçirirler. Onlar içinden diler ama o salondaki herkes bu dileği duyar ve "Amin"der.
O salonda bakışarak konuşabilirsiniz, bakışarak anlaşıp, bakışarak “inşallah” diyebilirsiniz. Bakışmanın da ötesinde konuşmaya karar verdiğinizde ilk sorunuz “Adınız ne?” olmaz, “Bu kaçıncı denemeniz?”dir. Çünkü o salonda malını, mülkünü, varını, yoğunu satan ve bu hayattaki tek dileği anne olmak isteyen, gülümsemesi yanağından kucağına düşmüş kadınlar oturur.
Ellerine boş bir bardak tutuşturulup odaya alınan erkeklerin, bir müddet sonra o bardak elinde çıktığında hasbelkader hemşire oralarda yoksa elindeki bardağı bir yere mi koysa, arkasını dönüp tekrar odaya mı girse yoksa o bardağı fırlatıp atsa mı şaşkınlığı ve mahcubiyeti bütün bir salona yayılır. Ve herkes o adam daha fazla mahçup olmasın diye yoktan yere sohbete başlayabilir, sehpanın üzerindeki dergiyi kucağına alıp okuyormuş gibi yapabilir, yorgunluktan uyuyormuş gibi gözlerini kapatabilir, olmayan manzarayı seyredilir camdan.
Bari bu kez olsun, bari bu kez tutsun!
Yumurtalarınız uyarılsın diye göbeğinizden, bacağınızdan vurulduğunuz iğnelerden, aldığınız sayısız hormon ilacından sonra oturamaz, otursanız da kalkamaz hale gelirsiniz. Oturmanızdan anlaşılır tedavinin hangi aşamasında olduğunuz…
Toplanan yumurtalar sonrası belden aşağınız yok sanarak açarsınız gözlerinizi, öncesinde kapattığınız odada.
O kadınlar yürüyemez merkezden çıkarken. Eşleri tutar kollarından, kanadından...
Bari bu kez olsun, bari bu kez tutsun!
Transfer sonrası o merkezden ayrılırken o ana dek adını sormak aklınıza gelmeyen ama artık tanıdık ve can yoldaşı olduğunuz nice kadınla telefon numaralarını alıp verirken öğrenirsiniz adını. Ne de olsa müjdeli haberi vermek için arayacaksınızdır birbirinizi.
Siz hiç tranfer sonrası bir kadın gördünüz mü?
Görmediyseniz ben anlatayım…
Merkezden yavaş yavaş yürüyerek çıkan kadın, artık eve hangi arabayla gidecekse onun arka koltuğuna uzanır.
Yolda herhangi bir tümseği görmeyen ve o tümsekte yavaşlamayıp, arabayı zıplatan kocaya veyahut şoför her kimse ona çemkirilir. Arabanın içinde yaşanan kriz bir süre sonra, defalarca yapılan uyarılar sonrası çözümlenir.
Evine varan transfer sonrası kadın şanslıysa annesi yoksa eşinin dostunun onun için hazırladığı yatağa yatar. Ve önündeki 15 kritik gün için dua etmeye başlar. Bir de yanında hiç kimsesi olmayan ve bu sancılı süreci tek başına geçirmek zorunda kalan kadınlar vardır. O kadınların bizim dualarımıza ihtiyacı daha fazladır.
Yemeğini o yatakta yer, suyunu o yatakta içer, o yatakta uyur, o yatakta uyanır.
Çişini son raddesine kadar tutan bu kadınlar işemeye,
Gaz çıkarmaya,
Öksürmeye,
Hapşurmaya korkarlar.
Hapşuruğunu tutamadığı için saatlerce ağlayan bu kadını yanında kim varsa teselli etmekten o sorumludur.
Beden ve zihin sürekli tartışma halindedir.
Beden; “ Bu şey de neyin nesi, ben yapmadım, o yüzden bir an önce atmam gerek!” derken,
Zihin; “Ne olursun çeneni kapat ve bir kere de senin kontrolün dışında gelişen bu şeye sahip ol, ne olur der, yalvarırım.” der.
Daha ne desin!
O yatakta beklemek çok zordur...
Bu zorlu süreçte sona yaklaşılırken yapılan gebelik testi hepinizin pozitif olsun İnşallah(alintidir)
Arkadaşım bu konuyu ben açmadım o bir ikincisi nerenin çalışanıyım ağzından çıkanı kulağın duysun bu haber yalandır diyenler var bende diyorum ki yalansa neden bir açıklama yok ayrıca bu olay mahkemeye taşınmıştır yakında öğreniriz mahiyetinde yazdım ikincisi merkez övmeler göklere çıkarmalar artık bu sayfa reklam yerine döndü ayrıca yalandır deyince yalan olmuyor o kadının yerine kendinizi koyun ben zazanın yazdığına takıldım basitleştirme var ona yakıştıramadım tüp bebek hastası kendi evladı için uğraş veriyor dalga geçer aman canım başkasının embriyoduymuş hiç mühim değil ben anne oldum mu diyecekti::))
Çoookkk özür dileyerek bişey soracağım. ..
Sen gerçekten donasyon yaptıracağına eminmisin. ..
Birde herhangi bir tüpbebek kurumu elemanı değilsin dimi...
Tekrar çoookkk özür diliyorum...
Ama Zaza nın dediği gibi benim hiç umrumda değil etik metik. ..
Onların yerine hiç kendimi koyamıyorum...
Önümde hamile kalıyorlar...
Doğuruyorlar...
Ben çocuk görmeye gidiyorum...
Ezikliğimi belli etmeden...
Eve dönüp bir güzel ağlıyorum...
O yüzden niye gene bu konuyu açtınız anlayamadım benn. .
Çok özür diliyorum tekrardan...
Bunu yapan başka klinik olaydı yerin dibine koymuştu bazıları bende onlardan şüpheliyim bir yerin elemanı olup olmadıklarından zira elemanı bu kadar savunamaz biz donasyon hastasıyız embriyosu karışan aileler tüp bebek hastası yumurta var sperm var onlar vesile olarak tüp deniyorlar kendi çocukları için düşünsene senin evladını başkası doğuruyor çok ince konularArkadaşım bu konuyu ben açmadım o bir ikincisi nerenin çalışanıyım ağzından çıkanı kulağın duysun bu haber yalandır diyenler var bende diyorum ki yalansa neden bir açıklama yok ayrıca bu olay mahkemeye taşınmıştır yakında öğreniriz mahiyetinde yazdım ikincisi merkez övmeler göklere çıkarmalar artık bu sayfa reklam yerine döndü ayrıca yalandır deyince yalan olmuyor o kadının yerine kendinizi koyun ben zazanın yazdığına takıldım basitleştirme var ona yakıştıramadım tüp bebek hastası kendi evladı için uğraş veriyor dalga geçer aman canım başkasının embriyoduymuş hiç mühim değil ben anne oldum mu diyecekti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?