fıstığım oradaki kardeşlere söyle. burada annelerini çok bekletmesinler. anneleri babaları onları dört gözle bekliyor. sende kendini fazla bekletme olurmu bitanem..:)

canım sen transferden sonra e2 ve progesteron testi yaptırmışmıydın..?

niyetim kimseyi karalamak değil lütfen yanlış anlaşılmasın. bir önceki deneyimim hit olduğu için biraz hayal kırıklığı belkide .. bunların hepsi vesile aslında allahın evlat vermeye gönlü olsun yeterki .. senin gebeliğini de tebrik ediyorum kucağına almak nasip olsun inşallah .. kafası karışık biri olarak yazdım bütün içtenliğimle..

canım sen transferden sonra e2 ve progesteron testi yaptırmışmıydın..?

yaptırmadım çünkü bana verilen dosyada transferden sonra yapılacaklar ve yapılmayacaklar vardı bunlar istenmedi benden canım zaten cumarteside kadın doğumcuma gidecem gerek görürse yaparım....

önceki denemem biraz farklıydı hem benden hemde donörden alınarak denendi. e2 ve progesterona bakıldı ama benden de yumurta alındığı için spermi aynı anda aldılar evet indirim yapacaklarını söylediler. bu sefer önceden alacaklarmış ve bize uygun embriyo hazırlandıktan sonra beni hazırlayacaklarmış. e2 değerim 50 nin altındaysa işleme başlayacaklarmış bugün böyle söyledi dr hit.. bu teklifle aradı

biliyorum kafan karışık ama biz de genelde oradaki üç merkezden birinde yaptırmışızdır şuan güzel şeyler düşünürken bu tür yazılar bizi ürkütüyor acabalarımız başlıyor lütfen sende beni yanlış anlama sana kızmıyorum sağol canım bizimde görüpte memnun olmadığımız durumlar olmuştur bütün kliniklerden ama içimizde kalsın çünkü yapan arkadaşlar var memnun olanlar olmayanlar sadece seçimimizi yapıp başlıyoruz senin adınada memnun oldum arkadaşım sende bu sene inşallah anne olacaksın....

benimde olacak arkadaşım benim e2 en son ölçütüğümde sonuç olarak 50 nin baya altındaydı 3 lerde falandı yani ama transferden sonra bakmadım benim sadece prolaktinim çok yüksekti dr'umda bişey önermedi sadece meme muyahanesi sıkı sütyen giyilmeyecek birde cinsellikten biraz uzak kalınacak dendi gitmeden ne dediyseler yaptım inşallah sorun olmaz tabi herşeyi cmrtesi öğrenecem..

rowinacım e2 yi ve prolaktini transferden ne kadar önce yaptırdın hatırlıyomusun fıstık.

hem ne sorun olacak canım ya her şey yolundadır merak etme:)

rowinacım e2 yi ve prolaktini transferden ne kadar önce yaptırdın hatırlıyomusun fıstık.

canım benim biz bağkurdan yararlandık özel hastaneydi ama sadece giriş parası aldılar kadın doğumcum o hastaneyle bağlantılı olduğu için kolaylık sağladılar bebeğim yaklaşık 40 tl mal oldu bize...

yok onu sormuyorum canım benim, transferden ne kadar zaman evvel yaptırdın bu testlerini yani gitmeden evvel.

Kizlar selam,
Bugün hakan şatiroğlunda muayene oldum. İlk defa bir doktor tüm değerler arasindaki iliskiyi net anlatti. Ve eşimdeki sperm sorunu icin bir tedavi verdi. Fsh ve lh arasindaki bir koralasyondan bahsetti. Esime ilac tedavisi verdi 2 ay içinde kalitesini artirmak icin.. Pregnly 5000, menegon, evicap e vitavmin ve proxeed verdi.
Tüp bebek denemelerimde yumurta kaliteli olsa bile bu spermler ile sonuç alma olasiliği düşük.
Benim icinde rahimde sorun yok, kalinlik iyi dedi. Tsh değerim benim minumumda bununda fsh değerime etkisi olabileceğinden dolayi testler verdi..yumurta kalitesi icin cok önemli dedi.

Fsh, lh,e2 ve prolaktin reglin1-3.günunde verilecek ayni gün içinde açlik kan şekeri ve açlik insulinine bakilacak. Bahçecide bu testler arka arkaya gunlerde yapilmisti onu relevant bulmadi.

dhea verdi. Gunde 3 tane
Diger testler:toxoplazma İgG, toksoplazma İgM, rubella İgG, rubella İgM, cvm İGg ve igm,
Serbest t4, tsh, anti tipo,
Bagisiklik sistemi icinse 1298 mthfr gen mutasyonu, protrombin 20210 mutasyonu..

Sonuclari bekliyoruz. Ona göre bana yol haritasi cçizecek. Karar verecegim sonra.bu ayki reglin 1-3 gununde muayene edecek ve test sonuclarina göre ilac verecek herhalde çünkü size sonra yol haritasi vereceğim dedi..

Bu arada eşinde sperm sorunu olan arkadaşlar tsh ve fsh testesteron iliskisi çok önemli. Birbirini etkiliyor..

Ve isin ilginci bu ay iki yumurta folikul oluşmuş:))))

Son düzenleme:

Diladaya.
Hosgeldin,
Forumu geriye dönük oku. Kendi psikolojik yapina uygun olan yeri seçersin kendiliğinden oluşuyor.. Birde no stress no panik ...
Firdevs hanimda yaptiran papatya arkadasimizin deneyimlerinide okursan iyi olur. Yasin büyük olduğu için o 4 embryo transfer ediyir cok istersen..
Bahtin bol ve acik olsun. Kismetini gidip alabilecek tevekkül ve sakinlik versin..
Hertürlü sorunu yanitlayacak arkaDas var burada..:))))

Son düzenleme:
Arkadaslar merhaba sizlere bisey sormak istiyorum. Benim sorun esimde ama ben kendi yumurtami da kullanmayip, acaba baskasindan hem sperm hem yumurta donasyonu yaptirabiliyormuyuz bilginiz varmi ?

Arkadaslar merhaba sizlere bisey sormak istiyorum. Benim sorun esimde ama ben kendi yumurtami da kullanmayip, acaba baskasindan hem sperm hem yumurta donasyonu yaptirabiliyormuyuz bilginiz varmi ?

Sevgili yaren,
Kibrista embryo transferi yapiliyor.
Belçika ve yunanistandada yapiliyor.
Sadece belçikada hem kendi yumurtan hemde donasyon yumurta ile yani mix denemesi yapilmiyor. Kibrista mixte yapiliyor..

Senin kendi yumurtan varsa kullanmamak istemeni psikolojik nedeni ne olablir?
onunki olmuyorsa benimki de olmasin gibi kendilik yıkıcı bir dürtüden kaynaklaniyorsa birdaha düşün derim.
Agresyon degişik formlarda tezahür eder..

Digeride başka bir erkeğe ait spermin senin yumurtani döllemesinin ruhunda yaratacagi etkiki. Muhafazarkar bakis acisinda çok zor bir gerçeklik. İki kat daha fazla yol gitmeyi gerektirir.
Ne olursa olsun bir kere daha düşün derim...

Yolun acik olsun:))))

Son düzenleme:

merhaba efsune hakan beyi burda yani ankarada çok övüyorlar (bizdede sorun çift taraflı) hatta 2 seçeneğim arasındaydı ben diğeri tarık beyi seçmiştim olurda olmazsa aklımın bir köşesinde kaldığı için onu tercih edebilirim bir hastasına uygulamıştı sonuçta alınmıştı havuz sistemi folükül toplayıp embriyo olarak biriktiriyor inşallah bu sonuç alanlardanda birisi sen olursun....

yok onu sormuyorum canım benim, transferden ne kadar zaman evvel yaptırdın bu testlerini yani gitmeden evvel.

pardon canım ben yanlış anladım hormon testlerimin hepsini tekrar yapmam gerektiğini söyledi yani martın ilk haftasıydı adetimin ikinci günüydü fsh lh birde e2 prolaktin tabi fsh herzamanki gibi 41 di prolaktin yüksek idi oda 30 yani şöyle diyim ben son adet değilde ondan bi önceki adetimdi nisan değilde marttı çünkü bende cyclo kullandığım için ona göre hesap yaptım sonra dr 5 nisanda tekrar prolaktin istedi....umarım bir yardımı olmuştur canım.

Cok net bir sey söyledi tüp bebekte eskiden erkek tarafinin ihmal edildiğini şimdi ise ciddi bir şekilde spermleride iyileştirmek icin caba harcandigini birde tabiiki eger hormon kokenli ise sorun. Yani üreme organinda bir sorun varsa o zor ama hormonlar daha kolay...

Birbirimize destek olalim benim gitme nedenim birde doktordan esim ve benim hakkimda degerlendirme almakti. Sontren ama iyiki gitmisiz sonuçta donasyonun başarisinida sperm belirliyor.
Doktora hayran kaldim,

saol canım ben bu bilgileri biriktiriyorum olur ya doktor unutur felan ben hazırlıklı olayım diye tekrar teşekkür ederim:)

senin adına inan çok sewindim :) ewet eskiden sperme çok bakmıyorlarmış ama eşimin tedavi gördüğü ayrıca tedaviyi yarım bıraktığı ürologda söylemişti tedaviye boşuna kalkışmayın embriyonun gelişimi sperme bağlı diye ama benim anlamadığım tese uygulananlarda bazen hatta çoğu zaman tek spermle bile başarı sağlanıyor bizim sayı düşüklüğü başa bela oluyor hayır bukadarda bahtsızlık zaten folükülde tek tük :)

senin mesajından öncede eşimle hakan beyi konuşuyorduk sonra senin masajını görünce keşke der gibi oldum açıkcası.....çünkü doktorumda bir tuhaf folükül çapını söylemiyor sadece bakıyor güzel dün dayanamadım sordum en büyüğü 14mm diğer tedavilerimde bu günlerde 16 17 olurdu ve rahim kalınlığı hep bundan önceki 2 tedavimdede 7 de kalmıştı açıkcası bendede takıntı oldu nezaman sorsam aldığım cevap 7 :) hiçmi ilermez bu yarın son knt. cuma toplanacak yarın yine soracağım alacağım cewap 7 anlamadım gitti ne yapacağımı bilemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…