iyi canım çok sevindim demek içine sindi dr baya testler falan yapılmış hadi kolay gelsin sana çok sevindim adım atmak başarının yarısıdır eminimki sende başarılı olacaksın.

......................................................

Son düzenleme:
..............................................................

Son düzenleme:
Arkadaslar merhaba sizlere bisey sormak istiyorum. Benim sorun esimde ama ben kendi yumurtami da kullanmayip, acaba baskasindan hem sperm hem yumurta donasyonu yaptirabiliyormuyuz bilginiz varmi ?

yaren16 merhaba; bizim sorunda sperm di bende kendi yumurtamı kullanmak istemedim embriyo donasyonu için tedavim devam etmekte, donasyon işlemi yapılan her yerde emriyo donasyonuda oluyor.

Picassooo,
Bugun sali yumurtalar toplanana kadr büyürler,,, rahim kalinliginda aysevininde dusuktu ama tutundular. Sonra sperm kalitesi nedeniyle düşük oldu.. Yani bu forumda düşük kalinlikla transfere girenler var ama 9-11 en iyi aralik..
Doktoruna birak kendini.. Geriside biraz kader biraz tevekkul

çok teşekkürederim birazda olsa içim rahatladı pazartesi transfer oazamana kadar belki artar diyorum ama bazende yarın yine 7 derse başka doktora ölçtürsemmiki diyede aklımdan geçmiyor deil :)
ewet aysevi ye çok üzülmüştüm ogün ilk pc açtığımda onun mesajını görmüştüm 2 değeri artmıştı benimle diye sewinmişti inşallahki son üzülüşü o olur....... kader kader kader çok haklısın tedbiri bizden takdiri allahtan.....ımcı ve co kültür uygulacak inşallah birisi bahanesi olur da son tedavi olur diyorum....

Efsunecigim Hakan beyi cok iyi tanırım.8 sene once Ankara'da bir egitime katılmıştım mesleki bir eğitimdi ve hocamız Hakan beydi.bayilmistim fikirlerine..cok Zeki bilgili bir doktor.o zamanlar normal kadindogumculuk yapıyordu.5 gun boyunca sabah aksam butun gun beraberdik.hatta esim de benim Yanliz bırakmamak icin Ankara'ya gelmişti ama Hakan beyin sohbetlerine bayıldık ve o da bizimle derslere girmeye başladı.normalde gezecekti.ama adam o kadar tatlı o kadar değişik sohbetleri vardı ki çekimine dayanamadık.ureme sağlığıyla ilgili ne biliyorsam ondan öğrendim diyebilirim.benim icin cok verimli bir egitimdi.daha sonraları tup bebek dalına girdi.ve cok başarılı olduğunu biliyorum.cok doğru bir yere gitmissin.birde insan olarak harika bir kişilik diyebilirim.

Canım bu testlerin hiçbiri benden istenmedi :S
erken menopoz olduğum için mi acaba?
e2 ve prolaktin ne testi?

aysevi ciğim sanırım en doğru cevabı senden alabilrim.
transferden sonra 5. gün e2 ve progesteron değerleri gebelik belirtilerimidir..?
benim e2 420 progesteron 10 çıktı. sence bu değerler nasıl..?
meraktan çatlıcam hiç bir yerden doğru dürüst cevap alamadım.
bu arada günde 5estrofem, 3x2 den 3x3 çıkartılan progestan kullanıyorum.

prolaktin kısaca sana diyebileciğim süt hormonu hipofiz bezlerinden salgılanan bir hormondur süt bezlerinin süt salgısını düzenler bende yüksek çıktı meme muayenesi oldum akıntı gelmedi hani memeden sıvı geliyormu diye bişey çıkmadı gebelikten öncede bu hormon östrojen ve progesteron hormonlarına bağlı memede bi büyüme yapıyor kullandığımız ilaçlar estofem ve crinone jel....
e2 bu da yumurtalıklarda rahimde ostrojen sağlıyor genelde adet kanamasını ve yumurtlamayı sağlayan bi hormondur bu nedense bende bir sorun yaratmadı bende fsh yarattı zaten ben zaten doğuştan menapoz olanlardandım yine söyleyeyim 17 yaşımda cyclo başlayarak adet denen kanamayı gördüm...genelde bu hormon bebek olmadığı zaman araştırılan bir hormondur yani anlayacağın bu hormon yumurtlamada rol alan hormondur 13 yıldır her adetten sonra bunları ölçmeye gititğim için...

canım biraz araştırma yaptım da galiba hamilesin inşallah e2 200 altında ise şüpheliymiş hatta en az 300 olmalıymış yinede dr ara sor lütfen tamamı banada inanma ne olur ne olmaz:) kimseye gaz vermekte istemiyorum allah yardımcın olsun...bak galiba diyorum..

Son düzenleme:
canım arkadaşım burada bir bayan tüp bebek denemiş üstelik dondurulmuşlarla 5.gün değerine baktırmış e2 480 çıkmış progesteron ise 12.3 öle bişey dr arayıp kendisine galiba hamilesiniz demiş dr bile galiba demiş hani burdaki cvplar seni yanıltmasın canım kadın 5.gün embriyolarının hala kendisinde olduğunu anlamış yani dilerim allahtan sende mutluluk gözyaşları dökersin canım allah kalbine göre versin diyorum...

canım transfer den sonra e2 ve prolaktine sanırım sadece hit baktırıyor menapozla alakalı deil, hit biraz test saplantılı yapılıp yapılmamasının sanırım pek önemi yok.diğer hekimler yaptırmıyor.

kızlar ne var yok hanımlar sizlere küstüm tedaviye başlıyorum dedim hiç biriniz hayırlı olsun falan filan diye bitane yorum yapmadı ben herkeze dua etmekten bi hal oluyorum benmi fazla safım nedir neyse olsun ben gene ederim canınız sagolsun inşallah ben dahil bütün hepimiz anne olma dileklerimleee canlarım ..

canım hayırlı olsun tedavin.
kendi derdimizden seni ihmal ettiğim için özür. inşallah harılı olur ve bebişine kavuşursun.
sen nerede başladın..?
biraz tedavinden bahs edermisin..?

canım inşallah bende galiba himeliyimdir:))
artık allahım yüzümüze güler inşallah. senin kontrolün ne zaman..? inşallah sende sağ salim bebeğine kavuşursun.

teşekkür ederim canım. inşallah öyle olur pazartesi sevinirz

peki hamile miydi..?

canım hayırlı olsun tabiki alınmakta haklısın hassas bir durumdayız ilaçlar yüzünden hormonlarımız zirvede, bende bazen alınganlık yapıyorum oluyor öyle, birde realde bu konuları paylaşamadığımız için dolu oluyoruz ve ilgi bekliyoruz haliyle. ama şunu zamanla anlıyoruzki her kes burada aynı durumda ve birbirimize kırılmaya aslında hiç gerek yok:) biliyorum/biliyoruz ki herkes birbiri hakkında pozitif düşünüyor sonuçta dert ve sıkıntımız aynı.

tekrar tedavin hayırlı olsun rabbim sağlıklı hayırlı çocuklar nasip etsin sana da bizlerede. öptüm:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…