Cok net bir sey söyledi tüp bebekte eskiden erkek tarafinin ihmal edildiğini şimdi ise ciddi bir şekilde spermleride iyileştirmek icin caba harcandigini birde tabiiki eger hormon kokenli ise sorun. Yani üreme organinda bir sorun varsa o zor ama hormonlar daha kolay...
Birbirimize destek olalim benim gitme nedenim birde doktordan esim ve benim hakkimda degerlendirme almakti. Sontren ama iyiki gitmisiz sonuçta donasyonun başarisinida sperm belirliyor.
Doktora hayran kaldim,
Arkadaslar merhaba sizlere bisey sormak istiyorum. Benim sorun esimde ama ben kendi yumurtami da kullanmayip, acaba baskasindan hem sperm hem yumurta donasyonu yaptirabiliyormuyuz bilginiz varmi ?
senin adına inan çok sewindim :) ewet eskiden sperme çok bakmıyorlarmış ama eşimin tedavi gördüğü ayrıca tedaviyi yarım bıraktığı ürologda söylemişti tedaviye boşuna kalkışmayın embriyonun gelişimi sperme bağlı diye ama benim anlamadığım tese uygulananlarda bazen hatta çoğu zaman tek spermle bile başarı sağlanıyor bizim sayı düşüklüğü başa bela oluyor hayır bukadarda bahtsızlık zaten folükülde tek tük :)
senin mesajından öncede eşimle hakan beyi konuşuyorduk sonra senin masajını görünce keşke der gibi oldum açıkcası.....çünkü doktorumda bir tuhaf folükül çapını söylemiyor sadece bakıyor güzel dün dayanamadım sordum en büyüğü 14mm diğer tedavilerimde bu günlerde 16 17 olurdu ve rahim kalınlığı hep bundan önceki 2 tedavimdede 7 de kalmıştı açıkcası bendede takıntı oldu nezaman sorsam aldığım cevap 7 :) hiçmi ilermez bu yarın son knt. cuma toplanacak yarın yine soracağım alacağım cewap 7 anlamadım gitti ne yapacağımı bilemiyorum
Picassooo,
Bugun sali yumurtalar toplanana kadr büyürler,,, rahim kalinliginda aysevininde dusuktu ama tutundular. Sonra sperm kalitesi nedeniyle düşük oldu.. Yani bu forumda düşük kalinlikla transfere girenler var ama 9-11 en iyi aralik..
Doktoruna birak kendini.. Geriside biraz kader biraz tevekkul
pardon canım ben yanlış anladım hormon testlerimin hepsini tekrar yapmam gerektiğini söyledi yani martın ilk haftasıydı adetimin ikinci günüydü fsh lh birde e2 prolaktin tabi fsh herzamanki gibi 41 di prolaktin yüksek idi oda 30 yani şöyle diyim ben son adet değilde ondan bi önceki adetimdi nisan değilde marttı çünkü bende cyclo kullandığım için ona göre hesap yaptım sonra dr 5 nisanda tekrar prolaktin istedi....umarım bir yardımı olmuştur canım.
Canım bu testlerin hiçbiri benden istenmedi :S
erken menopoz olduğum için mi acaba?
e2 ve prolaktin ne testi?
aysevi ciğim sanırım en doğru cevabı senden alabilrim.
transferden sonra 5. gün e2 ve progesteron değerleri gebelik belirtilerimidir..?
benim e2 420 progesteron 10 çıktı. sence bu değerler nasıl..?
meraktan çatlıcam hiç bir yerden doğru dürüst cevap alamadım.
bu arada günde 5estrofem, 3x2 den 3x3 çıkartılan progestan kullanıyorum.
Canım bu testlerin hiçbiri benden istenmedi :S
erken menopoz olduğum için mi acaba?
e2 ve prolaktin ne testi?
kızlar ne var yok hanımlar sizlere küstüm tedaviye başlıyorum dedim hiç biriniz hayırlı olsun falan filan diye bitane yorum yapmadı ben herkeze dua etmekten bi hal oluyorum benmi fazla safım nedir neyse olsun ben gene ederim canınız sagolsun inşallah ben dahil bütün hepimiz anne olma dileklerimleee canlarım ..
canım arkadaşım burada bir bayan tüp bebek denemiş üstelik dondurulmuşlarla 5.gün değerine baktırmış e2 480 çıkmış progesteron ise 12.3 öle bişey dr arayıp kendisine galiba hamilesiniz demiş dr bile galiba demiş hani burdaki cvplar seni yanıltmasın canım kadın 5.gün embriyolarının hala kendisinde olduğunu anlamış yani dilerim allahtan sende mutluluk gözyaşları dökersin canım allah kalbine göre versin diyorum...
canım biraz araştırma yaptım da galiba hamilesin inşallah e2 200 altında ise şüpheliymiş hatta en az 300 olmalıymış yinede dr ara sor lütfen tamamı banada inanma ne olur ne olmaz:) kimseye gaz vermekte istemiyorum allah yardımcın olsun...bak galiba diyorum..
canım arkadaşım burada bir bayan tüp bebek denemiş üstelik dondurulmuşlarla 5.gün değerine baktırmış e2 480 çıkmış progesteron ise 12.3 öle bişey dr arayıp kendisine galiba hamilesiniz demiş dr bile galiba demiş hani burdaki cvplar seni yanıltmasın canım kadın 5.gün embriyolarının hala kendisinde olduğunu anlamış yani dilerim allahtan sende mutluluk gözyaşları dökersin canım allah kalbine göre versin diyorum...
kızlar ne var yok hanımlar sizlere küstüm tedaviye başlıyorum dedim hiç biriniz hayırlı olsun falan filan diye bitane yorum yapmadı ben herkeze dua etmekten bi hal oluyorum benmi fazla safım nedir neyse olsun ben gene ederim canınız sagolsun inşallah ben dahil bütün hepimiz anne olma dileklerimleee canlarım ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?