Canım arkadaşım çok duygulandım okuyunca seni..sana umut olduysam ne mutlu bana..ne yazık ki Firdevs hanım için benzer şeyleri çok okudum..her merkezde negatif alma ihtimalimiz var elbette ama dört embriyoyu birden dondurmak ne demek..hadi dondurdun dördü birden transfer yapılır mıbirbirilerinin tutunmasını da engeller..allah vicdan versin ne desem az...senin de dediğin gibi ben üçüncü de kavuştum bebelerime..aslında doğurana kadar denmez öyle ama rabbim izin verir umarım kucağıma almaya da...İnan biz de üçüncü kez deneme gücü ve parası nerden bulduk bilmiyorum hala borcum var..dilerim sen de toparlarsın bir an önce ve yeniden başka bir merkezde dener alırsın yavrularını kucağına...takibi yaşadığın şehirde takip eden doktordan çok gideceğin merkez önemli..ben tedavi aşamasında poliklinik doktoruna gittim pahalı olmasın bi de ona dünyanın parasını vermeyeyim diye..sana tavsiyem zaten iki merkez var hepsine derdini ve mağduriyetini anlat..Gnolife,bahçeci ve hit..indirim iste..ama iyice konuş bana üçüncü de çok ciddi indirim yapmasalar olmazdı gidemezdim..Eminim fiyat değişir ısrarlı olursan..onun haricinde emin ol nolur hazır olduğundan gerekirse bir kez daha tanısal histereskopi yaptır canım..cd56 testi yaptır..rqhim filmi bi daha çektir gerekirse eline sperm fish testi yaptır..sınra da al bebeklerini gel:) allah büyük canım benim..bunları yazarken sol taraftaki bebek (oğlan olan)tekmelerle eşlik ediyor bana..sen de yaşayacaksın bunu...inanıyorum olacak ve bigğn bunları sen de başka bir arkadaşımıza yazıp umut olacaksın..çok çok öpüyorum şimdi yattım ve tüm kalbimle senin için dua ediyorum...

nickin gibi umut dolu mesajın var gerçekten :) çok teşekkür ederim amiinn inşallah

haklısın ben de kedileri çok severim ve şimdi beslemiyorum ama beslediğim dönemde onunla yatar uyurdum çok ta iyi bir kedi eğitimcisiyimdir gel deyince gelir, git deyince gider. bakkala onunla giderdim merdivenleri çıkar bakkal kapısının önünde ben alışverişimi yapana kadar beklerdi. sonra benimle beraber dönerdi onlara bile kaybedince ne kadar üzülüyoruz ağlıyoruz. bebeği mi sevemicez sevmemek değil de başka rahatsız eden duygular olursa diye işte. ama verilen cevaplardan gördüğüm kadarıyla rahatsız eden düşünce pek olmuyor sevgileri bastırıyor demek ki sanırım

şimdi burda aslında çok bilgili arkadaşlar vardır da, ben de birşeyler yazmak istedim. eksiklerim kusurlarım varsa,bilenler tamamlayabilir. benim de karar aşamam çok uzun sürdü,yaklaşık 4sene kadar ilk gittiğim doktor bana tek şansın donasyon dediğinde dünyam başıma yıkıldı. hiç kabullenemedim. hatta o kadar kabullenemedim ki, olmayacağını bile bile 4 farklı yerde tüp bebek denedim. tabiki sonuç alamadım, çok param gitti ama ilerde pişman olmamak için denemem gerekiyordu. sonra zaman içinde hazmettim, araştırdım ve kararımı verdim.şimdi bir merkezde donör seçimi bekliyorum.
burda daha önce de paylaşıldı. belki bulabilrsin ama ben burdaki paylaşımın üzerine araştırmalarıma devam ettim. bildiğim kadarıyla sana şöyle açıklayayayım. gen aktarımı şöyle %50 babadan geliyor. donörden %30, senden (yani taşıyan anne) %20. hamilelik sürecin içinde kan yoluyla gen aktarımı var. zekasını,hobilerini, ve daha birçok şeyini senden alıyor. hormon geçişi ile beraber senin yediklerinle ve içtiklerinle beslendiği için bir nevi sen yön veriyorsun gelişimine. aslında bu konuda bilgisi olanalar varsa daha fazla aydınlatabilirler bizi.
tabi bu kadarla kalmıyor birde emzirme süreci var. eğer nasip ederde emzirirsen de gen aktarımı devam ediyor. rna lar geçiyor. hatta başka bir forumda okuduğum yazıda bebek evlatlık alan anneler, ilaçlar ile ve pompalarla süt getirttip, evlat edindikleri bebekleri emziyorlar. emzirdiğin bebeğe kendi karakterini aktarıyorsun.hatta babadan gelen hatalı dna lar ve hastalıklar varsa emzirdiğin süt ile onları tedavi ediyorsun. anne karnından gelen hastalıkları tedavi edebiyorsun. babadan çocuğa geçen dnaları değiştiribiliyor inanabiliyormusun? peygamberimizin zamanında süt anneleri yaygınmış. süt anneleri ni seçerken, emzirecek kadının karakterine ve zekasına bakarlarmış. bir de süt kardeşliği diye birşey varki oda tamamen gen aktarımı ile bağlantılı. dinimizce süt kardeşleri ile evlenmek yasak biliyorsun. kardeş çocukları evlenebiliyor ama süt kardeşleri ile evlenemiyor. tamamen rna geçişi ile alakalı. sütten bile bu kadar geçiş olduğuna göre anne karnında kim bilir neler oluyordur.
biraz uzun yazdım ama bunları yazmakta ki amacım seni veya bir başkasını etkilemek değil, bu vebale zaten girmek istemem. çok kişide bundan dolayı yazmıyor bence.
ben sadece bildiklerimi paylaştım. sende araştırarak bu paylaşımları bulabilirsin. hatta kıbrıstaki merkezlerin internet sayfalarında bile yazıyor bunlar.

Sevgili arkadaşlarım gece gece içimi dökeyim buluyorsunuz 2 donasyon negatiften sonra 8 ay ara verip tekrar görüşmelere başlamıştık ve bakü demiştim ama sonra oradan vazgeçip tekrar eski merkezime karar verdik bu arada burada yapılması gereken tüm tahliller tetikler yapıldı tekrar heyecanla tedaviye başladık.Bu arada 2 ay eşime iyi bakımla 39 mılyon olan sperm 93 milyona cıktı ileti biz yoktu yüzde 2 ileri biz oluştu kendinede iyi baktım sanıyordum neyde tedavi sürecim başladı bu arada burada tüp bebek merkezinde olan doktorum tüm tedavimi yaptı ve biz yola çıktık yol uzun olduğu için biraz etken gitme kararı hem iki sefer gelip gitmeyelim di-ye yumurta toplamı günü orada olduk esimde aynı gün sperm verdi yani sizin anlayacağınız gibi 5 günde orada kalıp tranfer günümü bekleyecektik malesef yumurta toplandı sperm verildi bu seferde yine benim rahîm 6 mm de kaldı 3 mimle tedaviye başladık bu seferde 6 milimde kaldı yine çok büyük hayal kırıklığı dr. Bu milimle tranfer yapmayalım rahim duvarın çok önce yazık olur emriyolara dedi bende bir ağlama krizi yaşadım o kadar yol o kadar masraflar bir çanta dolusu ilaç hepsi elimde kaldı emriyolar 5 çi güne gelince doldurulacak bu arada adamda iyice bunaldı onuda öyle görünce sanki hiç bir işe yaramıyormuşum gibi sanki eşime yük oluyormuşum gibi neler neler hissettiğimi umarım tahmin edersiniz yine ellerimiz bomboş olarak döndük inanın ne yapacağımı şaşırdım eşime mi yanayım kendime mi hayallerimemi bu rahîm nasıl kalınlaşır napayım doktorlar da şaşırdı bu duruma napmaliyim inanın aklımı kaçıracağım bu arada birde danasyonla olan bebeğe ısınırmışız diye ben hiç düşünmedim bir gün bile tek istediğimiz anne ve baba olmak neyle olursa olsun bizim bebeğimiz olucak hiç olmasa eşimin bebeği ve bende onu kanımla canımla bekliyeceğim tabiki de bizim çocuğumuz olucak sanki hemem olucakmış gibi ısınmayı düşünüyorsunuz bedenimizde büyüyen bir canlı nasıl sevilmez ben canımı bile veririm yeterki olsun işte başıma bunlar geldi şimdi tekrar araştırma rahîm nasıl kalınlaşır diye 12 embriyo mux dölleniyor bizi bekliyor anne olabilmem için bu seferde bu ağlamaktan içim dışına çıktı bir bileniniz varsa banada söyleyin bu rahimi kalınlaştırmak için ne yapmalıyım asla yaradanima asi gelmekte istemiyorum nasıp diyorum ama üzüntüdende kahroluyorum

belki çok klasik olacak ama nar suyu,havuç suyu ve avakado diye biliyorum. birde tebokanı duymuştum.

Selam arkadaslar. Tedavi icin ilac icmeye dun basladim. Ancak hemsire, beni takip eden doktorun transer gunu yurtdisinda olacagini , transferi baska bir doktorun yapacagini bildirdi. Ben her ikisini de ayni dr yapsin dedim yogunluk var dedi. Artik ertelemekte istemiyorum hayirlisi Allahtan dedim ve basladim. Bu tur durumla hic karsilasan var mi? Umarim benim icin de dileyen herkes icin de sonuclar hayirli olur.

İnşallah yüzün gülsün ve güzel haberle buraya bayram getir
vallah anne ol ve hiç bir şey bilme donörle ilgili

canım kardeşim çok çok geçmiş olsun
rabbim bundan sonra yüzünü güldürsün
senelerimi vermiş bir abla olarak sana tavsiyelerim var
eşinin sorunu yoksa rahminde histeroskopi sonucu iyiyse muhtemelen donör yumurtası kalitesiz denk geldi
sen ana paralarını firdevsin merkezine döktün onlardan yardım iste belki yardım ederler
bence görüş merkezle
eğer yardım etmeseler artık önüne bak ve allahım güzel kapılar açsın bu arzu yolunda

Selamlar genelde kliniklerde toplayan ve transfer yapan doktorlar aynı olmuyor ama heryer için geçerli değil bu. Benim kardeşimin eşinin tüm işlemlerini bir doktor takp etti. ama işlemleri bir bayan yaptı bildiğim. Ama yiğenimde toplayan ayrı transfer yapan ayrı idi. Önemli olan zaten işlerini düzgün yapmaları. benimkinde de aynı oldu takip iki doktorda toplama bir doktorda. Şu anki transferimde de kıbrısta olan sadece ilk aşamasında şevket beyi gördümsonra başka birileri transfer yaptı. İnşallah muvaffak olmuşumdur. bekliyorum şu an

Ağızdan estrofem almanın yanında, deriden östrojen bantları da kullanılıyor. Eğer onu kullanmadıysanız, onu da kullanmayı sorun Doktorunuza lütfen. Deriden emilim bazı bünyelerde daha iyi sonuç veriyor. İnşallah istediğiniz gibi olsun gelecek sefere

Hakkinizda hayirlisi olsun. Bilgilendirmeler icin tesekkur ederim. Sonucu da buradan paylasin lutfen insallah guzel haberler alirsiniz

canım benim ya detaylıca yazmışsın çok teşekkür ederim. :) ben tamamen donör ve babaya ait genler oluyor diye okumuştum ama açıkladığın rna olayı bile öyle olduğuna göre dediğin gibi anne karnında neler oluyor kimbilir tekrar araştırıcam canım çokk teşekkür ederim bilgilerini ve deneyimlerini paylaştığın için. ve evet bu konularda bilgileri olanlar varsa paylaşırsa benim gibi bu konuda endişe yaşayanlara da ışık tutulmuş olur.

Ya sen ne kadar güzel bir şey yaptın biliyormusun. Bende böyle olduğuna inanıyorum ama bunu bir başkasından duymak daha güzel. Hani insanoğlunun vardır ya huyu illa teyid ister. Bu da belki o hesap ama gerçekten çok güzel oldu. Zaten öyle yada böyle bu konuyu burada açık yüreklilikle konuşuyoruz ya bu bile bizi bir anlamda arkadaş canyoldaşı yapıyor. Çünkü daha önce bazı arkadaşların da dediği gibi çevremizde bu konuyu çok rahat konuşamıyoruz. İlk başta bende düşündüm hatta kadınlar kulübünde donasyon ile ilgili başka bir konuda bu yolla doğum yapmış bir bayanın kaygılarını ve buna yorum yapan arkadaşların beyanlarını okudum. Keşke senin bu yazdığını görse idi.

canım öncelikle geçmiş olsun çok üzüldüm yaşadığın olumsuzluklara inşallah en kısa zamanda hayırlı sağlıklı bir evlat sahibi olursunuz. ama bana gönderme yaptığın yok ısınamazmışız cümlesi biraz kırıcı oldu herkes aynı ruh halinde, aynı karakterde olmayabilir. ben de bunaldığım, bir çözüm bulma arayışında olduğum için derdimi burda tüm samimiyetimle anlattım yanlış mı yaptım? burda birbirimizi yaralamak yerine yardımcı olmaya çalışmalıyız diye düşünüyorum. nasıl ki yumurta nakli yaptıranlara olumsuz yorum yapıldığında kırılıp inciniyorsanız bu işin başında olan kişiler için de bu travmaları yaşamak çok normal. senin bunları hissetmemiş olman başkalarının da hissetmeyeceği anlamına gelmez. o yüzden sizlerden anlayış bekliyorum. seni de çok iyi anluyorum burdaki bir çok kişi anlıyodur dünyanın parasını döküyoruz 4 senedir hala borçlarını ödemeye çalışıyorum olumsuz tüp bebek sonuçlarımın o yüzden acını yürekten paylaşıyorum. en azından embriyon var ve bir şansın daha var olumlu tarafından bak canım. inşallah kocanın kucağına o bebeği vereceksin bunlar sadece yaşanmış azim ve mücadele hikayelerin olarak kalacak.

benim adıma bu güzel haber. çok şükür eşimde veya rahimde bir sıkıntı yok. daha doğrusu yoktu ama bir kaç senedir değişmişte olabilir tabi. inşallah hala sağlıklıdır zaten bizimki sebepsiz infertilite. bi sorun bulamıyolar ama bebekte olmadı işte. ilerleyen haftalarda bebek kaybetmek çok acı Allah kimseye yaşatmasın. yani hamile kalınsa bile 9 ay diken üstünde durulacak. teşekkür ederim canım :)

Cnm benim gün aşırı bantlarida kullandım sonuç bu

Cnm benim bu benim duygularım niyetim kimseyi incitmek değil çünkü yenı donor ve yine aynı miktarda ödeme yapıldı fakat yine bu sefer hiç bir işlem yapilmadi ona üzülüyoruz yoksa burada herkes aynı dertten muzdarip

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…