• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

zelittanın yazısı içimi dağladı. Rabbim hepimize evlatlarımızı sağlıkla nasip etsin. Ben donasyon kararı aldığımda hiç tereddüt etmedim. anne Olamayacağımı kabullenmek daha zordu. Çünkü anne olmak her kadının hakkı olmalı. Belki imtihanımdı ama içimdeki annelik duygusunu yenemedim. O bebeği karnında hissetmek, emzirmek, dünyaya getirmek ve büyümesini görmek bunlardan mahrum olmak istemedim. İlk denemem olumsuz bilmiyorum bundan sonraki denemelerim ne olur ama imtihanım bu olmasın diye dua ediyorum.

Allah yardımcın, yardımcımız olsun canım. anne olamayacağını kabullenmek gerçekten zor. ben hiç düşünmemiştim bile olamayacağımı. yıllar öncesinden sanki olacağından eminmişim gibi bi sürü örgüler, batteniyeler, takımlar örmüştüm. hamile kaldığımda da ciciler, kıyafetler, tulumlar, hastane çıkışları almıştım binbir güzel hayallerle. sonra bebeklerimizi kaybettik. 4 yıldır kıyıpta hiçbirini kimseye veremedim. hep olacak, bebeğime giydireceğim umuduyla yaşıyorum. sürekli yenilikleri araştırıyorum. inşallah rabbim geceler, gündüzler boyu büyük keyifle, sevgiyle, umutla ördüğüm o cicileri bebeğimde kullanmayı nasip etsin diye dua eidyorum. hepimize, bu yolda acı çeken bütün kardeşlerime Allah'ım bir an önce hayallerine kavuşmayı nasip etsin.

peki sizin aklınıza gelmiyo mu benim aklıma gelen şeyler? ya ısınamazsam, ya her baktığımda başkasından olduğunu hatırlarsam, eşimin söylediği bir cümleden bile bunu ima ett,iğini çıkarırsam falan gibi düşünceler. bende mi bi gariplik var :D

zelittanın yazısı içimi dağladı. Rabbim hepimize evlatlarımızı sağlıkla nasip etsin. Ben donasyon kararı aldığımda hiç tereddüt etmedim. anne Olamayacağımı kabullenmek daha zordu. Çünkü anne olmak her kadının hakkı olmalı. Belki imtihanımdı ama içimdeki annelik duygusunu yenemedim. O bebeği karnında hissetmek, emzirmek, dünyaya getirmek ve büyümesini görmek bunlardan mahrum olmak istemedim. İlk denemem olumsuz bilmiyorum bundan sonraki denemelerim ne olur ama imtihanım bu olmasın diye dua ediyorum.

Başın sagolsun zelitta ... Rabbim oğluna uzun ömür versin. Ben de ölü gibiyim keşke elim boş çıkmasa idim hastaneden... Delirmeme ramak var.
Sag ol canım. Seni çok iyi anlıyorum. Çok çok hem de... Rabbim sana güç versin düşüncelerini ıslah etsin kucağını doldursun inşallah. Nasıl biz evlat istiyorsak bir anne babanın da evladıyız. Hep bunu düşün. Dibe vuranlar hayatta daha güçlü olurlar. Dilerim son zor sınavın budur ve Allah kapılarını hep acık eder insallah

merhaba arkadaşlar :) inanın 3 gündür gece gündüz tüm yorumları okumaya çalışıyorum ama mümkün değil. çok fazla yorum var artık pes ettim :KK70: ama hoşuma da gitti bu kadar aktif katılım olması.

Bu arada herkesin kucakları sevimli sağlıklı bebişlerle dolsun inşallah. Buraya yazma nedenim, tabi ki sizinle aynı kaderi paylaşıyor olmam ve bunun yanında kafamdan atamadığım psikolojik düşüncelere yaşayanlardan alabileceğimi umduğum tecrübelerini öğrenmek.

Kızlar ben de 46 yaşındayım. klomen tedavilerim, aşılamam ve 3 defa tüp bebek denemem oldu. 1 tanesi de genetik testten olumsuz sonuç aldığımız için transfer gerçekleşmedi. Her seferinde 3-4 yumurtam oldu ve blastosist seviyesine ulaştı. yumurtalar çok kaliteli, kendinize çok iyi bakmışsınız 30 lu yaşlarda bile böyle yumurtalara rastlamayabiliyoruz dediler. amaaaa gel gelelim ki maalesef yumurtanın kaliteli olması bebeğin sağlıklı olduğu anlamına gelmiyormuş yaşayarak öğrendik :KK43: 3 denemeden 2 tanesi tuttu. birisi down sendromlu çıktı ve 15 haftalıkken sonlandırdılar :KK43: oğlum olacaktı :mad: birisi de 10 haftalıkken kalbi durdu. oğlumu kaybetmenin acısı 4 sene olmasına rağmen hala üzerimden atamadım. Allah kimseye yaşatmasın çok korkunç bir acı. Bu arada maddi manevi bittik tabi.Ama yaşım ilerlediği için ve kendi yumurtalarım sağlıklı çıkmadığı için yumurta donörlüğü düşünmeye başladık. evlatlık alalım diyorum ama eşim hiçbir şekilde yanaşmıyor. Isınamam korkusu var ve kendinin bir parçası olsun istiyormuş.

şimdi asıl sizden destek almak istediğim konu burda başlıyor. Eşim kendi parçası olsun istiyor bunu organ nakli gibi görüyor. ama bu sefer de ben başkasının yumurtası, ya kabullenemezsem, ya ısınamazsam, ya içimde olumsuz duygular oluşursa, bebeğe her baktığımda benim olmadığını düşünüp acı çekersem, birileri aynı sana benziyor dese bile benim içimde ama o benim değil diye atacağım sessiz çığlıklar ve acılar oluşur mu korkusu var. O yüzden sizlerden ve özellikle donasyon yöntemiyle bebek sahibi olmuş arkadaşlarımızın hamileyken ve bebek doğduktan sonraki ve hatta mümkünse bir kaç yaşına geldikten sonraki yaşadıkları olumlu, olumsuz duygularını ve düşüncelerini lütfen Allah rızası için paylaşmalarını rica ediyorum. Kaç gündür kafayı yemek üzereyim arada kaldım. Ben de bebek sahibi olmayı çok istiyorum ama anlattığım nedenlerden dolayı ve dini boyutundan dolayı donasyonu kabullenme sıkıntısı yaşıyorum. Dini yaklaşımları da acaba ucundan tutabileceğim bir fetva bulabilir miyim diye araştırdım ama olumlu bişey bulamadım :KK43: siz nasıl kabullendiniz? büyüdüklerinde uzak gibi görünen bir olasılık olsa da kardeşiyle evlenme gibi bir durum söz konusu ve4 bu konuya sizler bi çözüm bulabildiniz mi? tamam evlatlık alındığında da bu olasılık var ama bunun günaına biz girmiyoruz. ama donasyonda direk biz sorumluyuz. off kafam çok karışık ya. nolur arkadaşlar bişeyler yazın. olumsuz şeyler de olabilir önemli olan doğruyu bulabilmek. Şimdiden teşekkürler hepinize :KK70:
En iyi ornegin benim arkadasim.kendi yumurtamla olan 24 ve 18 yasinda iki.tane.oglum var ama ikinci evliligimdende şuan 5 aylık donosyonla ilan ikizlerim var kız ve erkek inanki.hic.bir.fark yok.ikiside evlat benim kanimla canimla beslenen ve cok.zorlu.bir.surecten.gecip dogum yaptim 33+4 de dunyaya geldiler ama uykudayken.resimlerine bakip ozlem.gideren biriyim ama benim ikiside esime benziyo ben.hic donosyonu.aklıma getirmiyorum :)

ne mutlu sana canım :D Allah evlatlarını hayırlı eylesin. böyle duyunca bi gaza geliyorum :D ama az önce forumdan bir arkadaşa da dedim
yumurta donasyonu sayfalarını inceledim genellikle 2. 3. de hamile kalanlar olmuş sözde genç donörlerden alınıyor. neden öyle oluyor anlamadım :KK43: kafam çok karışık. benim 2-3 kere daha yaptıracak gücüm yok. hatta bir kere bile yok aslında. arabamızı satmayı düşünüyoruz tüp bebek için ama döviz fırladığı için donasyon fiyatları da 35-40 bin lirayı bulacak gibi görünüyor. bizim araba o kadar etmez :KK70: hem 2-3 kere denenecekse belki kendi yumurtamla olur diyorum. böyle git geller yaşıyorum. prp yöntemiyle yumurta gençleştirme yapıyolarmış, embriyoyaya annenin yumurta hücrelerinden gebelik aşısı yapıyolarmış falan bunlar da çocuk olma ihtimallerini arttırıyomuş onu mu denesem diyorum. diyarbakır da hakan çoksüer isminde bir prof var. onun sitesini inceledim 15-20 yıldır çocukları olmayan, defalarca tüp bebek deneyip olmayanlar falan çocukları olmuş bu yeni yöntemler sayesinde. acaba ona mı bi gitsem diyorum. öyle kafa gidip geliyo işte Allah sonumuzu hayır etsin :D

En iyi ornegin benim arkadasim.kendi yumurtamla olan 24 ve 18 yasinda iki.tane.oglum var ama ikinci evliligimdende şuan 5 aylık donosyonla ilan ikizlerim var kız ve erkek inanki.hic.bir.fark yok.ikiside evlat benim kanimla canimla beslenen ve cok.zorlu.bir.surecten.gecip dogum yaptim 33+4 de dunyaya geldiler ama uykudayken.resimlerine bakip ozlem.gideren biriyim ama benim ikiside esime benziyo ben.hic donosyonu.aklıma getirmiyorum :)

Tolga bey ücretini sonuna kadar hakediyor çünkü işini şansa bırakmıyor, her riski düşünüyor. Dürüstlüğüne emin olabileceğiniz biri bence. Kendisi 1 denemede bebeğimize kavuşturdu bizi, 5 yıllık ugraşlarımız 4 basarısız tup denemesi sonrası.

Reklamlar

Yaklaşık 15 gündür forumdan uzak kalmıstım.. Ne çok olumsuz haber gelmiş :( Allah hepimize sabır versin.

Ben de bu ay içerisinde muhtemelen transfer sürecine giricem.. Donorümüz belirlendi. Bugun adet oldum.. Bizimle ilgilenen hemşireye haber verdim. Bakalım sürec nasıl işleyecek görücez.

ne mutlu sana canım :KK70: Allah evlatlarını hayırlı eylesin. böyle duyunca bi gaza geliyorum :KK70: ama az önce forumdan bir arkadaşa da dedim
yumurta donasyonu sayfalarını inceledim genellikle 2. 3. de hamile kalanlar olmuş sözde genç donörlerden alınıyor. neden öyle oluyor anlamadım :KK43: kafam çok karışık. benim 2-3 kere daha yaptıracak gücüm yok. hatta bir kere bile yok aslında. arabamızı satmayı düşünüyoruz tüp bebek için ama döviz fırladığı için donasyon fiyatları da 35-40 bin lirayı bulacak gibi görünüyor. bizim araba o kadar etmez :KK70: hem 2-3 kere denenecekse belki kendi yumurtamla olur diyorum. böyle git geller yaşıyorum. prp yöntemiyle yumurta gençleştirme yapıyolarmış, embriyoyaya annenin yumurta hücrelerinden gebelik aşısı yapıyolarmış falan bunlar da çocuk olma ihtimallerini arttırıyomuş onu mu denesem diyorum. diyarbakır da hakan çoksüer isminde bir prof var. onun sitesini inceledim 15-20 yıldır çocukları olmayan, defalarca tüp bebek deneyip olmayanlar falan çocukları olmuş bu yeni yöntemler sayesinde. acaba ona mı bi gitsem diyorum. öyle kafa gidip geliyo işte Allah sonumuzu hayır etsin :KK70:
Canım arkadaşım genelde rahim iyiyse ve eşinin sperminde sorun yoksa ve şansın iyiyse ilk denemede anne ola bilirsin
burda arkadaşlar varki hep deniyor olmuyor yine deniyor,gebe kalıyor düşürüyor,bazıları 16-17 haftasında her şey yolundayken kayb ediyor bebelerini
yani demek istediyim donasyonla bile anne olucağına garanti yok

Allah yardımcın, yardımcımız olsun canım. anne olamayacağını kabullenmek gerçekten zor. ben hiç düşünmemiştim bile olamayacağımı. yıllar öncesinden sanki olacağından eminmişim gibi bi sürü örgüler, batteniyeler, takımlar örmüştüm. hamile kaldığımda da ciciler, kıyafetler, tulumlar, hastane çıkışları almıştım binbir güzel hayallerle. sonra bebeklerimizi kaybettik. 4 yıldır kıyıpta hiçbirini kimseye veremedim. hep olacak, bebeğime giydireceğim umuduyla yaşıyorum. sürekli yenilikleri araştırıyorum. inşallah rabbim geceler, gündüzler boyu büyük keyifle, sevgiyle, umutla ördüğüm o cicileri bebeğimde kullanmayı nasip etsin diye dua eidyorum. hepimize, bu yolda acı çeken bütün kardeşlerime Allah'ım bir an önce hayallerine kavuşmayı nasip etsin.

peki sizin aklınıza gelmiyo mu benim aklıma gelen şeyler? ya ısınamazsam, ya her baktığımda başkasından olduğunu hatırlarsam, eşimin söylediği bir cümleden bile bunu ima ett,iğini çıkarırsam falan gibi düşünceler. bende mi bi gariplik var :KK70:
Hiç düşünmedim ısınamam diye ben hayvan besliyorum o kedi bile canımken bir bebeğe nasıl ısınamayacağımı düşünürüm. İnan kedi sevmeyen bi insanken onsuz uyumayan bir tip oldum. Olduğunda her şey güzel olacak ve o benim evladım olacak annelik iç güdülerle doğuştan bize bahşedilmiş. Bazılarımızda bu duygu baskın bazılarımızda daha az ( çocuğunu bırakan anneler) sanırım ben baskın olanlardanım ondan tereddüt etmemem. Evlat edinen mükemmel anne babalar da gördüm. Her şey genetik geçiş ya da doğurma olmamalı...

Gördük çok şükür canım da bu kanamalar beni korkutuyor 😐😐
selamlar
Umarım herşey yolunda gider senin için bende okuyorum bir süredir yazdıklarınızı benim de hikayem var ama önce sana destek olmak istedim. Kız kardeşimin de gebeliği kanamalı geçti. Hatta doktor düşük beklememizi de dile getirdi. Ama biz hiç umudumuzu kaybetmedik. Mümkün olduğunca yatırdık kardeşim ama yine de hayatına devam etti. Ama ağırdan stesten falan uzak durman lazım. İlk 4 ay çok önemli sonra zaten yüce rabbim ona güç verir. Yiğenim şimdi 12 yaşında güzel bir genç kız. sakın pes etme...
Bu arada bende 31 Mayısta kıbrısa gittim Ankarada tedavi gördüğüm doktorumun yönlendirmesi ile benim yaşım büyük olduğu için iki kez yumurta toplama işlemi yapıldı ama sonuç sıfır. Doktor yumurtam olsa kesin gebe kalacağımı da söyledi. Neyse kıbrısa gittik eşimle ve 1 haziranda işlem yapıldı 6 haziranda da transfer yapıldı üç tane şu anda da bekliyorum heyecanla... Boş çıkan iki işlemden sonra bu kez daha rahatım yada olmaya çalışıyorum. Nasipte varsa olacak inşallah. Benim bu maceram çok acemice geçti. Donör den nasıl alındı. Nasıl seçildi hiç bilmiyorum. Burada okuduğum bazı bilgilerde donör ile ilgili bilgi veriliyor diye okudum. Ama benim hiç bilgim yok ben doğuş ta yaptırdım işlemi 1 haftam var aşağı yukarı sonucu öğrenmem için dilerim buradan size benim ve eşim için güzel haberler verebilirim. Sevgiler...

1 seneden fazla bwklemem gerekıyormus sezaryen oldugu ıckn kocam da bunaldı onla da bosanalım dedım adamımoyalamanın anlamı yok arrık. Bıe sene sonra 47 bıtecek zaten olması zor... ölemedim gitti
Deme öyle herşeyin bir sebebi var belki de doğsa bile hasta olacaktı kucağına aldıktan sonra daha çok kahrolacaktın. Yüce rabbim sana ikinci bir şans verdi belki de ne olur karamsar olma. Ağla içini dök ama kendine haksızlık etme. Sonuçta yüce bir kalbin varki bir canın sorumluluğunu almaya razı geliyorsun. Ben eminim herşey yoluna girecek...

peki sizin aklınıza gelmiyo mu benim aklıma gelen şeyler? ya ısınamazsam, ya her baktığımda başkasından olduğunu hatırlarsam, eşimin söylediği bir cümleden bile bunu ima ett,iğini çıkarırsam falan gibi düşünceler. bende mi bi gariplik var :KK70:
Bende tedavi öncesi bu gel gitleri yaşadım korktum ya ısınamazsam diye,ama şimdi oğlum dünyam nefesim oldu ,onu verene kurban olurum ben,o benim canım kanım herşeyim,git arkadaşım sonuna kadar pes etme ,çok güzel tatlı bi bebeğin olsun inşallah,çok seveceksin İnan bana

Merhaba düşük yaşayan yada bi şekilde hamileliği sonlanan arkadaşlar trombofili paneli yaptırdınız mı işe yarar sonuç aldınız mı? Yani sonuç pıhtılaşma yok şeklinde çıkınca birdahaki denemede kan sulandırıcı kullanmadan başarılı olan varmi ?

Merhaba kader yoldaşlarım, bir süredir burayı takip ediyorum. Biraz takip etmekte geç kalmışım maalesef ki... bu yüzden çok üzgünüm keşke bu sayfayı daha önce görüp okusaydım belki herşey daha farklı olacaktı en azından belki FİRDEVSZADE olmayacaktım😡 evet arkadaşlar herkesin hayatı inişli çıkışlı yokuşludur ama ben bu gerçeklerle 17 yaşımda tanıştım. Önemli bir rahatsızlık sonrası çok acılar çektim velhasıl erken menopoz durumuna girmiş oldum. Evlendim ve çok şükür anlayışlı bir eşim var. 2 yıl önce yumurta donasyonuna karar verdik. Ben o sıra çok tecrübeli değilim hit ve Firdevs(mucize ekip) ile görüştüm hit çok ilgilenmedi. firdevs ekibi göz boyadılar ooooo bir ilgi bir alaka şu test bu test derkeeeennnn ağlarına düşürdüler. Eşim gitti sperm verdi 5.güne çıktı 7 embriyo dediler hepsinde blast dediler ne AA ne BB biliyorum terimlerden bahsetmediler hatta ilk transfer günü eşimle bana şampiyonsunuz dediler. 12 gün sonra koca bir sıfır. Benim ve eşimin dünya başına yıkıldı ben araştırıyorum soruyorum hiçbir cevap yok bilemeyiz biz elimizden geleni yaptık dediler 3 tane transfer etmişlerdi. 4 tane donduruldu onu da aynı kapta dondurmuşlar bize demiyorlar ki ayrı ayrı dondurabiliriz diye çünkü biz bu bilgiye de sahip değiliz. Neyse eşimin ve ailemin desteği ile dondurulmuş son şansımız var şükür dedik ve tekrar tedaviye devam ettik ve 1 yılın sonunda tekrar dondurulmuşlarımıza gittik. Firdevs hanımı sadece 2 transferimde o esnada 5 er dakika gördüm hiç bir sohbet yok kendi aralarında konuşuyorlar ancak 4 tane aynı anda gönderiler lafları da şöyle normalde 4 tane transfer edilmiyor ama biz hiçbirine kıyamadık herkese aynı takdik... 😣 ikinciye gitmeden önce rahime çizik bile atıldı. Ama tutmadı koca bir sıfır ve yine açıklama yok hayat başımıza yıkıldı merkezin tek söylediği biz elimizden geleni yaptık çok üzgünüz. Son lafları bu başka lafları hiç olmadı zaten çok üzgünüm sorun nerdeydi bilmiyorum ama bunu hiç bir zaman öğrenemeyeceğim. Merkeze gelince heyecanla başladığım yolumu hüsranla bitirdiler. Hiç iyi hissetmiyorum onlarla ilgili ki sonradan okudum morkanatlımın yorumunu. Bende yazıyorum ki okuyanlara yön vermek için karar verirken düşünmeleri için o kadar emek para hepsi boşa gitmesin biz hayatın cilvesiyle çok erken tanışan güçlü kadınları yıldırmasınlar amaçları belli ama dua almak yerine beddua almak onların tercihi maalesef ki.. keşke memnun kalsaydım da yeşilada gibi merkezime güvenerek ilerleseydim bizim gözümüz görmüyor ama allah görüyor. 2. Transferimden sonra bu sayfayı buldum. O sırada yeşilada da benim gibi transferden dönmüştü onunda 2. Transferiydi negatif aldık ikimizde onada çok üzüldüm ondan beri okuyorum sayfayı ve Yeşilada bana umut oldu yemi donörle pozitifiyle mucize ikizleriyle🙏 RAbbim hepimize onun yaşadığı mutlulukları yaşatsın inşallah hepimizin isteği o inci taneleri😊 ben devam etmek istiyorum ama maddi imkanlar çok zorluyor umut yolculuğum bitti derken Yeşilada yı görünce hafif hafif yeşeriyor umudumu kaybetmek istemiyorum. Zaza canım yol göstericim gizli takipcilerin var unutma 😊 dayanamadım ve yaZdım rabbim sana bana tüm isteyen yazan yazmayan herkesin karnını Bebişlerle doldursun inşallah🙏 Yokluğu çok zor Sınavımız çok ağır rabbim kimseye negatifi yaşatmasın iki defa ardı ardına yıkıldık.

Devam etsem hangi merkezi seçeceğim bilmiyorum doktor önemli embriyolog önemli memleketindeki takip edip hazırlayan doktorun önemli hangisinden nereden başlayacağım bilmiyorum yolumu Allah’a Bıraktım sizin gibi değerli arkadaşlarımın fikirleri önemli benim için önerileriniz varsa çok mutlu olurum..

Merhaba düşük yaşayan yada bi şekilde hamileliği sonlanan arkadaşlar trombofili paneli yaptırdınız mı işe yarar sonuç aldınız mı? Yani sonuç pıhtılaşma yok şeklinde çıkınca birdahaki denemede kan sulandırıcı kullanmadan başarılı olan varmi ?
Benimde 6 haftalik dusuk.oldu kurtaj olmustum brmde kan pihtilasmadindan suphelendim.doktoruma.test yapalim ondan.dolayi ise sulandirici vurulayim dedim.gerek.yok.dedi.test bile.istemedi simdi.5 aylik ikizlerim var

selamlar
Umarım herşey yolunda gider senin için bende okuyorum bir süredir yazdıklarınızı benim de hikayem var ama önce sana destek olmak istedim. Kız kardeşimin de gebeliği kanamalı geçti. Hatta doktor düşük beklememizi de dile getirdi. Ama biz hiç umudumuzu kaybetmedik. Mümkün olduğunca yatırdık kardeşim ama yine de hayatına devam etti. Ama ağırdan stesten falan uzak durman lazım. İlk 4 ay çok önemli sonra zaten yüce rabbim ona güç verir. Yiğenim şimdi 12 yaşında güzel bir genç kız. sakın pes etme...
Bu arada bende 31 Mayısta kıbrısa gittim Ankarada tedavi gördüğüm doktorumun yönlendirmesi ile benim yaşım büyük olduğu için iki kez yumurta toplama işlemi yapıldı ama sonuç sıfır. Doktor yumurtam olsa kesin gebe kalacağımı da söyledi. Neyse kıbrısa gittik eşimle ve 1 haziranda işlem yapıldı 6 haziranda da transfer yapıldı üç tane şu anda da bekliyorum heyecanla... Boş çıkan iki işlemden sonra bu kez daha rahatım yada olmaya çalışıyorum. Nasipte varsa olacak inşallah. Benim bu maceram çok acemice geçti. Donör den nasıl alındı. Nasıl seçildi hiç bilmiyorum. Burada okuduğum bazı bilgilerde donör ile ilgili bilgi veriliyor diye okudum. Ama benim hiç bilgim yok ben doğuş ta yaptırdım işlemi 1 haftam var aşağı yukarı sonucu öğrenmem için dilerim buradan size benim ve eşim için güzel haberler verebilirim. Sevgiler...
bize mutlaka haber ver. inşallah olumlu haber verde,hepimize moral olsun

Back
X