merhaba arkadaşlar :) inanın 3 gündür gece gündüz tüm yorumları okumaya çalışıyorum ama mümkün değil. çok fazla yorum var artık pes ettim

ama hoşuma da gitti bu kadar aktif katılım olması.
Bu arada herkesin kucakları sevimli sağlıklı bebişlerle dolsun inşallah. Buraya yazma nedenim, tabi ki sizinle aynı kaderi paylaşıyor olmam ve bunun yanında kafamdan atamadığım psikolojik düşüncelere yaşayanlardan alabileceğimi umduğum tecrübelerini öğrenmek.
Kızlar ben de 46 yaşındayım. klomen tedavilerim, aşılamam ve 3 defa
tüp bebek denemem oldu. 1 tanesi de genetik testten olumsuz sonuç aldığımız için transfer gerçekleşmedi. Her seferinde 3-4 yumurtam oldu ve blastosist seviyesine ulaştı. yumurtalar çok kaliteli, kendinize çok iyi bakmışsınız 30 lu yaşlarda bile böyle yumurtalara rastlamayabiliyoruz dediler. amaaaa gel gelelim ki maalesef yumurtanın kaliteli olması bebeğin sağlıklı olduğu anlamına gelmiyormuş yaşayarak öğrendik

3 denemeden 2 tanesi tuttu. birisi down sendromlu çıktı ve 15 haftalıkken sonlandırdılar

oğlum olacaktı

birisi de 10 haftalıkken kalbi durdu. oğlumu kaybetmenin acısı 4 sene olmasına rağmen hala üzerimden atamadım. Allah kimseye yaşatmasın çok korkunç bir acı. Bu arada maddi manevi bittik tabi.Ama yaşım ilerlediği için ve kendi yumurtalarım sağlıklı çıkmadığı için yumurta donörlüğü düşünmeye başladık. evlatlık alalım diyorum ama eşim hiçbir şekilde yanaşmıyor. Isınamam korkusu var ve kendinin bir parçası olsun istiyormuş.
şimdi asıl sizden destek almak istediğim konu burda başlıyor. Eşim kendi parçası olsun istiyor bunu organ nakli gibi görüyor. ama bu sefer de ben başkasının yumurtası, ya kabullenemezsem, ya ısınamazsam, ya içimde olumsuz duygular oluşursa, bebeğe her baktığımda benim olmadığını düşünüp acı çekersem, birileri aynı sana benziyor dese bile benim içimde ama o benim değil diye atacağım sessiz çığlıklar ve acılar oluşur mu korkusu var. O yüzden sizlerden ve özellikle donasyon yöntemiyle bebek sahibi olmuş arkadaşlarımızın hamileyken ve bebek doğduktan sonraki ve hatta mümkünse bir kaç yaşına geldikten sonraki yaşadıkları olumlu, olumsuz duygularını ve düşüncelerini lütfen Allah rızası için paylaşmalarını rica ediyorum. Kaç gündür kafayı yemek üzereyim arada kaldım. Ben de bebek sahibi olmayı çok istiyorum ama anlattığım nedenlerden dolayı ve dini boyutundan dolayı donasyonu kabullenme sıkıntısı yaşıyorum. Dini yaklaşımları da acaba ucundan tutabileceğim bir fetva bulabilir miyim diye araştırdım ama olumlu bişey bulamadım

siz nasıl kabullendiniz? büyüdüklerinde uzak gibi görünen bir olasılık olsa da kardeşiyle evlenme gibi bir durum söz konusu ve4 bu konuya sizler bi çözüm bulabildiniz mi? tamam evlatlık alındığında da bu olasılık var ama bunun günaına biz girmiyoruz. ama donasyonda direk biz sorumluyuz. off kafam çok karışık ya. nolur arkadaşlar bişeyler yazın. olumsuz şeyler de olabilir önemli olan doğruyu bulabilmek. Şimdiden teşekkürler hepinize