Doğru bi bilgi paylaşımı yapmışsınız.Buna küçük bi not ekliyebilirim. Taşıyan kişiden %10 alır. Ama bu genetik özellik değildir. Bu kopyalamadır yani taşıyan kişinin bazı hareket ve davranışlarını bebekde aynen yapar. Örneğin taşıyan kişinin bi uyuma şekli vardır , yada bi gülüşü, bi mimiği onu bebekde yapar.İnternette yazan her yazı bilimsel değil malesef. Hatta her akademik yazıvda yüzde yüz güvenilir değil ve temel bilgileri değiştirecek güçte değil.Çocuğun tüm fenotip görüntü özellikleri taşıyacağı potansiyel hastalıklar herşeyi döllenme sırasında oluşan 46 kromozomdadır klasik ve net olan bilgi bu.Anne ve bebek arasında mutlaka etkileşim olur. Anneden bebeğe protein gecer, bazı hastalıklar gecer ok ama bu proteinler çocuğun genetik özelliğini belirleyecek güçte değildir çok hücreli canlılarda gen aktarımı o kadar kolay değildir.çocuğun nihai olan, gelecek nesillere aktaracağı genetik kodları döllenme sırasında oluşur. Tamamlanır. Ngs ile yüzde 99,9 doğruluk oranında genetik özellikler belirlenir ki bu özellikler yumurta vericisi ve babanın özelliklerinin kombinasyonudur. Ben kimseyi ikna etmek zorunda değilim bu arada herkes neye inanmak istediğini seçebilir. Bence bu konuyu kendi kadın doğum uzmanınıza da sorup doğrulatın...
selam MasumcumIkizlerim.11 aylik doktor.hanimin söylediklerine katılıyorum hergun bişeyleri bana benziyomu.acaba diye izliyorum ama yok.yok gerçi sevgileri onu unutturuyo nanin
Bizim de sperm donasyonu ama ben eminim ki eşim benden çok sever o çocuğu. Bana demişti ki herkesin çocuğunu seviyorum seninkini mi sevmicem :)Siz kendi rahminizden duseni nasil severim benimserim die dusnurken ben baskasinin cocugunu bildigi halde nasil sahiplenir korkusu yasiyorum allahim bilmiyorum nelerle sinicak bizi bizde sprem icinarastiryoruz bacilar bazen yapalim dio esim bazende ilerde sana bisi olsa ben ona nasil bakarim dio en kotuyu dusunmekten gecelri dert yanar oldum.....
Evet hep peceteye gelen kahverengi lekeydiSagol canim cevap icin tesekkurler. Lekelenme nasildi benimkisi gibi mi? Kahverengi?
2DBen bir yerde okumuştum DNA sını donörden RNA sını bizden alıyor RNA da huyu karakteri gibi özellikler oluyormuş
Ama bu yola girdiysen genetiğe takılmaman gerekiyor takılıyorsan da bu yola hiç girme bence.
Benim arkadaşlarım var güle oynaya çokta rahat hamilelik geçirdiler ben varım neler çektiğimi bir allah bilir bir ben. Genetiği aklımın ucundan bile geçmiyor. Çünkü onu kanımla canımla bütün fedakarlığımla ben besliyorum ben taşıyorum gerisi teferruat
Tesekkurler canım, haklısınUmarım bu sayfadaki herkes annelik hayaline kavuşurevet genetik geçiş olmuyo donasyonda ama genetik nedir ki anne olmanın yanında... sayfaları okuyun ben okudum...minnak mucizeler için kocaman bir savaş bu...transfer,belirlitiler var mı yok mu derken pozitif sonuç almak, kese görüncek mi kalp atışı duyulcak mı ilk üç ay nasıl gececek genetik testler kontroller... sağsalim kucağınıza aldıktan sonra bu kadar sınavı geçtikten sonra... benim genetik değil dünya umrumda olmaz nettttt... herkese sevgiler...
Tesekkurler canım, internette çok arastırdım, sadece kıbrıstaki merkezlerin yazısı vardı, genetik doktorla görüştüm, öyle bişey in mümkün olmadığını söyledi, öle Bi bişey varsa internette yollayabilir misin sana zahmet??Slm canim hayirlisi insallah, en son transferimde yine konusu oldu dr ile konustum yuzde 25 anneden hecen genler varmis bilimsel kanitlanmis, bunlar genellikle annenin duygusalligi ve bazi huylari imis .interneti arastirirsan daha detay bulabilirsim canim
Cok Tesekkürler, yani sonuçta biz de taşıyacak ya, bizden hiç mi Bi etkileşim, huy, sut, Bi etkileşim almıyor mu? Bu konuda Bi bilginiz varsa benimle paylasır mısınız??Malesef donasyonla anneden çocuğa hiçbir şekilde genetik materyal geçmez. Süt vücutta emilip sindirilen bir gıda sadece sütle gen aktarımı diye birşey söz konusu değil arkadaşlar. Genetik materyal döllenme sırasında oluşur. Ki bu annenin vücudunun dışında olan bişey. Preimplantasyon genetik testler ngs ile bebek embiryonun genomunun belirlenmesi de zaten bu durumun kanıtı. Bu arada ben bunu bir doktor olarak söylüyorum. Biliyosunuz ki genetik tıp fakültesi müfredatında... neyse Donasyonu secenek olarak düşünen bizler bu durumu kabullenmeliyiz...
Bu bilgiyi nerden öğrendiniz, kesin mi? Bilginiz varsa biraz detaylı anlatır mısınız?Doğru bi bilgi paylaşımı yapmışsınız.Buna küçük bi not ekliyebilirim. Taşıyan kişiden %10 alır. Ama bu genetik özellik değildir. Bu kopyalamadır yani taşıyan kişinin bazı hareket ve davranışlarını bebekde aynen yapar. Örneğin taşıyan kişinin bi uyuma şekli vardır , yada bi gülüşü, bi mimiği onu bebekde yapar.
Ancak illa genetik olarak bebekde bi parça olmalı mı yoksa olmasa da olur bu tartışılası bi konu
Önemli olan doğru bilgileri bilerek bişeyleri kabullenmek.
Kendimizi kandırarak değil
Bende ikiz annesi olarak paylasmak istedim..Bebeklerim 14 aylik ve onlari dunyadaki her seyden cok seviyorum. Onlarla olmadigim zamanlarda onlari dusundugumde deli gibi ozluyorum, burnumun diregi sizliyor ve gozlerim doluyor:) Duygularimin her seyi dogal bir anneden hic farkli olmadigini hatta daha yogun oldugunu gozlemlerimle soyleyebilirim..Simdi kendi yumurtanla kesin bebegin olacak geldeseler dusunurum..Sanirim gerek yok derim. Bu arada bebeklerim bana hic benzemiyor.. baba ve hala..Fakat bir kizim kisilik olarak bana benziyor digeri hala:)Bu bilgiyi nerden öğrendiniz, kesin mi? Bilginiz varsa biraz detaylı anlatır mısınız?
umarım dediğin gibi olur da bu kararı verdiğimizde pişmanlık duymaz...Bizim de sperm donasyonu ama ben eminim ki eşim benden çok sever o çocuğu. Bana demişti ki herkesin çocuğunu seviyorum seninkini mi sevmicem :)
İnş canım sağılBu arada N Nesaybu az kalmış test gününe umarım musmutlu haberler alırsın hep beraber seviniriz. Z Zaza74 abla sen de tez zamanda inşallah :) beni soracak olursanız kendi başıma işler yapıyorum birkaç gün önce karyotip analizi için kan verdim sonuçlanmasını bekliyorum. Geride kalan 8 embriyo var daha britishte. Bir yandan da eşimi celalettin peruya yönlendirdim o da tahlil falan yaptırdı sonuçlarıyla beraber gidecek. Önceki gün de göbeğimdeki ağrıdan dolayı kocakarıya gittim göbeğin kayıp diyor banaallahım ne işler çeviriyorum böyle
Mavisufi cok güzel anlatmış. RNA nın rahim içindeki cenin üstündeki etkileri bunlar.Bu bilgiyi nerden öğrendiniz, kesin mi? Bilginiz varsa biraz detaylı anlatır mısınız?
Çok tesekkurler, bilgilerinizi paylaştığınız içinBende ikiz annesi olarak paylasmak istedim..Bebeklerim 14 aylik ve onlari dunyadaki her seyden cok seviyorum. Onlarla olmadigim zamanlarda onlari dusundugumde deli gibi ozluyorum, burnumun diregi sizliyor ve gozlerim doluyor:) Duygularimin her seyi dogal bir anneden hic farkli olmadigini hatta daha yogun oldugunu gozlemlerimle soyleyebilirim..Simdi kendi yumurtanla kesin bebegin olacak geldeseler dusunurum..Sanirim gerek yok derim. Bu arada bebeklerim bana hic benzemiyor.. baba ve hala..Fakat bir kizim kisilik olarak bana benziyor digeri hala:)
Karar surecim benimde yaklasik 2 sene surdu..O sirada yogun arastirmalar makale okumalar..O sirada epigenetik diye bir konu ile.karsilasmistim..Bebegin gen kombinasyonu donor ve babadan gecerken baskin gen olusumunda anne rahmininde ki proteinlerin etkili oldugunu soyluyordu..Yani cocugunuzun kime benzeyecegi yuzde elli yuzde elli iken, hangi yuzde ellinin olacagi karari sizin rahminizde ki proteinlerin yonlendirmesi ile oluyor..Anladimgim cocugunuz eldekilerle nasil bir birey olacaginiza rahimde ki proteinlerimizin karar verdigi..Bu muhtesem bir sey olarak gelmisti bana ozamanlar..Paylasmak istedim..
Ama dogumdan sonra her sey bambaska sadece bebeklerim var ve gerisi yalan:)
Herkez sevgiler..Zazacim senden guzel mi guzel haberleri bekliyorum..Morkanatlarim bebeklerini kocaman opuyorum..
Tesekkurler canım, internette çok arastırdım, sadece kıbrıstaki merkezlerin yazısı vardı, genetik doktorla görüştüm, öyle bişey in mümkün olmadığını söyledi, öle Bi bişey varsa internette yollayabilir misin sana zahmet??
Yani o rna saki proteinler sayesinde, benden de bişeyler alabiliyor muÇok tesekkurler, bilgilerinizi paylaştığınız içinBen de uzun zamandır karar sürecindeyim, iyi ki bu gruba girmişim, Bi türlü sıcak bakamıyor ama bian önce karar vermem gerekiyordu, sizlerle bişeyler paylaşmak yalnız olmadığımı ve olaya, değişik bakmamı öğretti bana,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?