Amin cnm benimHayirli olsun canim simdiden, umarim isik olur umut olur arayisin burdaki arkadslara
Rabbim ınsallah senin gibi güzel yürekli insanın yüzünü güldürür ınsallah kurban olduğum rabbim insallahhh bu yaşadıklarımız sin olurda evlatlarımıza kavuşuruz hepimizOnuda ekleyim halil tüm doktorların tehşislerini ve tedavilerini kötü,ancak kendi tedavisini doğru buluyor
Bu bir hastalıktı narsitizm hastalığı
Halilin tüm arkadaşlara aynı tedavi uyguluyor
İster peçete olan rahime ister kalın olans
Estrofen 2*1 ilk hafta
3*1 ikinci hafta
4*1 üçüncü hafta
Biosteron 2 tablet sabah transferin 12 gününe kadar
İmom sabah aç
Elevit akşam(iki vitamin neye lazım)
Progestan100 mg transfere kada 3*1 her 8 saate bir
Transfer gününden sonra 3*3 8 saate bir
Transferin 5 günü e2 ve p4 testi,o teste bağlı progesteronu artıra bilir
Ve düşük riski olanlara ek neupogen göbekten 1 ejektör 1 hafta boyunca
Tabii onuda ekleyim tedavi başında aspirin
Transfere 5 gün kala prednol ve monodoks
Ve inanın bunları 7 denemende aynı şekilde oldu
Ve hep negativ
Ve bu tedaviyi tüm çevremdeki halilde deniyen arkadaşlarada veriliyordu
Standart tedavi protokolu
Tabiki. Hatta uzun uzun anlatayım. Benide doktorum yönlendirmişti. Çok fazla araştırmadım açıkçası gynolifein doktorunun memorial ekibinden olması benim için yeterliydi ama şimdi düşünüyorum da bu tek başına kesinlikle yeterli değil aslında. Iletisime geçtim benden ve esimden rutin kan testleri hsg ve spermiyogram istediler. Birde tabi ilk basta butun hikayemi telefonda dinlendiler. Ben görüşmek için kibrisa gitmedim. Hsg sonucuma göre bana sol tüpümü bağlatmami söyledi murat bey ama 1 kere bağlatmadan denemek istedim ben. Donor için istediğimiz ozellikleri bir whatsuptan yolladiklari bir formda işaretledik(formu özelden yollarim). Ben seçenekleri çok geniş tutmama rağmen 5 yada 6 aday sunuldu. Kıbrıs küçük bir yer olduğu için bu normal bence. Adayı seçtik. 15 gün sonra tedavi başladı yumurta toplama günü eşim gitti sperm verdi. 5 güne 4 embriyo geldi ve hepsini dondurttuk. Ben kendim dondurulmuş istedim. 3 ay sonra ben hazırlandım gittim tek embriyo koydurdum aynı gün geri döndüm. 12.gün pozitifi aldık 16.gün küçük bir kanamayla bhcg düşmeye başladı ve kimyasal gebelik oldu. Kalan 3 tane embriyonun yaklaşık 7 ay sonra hepsini birden koydurdum. Bu 7 aylık arada tüplerimi bağlattım. Yine aynı gün gittim döndüm. Bu sefer cok yüksek bir bhcg değeriyle hamile kaldım. Ikiz olabileceğini düşünüyordum ama tek kese göründü. Şimdi 15 haftalık olduk. Korku hiç bitmiyor bunu söyleyebilirim. Birde yukarda yazdıklarıma ilave olarak bu forumda yazılan testleri yaptırmaya çalışın. Özellikle pıhtılaşma panelini mutlaka yaptırın. Çünkü tekrarlayan kayıplar olmadıkça doktorlar bazı testleri isteme gereği duymuyorlar. Önceden önleminizi alın. Birde gynolifeta yaptıracak olursanız ulaşım konaklama vs kendiniz halledin. Çok daha ucuza halledersiniz.Merhaba,
Yumurta donasyonundan mi?
Biraz aciklama rica edebilir miyim.
Nasıl ilerlediniz
Banada prof dr bülent tırasın bana verdiği ilaçlar için yorum yaptı bunlar sana yaramaz at cöpe dedı. Kos koca prof tan daha iyi biliyor ki bülent hoca cok iyi bir hekim. Bencede kendini begenme var sadeceOnuda ekleyim halil tüm doktorların tehşislerini ve tedavilerini kötü,ancak kendi tedavisini doğru buluyor
Bu bir hastalıktı narsitizm hastalığı
Halilin tüm arkadaşlara aynı tedavi uyguluyor
İster peçete olan rahime ister kalın olans
Estrofen 2*1 ilk hafta
3*1 ikinci hafta
4*1 üçüncü hafta
Biosteron 2 tablet sabah transferin 12 gününe kadar
İmom sabah aç
Elevit akşam(iki vitamin neye lazım)
Progestan100 mg transfere kada 3*1 her 8 saate bir
Transfer gününden sonra 3*3 8 saate bir
Transferin 5 günü e2 ve p4 testi,o teste bağlı progesteronu artıra bilir
Ve düşük riski olanlara ek neupogen göbekten 1 ejektör 1 hafta boyunca
Tabii onuda ekleyim tedavi başında aspirin
Transfere 5 gün kala prednol ve monodoks
Ve inanın bunları 7 denemende aynı şekilde oldu
Ve hep negativ
Ve bu tedaviyi tüm çevremdeki halilde deniyen arkadaşlarada veriliyordu
Standart tedavi protokolu
Ellerine sağlık kuzum içime su serptinTabiki. Hatta uzun uzun anlatayım. Benide doktorum yönlendirmişti. Çok fazla araştırmadım açıkçası gynolifein doktorunun memorial ekibinden olması benim için yeterliydi ama şimdi düşünüyorum da bu tek başına kesinlikle yeterli değil aslında. Iletisime geçtim benden ve esimden rutin kan testleri hsg ve spermiyogram istediler. Birde tabi ilk basta butun hikayemi telefonda dinlendiler. Ben görüşmek için kibrisa gitmedim. Hsg sonucuma göre bana sol tüpümü bağlatmami söyledi murat bey ama 1 kere bağlatmadan denemek istedim ben. Donor için istediğimiz ozellikleri bir whatsuptan yolladiklari bir formda işaretledik(formu özelden yollarim). Ben seçenekleri çok geniş tutmama rağmen 5 yada 6 aday sunuldu. Kıbrıs küçük bir yer olduğu için bu normal bence. Adayı seçtik. 15 gün sonra tedavi başladı yumurta toplama günü eşim gitti sperm verdi. 5 güne 4 embriyo geldi ve hepsini dondurttuk. Ben kendim dondurulmuş istedim. 3 ay sonra ben hazırlandım gittim tek embriyo koydurdum aynı gün geri döndüm. 12.gün pozitifi aldık 16.gün küçük bir kanamayla bhcg düşmeye başladı ve kimyasal gebelik oldu. Kalan 3 tane embriyonun yaklaşık 7 ay sonra hepsini birden koydurdum. Bu 7 aylık arada tüplerimi bağlattım. Yine aynı gün gittim döndüm. Bu sefer cok yüksek bir bhcg değeriyle hamile kaldım. Ikiz olabileceğini düşünüyordum ama tek kese göründü. Şimdi 15 haftalık olduk. Korku hiç bitmiyor bunu söyleyebilirim. Birde yukarda yazdıklarıma ilave olarak bu forumda yazılan testleri yaptırmaya çalışın. Özellikle pıhtılaşma panelini mutlaka yaptırın. Çünkü tekrarlayan kayıplar olmadıkça doktorlar bazı testleri isteme gereği duymuyorlar. Önceden önleminizi alın. Birde gynolifeta yaptıracak olursanız ulaşım konaklama vs kendiniz halledin. Çok daha ucuza halledersiniz.
Toclase arkadaşımızada aynısını yapmışBanada prof dr bülent tırasın bana verdiği ilaçlar için yorum yaptı bunlar sana yaramaz at cöpe dedı. Kos koca prof tan daha iyi biliyor ki bülent hoca cok iyi bir hekim. Bencede kendini begenme var sadece
Zazacım bence hiç kafana takma donmuşlar diye. Fresh veya donmuş her ikisininde kendine göre avantaj dezavantajları var bence. Freshte hem seni hem donoru aynı anda hazırlamaya çalışmanın zorluğu var. Donmuşta sadece sana odaklanılıyor. Hazırlık daha kolay ve sen odaklı ama ondada çözülürken embriyonun zarar görme riski var ama nadir olan birşey bu. Donmuşlar diye aklına şansın daha düşük diye gelmesin. Inşallah onlardan biri kucağına gelecek :)Ellerine sağlık kuzum içime su serptin
Düşük risk embriyonun genetik sıkıntısına bağlı demek
İnşallah bende o kalan dondurulmuşlardan 1 tanede olsa sağlıklı gebeliği yakalarım
Tam ben de bahsedecektim ki zaza yazmış zaten sağolsun:) aynen öyle. Ankarada nerde iyi doktor var hepsinde denedim nerdeyse ve bu güne kadar ne eşime ne bana sen de problem var diyen oldu. Hatta doktorlar hep en sıkıntılı grup olduğumuzu, sebepsiz infertilitenin çok daha sıkıntılı bir süreç olduğunu söylediler. Eşimde dna Hasarı var ama hiç kimse önemsemiyor, hatta hakan yaralı bunun tüp bebek için bir neden olduğunu bile düşünmüyorum, bir şey bulamayınca ona bağlıyorlar dedi. Halilden randevu aldım baktım her yerfe onun reklamı, karşılaması çok candandı tamam dedim doğru yerdeyim. Sonra tahlillerime baktı bildiğiniz hepsini fırlatarak bu ne ya, bu ne alaka siz cahil misiniz diye bir sürü hakaretler ederek inceledi. Sonra şimdiye kadar kimse dememişti benim amh 5.14, kist falan da yok şükür, problem sende eşine yazık etmişler dedi. Senden yumurta toplayıp başka spermle sonra başka yumurtayı eşinin spermle dölleriz bak gör fıstık gibi olur dediToclase arkadaşımızada aynısını yapmış
Kızcığaz ankaranın en kaliteli yerlerinde tüp bebek denemiş,halil nasıl sana bunu yaparla diyerek kızın ödünü patlatmış
Vede tüm doktorları üçkağatçı adlandırmış
Amiin kuzum amiiinZazacım bence hiç kafana takma donmuşlar diye. Fresh veya donmuş her ikisininde kendine göre avantaj dezavantajları var bence. Freshte hem seni hem donoru aynı anda hazırlamaya çalışmanın zorluğu var. Donmuşta sadece sana odaklanılıyor. Hazırlık daha kolay ve sen odaklı ama ondada çözülürken embriyonun zarar görme riski var ama nadir olan birşey bu. Donmuşlar diye aklına şansın daha düşük diye gelmesin. Inşallah onlardan biri kucağına gelecek :)
Canım bazen eşlerde uyumsuzluk oluyorTam ben de bahsedecektim ki zaza yazmış zaten sağolsun:) aynen öyle. Ankarada nerde iyi doktor var hepsinde denedim nerdeyse ve bu güne kadar ne eşime ne bana sen de problem var diyen oldu. Hatta doktorlar hep en sıkıntılı grup olduğumuzu, sebepsiz infertilitenin çok daha sıkıntılı bir süreç olduğunu söylediler. Eşimde dna Hasarı var ama hiç kimse önemsemiyor, hatta hakan yaralı bunun tüp bebek için bir neden olduğunu bile düşünmüyorum, bir şey bulamayınca ona bağlıyorlar dedi. Halilden randevu aldım baktım her yerfe onun reklamı, karşılaması çok candandı tamam dedim doğru yerdeyim. Sonra tahlillerime baktı bildiğiniz hepsini fırlatarak bu ne ya, bu ne alaka siz cahil misiniz diye bir sürü hakaretler ederek inceledi. Sonra şimdiye kadar kimse dememişti benim amh 5.14, kist falan da yok şükür, problem sende eşine yazık etmişler dedi. Senden yumurta toplayıp başka spermle sonra başka yumurtayı eşinin spermle dölleriz bak gör fıstık gibi olur dediöylesine muayene etti, sonra kullanacağın iğneyi kendin belirle dedi tabi ben şok kan tahlili olmadan seçip iğne mi vurulunur? Neyse tabi bu arada gittiğim bütün doktorlar kötü , ben hep dolandırılmışım nasıl bu kadar cahil olabilirmişim... ama samimi gelen bir tarafı da oldu hakkını yemeyim. Sonra güya bana cep numarasını verdi seni ayrı tutuyorum dedi ben de inandım. Eve gelince içime kurt düştü tam 3 gün bütün sayfaları eksiksiz okudum not tuttum keşke bunu daha önce yapsaymışım dedim. Daha sonra sağ olsun zaza çok yardımcı oldu bir de öğrendim ki o numarası herkeste var..Boş yere o kadar yol gittim boş yere dünya masraf ettim.. ben ettim siz etmeyin
Zazam bir şey soracagim donörden kaç yumurta alıyorlar?Bana girustuhum merkezler 10 diyor ama gencecik kızlardan daha çok yumurta çıkar. 10 yumurtadaysan 5 güne ancak 3 yada.4 gider anlamadım?Amiin kuzum amiiin
Benim bu defa düşen gebelikte donmuşdu
Bende aynı senin gibi ilk eşim giti sperm verdi
Sonra beşinci güne 6 embriyo oluştu ve donduruldu
İlk ikisini transfer etiler düştü
İnşallah bu defa kalan embriyolardan devam eden gebelik olur
Ya olabilir tabiii bilmiyorum ki, biz kendimizce her şeye baktırdık sanıyoruz ama eksik kalan şeyler illaki olabiliyor. Hangi doktora gitmek gerek bunun için peki?Canım bazen eşlerde uyumsuzluk oluyor
Acaba sizdedemi bu problem var?
Hatta benim immunöloğum dedi bu uyumsuzluğun testi bile varmış
Genelde 10-12 yumurta işleme giriyorZazam bir şey soracagim donörden kaç yumurta alıyorlar?Bana girustuhum merkezler 10 diyor ama gencecik kızlardan daha çok yumurta çıkar. 10 yumurtadaysan 5 güne ancak 3 yada.4 gider anlamadım?
Vallah en son immunologdan randevu alınca ondan duydum.ama bu testi yaptırsanız bile uyumsuz olsanız yine sana donör sperm,eşinede donör yumurta teklif edilicekYa olabilir tabiii bilmiyorum ki, biz kendimizce her şeye baktırdık sanıyoruz ama eksik kalan şeyler illaki olabiliyor. Hangi doktora gitmek gerek bunun için peki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?