- 29 Ekim 2019
- 10
- 15
- 3
- 36
Tabiki. Hatta uzun uzun anlatayım. Benide doktorum yönlendirmişti. Çok fazla araştırmadım açıkçası gynolifein doktorunun memorial ekibinden olması benim için yeterliydi ama şimdi düşünüyorum da bu tek başına kesinlikle yeterli değil aslında. Iletisime geçtim benden ve esimden rutin kan testleri hsg ve spermiyogram istediler. Birde tabi ilk basta butun hikayemi telefonda dinlendiler. Ben görüşmek için kibrisa gitmedim. Hsg sonucuma göre bana sol tüpümü bağlatmami söyledi murat bey ama 1 kere bağlatmadan denemek istedim ben. Donor için istediğimiz ozellikleri bir whatsuptan yolladiklari bir formda işaretledik(formu özelden yollarim). Ben seçenekleri çok geniş tutmama rağmen 5 yada 6 aday sunuldu. Kıbrıs küçük bir yer olduğu için bu normal bence. Adayı seçtik. 15 gün sonra tedavi başladı yumurta toplama günü eşim gitti sperm verdi. 5 güne 4 embriyo geldi ve hepsini dondurttuk. Ben kendim dondurulmuş istedim. 3 ay sonra ben hazırlandım gittim tek embriyo koydurdum aynı gün geri döndüm. 12.gün pozitifi aldık 16.gün küçük bir kanamayla bhcg düşmeye başladı ve kimyasal gebelik oldu. Kalan 3 tane embriyonun yaklaşık 7 ay sonra hepsini birden koydurdum. Bu 7 aylık arada tüplerimi bağlattım. Yine aynı gün gittim döndüm. Bu sefer cok yüksek bir bhcg değeriyle hamile kaldım. Ikiz olabileceğini düşünüyordum ama tek kese göründü. Şimdi 15 haftalık olduk. Korku hiç bitmiyor bunu söyleyebilirim. Birde yukarda yazdıklarıma ilave olarak bu forumda yazılan testleri yaptırmaya çalışın. Özellikle pıhtılaşma panelini mutlaka yaptırın. Çünkü tekrarlayan kayıplar olmadıkça doktorlar bazı testleri isteme gereği duymuyorlar. Önceden önleminizi alın. Birde gynolifeta yaptıracak olursanız ulaşım konaklama vs kendiniz halledin. Çok daha ucuza halledersiniz.
Ellerine sağlık kuzum içime su serptin
Düşük risk embriyonun genetik sıkıntısına bağlı demek
İnşallah bende o kalan dondurulmuşlardan 1 tanede olsa sağlıklı gebeliği yakalarım
Benim de tüpümün biri kapalı çıkınca çok korkmuştum ama donasyon ya da tüp bebek tedavisinde bu durum çok korkulacak bir şey değilmiş aslında. Çünkü açık olan tüplerden bazen sıvı geçişi olabiliyormuş o da embriyoyu etkiliyormuş. Eğer su birikmesi denilen durum yoksa tüplerin kapalı olması problem değilmiş. Hatta olumlu bir durum bile sayılabilirmiş. Pıhtılaşma testini de ben kendi isteğimle yaptırdım, özelde. Sonrasında doktorum kromozom analizi testi yaptırdı onu devlette yaptırdık orda da ayrıca yine göründü. Ama eğer daha öncesinde düşük durumunuz varsa onu belgeleyerek devlet hastanesinde yaptırabiliyormuşsunuz.Ben.. tüpler neden bağlanıyor onu anladım
Birde pıhtılaşma testi pozitiften sonra mı yapılıyor?
Off bunların hiç birini bilmiyorum işim çok zor arkadaşlar
Pıhtılaşma sorunu varsa klexan ve aspirini kesmiyorlarBen.. tüpler neden bağlanıyor onu anladım
Pıhlaşma paneli dediğiniz nedir?Tabiki. Hatta uzun uzun anlatayım. Benide doktorum yönlendirmişti. Çok fazla araştırmadım açıkçası gynolifein doktorunun memorial ekibinden olması benim için yeterliydi ama şimdi düşünüyorum da bu tek başına kesinlikle yeterli değil aslında. Iletisime geçtim benden ve esimden rutin kan testleri hsg ve spermiyogram istediler. Birde tabi ilk basta butun hikayemi telefonda dinlendiler. Ben görüşmek için kibrisa gitmedim. Hsg sonucuma göre bana sol tüpümü bağlatmami söyledi murat bey ama 1 kere bağlatmadan denemek istedim ben. Donor için istediğimiz ozellikleri bir whatsuptan yolladiklari bir formda işaretledik(formu özelden yollarim). Ben seçenekleri çok geniş tutmama rağmen 5 yada 6 aday sunuldu. Kıbrıs küçük bir yer olduğu için bu normal bence. Adayı seçtik. 15 gün sonra tedavi başladı yumurta toplama günü eşim gitti sperm verdi. 5 güne 4 embriyo geldi ve hepsini dondurttuk. Ben kendim dondurulmuş istedim. 3 ay sonra ben hazırlandım gittim tek embriyo koydurdum aynı gün geri döndüm. 12.gün pozitifi aldık 16.gün küçük bir kanamayla bhcg düşmeye başladı ve kimyasal gebelik oldu. Kalan 3 tane embriyonun yaklaşık 7 ay sonra hepsini birden koydurdum. Bu 7 aylık arada tüplerimi bağlattım. Yine aynı gün gittim döndüm. Bu sefer cok yüksek bir bhcg değeriyle hamile kaldım. Ikiz olabileceğini düşünüyordum ama tek kese göründü. Şimdi 15 haftalık olduk. Korku hiç bitmiyor bunu söyleyebilirim. Birde yukarda yazdıklarıma ilave olarak bu forumda yazılan testleri yaptırmaya çalışın. Özellikle pıhtılaşma panelini mutlaka yaptırın. Çünkü tekrarlayan kayıplar olmadıkça doktorlar bazı testleri isteme gereği duymuyorlar. Önceden önleminizi alın. Birde gynolifeta yaptıracak olursanız ulaşım konaklama vs kendiniz halledin. Çok daha ucuza halledersiniz.
ya burda neler öğrendım cidden artık diyorum bu da mı varmış yaCanım bazen eşlerde uyumsuzluk oluyor
Acaba sizdedemi bu problem var?
Hatta benim immunöloğum dedi bu uyumsuzluğun testi bile varmış
Tüpler hsg sonucuna göre yapışıklık varsa baglaniyor. Pıhtılaşma testi araştırma hastanelerinin genetik bölümünde yapılıyor sonucu 1 ayda çıkıyor. Transferden önce yaptırmanızı tavsiye ederimBen.. tüpler neden bağlanıyor onu anladım
hangi kliniğe yazdın cnminşallah.bende yazdım bakalım cevap beklıyorum.
öncellikle hoş geldin cnm çok geçmiş olsun burada herkes bir yerleri deniyor fakat kimse şurası çok iyi demez çünkü bu her bireyin kendisi karar vermek zorunda bence bu sayfaları geriye dönük okumalısın hem fikir hem çok bilgi sahibi olacagına eminim çünkü herkesin farklı bazen benzer hayat hikayeleri var kıbrıs var ukrayna var gürcistan var bakü var ispanya var yapman gereken araştırarak karar vermen burada yinede her zaman birbirine çok yardımcı arkadaşlar var sevgiyle kal en kısa zamanda inşaalah sende anne olursunMerhaba ben 2013 yılında evlendim ve balayından sonra rahatsızlandım kansere yakalandım 1 ay sonra teşhis konuldu lösemi ve ilik nakli oldum haliyle yumurtalarım zarar gördü tüp bebek denemedim ama pek uygun görünmüyor değerler bu yüzden yumurta donasyonunu öneriliyor burda yaptıranlar olmuş sanırım rica etsem en iyi merkez nerede kıbrıs mı azerbaycan mı ukranyna mı prag mı ve adı ? süreci de nerde yaptıracağımızı da bilmiyorum lütfen yardımcı olun kliniklerin başarı oranları belli mi sizlere göre ben nasıl yol izleyeceğimi de bilmniyorum kaç ay öncesinden karra vermek gerekiyor vs telefonla biraz bilgi aldım
Çok tşk ederim ilginize evet okuyorum geriye giderek :) peki benim gibi kanser geçmişi oup yaptıran varmı sonucu olumlu olanöncellikle hoş geldin cnm çok geçmiş olsun burada herkes bir yerleri deniyor fakat kimse şurası çok iyi demez çünkü bu her bireyin kendisi karar vermek zorunda bence bu sayfaları geriye dönük okumalısın hem fikir hem çok bilgi sahibi olacagına eminim çünkü herkesin farklı bazen benzer hayat hikayeleri var kıbrıs var ukrayna var gürcistan var bakü var ispanya var yapman gereken araştırarak karar vermen burada yinede her zaman birbirine çok yardımcı arkadaşlar var sevgiyle kal en kısa zamanda inşaalah sende anne olursun
bunu ancak okuyarak ögrenebilirsin niye olmasın rabbim çok büyük sadece umutlarını kaybetme ben de hala deniyorum bizimde sebepsiz interlife ha birde rahim ince deniyorÇok tşk ederim ilginize evet okuyorum geriye giderek :) peki benim gibi kanser geçmişi oup yaptıran varmı sonucu olumlu olan
İnşallah hayırlısı olsun nasip kısmet herşey bana rabbim 2. şans verdi hayatta kaldım 1 hafta ömür biçmişti doktorlar şükür 6 yılı geçirdim çocuk için de olmaz deniliyor nasip de var sa olur inş benimle aynı durumu yaşayan varmı onu araştıryorum inş sizin de gönlünüzden geçeni rabbim kabul etsin inşbunu ancak okuyarak ögrenebilirsin niye olmasın rabbim çok büyük sadece umutlarını kaybetme ben de hala deniyorum bizimde sebepsiz interlife ha birde rahim ince deniyor
Canım çok geçmiş olsun inan çok üzüldüm ama çok şükür bak atlatmışsın rabbim büyüktür sende ınsallah anne olaolacaksın rabbimin izniyle inşaallah herşey gönlünce olsunİnşallah hayırlısı olsun nasip kısmet herşey bana rabbim 2. şans verdi hayatta kaldım 1 hafta ömür biçmişti doktorlar şükür 6 yılı geçirdim çocuk için de olmaz deniliyor nasip de var sa olur inş benimle aynı durumu yaşayan varmı onu araştıryorum inş sizin de gönlünüzden geçeni rabbim kabul etsin inş
Zazacim transferim oldu perşembe günü 3 günlük 4 tane embriyomuz vardi doktor 5 gune cikani transfer eferiz defi 2 tanesi 5 gune cikmis 1 taneside ertesi gune cikti dedi doktor ama imha etmişler bu sabah dayanamadım evde idrar testi yaptım pozitif cıktı ne kadar doğru bilmiyorum 2 tane yaptım 2side pozitif yine korkularım başladı ama bir önceki düşükle sonuçlanmıştı sen bana sonucu yazarmisin diye yazmıştın insallah hepisin dualarini rabbim kabul eder yaş 46 benimCanım çok geçmiş olsun inan çok üzüldüm ama çok şükür bak atlatmışsın rabbim büyüktür sende ınsallah anne olaolacaksın rabbimin izniyle inşaallah herşey gönlünce olsun
İmkanınız varsa ispanya İVİ kliniğe gidinMerhaba ben 2013 yılında evlendim ve balayından sonra rahatsızlandım kansere yakalandım 1 ay sonra teşhis konuldu lösemi ve ilik nakli oldum haliyle yumurtalarım zarar gördü tüp bebek denemedim ama pek uygun görünmüyor değerler bu yüzden yumurta donasyonunu öneriliyor burda yaptıranlar olmuş sanırım rica etsem en iyi merkez nerede kıbrıs mı azerbaycan mı ukranyna mı prag mı ve adı ? süreci de nerde yaptıracağımızı da bilmiyorum lütfen yardımcı olun kliniklerin başarı oranları belli mi sizlere göre ben nasıl yol izleyeceğimi de bilmniyorum kaç ay öncesinden karra vermek gerekiyor vs telefonla biraz bilgi aldım
Menta arkadaşımÇok tşk ederim ilginize evet okuyorum geriye giderek :) peki benim gibi kanser geçmişi oup yaptıran varmı sonucu olumlu olan
tşk ederm neden ispanyayı önerdiniz ilk kez duydum orayı genlede kıbrıs ukrayna baküİmkanınız varsa ispanya İVİ kliniğe gidin
İnşallah çok tşk ederimCanım çok geçmiş olsun inan çok üzüldüm ama çok şükür bak atlatmışsın rabbim büyüktür sende ınsallah anne olaolacaksın rabbimin izniyle inşaallah herşey gönlünce olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?