Arkadaslar,
bugün adetim basladi ve dogum kontrol hapi almam gerek simdi 21 gün, hazirlik icin
bu 21 gün sonra sizde adetiniz kac gün sonra geldi normalde?
ve adetiniz geldiginde, yani o gün zaten yumurtasini veren bayan ignelere basliyor, sizler hangi ilaclari kullanmaniz gerekti transfer gününe kadar?
bilgilendirirseniz cok sevinirim!!!
simdiden tesekkür ederim...

ben bir defa tüp bebek yaptırdım bana tek bir yumurta geliştiğini opu işleminin yapıldığı gün söyledi zaten takip ederkende ultrason resimlerini koymuştu dosyaya sonra embriyonun 1. kalite olduğunu söyledi ve bana fotoğrafını verdi embriyonun.

sizin güvensizliğiniz nerede ben anlayamadım. ama hiç yumurta olmadan hiç embriyo olmadan bişiler yapacak yapmış gibi yapacak kadar umarsız olamaz hiç bir insan. zira sağlıklı embriyo oluşmadı diye yarıda kalan çok tedavi biliyorum. benim ikinci tüp bebekte de yumurta erken çatladı toplayamadık ancak aşılama deneyebiliriz şu aşamada dedi doktorum ki buda birinciden farklı bir klinikteydi.
haklısınız bana evet toplayalım yumurta burda dese narkozu verse bişiler yapsa embriyo oluştu dese yine transferide yapsa hiç bişi anlamam mümkün değil. yani bu işte belge de verse güvenmekten başka bir çare olmadığını düşünüyorum çünkü bana ultrason resmi ve dosyaya her türlü bilgiyi verdi ama bunlarla neyi kanıtlayabilirim ki ??

güvenin ve inanın
doktor olarak değil insan olarak yapılamaz buralarda sahtecilik. (benim fikrim bu)
ayrıca bu formları bildiğim kadarıyla bize kimse doldurtmuyor. yani kimse sanırım doktorlara yada kliniklere çalışmıyor burada. ben herkesin gerçek olduğunu sanıyorum.
hisleri paylaşılanları okursanız. onlar reklam yada tanıtım olamaz diye düşünüyorum.

haksız mıyım???

Efsune arkadaşım sana özelden yazdıklarım bilgisayarın azizliğine uğradı gönderemeden yeniden şifre istedi. Neyse ben de yumurta donasyonu düşünüyorum doğuş Verda ya da Firdevs hanım olabilir. 1 kere tüp bebek denemem oldu.

Daha işl güçten araştıramadım detaylara vakıf olunca yazacağım:))

Sevgili ateşsan teşekkür ederim cevabın için ama ben hem tüp bebekte hem donasyonda doktorun karı kocayla konuşup kendi isteğiyle tüp bebek ve donasyon yaptırdığınızı beyan eden bir dosya oluşturduğunu ve altına da imza atıldığını biliyorum. Öyle ki bacaklarım havada ve narkoz için damar yolum açıldığında dahi yani olmaması gerekli bir zamanda ameliyat masasında yumurtalarım toplanırken bana hemşirenin yarı kendimde bile değilken izin belgesi imzalattığını bilirim. imzalanacaksa yeri ameliyat masası ve benim bulunduğum pozizyon olmamalıydı. yumurtalarımın 3-4 tane oldukça sağlıklı gelişmiş olduğu söylenip son ana kadar da öyle olduğu söylenerek sadece 1 yumurta çıkardılar o zavallı yuminin de ertesi güne takati kalamamış maaleef. Bana bunu baştan söyleselerdi zaten baştan donasyon düşünürdüm.Tüp bebek deneyip de hayal kırıklığına uğrayanlar bilir ama yaşı daha ileri olanlar da bir başka bilir bu son çırpınış acısını. Birine tam sıkışıkken post makinesi getirilmiş yahu sırası mı önce vereyim ama beni bu durumla kimse muhatap etmesin öyle değil mi ne o sıkışık transfere gireceğiz aşılamalardan biliyorum çoook zor ve sinir bozucu bir durum bir de o durumda post makinesi getirecekler şaka gibi. Sonra yine bu bölümde okuduğum kadarıyla rahim kalınlığı istenilen seviyeye ulaşmadan transfer yapılıyor ve başarısız sonuç alındığında niye bana acaba transfer yaptılar diye kafalarında soru işareti oluşan arkadaşlar var.Rahim kalınlığınız bu şu kadar embriyo transfer ediyoruz ama deyiversinler bir zahmet. O da bir belgedir gerektiğinde elimizde. Hemşire bir embriyo fotoğrafı gösterip sonra neden elimden kaçırır gibi çeksin
Evet haklısın doktora güvenmek kesinlikle önemli ben de bu güveni bende oluşturacak doktorun ellerine bırakmak istiyorum kendimi. Tamam para gitsin ama ruhum, canım çekilmesin. Transfer de başarısız olabilir bunun nedenlerinin sadece doktorda olamayacağını bilecek olgunluktayım ama güvenle gidip güvenle gelmek isterim. Buradan donasyon konusunda bizi bilgilendiren tüm o cesur yürekli arkadaşlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çünkü onların öncü cesareti ve dikkatli gözlemleri sayesinde daha oraya gitmeden pekçok şey hakkında bilgi sahibi oluyoruz. :)))

Form dediğim hem tüp bebek hem de donasyon için bizden doktorların istediği içinde sağlık bilgilerimiz ve işlemi kabul ettiğimize dair imzalarımız olan muvakkatname. veya protokol de denilebilir. Telefonda bile bana buraya gelince yapıyoruz dedikleri için yazdım.

Kızlar gözimden kaçan varsa yada unuttuğum ihtiyarlık ve yorgunluğa verip lütfen bir daha mail atın yada yazın
İyi akşamlar

Arkadaşım benim doktrum HİT idi. 3 normal tüp denememde de her türlü bilgi sözlü ve yazılı olarak verildi. Kaç yumurta, kaçı döllendi, embrio kalitesi, sperm kalitesi, sayısı, tüp uygulama şekli v.s tüm bilgiler evrakta mevcut idi. Ayrıca ben yetinmeyip embriyoloğun kendisine istediğim her soruyu sorup cevabını da aldım..... Sevgiler......

Sağol arkadaşım ya içim rahatladı demekki veriliyormuş bize de yapılan işlemler hakkında yazılı bilgiler.Duymak istediğim de buydu dr ya da klinikten çok bu tavır önemli. Oley fb :))

Kizlar Ben dunya IVF merkezinde denedim.bize belge falan vermediler.sadece esimin ve Benim donasyonu istedigimize dair imza attirdilar.O KADAR bence vermeleri gerekli.
Berk bey sadece embriyolarin verilecegi gun 3tane iyi durumda embriyonuz var dedi .bizde tama dedik .bu KADAR.yani baska belge falan rmediler .unuttum birde parayi odedigimize dair bir belge yada fatura verdiler

Son düzenleme:
Canim acabaa senin normal tüp bebek oldugu icin mi ayrintili belge verdiler.donasyonda cok detayli bir belge vermiyor merkezler diye biliyorum.en azindan bana vermediler yaniliyorsam afedersiin

Aysevi selam. Umarım bakıcı sorunu hallolmuştur ve biraz rahatlamışsındır. Merak ediyorum uykusuzluk iş nasıl gidiyor? Kızın toparlandı mı iyice? Benim sana sormak istediğim birşey var. Doktor ilerleyen dönemlerde clexane ı kol ve bacaktan vurmamı söylemişti ama oralar daha çok acırmış gibi geliyor. Sen 9 ay göbekten vurduğunu söylemiştin. Ben de öyle yapmak istiyorum ama bir yandan da bebeğe gelir mi endişesi yaşıyorum. Dikkat etmem gereken birşey var mı? İğneyi dik değil de yan batırsam daha mı iyi olur ki? Göbek deliği çevresi çok gergin olunca yandan yapmak daha mı iyi olur? Beni aydınlatır mısın :)

Arkadaslar cok heyecanliyim

Dr. Firdevs hanimla simdi telefonlastim...donör ümü bulmus, iciniz cok rahat olsun diyor.........haftaya bilgilerini vericekler bana...........kizlar güvenmekten baska caremiz varmi........yok sanirim.......yinede tedirginim........normalde sanirim......kismetse aralik sonunda almanyadan kibris a gidecegiz...ve ilk donasonu yaptircagiz....6 defa basasrisiz tüp bebekden sonra, cok ama cok büyük korkularim var............sizde öylemiydiniz?? nasil kendinizi sakinlestirdiniz, nasil güven buldunuz..................yardiminiza cok ihtiyacim var, desteginize cok ihitiyacim var kizlar...............

Hayırlı olsun bebek. Firdevs hanım
Çok iyi bir doktor. Ona güven bence. İnşallah ilk denemede hamile kalırsın :) allah yardımcın olsun, herşey yolunda gitsin.

sagol canim, insallah, insallah.........cok iyi doktor oldugunu herkes diyor simdiye kadar...ama iste yinede korkularim var.....insallah iyi bir dönör secmistir............insallah bende seneye hamile kalirim hayirlisiyla......insallah Allah da affeder...bu günah konusu elbette kafama takiliyor..ama neden diyorum, sonucta bende anne olmak istiyorum...bende karnimda bebebim büyüsün her anini yasayim diyorum........hayatta böyle seyleri yasayacagimi hic düsünemezdim........ama yinede seviniyorum tabii böyle bir imkan var diye.......artik öyle bir sabirsizlandimki anlatamam..........

Canım günah mı değil mi ben bilemem ama emin olduğum şey şu ki; yaratan , ol diyen Allah. O razı gelirse olur. Donasyon bebeklerini de o yarattı. O yüzden bu konuda da rahat ol bence. Tabi bu benim şahsi fikrim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…