ben micro yöntemle hamile kalmaya çalışan bayanların topiğini uzun süre takip ettim. sperm sorunu olançiftlerde kendinde bişi olmayan sağlıklı genç bayanların en az 10 tane 15 tane yumurtası gelişiyor.
zaten klinikte en az 10 yumurta toplanacağını söylüyor.
haa bu yumurtalarda genetik bozukluk olabilir. bunun için önceden parasını ödeyip donöre genetik testi yapın diyebiliriz. (yaptı deyip yapmayabilirler mi ???????????? bilmiyorum) yada embriyo oluşunca pgt istenebilir o zaman da durugenin dediği gibi parayı vermiş oluyoruz eğer bozuksa o aşamada sanırım tekrar yaparlar.
çünkü pgt ye bunun için onca para verilecek zaten ve pgt sonucunu dünya %99 başarılı olarak onaylıyor. yani sağlıksız olduğunu göre göre transfer yapmazlar sanırım.

ama şöyle bir durum var.
pgt 3500 euro .yani 4500 donasyon üzerine 3500 daha ödenecek. toplam 8000 (hadi iskontolu 7500 euro ödenecek)
bunun yerine birinci de olmazsa ikinci bir donerle yeniden denemek ikinci de iskonto yapıyorlarmış yine 7500 ödenecek.

tabii pgt sonucunu söyleyecek bu embriyo sağlıksız diye eğer öyleyse. ne olacak bu benim şanssızlığım olacak ve yine mi deneyeceğim ???
bunu soracağım bilmiyorum

canım hamilelik nasıl gidiyor kaç haftalık oldu sana bişey sorcam dr ramonla nasıl irtibata geçtin birde rehber konusu mutlaka gerekirmi sen nasıl hallettin ben ispanya olayına sıcak bakmaya başladım maliyeti yüksek ama birde mutlaka 2 embriomu konuyor yaşa göre 3 olmazmı beni bilgilendirirsen sevinirim.

atessn çok güzel özetlemişsin..ama gelgör ki ne zor bunu hayata geçirmek...

tevekkül etmekden başka çare varmı??

kün feyekün--ol der o da hemen oluverir.....BAKARA suresi 117. ayet

Arkadaşlar iğneyi oldum mu oldum şimdi geçici menopoz belirtileri yaşıyor olmalıyım ki birden patlayıveriyorum onun için beni kavgaya davet eden İstanbul trafiğindeki sürücü arkadaşlarımı önceden uyarıyorum ne diye mi dikkat edin patlamama ramak var diyorum şimdi bu kadarcık mı diyeceksiniz tabi ama hiçbir sürücü daha dönen gözlerime bakıp ne demek istediğimi anlamamazlıktan gelemedi. Şu saatlerde trafikte asayiş berkemal zaten bunun dışında birşey olursa haberlerde hepinize deşifre olmuş olacağım. Gelelim eşime bu yumurta ve sperm meselelerine o kadar kafayı taktığımı, yerli yabancı sitelerden makaleler indirdiğimi görünce adamcağız kafayı yediğimi düşünmeye başladı bir seferde olsa da yaka mı bıraksa triplerini yaşıyor. Daha benle tanışmayan sevgili doktorumu düşünemiyorum bile ondan önce sırada embriyolar var tüm dikkatimi ona yöneltmemdense elinden gelenin en iyisini yapacağına ben bile inanmaya başladım şu son günlerdeki uçuk kaçık halimi gördüğümde. İşte böyle canlarım ya hepinizi çok seviyorum Allah hepinizi ve özellikle de şu sıralar beni keçileri kaçırmaktan korusun!

Arkadaşlar iyi akşamlar,
Bugün biraz önce doktorumla görüştüm.Kendisinden gelecekle ilgili neler yapabilirim diye sorup bana kimi önerirsiniz dediğimde,
1-Savaş Özyiğit
2-Mehmet Emin Kaptan
3-Berk Angün

olarak sıraladı.Kendisine Firdevs Uğuz'u da sordum kendisini tanımadığını ancak çalıştığı merkez hakkında çok olumlu şeyler söyleyemeyeceğini söyledi.Anlayacağınız kafam tamamen karıştı.Ben Firdevs hn olabilir derken doktorum Savaş Bey hakkında olumlu şeyler söyledi gerçi ben de Savaş Bey'e olumlu bakıyordum ama şimdi ikisi arasında bir karar vermek zorundayım.Firdevs Hn.'a giden çok o yüzden onu iyice tanıdım ama Savaş Bey'e giden sayısı az bildiğim kadarıyla.
Savaş Bey'e giden arkadaşlar yardımlarınızı istiyorum.

bazen düşünüyorum..yumurta donasyonu şuan bizim ihtiyacımız olan şey..ya herşey tamtersi olsaydı ve benim yumurta rezervim iyi olsaydı sorun eşimde olsaydı yani sprem bulunamasaydı o da sperm donasyonunu kabul edermiydi??sanırım bu fedakarlığı yapmazdı..

yavrum 34 amh sonucun ne çıkmıştı yazabilirmisin.banada gitdiğim tüm doktorlar 0.1 den küçük amh menepoz dediler.ve aralarından çoğuda donasyonu söylediler....

testi 0.1 çıkmıştı ankaradakı tup denememde eşimde mıkrotese çıkmayınca çöpe atıldı sonra berk beyde yanlış hazırlandım ılaç order kotuydu 4 yumurta çıktı dedı biri gitti 3 tane 3 gun transfer edıldi bunlara dayanarak savaş bey ve fırdevs hanım emrıyo transfer edelımdedi şansınız çok az dedi kendı yumurtanızla HIT DE BU SONUCA gore kendı yumurtanız dedı ve sonuna kadar kendı yumurtanız ..... once dogum kontrol ılacı ginera onun bıtımıyle femara dedı sonra harıka tup bebek ıgnelerıyle çok kalıtelı yumurta çıkardı blast kadar giden onlarıda dondurdu bır dakı ay transfer ettı çozerken 4 bırden çözduler ama 3 ıyı ıdı 3 transfer etti onlarda bırıncı kalıteydi

Son düzenleme:
Canım neden bir sonraki ay transferin yapıldı ki hani yumurta toplandıktan 3-5 gün sonra olamaz mıydı? Dondurmak mı gerekiyormuş? Sevgiler

biraz takip ediyorum sizi
efsune berkbeye karar vermiş
bebek sende test e kararsızmış
tres06 sen de tahlil leri tamam lıyordun galiba

umarım hepinizin işi rast gider

yeni arkadaşlar sizlerde aramıza hoşgeldiniz
hoş da sonuçlar alırsınız inşallah

Canim Yusufzilan,
ne güzel seni burda görmek.........!!! cok sevindim arkadasim...asil sen nasilsin?
evet ben erken test icin kararsizim..korkumdan sanirim yapmiyorum..test aldim duruyor banyoda, gidip bazen elime aliyorum, sonra usluca yine dolaba yerlestiriyorum :)

sen nasil devam edeceksin - her hangi bir karar verdinizmi...?

Canım neden bir sonraki ay transferin yapıldı ki hani yumurta toplandıktan 3-5 gün sonra olamaz mıydı? Dondurmak mı gerekiyormuş? Sevgiler

benım şartlarım oyle olması gerekıyordu buda bızde yuksek başarıyı getırecektı oylede oldu dondurulmuşlarla bır ay sonra transfer oldu sadece 4 taneden bırı gıttı 3 transfer oldu

benım yaşımda olanlar ve başarısız tup bebek deneyımı olanlarda veee rahım kalınlıgı problemı varsa bır ay dınlenıp sonra dondurulmuş blastla transfer olması HIt teknıgıne gore şansı yukseltıyoor öylede oldu çook sukur hıt acayıp çozumlerı var her hastanın durumuna gore oda ıyı bır hekım olması bu işite ıyı oldugundan kişiye özel yollar buluyor sanırsam

merhaba kızlar 4 gün yoktum kimse merak etmemiş :)
şehir dışına çıktım gezdim tozdum arkadaşlarım arasında eğlendim falan ama eve dönünce hüznüm beni tekrar kucakladı.
kürtajın ardından 17 geçti ve kanamam daha ancak kesiliyor.. kendime toparlanmak için daha fazla zaman tanıdım.

4 günde yeni arkadaşlarımız gelmiş hoşgelmişler. soruları olursa bende yanıtlarım.
ve beyin fırtınaları oluşmuş korkular, endişeler çıkmış
elbette herbirimizin durumu, yaşadıkları farklı izlememiz gereken yolda ona göre farklı oluyor.

BEBEK, testini lütfen olması gereken günde yap..:)

Hic unutulurmusun..........iyiki geldin yine 4 gün sonra aramiza :)

ach su erken testler yokmu, bence hic satilmasalardi da öyle bir düsünceye girmeseydik bile :)

Hic unutulurmusun..........iyiki geldin yine 4 gün sonra aramiza :)

ach su erken testler yokmu, bence hic satilmasalardi da öyle bir düsünceye girmeseydik bile :)

hosgeldin bilginisa ben almanyada yasiyorum kizlar 37 yasindayim ve burda okudugum kadariyla hepimizin derdi ayni bebek..cok korkuyorum ilk kez yumurta nakliyle deniycem daha once iki kez tup bebek denedim ama yumurtalarim olusmadi

Eve henüz gelebildim forma hemen göz attım .form bayağı ilerlemiş.Ankarada bu gün berbat bir trafik vardı.üstüne birde kar fırtınası.çok yoğun bir gündü öğleden sonra düzen labaratuarında pıhtılaşma hormonlar,troid için kan verdim.alzaymır olmuş gibi CD56 tıyı unuttum.bana yeniden yol göründü .eşim spermogram Verdi.Profta muayeden geçti.bütün günde senin yüzünden doktor her yerimi elledi diye bana Surat astı((( Artık sonuçlardan sonra şubat sonu ver elini kıbrıssss

Efsunecim eşinini sperm DNA testinden önce veya sonra doktor eşine ultrasondan muayene yaptımı.bu gün biz eşim içinde doktora gittim.tahlilinin çıkmasına daha var.doktor bey eşimi ultrasonla muayene etmiş bir sorun yok gayet iyi demiş.sperm sayımızda iyi .yanlızca morfolojimiz yoktu.onunda sonucunu bekliyoruz.Eşimin ilk evliliğinden bir kızı var.doktorda Bynum problem olmadığını gösterdgini söylemiş.Sizinde mi eşinizle aşamanız bu şekilde oldu.biraz bahsedersen sevinirim

Arasıra forma uğramana ve daha iyi olmana çok sevindim.Vee bizleri takip edip tek tek sorman büyük incelik.biraz daha toparlan senin yeni planlarındanda bahsedicez yeniden canım....:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…